Tuesday, 27 November 2018

Emme tilanneet

Aamulla ikkunasta ulos katsoessani hieraisin silmiäni. Mitä hittoa, maailma on valkoinen!
Ransu tuli kanssani ulos ja näytti järkyttyneeltä.

White Stuff
Yes, that's it. It has happened. Winter has arrived. Sigh.

Musti tarpoi tyytyväisenä lumessa.

Vaikka hangen syvyys ei ihan lumiriehaan riittänyt, kirvoitti se pienimuotoisen hepulin kuitenkin. Musti kipusi vaahteraan.

Ransukin lähti urheasti uhmaamaan luonnonvoimia...

... mutta kääntyi pian takaisin ja painui sänkyyn.

Puksipuuaidat näyttävät kivoilta ohuen lumihunnun alla, täytyy myöntää.

Ja koska kevät ei valitettavasti ole nurkan takana, oli tämä ehkä ihan tarpeellinen muistutus pitkiksi venähtäneille laukoille siitä, että talvi tulee.

Viimeinen myrkkylilja joutui antautumaan.

Musti katseli tyytyväisenä tiluksiaan kuistin kaiteelta.

Sitten aloitin lintujen talviruokinnan.

Vähän ajan päästä Musti tuli sisään tintin sulkia pöksyissään. Isäntä ei paljon jahkaile.

Kyllä, talviruokintakausi on aloitettu.

30 comments :

 1. Jag blev nog också glad, härligt ljust och friskt <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är bra att någon blir glad - du och Musti :-D Och Hanneles hundar!

   Delete
 2. Voi mahdoton, tuota Mustia! Millainen saalistava isäntämies. Se taisi käsittää lintujen ruokinnan väärin; lintuja ruokitaan, linnuilla ei ruokita. Vaan sitähän se on, luonnon valintaa ja elämää.
  Ainakin lumi tekee maisemasta paljon valoisamman ja toivottavasti myös suojaa kasveja. Onhan tässä vielä matkaa kevääseen, mutta aija menee hurjaa vauhtia ja kohta on joulu ja sitten voikin jo laskea aamuja kevääseen. Jippii!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on ehdottomasti sitä mieltä, että ruokin lintuja, koska niitä pitää lihottaa syömistä varten. Ei se niitä onneksi ihan hirmu määriä saalista, harvakseltaan vain. Nyt vain nauratti, kun se oli - ööh - istunut tipun päälle saman tien, kun olin laittanut talipallot telineisiin.
   Onneksi aika kiitää järkyttävää vauhtia, se tarkoittanee sitä, että talvi kuluu hujauksessa. Kun vaan ei nyt jo alkaisi, eikä ainakaan jatkuisi pitkään.

   Delete
  2. Katselin yhtenä päivän keittiön ikkunasta, kun naapurin kissa yritti saalistaa ruokkimiani lintuja. Ei Mamis pärjännyt tinteille eikä mustarastaille. Eiköhän se ole niin, että kissa saa saaliikseen lähinnä niitä lintuja, jotka ovat muita heikompia ja joiden elämä on muutenkin vaarassa. Mamis jatkakoon saalistusta pihassani pitämällä hiiret ja myyrät kurissa. Se lienee Mustinkin tehtävä.

   Delete
  3. Näin minäkin sen ajattelen, että heikommat ne vain saavat. Toista on tietysti pesintäaika, kun pikkuiset poikaset lähtevät pesästä; silloin täytyy kissat teljetä sisälle, jos pihapiirin pöntöissä alkaa olla sellainen tilanne.
   Olisi kyllä melkoinen myyräongelma, jos ei kissoja olisi! Kun ne syövät jo nytkin välillä kokonaiset juuret nuorelta puulta.

   Delete
 3. Teillä on oikeasti lunta! Täällä vain kuuraa, mutta oi niin kylmältä tuntuu. Lintujen ruokinnasta voi näköjään olla montaa mieltä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella hämmästyttävää, sillä aiemmin ei ollut edes kunnolla kuuraa, plussalla ollaan menty lähes koko aika. Kerralla meni sitten maailma valkoiseksi!

   Delete
 4. Täälläkin on vain kuuraa , onhan se kauniin näköistä. Lintujen ruokinta on kissojen talvihupia, meillä kytätään lintulaudan viereisen kuusen alla, joskus jopa tunteja ja yleensä ilman saalista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi saalista tulee aniharvoin. Tinttisaaliista en tosin ihan hirveästi nykyään edes moiti, kun ne niin harmillisesti syövät kitit ikkunoista. Nälkähän niillä tietysti on, ja rasvaa etsivät.

   Delete
 5. Oho, teilläki :D Nämä lumet kyllä taitaa loppuviikosta häippästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei haittaisi, jos olisi huomisaamuna taas vihreää :-D

   Delete
 6. Ihania kissoja, harmi että ei voi itse ottaa allergian takia.

  ReplyDelete
 7. Voi Musti! Meilläkin se ristiriita, että tykkään sekä kissoista että linnuista...onneksi harvoin kissat on lintuja pyydystäneet, vaikka Hipsu varsinkin istuu välillä lintulaudan vieressä olevan pensaan alla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ne nappaavat lintuja harvoin. Jyrsijöiden poissa pitäminen talosta on hienoa työtä, ovat kissat paikkansa ansainneet.
   Lintujen tarkkailu taitaa olla kissoille mieluista puuhaa, nytkin Musti istuu keittiön pöydällä ja katsoo, kun tiput syövät talipalloja ulkona.

   Delete
 8. Kultapojat! <3 Oon Ransun kannalla kyllä, mahdollisimman nopsaan takas petiin. Trad pusut ja rapsut kummallekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika moni taitaa olla Ransun kannalla - tai ainakaan kovin moni ei innoissaan kiidä puuhun, kun yhtenä aamuna maa on valkoinen :-D Pojat kiittävät, ovatkin tällä hetkellä molemmat ulkona tuulettumassa.

   Delete
 9. Teillä on oikea talvi! Noin paljon luntakin! Siistiä! - Pepsi ja Max

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä ole, vaan töhnäistä ja tassut kastuu! RANSU

   Delete
 10. Voi Ransu-parka ja sinä parka! Ja lintu-parka. Näköjään Musti on ainoa, jolla ei ole valittamista :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustin asiat ovat tosiaan mainiolla tolalla :-D

   Delete
 11. Minulle lunta riittäisi 1 cm, mutta kasvit toivovat enemmän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se sentti riittää tuomaan talven tuntua, jos sitä kaipaa. Mutta totta töriset: jos tulee pakkasta, niin paksu lumisuoja pelastaa monen kasvin.

   Delete
 12. Jos yrittää ajatella positiivisesti, on valoisampaa. Ja talven jälkeen on kevät, kun taas syksyn jälkeen on talvi. Ollaan siis pian voiton puolella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä Satu, näin sitä pitää! Niin hyvin perusteltu, että uskon sinua :-D

   Delete
 13. Olen lumesta täysin samaa mieltä Ransun kanssa. Ei tarvita tänne, kiiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun voisitkin Ransuna painua pehkuihin ja vetää peiton korviin kevääseen asti. Joku vain kävisi välillä ruokkimassa :-)

   Delete
 14. Tilaus meni siis väärään osoitteeseen, tänne saisi lumi tulla:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi ei :-D Voisikohan tästä lähettää valituksen Postille?

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!