Monday, 8 April 2019

Ilmoja pidelly

Kelit ovat muuttuneet kiinnostaviksi, vaikka jos saisin pyytää, ottaisin takaisin viime viikon hunajaisen lämmön ja auringonpaisteen. Eilen maa peittyi kevyesti valkoiseen räntään, joka suli illaksi pois ja parhaillaan sitä tulee taas lisää.
Pikkusinililja 'Rosea' on saanut seurakseen lehtoakileijan ihanat ruusukemaiset puhkeavat lehdet.

Lumikellot kukkivat lumessa, miten osuvaa. Nämä ovat kerrottua puistolumikelloa, lajike 'Flore Pleno'.

Pieni kurjenmiekka 'Katherine's Gold' koki ehkä järkytyksen. Sehän elää täällä vasta ensimmäistä kevättään.

Onneksi lumi suli saman tien.

Lännestä vyöryi sininen taivas ja joka puolella tippui sulamisvettä niin, että ilma oli utuisena kosteudesta!

Mitähän seuraavaksi. Ehkä sama uudestaan. Kevät se taas sieltä keikkuen tulevi.


Lehtoakileija – Aquilegia vulgaris
Pikkusinililja – Scilla bifolia
Puistolumikello – Galanthus nivalis

32 comments :

 1. Minäkin hilaan parvekkeella orvokkeja suojaan räntä- ja lumisateelta. Tuossa välillä saivat paistatella päivää kaiteen läheisyydessä, mutta tänään riepottivat tuuli ja sade sen verran, että piti taas siirtää ruukut lähemmäs seinää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sää muuttuu ihan hurjaa vauhtia koko ajan, nytkin lähes paistaa ja lunta sataa hiljalleen samaan aikaan!

   Delete
 2. Söpöt lehtoakilleijan lehdet ja valloittava pieni kurjenmiekka <3 Ihania <3 <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akileijan puhkeavat lehdet ovat kauniita kuin kukkaset, niin söpöjä ♥

   Delete
 3. Tässä on taas sellainen "ei makeaa mahan täydeltä" -olo, kun ihanan lämpöisen kevätsään jälkeen lumi- ja räntäsade palauttaa karuun todellisuuteen. Taidan huomenna hakea kolan kellarista takaisin talon seinustalle ja vaihtaa talvirenkaat auton alle. Ehkä nämä toimenpiteet saavat kevään takaisin. No, Anne Borgström lupaa juuri viikon lopulle aurinkoisempaa. Lohduttavaa.
  Kurjenmiekkasi näyttää kalvenneen järkytyksestä. En yhtään ihmettele.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, justiin sellainen suomalainen itku pitkästä ilosta -meininki :-D
   Järkytyksestä kalvennut kurjenmiekka :-D Siltä se tosiaan näyttää!

   Delete
 4. Katharine's Gold lienee suorastaan tyrmistynyt kevätolosuhteistaan!
  Lumikellot näyttävät olevan kuin kotonaan lumihangessa.
  Todella kiintoisaa on täälläkin; nyt iltapäivällä satoi järkyttävä määrä lunta, monta senttiä! Joulukorttimaisema näkyy ikkunasta, onneksi kohta on pimeä!
  Meidän siilikin oli herännyt tänään aamulla, kylläpä päivän valitsi! Hän saa nyt kuitenkin oleskella meidän puuvajassa, vein vesi- ja ruokakupit sinne, niin ei tarvitse lähteä ulos, ellei halua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, monta senttiä! Tänne ei tullut kuin ihan ohut lumihuntu niin eilen kuin toissapäivänäkin, ja nyt se on taas hävinnyt. Plääh, joulukorttimaisemat saisivat jo jäädä, kuka niitä pääsiäisenä kaipaa...
   Voi siiliä! Onneksi olette järjestäneet sille turvapaikan ♥

   Delete
 5. Nyt teillä taitaa olla enemmän lunta kuin meillä, vaikka Parkanon paikkeilla lunta oli tullut 20 cm...aamu voi yllättää! Lumikelloja ei lumi haittaa, sitkeää seurakuntaa, mutta ihanainen Katharine's Gold saattaa pahoittaa mielensä moisesta valkoisesta aineesta - onneksi siellä se suli nopeasti pois! Muuten siellä Ulriksdalissa kun näin ne ihanat kurjenmiekat, jotenkin muistuit mieleeni 😉...kurjenmiekat meillä vasta piipottavat! Toivottavasti tämä lumibuumi menee mahdollisimman pian ohi!

  Toivottavasti pojat eivät lumikentille eksy, kylmää se on silkkitassuille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänne ei onneksi tullut lunta kuin nimeksi, hämmästyin, kun uutisissa sanottiin, että Ahvenanmaallekin oli tullut monta senttiä. Sehän on tässä ihan vieressä, mutta ei meille tullut kuin yksi millimetri eikä sitäkään kaikkialle. Poissa on jo, onneksi. 20 cm olisi aivan järkyttävää.
   Kurjenmiekoissa on sitä jotakin ;-)
   Pojat ovat parhaillaan sängyssä vällyjen välissä, tietenkin! Teidän pojille kans terkut, että kannattaa ulkoilla vasta viikonloppuna.

   Delete
 6. Keikkuvia kelejä tiedossa, vähän jännittääkin sillä autossa on kesärenkaat. 10 pivän sääennusteen loppupuolella alkoi olla luvassa huikeita kelejä, koitetaan kestää nämä epävarmat kelit. Uskoisin että kurjenmiekkakin ymmärtää ja kestää. Lumikellokasvusto on jo oikea mätäs.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui, ajelehan varovasti!
   Viikonlopulle ja etenkin sen jälkeen on mahtikelit tiedossa, ihanaa. Sihen asti kestetään hammasta purren.
   Tuo Flore Pleno ei tee itäviä siemeniä, eli leviää vain sivusipuleilla. Nyt alkavat mättäät olla niin tiheitä, että on aika nostaa ne tänä keväänä ja jakaa laajemmalle alueelle.

   Delete
 7. Vauhdilla vaihtuvat kevätsäät! Mutta tuoksu alkaa olla jotain hurmaavan keväistä, meillä kun maa alkaa vasta paljastua, niin kostea kevään tuoksu lähes huumaa aistit. Voi polo Katherinea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevät on oikukas, mutta ei se oikeastaan haittaa, sillä onhan jo kevät!

   Delete
 8. Kyllä nyt kevät keikkuen tulloo. Meillä ol uamuyöllä alakanu satamaan lunta. Hiljakseen sateloo nyt, oiskohan uus lumi entisen surmoo. Sitä meillä vielä riittää! Ihania kukkivia siellä on jo paljon. Toivottavasti lumikuormasta toipuuvat särkymättä. Ensimmäiset krookukset meilläkin on nähty. Istutin ruukkuihin tammikuulla sipuleita ja ensimmäiset tulppaanit ovat aukiimassa, toivottavasti ilimat lämpivää jotta ulos suan ruukut, eikä varastossa tarvii kukittoo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänne ei lumikuormaa tullut, millimetri tai pari lunta ei varmaan kukkia katko. Onneksi ei tullut enempää ja sekin vähä on jo häipynyt.
   Ihanaa, että sielläkin on kevätkukkia!

   Delete
 9. Ihanat kuvat ja niin kaunista kevään alkua jo näkyvissä:) Meillä sataa juuri nyt lunta..ei kyllä olisi tarvinnut tulla enää yhtään:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hitsi, toivottavasti lumentulo pian lakkaa ja se sulaa pois!
   Kiitos, samaa sinulle!

   Delete
 10. Vihdoin, kun minukin pihalla alkoivat sipulikukat työntää tiittejä valoa kohti, niin eikös mokoma tullut lunta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi mörökölli! Toivottavasti se suli jo pois.

   Delete
 11. Katherine on selvästi järkyttynyt kasvuolosuhteistaan. Onneksi ei ole juuri nyt täällä: lumisohjoa on viitisen senttiä ja taivaalta tulee räntää vaakatasossa. Entistäkin lunta on vielä reilu kerros. Viikonlopun lämpimät säät olisivat minun puolestani saaneet jatkua ja tämä säänvaihdos jäädä kokonaan tulematta. Onneksi kevätkukkijat ja ensimmäiset heräilevät perennat ovat sitkeää väkeä eivätkä pienistä takatalvista yleensä hätkähdä. Mukavaa viikkoa ja pikaista takatalven loppumista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinne! Onneksi tästä pitäisi vähitellen taas tulla lämpimämpää ja aurinkoisempaa.

   Delete
 12. Täällä satoi aamulla lumiräntää, nyt vähn tihkuttaa vettä. Kaupungissa käytiin niin siellä oli ihan siedettävä sää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on ollut tänään melko kuiva päivä, vain pientä hiutalointia jossain vaiheessa. Mutta aurinko armas vain ei suostu tulemaan esiin. Toivottavasti huomenna!

   Delete
 13. Kyllä se tästä vielä lumettomammaksi muuttuu. Täällä tänään vesi-ja räntäsade yhteensä onki ollut ihan tehokas lumien sulattaja auringonlämmön jälkeen.

  Aivan ihania ovat kuitenkin nuo kukkakuvat lumen saartamana. Kurjemiekkaraukka sai kunnon "kevät"kokemuksen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lumettomaksi muuttui onneksi lähes saman tien, vaikka tänäänkin on yrittänyt tulla lisää lunta. Ei se taida enää pysyä maassa puolta tuntia kauempaa, kun maa on jo lämmennyt. Onneksi. Ihanaa, että teilläkin sulaa nyt kunnolla! Ja niin aurinkoista keliä on luvassa pian, että takuulla ne viimeisetkin sitkeät lumet lähtevät.
   Heh, Iiris-rukka lienee kasvanut tähän asti jossakin Hollannin kasvattamossa, nyt se sai maistiaisen oikeasta elämästä :-D

   Delete
 14. eka kuva on upea, juuri tuollaiselta parhaimmillaan vai pahimmillaan puutarha näyttää huhtikuussa!
  eilen oli viel kohtuullinen sää, nyt postihakureissulla kylmä viima kävi luihin ja ytimiin. maa paljaana, joten piskuiset piipot ja ensimmäiset keväänkukkijat saavat tutaa kylmää liiaksi asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No juu, tulee kukkia ja lunta vuorotellen :-D
   Nyt on tosiaan kylmä, vieläkin hitunen pakkasta yön jäljiltä.

   Delete
 15. Onpa kaunis kurjenmiekka.
  Täällä on lumikellot ja talventähden sekä krokuksen kukinta ohi.
  Kyllä on tänään kylmää täällä. Ei täällä päivälläkään noussut lämpö nollasta ylös. Sitä se levät on.
  Toivossa eletään kuitenkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, sielläkö on jo suloiset ensimmäiset kukat ohi. No, täälläkin alkaa olla, krookuksissa vain on paras vaihe meneillään, mutta talventähdet ovat jo förbi.
   Kylmä päivä onkin. Täälläkin mittari pysyy yhden asteen tuntumassa. Kovasti odottelen, että aurinko alkaisi paistaa, mutta harmaalta näyttää.

   Delete
 16. Aivan ihana tuo valkoinen Katherine´s Gold!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!