Tuesday, 26 December 2017

Joulukuun kalenteripoika


Hyviä vuoden viimeisiä päiviä! Näin vuoden vaihtuessa haluaa kalenteripoika muistuttaa tärkeästä asiasta. Se on hampaiden terveys.

December Calendar Boy
... wants to remind everyone of a worthy New Year's resolution: regular tooth care is every boy's key to success.


Vaihe 1. Kun mamma ottaa hammasvälineet esiin, käy asemiin.

Vaihe 2. Jos mamma ei ole riittävän nopea tai alkaa räpsiä kuvia, täytyy itse ryhtyä hammashuoltohommiin.

Vaihe 3. No nyt! Asiaa. Vielä sivuhampaat, mamma.
(Mamma pahoittelee kuvan surkeaa laatua ja valkotasapainon väärää asetusta, joka korjattiin seuraaviin kuviin).


Vaihe 4 on dentacare-hammasnamin antaminen. Tässä Ransu kerjää jo toista namia, turhaan. Tämä mamma on tiukkapipo. Yksi harjaus, yksi nami.


Vaihe 5. Nuuh.


Vaihe 6. Hyps.


Vaihe 7. Täällä tuoksuu... täällä jossakin...
(Mustin harjaan on laitettu valmiiksi hammastahna sitä hetkeä varten, kun se tulee esiin. Se tekee katoamistempun hammashuoltovälineistön esiin ottamisen aikana.)


Muistakaa ystävät hoitaa hampaat! Tai pyytäkää teidän mamma hoitamaan. Mammat on hyvä apu tässä.

(Vaiheet 5-7 voi jättää pois).

Tsemppipuskut ystäville. Tämä joulu on ollut raskas. Facebook-ystäväkissa Ruuben nukkui pois viime yönä ja blogikamu Börje on teholla. Hirmusti tsemppiä ja pehmeyttä teidän perheille!

48 comments :

 1. Kummityttösi antaa pestä etuhampaita.
  Iz ei niitäkään. Odotetaan että poika pääsee kastraattikuoroon niin sitten alkaa jynssäys.

  Ransu on niin kiltti ❣
  Musti ajattelee että Pantterit huolehtii itse hampuistaan.

  Osanottoni Rubenin kotiin ❣
  Ja Börjen kotiin toveikkuutta ja valoa ❣

  Leenajaipanat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä ne vain täytyy totuttaa... Mustikin antaa sitten harjata, kun sen saa kiinni, vaikka yrittääkin käännellä päätään. Mutta minä taidan olla itsepäisempi.
   Ransu on niin hassu, se on harjojen perään. On yrittänyt vessaharjaakin nakerrella...

   Delete
 2. On sinulla komea kalenteripoika! Niin ihana!

  ReplyDelete
 3. Ransu-reipas voisi tulla näyttämään Juusolle mallia hampaanpesussa. Matolääkekin on mieluisampaa, kuin hammasharja.
  Surullisia uutisia. Rapsutellaan näitä karvakamuja ahkerasti niin kauan, kuin he ovat kanssamme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu voisi alkaa vetää kursseja :-D
   Sanos muuta, oikein paljon rapsutuksia Juusolle. On se outoa, miten nopeasti nuoresta kissasta tulee vanhus ja sitten elämä jo sammuu, ihan hetkessä käy kaikki.

   Delete
 4. No, sehän sujuu hyvin! Mä en taida yrittää Lissen ja Vennin kanssa. Niillä on joku synnynnäinen inho hoitotoimenpiteitä kohtaan. Vitamiinitabut otetaan ja turkkia saa furmatoida älynopsaan, joskus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se hyvä, että jotakin onnistut niiden kanssa tekemään :-D Tytöt ovat usein poikia hankalampia, luulen ;-) Pojat ovat sellaisia mammanpoikia.

   Delete
 5. Kalenteripoika on ♥ ja Sulolla vähän sama taktiikka kuin Mustilla... Ruubenin perheelle voimia surun keskelle ja Börjen perheelle peukutamme ja lähetämme parantavia ajatuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sulo ♥ Mutta on Sulokin niin kiltti, että antaa varmaan mamman harjata kumminkin?

   Delete
 6. Voi Ransua, vain yksi nami, se on kyllä julmaa. Ymmärrän hyvin Mustia, panttereiden suvussa ei välttämättä hoideta hampaita kuin luonnon keinoin, myyriä jyrsimällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen just sellainen tiukkis mutsi: karkkeja ei saa syödä kuten ruokaa! Ransullehan on elintärkeää syödä pääasiassa urinary-raksuja, senkin takia olen tiukkis, mutta muutenkin. Poikaparat. Ja Musti ei saa armahdusta sen takia, että menee piiloon :-D

   Delete
 7. Oletpa hyvät ohjeet koonnut!! Koskahan emäntä muistaa taas pestä meidän hampaat.. - Pepsi ja Max

  ReplyDelete
 8. Komeilla komeat hampaat. Meillä harjataan vain kerran viikossa kun ei se kellekään ole mieleistä, varsinaisesti. Nopsaan se menee kun alkaa tekemään, ei siinä mitään.
  Rakkausterveisii pojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on just hyvä asenne, ei sen tarvi olla iso tai vaikea operaatio: pääasia, että hammastahnaa menee hampaisiin säännöllisesti, niin pysyy hammaskivi kauemmin poissa.
   Samaa sinne ♥

   Delete
 9. Toivottavasti Börje toipuu. Pitäisi hoitaa oma purukalusto. Olen vältellyt hammaslääkäriä, kun edellisellä kerralla jouduin kielen koepalan ottoon. Meni se kesä piloille tuloksia jännätessä. Mut Mikin hampaat ovat hyvässä hoidossa. Mies harjailee niitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui mikä ikävä kokemus. Mullakin pitää lisätä hammaslangan käyttöä, päätin tuplata sekä poikien hampaiden harjaustiheyden että oman hammaslangan käytön, eiköhän niillä pysytä kunnossa.

   Delete
 10. Tämän mamin pitää näyttää Niilolle miten hienosti Ransu pesee hampaitaan. Jos mami erehtyy sanomaan, että pitää pestä Niilon hampaat, on Niilo salamana sängyn alla. Mamin pitää toimia viekkaudella, että saa pojan aina hammaspesulle..:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan Niilo :-D Mamin täytyy sanoa, että nyt pidetään herkkuhetki ;-)

   Delete
 11. Kalenteripoika on kaukaa viisas: Terveellä purukalustolla on parempi iskeä kiinni tulevan vuoden herkkuihin! Terveyshommissa tiukkapipoinen mamma on rakastava mamma, ei siitä mihinkään pääse :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, herkkuun kiinni :-D
   Niin kai, noiden terveys on tärkeintä, niin se on ♥

   Delete
 12. Hampaista pittää pittee hyvvee huolta! On syöminen helepompoo. Tuo kissojen hampaitten harjaus on miulle uus assii, onko niillä kissojen harjat ja tahnat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kissoille myydään lemmikkiliikkeissä pieniä harjoja ja hammastahnaa, joka estää hammaskiven muodostumista ja maistuu kanalta tms :-D
   Vakavasti puhuen, kissoillekin muodostuu hammaskiveä ja ajan saatossa se aiheuttaa ientulehduksia, kuten ihmisilläkin, jos kiveä ei poisteta. Kissan hammaskiven poisto vain on isohko operaatio, sillä sen takia pitää eläin rauhoittaa. Ja rauhoitus taas rasittaa ikääntyneen kissan munuaisia, jotka ovat muutenkin usein heikentyneet. Siksi yritän tsempata harjaamisen kanssa, jotta säästyisimme kiven poisto-operaatioilta, tai saisin ne ainakin mahdollisimman harvoiksi.

   Delete
  2. Ja jos ei lemmikkien hammasharjat tunnu toimivalta tai hyvältä käyttää, ihan vanutikku toimii hyvin! Tai sellainen pieni meikkaukseen tarkoitettu "tyyny" pitkähkön varren päässä (en tiedä mikä niiden asioiden oikea nimi on...) ;)

   Delete
  3. Joo, hyvä vinkki! Jotkut laittavat ihan sormella hammastahnaa hampaisiin, jos tuntuu, ettei kissa hyväksy mitään esinettä suuhunsa. Mutta sitten on näitä harjafetissejä kuten Ransulla :-D

   Delete
 13. Ihana kalenteripoika, komeuksien komeus ja vielä hyvät hampaatkin! Hampaiden hoidon kanssa ei sovi leikitellä, välinpitämättömyys kostautuu aina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se on tärkeä osa terveyttä, ja lisää kollipojan vetovoimaa ja pusuteltavuutta.

   Delete
 14. Meidän pitäis varmaan tehdä uudenvuodenlupaus ja ruveta harjaamaan. Mami on kyllä yrittänyt, mutta me ei olla oikein yhteistyöhaluisia... 😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt tytöt aloittakaa uusi vuosi uusin ottein :-D

   Delete
 15. On sulla Saila ihana Kalenteripoika. Saat olla ylpeä.
  Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle poikiesi kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Ransu on niin hauska kissa, kaveri mukana kaikessa ja niin ilmeikäs.
   Mukavaa uuden vuoden vastaanottoa sinulle ja isolle perheellesi!

   Delete
 16. Kalenteripoika ♥ Kalenteripojilla on syytä olla hammaskalustokin kunnossa. Ja kalenteripoikien on hyvä olla kilttejä myös ♥ Pusu hälle!

  Meillä taas Friedelle pitäisi varata hammaskiven poisto. Figolle ei, koska sillä ei ole hampaita. Ei auttaneet mitkään hampaidenhoitoyritykset sillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Figoa, hampaaton prinssi!
   Ransu kiittää, oikein kerjäilee pusuja tässä. Taidan antaa toisenkin.

   Delete
 17. En tiennyt, että kissojenkin hampaita harjataan. Hyvin omatoiminen kollipoika sinulla kyllä, itse harjaa hampaatkin :D Seuraavaksi R. dentasticks-mainokseen! On niin komea, että myynti lisääntyisi räjähdysmäisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikkea keksitään ;-) Totta puhuen, kuten yllä on kommentoitu, on eläimen hampaiden huolto kaukaa viisasta. Mustilta poistettiin ekan kerran hammaskiveä jo aika nuorena, ja siltä välttyy, jos jaksaa harjata.
   Ransu varmasti lisäisi myyntiä :-D

   Delete
 18. Ransu on just paras! Ransun kannattaisi laajentaa puutarhakissan ohella hammasmainos alalle...saisi varmaan hankittua hammashoitovälineensä mainostuloilla ja varmaan vähän muutakin. pojan Doriksella samat temput kuin Mustilla, katoaa aina sängyn alle piiloon, jos jotain epämieluisaa tulossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, täytyypä ehdottaa Ransulle uraa ;-)

   Delete
 19. Ransu, unelmieni manuliherra ykkönen ♥

  Tulin tänne ilmoittamaan, että Börjen kunto on vihdoinkin kohentumassa kovaa vauhtia kotihoidossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Manuliherra tapittaa minua siihen malliin, että joko ruoka tai pusuterveisesi olisi paikallaan.
   IHANA uutinen! Juhlimme täällä Leenan kanssa skumpan kera :-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!