Friday, 25 April 2014

Kaupunkireissulla

Olemme taas olleet kaupungissa. Mustin salamatassuille ei siellä ole paljon käyttöä. Pojat viettävät löhölomaa sillä aikaa kun mamma käy töissä.

Parvekejalava on puhjennut lehteen. Parveke on lasitettu ja erittäin lämmin. Seuraavaksi jännitän, jaksavatko helmikuussa istutetut tulppaanit kukkia – kymmenen versoa on nousussa eli yhtä monta kuin sipuleitakin! Peltinen astia saattaa lämmetä liikaakin tulppaanin juurille, olen yrittänyt nostaa sangon välillä varjoon.
Parvekejalava on, tiedoksi uusille lukijoille, itsestään katupuusta tuohon astiaan kylväytynyt. Kippuraoksat ovat kuivia koristeoksia, jalavalla on nuo ohuet suorat oksat. Joka kesä se kuivuu aika pahasti ja joka talvi ilmeisesti palelluttaa joitakin oksankärkiä, hyvä vain. Pysyy paremmin bonsaikokoisena.

Sitten puhelimella otettu surkealaatuinen kuva. Tällainen oli tilanne, kun piti ajaa rannasta lossiin. Oli vähän hankalaa vaihtaa vaihdetta. Tässä kuvassa Ransu onkin jo vähän nostanut leukaansa kepin päältä.
Lauttojen odotusten ja lautta- sekä laivamatkojen ajaksi pojat pääsevät ulos kopeistaan jaloittelemaan ja käymään hiekkavadilla.

Sitten kurkotin kameran esille Ransun tuolin edessä olevasta kameralaukusta. Ilmeestä päätellen poika vähän häriintyi, ja vaihdekeppiäkin piti liikuttaa, kun ajoimme lossiin.
Kenellä muulla on näin runsailla rintakarvoilla varustettu apukuski? Huomaa myös juoma- ja ruokakipot karvapehvan alla. Tässä autossa on täysi varustelu.

If someone thinks my driving is hairy, he is quite right!

28 comments :

 1. Näyttääpäs Ransu reilunkokoiselta, kun täyttää lähes koko penkin!
  Ja niin söpö linunpönttö oli edellisessä, ihan koristeesta käy vaikkei asukkeja miellyttäiskään, menisi ihan kotisisäkoristeenakin ja silloin olisikin toivottavaa ettei asukkeja ilmaantuisi!

  ReplyDelete
 2. Yhdyn erellisseen, Ransu näyttää valtavalta. Karvat tiärysti suurentaa, mut taitaa se muutenki olla kookas kissa? Paljoks se painaa?
  Entäs jos tulppaaniämpärin ympärille kiatois vaaleen pyyhkeen? Ainaki aina siks aikaa ko ei itte oo kotona siirtelemäsä sitä varjoon.

  ReplyDelete
 3. Tulevatko autoilijapojat aina vapaaehtoisesti kyytiin , eli miten toimitte matkoille lähtiessä?

  ReplyDelete
 4. On nuo poikasi oppineet matkustamaan, niin ainakin kuvista päätellen ottavat matkan rennosti. Nyt varmasti taas maalla jaksavat saalistaa. Mukavaa viikonloppua sinne teille.♥

  ReplyDelete
 5. Komea apukuski sinulla kyllä on!! Luulin ensin parvekejalavan kuvasta, että sinulla kasvaa peikonpähkinää :O) Oksat näyttävät minusta samanlaisilta. Mutkikkailta!

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Noiden kavereiden kanssa voisi cruisailla vähän enemmänkin :)

  Mustin tassu <3

  ReplyDelete
 7. Komea on apukuski ja komea on myös tuo linnunpönttö alempana! Kerrothan myöhemmin kelpasiko se linnuille?

  ReplyDelete
 8. Välillä ehkä on mukavaa vetää rauhassa henkeä ja viettää löhölomaa, kun maalla on paljon rankkaa isännöintiä ja myyrästystä. Mutta eivät ehkä pojat kovasti kaupunkiin tähän aikaan vuodesta kaipaa. Hyvää kaupunkilomaa pojille ja työtä mammalle!

  ReplyDelete
 9. Täysin varusteltu matkailuauto. Apukuski voikin ottaa torkut, kun taas pääkuskille niitä ei suositella ainakaan ajon aikana.

  ReplyDelete
 10. Minulle on sama onko apukuskilla rintakarvoja vai ei, mutta yksikin tuollainen vaihdekepin valtias olisi kyllä mieluinen matkakumppani.

  ReplyDelete
 11. Pike ja Maija; Ransu ei ole mikään pieni kissa, mutta linssi vääristää perspektiiviä. Ransu painaa kuusi kiloa (ja rapiat).

  Aila; Ransu kyllä tulee tutkimaan autoa jos avaan oven, mutta en uskalla riskeerata, että se juuri lähtöhetkellä olisikin jossain liesussa. Kun kuljemme yhteysaluksella, niin silloin ei voi joustaa lähtöajoissa. Kannan pojat kopissaan autoon, ja niissä ne ovatkin ajojen ajan, niin on turvallisinta.

  Sylvi; Kiitos samoin! Ransu ottaa matkat rennosti.

  Minna; Käppyräoksat ovat koristeoksia, siksi sen tuohon kirjoitinkin, kun muuten joku luulee niiden olevan jalavaa. Ne ovat varmaan peikonpähkinää tai peikonpajua.

  Taru, Irmastiina ja Sirpa ja Kollo; Seura on mitä parasta!

  Sesse; Epäilen kyllä, mutta raportoin!

  Paula; Pojat eivät tosiaan kaipaa mitään kaupunkielämää, mutta talvella viettävät niin paljon aikaa sisällä, ettei sillä ole niin väliä. Tähän aikaan on tosiaan kärsimystä olla poissa tontilta.

  Cheri; Ransu on niin rauhallinen matkustaja, että sen voi joskus antaa olla vapaana ja se todellakin ottaa torkut eikä liiku autossa, vaikka matkaan kuluu monta tuntia.

  Kosotäti ja Between; Ransu on erinomaista matkaseuraa! Ei valita, eikä voi pahoin. Ainostaan jos on liian kuuma, se naukaisee.

  ReplyDelete
 12. Pantterintassut ♥

  Ja apukuski myös ♥ Ransu varmaan osaisi kyllä itsekin ajaa, mutta ei ylety polkimille, siksi ei voi ;)

  ReplyDelete
 13. Aivan mielettömän komea apukuski ♥ Kaikilla kissamammoilla pitäisi olla tuommoinen!

  ReplyDelete
 14. Hyvähän se on salamatassuja välillä hiukan lepuutellakin, että sitten jaksaa taas myyräjahtia:)
  Kiitos Saila sipulikukkakirjastasi, se on ihana!

  ReplyDelete
 15. Henna, Friede ja Figo; Ransu varmasti ajaisi jos pystyisi, on se ennenkin nähty: http://saaripalsta.blogspot.fi/2012/03/lenholmenissa-ja-kotipihalla.html

  Myrsky ja Minna; Onhan se aikamoinen silmänilo ;-)

  Pioni; Kiva, että se saapui!

  ReplyDelete
 16. Parhaimmat ajo-ohjeet tulee aina apukuskin paikalta :D Vikan kuvan ilme on hyvä.

  ReplyDelete
 17. Ootas vaan, kun Ransu tulee mopoikään, se alkaa varmaan kinuta omaa moppea :D

  ReplyDelete
 18. Hahaa, Ransulle mopoauto, eli "mauto", kuten uutiset parhaillaan kertovat... Siellä te sitten päristelisitte peräkanaa Ahvensaaren raitilla. Lossikuski olis ihmeissään...

  ReplyDelete
 19. Katja; Mitkähän Ransun ohjeet mahtaa olla. Pysähdytään myyräkiskalle!

  Tiina; Täytynee hankkia Ransulle pieni nahkatakki...

  Intopii; Voisimme saada entistä enemmän huomiota losseissa. Nyt jo kysytään kaikenlaista, viimeksi kaksi valistunutta tätiä kysyivät, onko Ransu siperialainen. Aika hienoa, harva tietää pitkäkarvaroduista noinkaan paljoa!

  ReplyDelete
 20. Siellä sitä mennään rintakarvat pörheänä. Toyotasi on pikkuinen asuntoauto, köökki, vessa ja lepotilatkin.

  ReplyDelete
 21. Ransun rintakarvat tursusivat vaihdekepin molemmin puolin, mutta se ehti vähän vetäytyä taaksepäin ennen kuin sain kuvan. Ollapa kissa, en panisi pahakseni, jos minullekin olisi autossa vessa ja baari ;-) Mustalaisvankkurikin tulee usein mieleen, kun autoni on aina niin täynnä tavaraa!

  ReplyDelete
 22. Ransuhan on ihan järkyttävä jättiläinen. Olen ihan hämmästynyt! :D

  ReplyDelete
 23. Pieni korjaus: Ransu on ihana jättiläinen! Ja autoni on kyllä hyvin pieni...

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!