Wednesday, 12 November 2014

Viimeisiä kukkia, pojat esittelevät

Näiden täytyy olla vuoden viimeisiä kukkia, tai ainakin hyvin lähellä. Seuraavaksi esittelenkin lehtiä. Mutta sitä ennen pojat näyttävät muotopuutarhan viimeiset kukat.
Tiikeri, ei kun Ransu, vaanii kasvuston seassa. Edessä kukki asteri.

"The Boys" point out a few flowers... the last of the season. May spring arrive soon!


Elokuunasteri 'Rudolf Goethe' on aika sinnikäs – elokuusta on monta tovia.

Asterin lähellä on muutama harjaneilikan kukka ja Endless Summer -jalohortensia, jonka vaaleanpunaiset kukinnot ovat lähes kokonaan haalistuneet.

Musti esittelee. Mustia lähinnä oleva uusin ja pienin hortensiankukinto on vielä vaaleanpunainen. Lehtien syysväri on kiva, pirteän limenvihreä. Ruotsinköynnöskuusamassa on sama väri.
Eläköön värikäs marraskuu!

Elokuunasteri – Aster amellus
Harjaneilikka – Dianthus barbatus
Jalohortensia – Hydrangea Macrophylla-Ryhmä
Ruotsinköynnöskuusama – Lonicera periclymenum

22 comments :

 1. Positiivisuutta tarvitaan juuri nyt :-)

  ReplyDelete
 2. Viimeisiä viedään, mutta kun positiivisesti ajatellaan niin seuraavaksi kukkivat kevään ensimmäiset! Taisi muuten olla tuota samaa 'Rudolf Goethea', mitä istutin vielä pari viikkoa sitten maahan.

  ReplyDelete
 3. Siellä pojat löysi vielä kukkivia kukkiakin, täällä ei mitään, paitsi se jouluruusu.

  ReplyDelete
 4. Kukkia, lehtiä ja komeita kissanpoikia ♥

  ReplyDelete
 5. Maria; Niinpä, viimeisten ja ensimmäisten välissä ei ehkä ole montaakaan viikkoa, kun nuo syyssahramit kukkivat vielä ja uusia nuppujakin on, ja vaaleanjouluruusun tyvellä oli muutama kukkanuppu ihan maanrajassa, ehkä sekin meinaa vielä kukkia ennen vuodenvaihdetta. Tai tammikuussa, jos talvi tulee taas myöhään.
  Rudolf on kiva ja luotettava kukkija, kauniit laventelinsiniset kukat.

  Kosotäti; Onneksi jotain on! Jouluruususi on kyllä ilahduttava.

  Mamma N; Kyllä :-)

  ReplyDelete
 6. Hortensiat ovat kyllä niin ihania, ja harjaneilikatkin. Niitä minulla jo on odottamassa ensi kesää. Mutta asterit vielä puuttuu. Kivoja loppukesän ja syksyn kukkijoita.

  ReplyDelete
 7. Kiitos Pojille esittelystä ja mammalleen ikuisesta positiivisuudestaan :)

  ReplyDelete
 8. Paula; Astereita ei vaikuta puput tai peurat syövän, joten senkin puolesta suosittelen niitä maalaispihalle - ja ovathan ne perinnekasveja suomalaisissa pihoissa.

  Pirkko; Se on positiivisuus tai kuolema, tähän aikaan vuodesta!

  ReplyDelete
 9. Se aika taas vuodesta, jolloin näkyy taas erot pitkän maamme kasvuvyöhykkeissä :).

  ReplyDelete
 10. Juuri se. Itse ihmettelen, miten jo marraskuussa voi jossain olla lunta ;-)

  ReplyDelete
 11. Siellä on sentään vielä vähän väriä näkyvissä. Ja matka kevääseen lyhenee koko ajan :)

  ReplyDelete
 12. Jee, kevät lähestyy koko ajan :-) On sitä tässä jo lähes kuusi kuukautta odotettukin...

  ReplyDelete
 13. Hieno marraskuu siellä saaressa! Mun hortensiat ovat olleet aivan ruskeita jo ties kuinka kauan. Mutta tulppaanit pitäisi saada vielä maahan. :) Iloisia marraskuunpäiviä!

  ReplyDelete
 14. Kyllä se kesä tulee, eikä kestä kauaa! Meillä on yksi hassu iiris, en muista nimeä enkä väriä, ostin sen Tampereen puutarhamessuilta Tommolan tilan standilta. Se on ihan hassu, vaikka on ollut lunta ja pakkasta, se törröttää kauniin vihreänä lakastumassa, tuntuu kuin se vain kasvaisi, lehdet siinä on ollut alusta alkaen raidalliset eri vihreän sävyillä, hauska tapaus. Meillä ei nyt ihan vielä kuki edes jouluruusut mutta kohta varmaankin. Pojat jälleen ammattitaidolla esittelevät puutarhaa!

  Tuli muuten vaikea tilanne...keväällä on kolmet puutarhamessut, Tampereella oikein supermessut, mun niin piti mennä kaksiin, Helsinkiin ainakin menen mutta nyt täytyy sitten seurata ketä kaikkia tulee näytteilleasettajiksi Tampereelle ja Turkuun, kummassakin on kyllä hohtonsa!

  ReplyDelete
 15. Saaripalstan kukkaispojat <3 Viimeiset ennen ensimmäisiä, toivottavasti väliin ei jää pitkää kaistaletta kukitta.

  ReplyDelete
 16. Uskomatonta että teillä on vielä kukkia ja vihreitä lehtiäkin...
  Kevään ensimmäisiä odotellaan;)

  ReplyDelete
 17. Tuire; Kiitos ja iloisia istutushetkiä sinne!

  Kivipellon Saila; Tommolalla on upeita iiriksiä, itsekin olen ostanut sieltä jokusen herkun, mutta en yhtäkään kirjavalehtistä. Tanakat vihreät lehdet kieltämättä piristävät, minullakin on lähes kaikki kurjenmiekat vielä vihreinä.

  Ella; Toivotaan näin!

  Pioni; Odotellaan kovasti! Ihania nämä viimeiset tosiaan.

  ReplyDelete
 18. Hortsu on ihana...ja goethekin...matka kevääseen lyhenee! Ollapa leuto talvi ja aikainen kevät. Kukkapojat todella :)

  ReplyDelete
 19. Hortensiat on ihania, paras kaikista tämä joka vuosi niin runsaskukkainen jalohortensia. Sillä on joka vuosi hyvä vuosi!
  Toivotaan mahdollisimman lyhyttä talvea. Koska jotkut haluavat viettää joulua, niin tulkoon se ensin, ja tapaninpäivänä saa sitten tulla kevät ;-)

  ReplyDelete
 20. Hienosti esitelty, jäbät! Täällä meillä on kaikki kovin harmaata ja ankeaa, mutsikin on niin sairas, ettei jaksa kommentoida tai blogata. Mutta me yritetään pitää tunnelma eläväisenä. Terkkuja!

  ReplyDelete
 21. Voi hitsi, eli kaikki on nyt teidän varassa pojat!
  Meidän mamma taas on kauhean kiireinen. Siksi me laitetaan pystyyn aina kunnon kickboxing-show kun se tulee kotiin, jotta sillä ei ole tylsää.
  Tsemppiä!
  MUSTI ja RANSU

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!