Thursday, 5 March 2020

Tassuttelua vihreällä nurmella

Nyt kelpaa! Eilisen järkkykelin jälkeen kevät tuli takaisin, kaikki loska on poissa ja tilalla ihana aurinkoinen ilta.

Tältä näytti loppuiltapäivästä.

Lähdimme Ransun kanssa nuuskimaan, mitä pihalta löytyy.

Mukulaleinikkien lehtiä löytyy jo paljonkin, nuppuja ei vielä. Ehkä lähipäivinä. Tummalehtinen 'Brazen Hussy' ei ihan pistä silmään paljaasta maasta, mutta on se silti hieno.
Rusokoiranhampaiden lehtiäkin tästä nousee jossain vaiheessa, mutta siihen voi kulua viikkoja. Tarkkailen silti jännittyneenä monta kertaa päivässä. Niiden pilkut sopivat tähän mukulaleinikkiin täydellisesti.

Tassuttelimme tontin länsireunalle.

Kaikenlaista söpöä löytyy, kuten vaikkapa tämä pikku mätäs kuminaa. Jokaisesta versovasta kasvista ei edes tajua ottaa kuvia, siitä puhumattakaan, että ne mahtuisivat yhteen postaukseen. Se on kevät!

Ihanat armeniansahramit.

Seuraaviksi kolmeksi päiväksi on luvassa melko tyyntä ja se tietää lämmintä. Huomiselle on lisäksi luvassa silkkaa aurinkoa!
Ihania kevätpäiviä kaikille muillekin!


Armeniansahrami – Crocus angustifolius
Kumina – Carum carvi
Mukulaleinikki – Ficaria verna
Rusokoiranhammas – Erythronium dens-canis

20 comments :

 1. Mikäs noin keväisissä maisemissa on tassutella! Tänään tuli rakeita niskaan, kun lähdin töistä. Hyvä kuulla, että huomenna saa nauttia auringosta. Onneksi kohta viikonloppu, arkiviikko on tuntunut jotenkin kovin raskaalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakeita, huh. Täällä hieman satoi, lyhyitä ja kevyitä kuuroja. Toivottavasti pystyt sinnittelemään huomisen vielä ja sitten saisi koittaa aurinkoinen viikonloppukin!

   Delete
 2. Näyttää ihanan keväiseltä, joten mikäs on tassutellessa ja nauttia vihreistä mättäistä! Tämän sysipimeän viikon jälkeen on ihanaa, kun on luvassa ainakin hiukkasen aurinkoa! Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään on ihan uskomaton päivä - taivaalla ei ole pilvenhattaraakaan kuin muutama pikku pallukka ihan taivaanrannassa. Ja kun samaan aikaan on tyyntä, on ihan epätodellisen hienoa ja lämmintä!
   Kiitos, hienoa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 3. On teillä kauniit ilimat! Mukava tassutella vihreellä nurmikolla ja löytee jo kevisiä kasvustoja. Meillä on lunta ja lissee luvassa. Kyllä se vielä tiälläkin lämpivää ja aurinkokin paistaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään taitaa olla iso ero lännen ja idän säiden välillä, lumesta tosiaan puhuivat. Justiin huomasin, että tähtisahramit availevat nuppujaan nyt, kun aurinko lämmittää niitä. Lämpötila nousee kohisten. Toivottavasti siellä paistaa heti jo huomenna, tai tänään illalla!

   Delete
 4. Ransu saa tassutella vihreällä ja nuuhkia kaikkea söpöä, meillä on lumi maan peittona tällä hetkellä. Ehkä kevät tulee tännekin ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se tulee :-D Toivottavasti pian vaan! Tämä on niin ihanaa. Ei meinaa nahoissaan pysyä.

   Delete
 5. Kivalta näyttää, ihana on siellä tassutella♥ Kauniita aurinko päiviä toivotaan:) Leppoisaa maaliskuuta sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttää ihan uskomattomalta, upeaakin upeampi päivän aloitus!
   Kiitos, samaa sinnekin - tai touhukasta, miten vain tykkäät ;-)

   Delete
 6. Täälläkin paistaa aurinko! Eilen illalla tuoksui ihan keväältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on kevät iskenyt päälle tuhannella voltilla, mieletön keli tänään! Niin lämmin.

   Delete
 7. Lunta satoi reippaasti märkinä rätteinä koko keskiviikkopäivän. Nyt siitä on vain auran tien sivuun kasaamat mötikät jäljellä. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja nurmikko vihertää hienosti. Tänään ulkona tuntuu ihan keväältä. Tällaista lisää, niin Ransulle kuin kaikille muillekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keskiviikko oli järkky, mutta sen jälkeen onkin sää parantunut äkkiä ja tänään on satumainen keli. Tää valo! Kohta kello on viisi ja aurinko vaan paistaa kirkkaalta taivaalta. Eihän tässä pitäisi mitään ihmeellistä olla, mutta kyllä tämä talven pimeän putken jälkeen hivelee. Sääsketkin tanssivat (meidän lisäksi?), ja saunan oven sisäpuolella talvehtinut nokkosperhonen heräsi iltapäivällä!

   Delete
 8. Ransu tassuttelee niin söpösti <3 Ihanat sahramit <3 Täällä paistoi ihanasti aurinko tänään, fiilistelin ulkona iltapäivällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään on ollut taivaallisen ihana sää ja melko hyvää kai luvassa koko viikonlopuksi, ihanaa!

   Delete
 9. Uuh, se loska oli kyllä järkkyä. Onneksi tosiaan nyt poissa☀️ Viikonloppuun on ladattu paljon odotuksia, aurinkoa ja ennen kaikkea sateetonta pihailua💚

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kiva keli huristella keskiviikkona Turun motaria ;-D
   Toivottavasti tulee oikein hyvä pihailuviikonloppu!

   Delete
 10. Replies
  1. Nää pitkäkarvaiset on, niin kuin teidän Iines ♥

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!