Thursday, 27 November 2014

Päivän jutut


Päivän selfie. Päädyin taas kaivamaan ojaa ja pyörittelemään kiviä, ja joka kerta se on yhtä hauskaa. Kun nostaa lapiollisen savimaata ja näkee kuinka vesi virtaa, se on sama ilo kuin lapsena!
Eli jos näette minut tällaisena, tiedätte, että puhkun tyytyväisyyttä, kun olen päässyt toteuttamaan itseäni.

Yes, I've been digging!


Tätä en ole kaivanut viime päivinä, mutta tässä on silti yksi kaivuutyön tulos, joka on tosin vielä kesken (mikäpä ei olisi): mutapuutarha.


Päivän vesitilanne on hyvä, mutapuutarha on ääriään myöten täynnä vettä. Tämän täydemmäksi se ei voi tulla, sillä veden poistoputki on tällä tasalla.

Onneksi kaivettavaa riittää pihallani lähivuosiksi tai -kymmeniksi, ei ole tylsistymistä luvassa.

Päivän kukkija: koristemansikka 'Lipstick'.

Päivän yrittäjä: etelänkevätesikko.

Päivän ilahduttaja: yhä komeasti pystypäin kulkeva välimerenmaruna 'Powis Castle'. Oikealla jalopähkämöä, en tykkää leikata sitä syksyllä, kun se on niin kaunis pystyyn kuivuessaan.

Päivän kököttäjät (kaivuutyömaani oli tuolla huussin takana).

Ja sitten se minipatapuutarha, joka jäi eilen esittelemättä Ransun pusukiireiden takia.
Iloista viikonloppua!

Etelänkevätesikko – Primula elatior
Jalopähkämö – Stachys macrantha
Koristemansikka – Fragaria × rosea
Välimerenmaruna – Artemisia arborescens

34 comments :

 1. Ihanaa, sait minut jo kaipaamaan kevättä ja mudan kaivamista vaikka juuri täällä joulufiistelin ihan ällöttävän paljon...

  ReplyDelete
 2. Kyllä sä Saila oot Nipsuakin söpömpi! Kadehdittavaa intoa ja iloa kun itse rupee vain kuvainnollisesti. Tuo minipatapuutarha on huippu!

  ReplyDelete
 3. Tänne saaripalstalle on aina mukava tulla sinun blogin kautta. Elämänmakuinen ja viehättävä, kaunis blogi ja kissat on ihania !!! Mä niin seuraan sua Naamakirjan kautta ;) !
  Matkamuistonukkeja ja valokuvausta blogisti Keski-Pohjanmaalta :)

  ReplyDelete
 4. Hei! Sinullahan on pihassa ihana lampi, suihkulähde ilman suihkua! Koen saman onnentunteen pihatöissä, saappaat, housut ja joskus naamakin kurassa (ja ortopedin mielestä se on työtä!, ei ole vaan loputonta nautiskelua). Suloiset kököttäjäpojat, rapsutukset heille ja mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Vitsit, sä oot kyllä uuttera! Ihailen! Lapsena puroleikit oli parhautta, ymmärrän hyvin innostuksesi. Keväällä on samaa fiilistä siinä, kun kaivaa jäästä puroja vedelle. Niin kivaa!

  Minipuutarhasi on huippusuloinen. Harmi, etteivät päivän kököttäjät sitä ehtineet esitellä ; )

  ReplyDelete
 6. Siellä sie oot ko konsanaan keväällä, vesi ja kura lentää ja upeaa jälkeä tulee.
  Tuo minipuutarha on tosi ihana.

  ReplyDelete
 7. voi taivas ja kaikkea muuta :) ja sitä mutaa tietenkin ;) olet sinä aikasmoinen, mulle tulee hiki jo katsellessa..oonkin niin onnellinen, kun on talvisaika, niin ei tartte ees miettiä mitä pihalla pitäis tehdä ;) mutta ihanaa kun jotkut jaksaa sitäkin puuhaa, minä vaan täällä sisällä touhuilen...

  ReplyDelete
 8. Ihanat lätäköt ja savivelli tulee mieleeni tuosta sinun postauksestasi. Pääsin ihan lapsuusajan fiiliksiin. Tätä tunnelmaa jaan Pikku-Saiman kanssa, kun hän hyppelee täällä vesilätäköissä. Tällaisia säitä on nyt täälläkin - eipäs yhtään hullumpia!
  Valtavat määrät kasveja olet viime viikkoina istuttanut. Se on sitä ihaninta puutarhahommista. Ihmeen kylvämistä ja toivon vaalimista!

  ReplyDelete
 9. Wanhan Wallankumous; Sehän tässä vuodenajassa on parasta, että voi tehdä vähän amoja hommia kuin keväällä, päivä on vain harmillisen lyhyt! Mutta tosi raskaita hommia ei kumminkaan edes jaksa kuin pari tuntia.

  Pirkko; Heh, epäilen tätä söpöysasiaa kyllä vahvasti. Enkä edes taivu niin pienelle sykkyrälle lampaantaljalle! Toivon hartaasti, että rypemisesi loppuu nyt.

  Nukke; Kiitos kommentistasi, tulen katsomaan!

  Kivipellon Saila; Se on lampi vain syksyllä ja keväällä, ja talvellakin. Kesällä on harvoin näin vetistä. Siksi se onkin mutapuutarha ;-)
  Kaivuuhommat on ihania, kun saa edetä omaan tahtiin ja meilen mukaan.

  Amalia; Ehkä, tai sitten hullu ;-D

  Inka; Veri vaan vetää tuonne lapion varteen, en tiedä onko uutteruudella asian kanssa tekemistä! Poikia ei näytä minipuutarha ollenkaan kiinnostavan. Täytyisi varmaan istuttaa sinne joku hiiri...

  Kosotäti; Älä muuta sano, kevätmeininki ja sehän nostaa mielialaa! Kun menee ulos silloin kun on edes vähän valoisaa, huomaa kyllä sen piristävän vaikutuksen, sisälle tulee ihan eri ihminen.

  Jaana; No kun minusta ei ole sisällä puuhailijaksi, silleen kunnolla. Toki syön ja nukun ja teen työtä sisällä ;-) Mutta sellaiset somistusjutut kuin sinä teet, ne ei vaan luonnistu. Remppaa kyllä tykkään tehdä, mutta sitten kun on tehty, on tehty. Sitten jo ulos puuhailemaan!

  Irene; Just noin, hyvin kiteytetty, samaa mieltä! Puutarhan rakentaminen on toiveikasta puuhaa, siinä lasketaan sen varaan ettei tule maailmanloppu eikä ydinsota, talouslamat voi tulla ja mennä sillä aikaa kun puutarha muotoutuu, aika saa paljon laajemman perspektiivin kuin normaalissa päivittäiselämässä.
  Lapsen into vedestä on ihanaa, ja on yhtä ihanaa huomata, ettei se into mihinkään häviä! Arvaa vaan miltä eteisen lattia näyttää... mattojen pesu kesällä oli ihan turhaa, näky on järkky.

  ReplyDelete
 10. Kököttäjät on sen näköisiä, että kiven pyörittäminen on hullua puuhaa :D
  Nyt on kyllä oikeat kelit kivien kanssa. Ei niitä kukaan kesähelteillä siirtele.

  ReplyDelete
 11. Mukavaa ja vaikka savistakin viikonloppua sinulle <3 Kissat ne aina pitää silmällä mitä mamma tekee :)

  ReplyDelete
 12. Katja; Niinpä! Mutta toista olisi myyrän pyörittäminen ;-)
  Nyt on hyvä, mutta mutavellissä on vähän raskas pyöritellä. Paras on keväällä, kun maa on vielä vähän kohmeessa, mutta enää sen verran, että kivet saa irti maasta kumminkin.

  Sesse; Kiitos! Aina ne tarkkailee.

  ReplyDelete
 13. Niin totta tuo! Miten hauskaa on nostaa, punnertaa ja siirtää, onkohan kukaan tutkinut sitä, mistä luolaihmisen geeneistä se oikein tulee vai uudisraivaajan:)?

  ReplyDelete
 14. Niinpä :-) Jostain se kumpuaa. On niin palkitsevaa nähdä käsiensä työn jälki, johon ei mitään konetta tai moottorin pärinää tarvita.

  ReplyDelete
 15. No niin, siellä on kaiveltu urakalla :) Mua myös ahdistaisi jollain koneella kiviä siirrellä, kyllä pitää käsityönä tehdä ja perkelettä huutaen, hih. Ihana luonnonlampi muodostunut. Pojat tarkkana, ihanat!

  ReplyDelete
 16. Vähän piti saada vettä virtaamaan pois talon takaa. Mulla on niin raskas savimaa, että vesi seisoo jopa rinteessä, ihan tontin yläosassa! Sellaista sinistä savea, josta voisi kuppeja muovailla.

  ReplyDelete
 17. Tarttisko sulle ostaa joululahjaksi kurahousut... ;)

  ReplyDelete
 18. No kun mä toivoin pukilta vähän jotain muuta :-D (edellinen postaus)
  Mutta kieltämättä just sellaiset kurahousut, kun oli lapsena, olis tosi tarpeeseen! Kunhan ne vaan ei repeä kiviä pyöritellessä, se on on aikamoista kokovartalopunnerrusta. Aika moni vaate on hajonnut.

  ReplyDelete
 19. Ajatella että vieläkin on kelit puutarhan laitolle ja marraskuussa mennään.. Toisaalta kivaa :)

  ReplyDelete
 20. Postauksesi saa hymyn huulille. Mukavaa viikonloppua sinulle puutarha puuhissa!

  ReplyDelete
 21. Onko kevät jo tullut? Olet kadehdittava ulkoilmaihminen. Minä en ole tippaakaan syksy- ja talvi-ihminen, minua ei mikään saisi tuonne ulos näillä säillä. Keväällä sen sijaan voi olla kylmääkin, mutta silloin on pakko päästä puutarhaan.

  ReplyDelete
 22. Juu, tää postaus sai kyllä nauramaan, kun näen silmissäni sutta mutapainissa kokovartaloa punnertaen =) Vedellä läträäminen on ihanaa ja kivenpyörittäjän tyttärenä ymmärrän senkin...me tosin haetaan kivet tuolta noin jostain muualta..juu ihan omalta soramontulta tietty ;)

  ReplyDelete
 23. hö...sut näen ..en mitään susia...

  ReplyDelete
 24. Aurinkosali; Niin, onneksi saaristossa se onkin aika normaalia!

  Maria K; Hyvä jos nauratti :-) Kiitos!

  TuulaJ; Minusta nyt on ihan kiva tehdä pihatöitä, oikein hyvä :-) Ei sitä jaksa sisälläkään kökkiä, jos ei vaan jaksa.

  Leena ja Pojat; Nyt jos näkisit, niin hoksaisit sun antaman paidan mun päällä! Olen ihan rakastunut siihen.

  ReplyDelete
 25. Kevätesikko, ja vielä etelänkevätesikko, ja tekee nuppuja melkein joulukuussa. Molemmat kököttäjät istuvat korvat tarkkoina.

  ReplyDelete
 26. Mainio kuva kököttäjistä. Onkohan niille tullut erimielisyyksiä?

  ReplyDelete
 27. Silloin voisi jo vähän huolestua, jos et kaivaisi :D

  ReplyDelete
 28. Hieno selfie! Semmoiset kalastajan kumipöksyt voisi toimia, ihana Monty käytti sellaisia puhdistaessaan puutarhalampeaan :)

  ReplyDelete
 29. Se on kyllä ihanaa, kun pääsee päivännäöllä pihalle. Minä kävin vain kävelyllä, mutta hetken jo harkitsin tekeväni jotain pihallakin;) Menin kuitenkin jatkamaan siivousta sisälle...

  ReplyDelete
 30. Paula; En tiedä, miksi etelänkevätesikon nimi on sellainen. Se kukkii oikeasti kevätesikkoa aikaisemmin, heti kun lumi on päältä hävinnyt! Ei se ole yhtään kylmänarka.

  Between; Ehkä. Tai sitten tuumaavat, että täytyy vartoida koko pihaa 360 asteella.

  Mamma N; Niin varmaan :-D

  Maria; Ihanaa Montya täytyy siis heti matkia! Kalastuskauppaan...

  Pioni; Kummasti piristää, vaikka siellä olisi hämärääkin.

  ReplyDelete
 31. Toivotaan pitkää lumetonta jaksoa, niin saat pihahommasi tehtyä.

  ReplyDelete
 32. Toivon kevääseen asti lumetonta ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!