Tuesday, 20 July 2010

Time flies

18th May all is fresh and green. Rhubarb is unfolding its first set of leaves. A thrush is wary of going to its nest to feed the young; my cat is out and on the look.

Toukokuun 18. päivä. Näyttää niin kovin autiolta, toisaalta myös siistiltä ja tuoreelta. Tämä paikka puutarhassani on nimetty Pikku-Raakkilaksi Leena ja Olavi Niemen varsinaisen Raakkilan mukaan. Olen saanut heiltä tähän monta kasvia.

20th June the last tulips on the north side of the house are in flower. I love this time of year with cow parsley giving the garden a lace-like icing.

Ennen juhannusta kesä on kaunis kuin morsian. Pikku-Raakkila on takana keskellä, keltaisen saunan kulmalla.

A week ago the garden looked tired; weeks without rain are taking their toll. Also the ever-growing nettles make everything seem a bit wild, not that I mind that much. I can't keep the whole garden tidy at this point, nor is ever the intention to.
The rhubarb is flowering (at the back, next to my sauna) with some lovely Jerusalem cross (Lychnis chalcedonica) to its right.

Viikko sitten: Kuumaa, kuivaa (eikä vieläkään ole satanut). Rusopäivänliljat alkoivat kukkia ja Pikku-Raakkilaa täplittävät palavanrakkauden punaiset kukkapallot.

For comparison: in February...

Muistaako kukaan tätä?

7 comments :

  1. Näin taasen käy että tämä kesä vilahtaa ohi ja vaikka kuinka ajattelee nauttivansa joka hetkestä niin haikea on olo, kun huomaa iltojen jo pimenevän. Silti - vielä on kesää jäljellä vielä tulee kauniita päiviä...

    ReplyDelete
  2. Minulle iskee haikeus aina jo juhannuksena, vaikka silloin on vielä kuumin keskikesä edessä... mutta kevään tuore vehreys on jo tiessään, monille kukille joutuu jo sanomaan näkemiin ensi vuoteen.
    Syksykin on kaunista aikaa, mutta – olisipa talvi lyhyempi.
    Silti, olet oikeassa: kesää on ja nauttikaamme siitä.

    ReplyDelete
  3. Ihana kuvasarja - paitsi toi vika, se ihan järkytti. Samat fiilikset täällä: voisipa ajan pysäyttää,jos ei nyt kesään, niin ainakin siihen syksyyn.

    Mulla on taas tänä kesänä loma vasta loppukesästä. Se on hyvä tapa pidentää kesää - tuntuu, että sitä on vielä paljonkin jäljellä, kun ei ole vielä kesälomakaan alkanut. Tosin silloin pitää kyllä tietoisesti nauttia kesäilloista ja -viikonlopuista. Jos vain odottelee sitä lomaa, niin sitten se kesä vasta ohi sujahtaakin.

    ReplyDelete
  4. Onko sauna vaihtanut väriä? Ja jostain on putkahtanut kivetty polku?

    On talvikin ihana, pieninä annoksina. Kevätkesä ja syksy ovat minulle enemmän mieleen. Ehkä lähinnä siksi, että lämpötila on minulle sopivampi ja on enemmän energiaa kaikenlaiseen puuhailemiseen. Tai sitten pitäisi olla se oma piha, jossa palvoa aurinkoa puun varjossa, jotta hellekesästä voisi nauttia. Mutta kun tuo pikku puutarhapalsta, johon jokaisella täällä asuvalla on mahdollisuus, on sekin hoitamatta, niin mitenkä kävisi sitten sen pihan? Noh, ehkä se on eri juttu lähteä aina erikseen täältä asunnosta ulos hoitamaan tuota pikku 2x2 plänttiä, kuin oleilla omassa pihassa. Koiratkin tykkäisivät. Mutta ehkä sitten joskus...

    ReplyDelete
  5. Hei Anna ja Jenni!
    Eeiii.. sauna on aina ollut hernekeitonkeltainen, vai miksi tuota kutsuisi. Se on märässä paikassa ja laho ja vinoutuu vuosi vuodelta kuin Pisan kuuluisa torni. Mutta ehkä se pysyy pystyssä siihen saakka kunnes saan kylpyhuoneen.
    Tuo kivetty polku on hieman mysteeri. Se näyttäisi rakennuksen perustuksilta, paitsi että on juuri siinä kosteassa kohdassa, johon ei luulisi mitään erityistä rakennetun. Se voisi olla vanhan kylätien reunaa, joka olisi siten luontevasti kulkenut aivan vanhemman talon editse, mutta kivet ovat tosi massiivisia ollakseen vain tien tukemiseen - tosin onhan se tärkeää etenkin kosteassa painanteessa.. Kivirivi löytyi kun aloin kaivaa esiin kivien kulmia jotka pistivät rinteestä esiin. Mitähän tältä tontilta vielä löytyykään.

    Omaa pihaa on helppo hoitaa kun se on ihan talon ulkopuolella, sitä voi hoitaa sopivasti mielenlaadun mukaan vaikka 10 minuutin osissa!

    Luulen, että tuo vikan kuvan lumimäärä järkytti myös Ransun. Muistaakseni olimme juuri tulleet tänne ja Ransu jäi autoon odottamaan jotain taksikyytiä kotiovelle kunnes totesi ettei sellaista tule (kun kannoin ruoka- ym. kasseja ja kuljin ees taas). Sitten Ransu lähti sadatellen kyntämään kinoksessa perässäni kotia kohti :-D

    ReplyDelete
  6. Ajatella, ihan kuin tulppaanien kukinnasta olisi jo kuukausia... mutta eipäs vaan olekkaan ; )
    Meillä on satanut ihan ripauksia, mutta onneksi nyt on luvattu sadetta ylihuomiseksi...
    Kiva kuvasarja. Vika kuva tuntuu ihan epätodelliselta...; )

    ReplyDelete
  7. Todella Sari, kesällä on vaikea kuvitella että joskus on talvi ja päinvastoin. Täällä on niin kuivaa että kaivoni kuivui tänään ensimmäistä kertaa ikinä. Sitä ylihuomista minäkin odottelen! Ja varsinkin sitä, että tällä kertaa lupaus pitäisi paikkaansa - aiemmat sateet tuntuvat kiertäneen juuri tämän saaren.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!