Sunday, 27 April 2014

Ihania tulppaaneja ja bikinityttö

Kaupunkiloma venähti pitkäksi perhettä kohdanneen surun takia. Suuressa surussa on tärkeää muistella edesmennyttä yhdessä, siitä saavat kaikki lohtua ja voimaa – ja iloakin, sillä iloisiakin hetkiä on tärkeää muistaa yhdessä surun keskellä.
Kotona on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista, mutta onneksi mantereen kuumimmat lämpötilat eivät toteudu täällä saaristossa. Jotain on silti mennyt lähes ohi, kuten nämä pikkutulppaanit. Näitä kukki tänä vuonna vain kaksi, kun suurin osa nupuista syötiin. Onneksi kukka on kuihtuvanakin kaunis.

Samantapainen kääpiötulppaani on vielä hyvässä vedossa, kaikilla kolmella kukallaan. Kuvasta näkyy, että viereinen varsi onkin syöty, samoin kaikki muut nousseet kukkavarret. Onneksi kasvi ei tarvitse kukkia seuraavan vuoden ravinnonkeruuseen, vaan lehtiä. Kääpiötulppaani on korkea ja siro, näistä kahdesta tämä on suosikkini, vaikka matala pikkutulppaanikin on söpö.

Ehkä kaikkien aikojen ihanin tulppaani, tähtitulppaani 'Persian Pearl', kukkii myös. Onneksi tajusin istuttaa näitä syksyllä lisää, mutta muutenkin tämä vaikuttaa olevan parempi sipulikukkakevät kuin viime vuonna. Näitä on noussut vanhoiltakin paikoilta viimevuotista enemmän, kuten monia muitakin sipulikukkia, joita ei viime keväänä näkynyt lainkaan!
Tähtitulppaanien kanssa kukkivat helmihyasintit lajiketta 'Ocean Magic'. Taustalla on lisäksi hempeä vaaleanpunainen tuoksuhyasintti.

'Persian Pearlin' ulompien, kapeampien terälehtien ulkopinta on hopeaisen metallinhohtoinen. Sisällä on keltainen keskus. Kukka on viehkeän kuppimallinen ja terälehtien kärjet kaartuvat sulosti suipoksi. Tämä kukka on kerta kaikkiaan ihana, vähän niin kuin Diandra, jos joku on katsonut Tähdet, tähdet -ohjelmaa. Ihana ja täydellinen, ei voi muuta sanoa.

'Violacea Black Base' vetelee viimeisiään, mutta musteenvärinen keskus näkyy yhä. Näissä on kaikissa tenhoa, joka varmasti johtuu osaltaan juuri siitä, että laji on niin vaihteleva. Tähtitulppaanista on moneksi.

Duc van Tol -tulppaanit ovat aikaisia. Tämä on 'Duc van Tol Rose' seuranaan jo monta vuotta vanha hyasintti 'Top Hit', joka kukkii joka vuosi yhtä runsaasti.

Postauksen otsikko lupaili bikinitypykkää. Sellainen tuli yllätyspostina Tuutusen basaarista: Unna ja keltaiset bikinit! Silmämme ovat ihastuksesta sydämenmuotoisina kuin Unna Tuutikin aurinkolasit ♥ ♥
Unnan mamma on tosi taitava piirtäjä, viime vuonna meitä riemastutti Ransu uimapuvussa, ja tällainen joulukortti löytyy olohuoneen hyllystä.
Voi suurkiitos Tampereelle!

Helmililja 'Ocean Magic' on lajia Muscari aucheri
Kääpiötulppaani – Tulipa turkestanica
Pikkutulppaani – Tulipa biflora
Tuoksuhyasintti – Hyacinthus orientalis
Tähtitulppaani – Tulipa humilis

48 comments :

 1. Siis kauniita kukkia, mutta nyt oli kyllä sokerit pohjalla :D Valloittava! Upea uikkari-Unna ♥ Pystyyköhän Ransu ensi yönä nukkumaan lainkaan? Luulisi Mustinkin tuosta poseerauksesta jo häkeltyvän!

  ReplyDelete
 2. Uikkari-Unna on ihan paras! Ja koska uikkari-Ransua ei ole vieläkään kehystetty, täytynee nyt kehystää nämä kaksi uikkarikaverusta yhdessä ;-)
  Me ollaan kaikki kolme ihan lääpällään!

  ReplyDelete
 3. Osanotto suruunne Saila. Ihastuttavia ilopilkkuja nämä pienet tulppaanit ja mikä hieno liukuvärjäys noissa helmihyasinteissa! Sinulta saadut tulppaanit ovat ilostuttaneet täälläkin, seuraavaksi kukkivat 'Persian Pearlit', ovat vähän puolivarjossa.

  ReplyDelete
 4. Osanottoni!
  Persialaiset helmet sopivat hyvin noiden helmihyasinttien kanssa yhteen.
  Sinulla on myös hyasintit kukassa. Itse istutin ensimmäiseni viime syksynä ja odottelen niiden kukintaa kiihkeästi.

  ReplyDelete
 5. Kiitos Maria.
  Kiva, jos niitä on vielä jäljellä, jotenkin omat Persian helmet taantuivat viime vuonna - mutta ovat toisaalta taas nousseet nyt reippaammin, joten ehkä ne eivät taannukaan kovin herkästi. Hyvä niin!
  Tuo 'Ocean Magic' on upea helmililja, kirjoitinkin sen tekstiin vahingossa helmihyasintti, no, sama asia tavallaan, mutta helmililja olisi oikeampi nimi.

  ReplyDelete
 6. Irene; Kiitos. Toivottavasti hyasinttisi avautuvat pian! Minulla on niistä jo monta lajiketta kukassa, mutta ne kasvavat kaikki hyvin lämpimällä aurinkoisella paikalla.
  Minustakin syvän purppurainen Persian helmi ja intensiivisen sininen helmililja ovat hienot yhdessä. Vahvat värit, joista tulevat mieleen tuhannen ja yhden yön tarinat.

  ReplyDelete
 7. Osanotto suruunne ♥

  Ihania tulppaaneja, olen samaa mieltä Diandrasta - ihana. Yleensä inhoan tuollaisia kotimaisia kilpailuohjelmia, mutta tähän jäin kyllä koukkuun. Veitola oli ihan oikeassa uhkaillessaan Didin levy-yhtiön tyyppejä, Diandra ansaitsisi paljon parempaa musiikia esitettäväkseen ja sitä ei välttämättä Suomesta löydy...

  Bikinitypykkä on kerrassaan hurmaava :D hyvin kissalle ominainen rentoiluasento.

  ReplyDelete
 8. Osanottoni.
  Onneksi nuo maasta nousevat ihanat kukkijat ilahduttavat :)

  ReplyDelete
 9. Osanotto suruun!

  Sinulla jo niin paljon kukkia iloa tuomassa. Lohtua elämään.

  ReplyDelete
 10. Lämmin osaan ottoni suruusi.

  Nuo tulppaanit on todella kauniita, harmi että nuput maistuu peuroille?? luulen.
  Miulla tulppanin mukulat syö myyrät ei taida yhtään tulppaania kukkia, mutta narsissit avautuvat jo ja kukkia tulossa mahtava määrä, alustava laskenta on yli 600, mutta varmasti taas 1000 ylittyy. Silloin puutarhassa leijuu mahtava tuoksu.

  ReplyDelete
 11. Lämmin osanottoni suruusi. Lohtu halausukset♥ täältä meiltä. Yhdessä surut puolittuu ne jakaa ja ilot tuplaantuu. Voimia.♥

  Kyllä on ihastuttava tuo kääpiötulppaani, ja myös toisetkin sinun tulppaanit. Vahinko vain että peuratkin niistä tykkäävät. Minä en ole oikein perehtynyt tulppaaneihin. Meillä myyrät tahtovat viedä sipukit, niin ei ole tulle niitä ostettua.

  Ihania pikiini kissoja. Taitava piirtäjäjä.

  ReplyDelete
 12. Osanotot suruusi.

  Täällä odotan vasta tulppaanikauden kunnollista aloitusta, vasta varovainen avaus tehty. Onneksi se tulppaanikausi jatkuukin vähintään toukokuun loppuun. Toivottavasti kesäkuun alkuun. Minulla taas osa vanhoista narsisseista kadonnut kuin tuhka tuuleen. Kukkapenkkiin jäänyt kolo, jota naapurin kissa luulee nyt omaksi hiekkalaatikokseen.

  ReplyDelete
 13. Lämmin osanotto.

  Ihana bikinitypykän kuva! ;)

  ReplyDelete
 14. Otan osaa suruunne!

  Persian Pearlin vertaus Diandraan oli aika osuva!

  Bikinityttö on kerrassaan hurmaava!

  ReplyDelete
 15. Harmi, ettei kuoreen sattunut mitään ihmispahanpäivän varalle. Kissanminttu lienee ennemmin kissojen heiniä. Lisääntyvää kukkaloistoa ja vähemmän surullista loppukevättä Saaripalstalle.

  ReplyDelete
 16. Lämmin osanottoni suruusi, voimia ja enkeleitä askelta keventämään!

  Voi noita ihania pikkutulppaaneita. Kivipellossakin kasvaa muutamia lajeja, lisään hankintalistalle ainakin niitä punaisia joissa tumma keskus ja ne haarautuvat näyttivät aika herkiltä. Taidanpa laittaa hyasintitkin samalle listalle. Sain eilen ensimmäisen äitienpäiväkukan, itse pääsin valitsemaan, magnolian nimeltä 'Vanha rouva', sopii hyvin minulle!

  terveisin

  Saila kivipellosta

  ReplyDelete
 17. Osanottoni suruusi, toivottavasti nuo ihastuttavat kevään kukkijat ja karvapojat tuovat lohtua.

  ReplyDelete
 18. Osanottoni -

  hannah

  ReplyDelete
 19. Kurjaa kun on surua, mutta sitä tulee väistämättä elämään, ei voi mitään :(
  Voi sitä Ransua, tykkä pitää päätä koholla, mutta laiskuuttaan nojaa sitä vaihdekeppiin. Nättejä tulppuja, meillä ei hyasintit vielä kuki, ovat nupuilla vasta.

  ReplyDelete
 20. Linda; Kiitos. Se Veitolan kommentti oli niin osuva. Diandra on huikea lahjakkuus.

  Pirkko ja Mummeli; Kiitos. Nyt on kevät parhaimmillaan, tai onhan se ollut jo yli kuukauden, tämä on ihana kevät!

  Kosotäti; Kiitos. Peurat ja jänikset syövät nousevia tulppaaneja, nuput menevät siinä samalla. Harmi niitä myyriä! Onneksi on narsissit, ja se tuoksu. Tulppaaneista yksikään ei taida tuoksua.

  Sylvi; Kiitos ♥ Myyrät ovat hankalia.

  Vaalean vihreää; Kiitos. Saa nähdä, tuleeko lämmin toukokuu, eli jatkuuko tulppaanien kukinta kesäkuulle. Yleensä minullakin ovat viimeiset tulppaanit kukassa kesäkuun alussa. Harmi että narsissit ovat kadonneet!

  Sirpa ja Kollo; Kiitos. Unna on ihana!

  Mama; Kiitos. Eikö ole, mikä pin-up!

  Ella; Kyllä koko kirjekuoren sisältö oli erinomaista rohtoa pahan päivän varalle! Mikä ihastuttava piristys :-)

  Saila Kivipellosta; Kiitos. Japaninmagnolia on ihana, toivon, että syksyllä istutettu uusi yksilö tulee elämään pidempään kuin ensimmäinen yritys.

  Sanna; Kiitos. Kyllä, paljon lohtua!

  Hannah; Kiitos.

  ReplyDelete
 21. Tylsä Mörökölli; Kuolema on osa elämää, ihan väistämättä. Onneksi on läheisiä, keiden kanssa kohdata suru.
  Ransulle vaihdekeppi on tosiaan leukatuki :-D

  ReplyDelete
 22. Osanotto. (tähän perään viälä "aika parantaa" ja muita kliseitä joista ei oo apua, mut tarkotus on hyvä)

  Just tässä aamulla luin sun kirjastas helmihyasinteista. Täytyy varmaan hommata niitä tonne pihalle lissää. Seuraavan loisto-opuksen aiheeks ehrotan jonkinlaista puutarhan vuosi -juttua. Noin niinku kuukausi kerrallaan, että mitä siälä pihalla kannattaa millonkin tehrä. Mulla kun on ihan hakusessa tää homma.

  Hiano bikinityttökortti! Ossaispa sitä ittekki piirtää tollai.

  ReplyDelete
 23. Kiitos ♥ Kyllä aika parantaa, ja nyt hautajaisten jälkeen jo helpottaakin. Hautajaiset, vaikka ovat raskas tapahtuma, päättelevät monta irrallista säiettä ajatuksissa ja yhteisen surun kokemus lohduttaa suunnattomasti.
  Helmililjat ovat ihania, niitä kannattaa aina istuttaa!
  Kuukausittaisessa puutarhakirjassa on vain se vika, että Suomi on niin pitkä maa. Etelässä tehdään asioita eri kuussa kuin Lapissa... Viime vuonna ilmestynyt Onnellisen puutarhurin vuosi (Vireaho, Tammikari) on todella kiva vuodenkierron mukana etenevä kirja, suosittelen!

  ReplyDelete
 24. Mekin otetaan osaa suruun. Rapsutuksia karvapojille mutsilta ja meiltä pusuja Sailalle!

  ReplyDelete
 25. Lämmin osanotto minultakin.
  Meilläkin on joskus ollut noita tähtitulppaaneja, mutta ovat olleet lyhytikäisiä. Ehkäpä paikka niille olikin liian kuiva. Täytyypäs kokeilla niitä uudelleen.
  Sen sijaan yhden kuivan ojan pohjalla kukkii nyt isoimmat ja runsaskukkaisimmat kääpiötulppaanit. Monet tulppaanit ja narsissit näyttävät olevan tänä vuonna tosi matalia... viime kesä ja tämä kevät on ollut aika sateettomia. Saas nähdä millainen kesä on tulossa : )

  ReplyDelete
 26. Sulo, Kalle ja Eikka; Kiitos, ihanat pusut ja Ransu tuli juuri vastaanottamaan rapsut!

  SariW; Kiitos. Olen luullut, että tähtitulppaanit viihtyvät oikein kuivilla paikoilla ollen vuorten kasveja. Sateet tulevat tarpeeseen! Puutarhurin paras vappu taitaa olla sateinen ;-)

  ReplyDelete
 27. Osanotto suruun - ja voimia !

  ReplyDelete
 28. Osanotto sinulle.

  Tuo Unnan kortti, awww!

  ReplyDelete
 29. Lämmin osanotto suruusi.

  Wau, mikä kortti :)

  ReplyDelete
 30. Lämmin osanotto!
  Jos mitä, niin piirtämisen taitoa kadehdin (ja laulamisen ja ties minkä muun), tuo bikinikortti on kyllä aivan mainio.
  Erityisen hieno on Persian Pearl, varsinainen puutarhan helmi. Pieni ja ihastuttava.
  Kiitos myös nopeasta kirjatoimituksesta. Tykkään kovasti tästä uusimmasta kirjastasi ja sen kannelle annan täyden kympin. Erittäin tyylikäs!!!

  ReplyDelete
 31. Rosa; Kiitos.

  Myrsky ja Minna; Kiitos. Eikö ole upea Unna!

  AnnaS; Kiitos. Herkku-Unna ;-)

  Between; Kiitos. Tuo ja Ellan lähettämät aiemmat piirrokset ovat upeita!
  Kirjan taittaja tuskin lukee blogiani, pitää lähettää hänelle sähköpostia kaikista näistä kehuista. Olen itsekin siihen 10+ -tyytyväinen!

  ReplyDelete
 32. Voimaa surupäiviin!

  Unnan kuvasta säteilee kaikkea hyvää ja kivaa ja pehmoista. Taitavaa työtä!

  ReplyDelete
 33. Kiitos Zepa. Unnan bikinikuva on oikea hyvän mielen pakkaus!

  ReplyDelete
 34. Lämmin osanotto.

  Vastassasi oli ihanaa sipulikukkakauneutta! Minä itse juuri viikonloppuna lisäilin mökillä kananverkkoja tulppaanien ylle, kun osa niistä oli jo syöty.

  Ps. Käy kurkkaamassa Mielen Lumossa, miten ihanan valkovuokon löysin!

  ReplyDelete
 35. Kiitos. Olit löytänyt jännän kerrotun valkovuokon, hieno!

  ReplyDelete
 36. Voimia suruusi.

  Otsikosta ajattelin että onkohan Saila herennyt bikinitytöksi ;)

  ReplyDelete
 37. Halit♡
  Ihana Unna Tuutikki bikini-baby..ja Ransu snorkkelissaan ja byysissään..voi elämä ! Mahtavat kortit.
  Tosi kauniita on kukkasikin.
  Levollista kotielämää teille.

  ReplyDelete
 38. Tosi upeita ja kekseliäitä kuvia. Ihailen suuresti!

  Osanotto suruun myös!

  ReplyDelete
 39. Osanotto suruusi. Onneksi vastapainoksi on iloisia asioita, kuten tulppaanit, omat karvakamut ja bikinikissat!

  ReplyDelete
 40. Halirutistus, osanottoni <3

  Ihastuttavia kukkijoita puutarhassa.
  R&T

  ReplyDelete
 41. Osanottoni minunkin puolestani. Kaunista on nyt puutarhassasi, hyasintitkin jo kukkivat! Täällä tuntuu kaikki olevan edelleen myöhässä, mikä olikin siis oikein hyväkin asia, eikös vaan niin?!

  ReplyDelete
 42. Osanottoni.
  Pienet tulppaanit ovat kovin suloisia!

  ReplyDelete
 43. Niin ja otan osaa suruun myös tätä kautta ♥

  ReplyDelete
 44. Kirsikka; Kiitos. Minusta ei varmaan olisi tullut noin hehkeää bikinityttöä! Ainakaan vatsakarvat ei ole noin pörheän suloiset.

  Leena ja Pojat; Kiitos. Kuvat on niin ihanat, että jouduin ottamaan rantaystävyksistä vielä yhteispotretin! Se päätyy varmasti seuraavaan postaukseen.

  Henna, Friede ja Figo; Kiitos. Unnan mammasta on moneksi. Siis, osaa tarjoilla silakkaa, rapsutella masua ja piirtää hienoja kissakuvia, siinä ne tärkeimmät kai :-)

  Katja; Kiitos. Juuri nuo mainitsemasi ovat niitä elämän parhaita asioita!

  R&T; Kiitos. Kukat ovat ihania.

  Minna; Kiitos. Ehkä ero johtuu siitä, että hyasinttini ovat superlämpimässä paikassa talon eteläpuolella. Hyvä vain, ettei kaikki kuki kerralla ja hujauksessa.

  Pioni; Kiitos. Ne ovat kaikkein ihanimpia tulppaaneja!

  Mamma N; Kiitos ♥

  ReplyDelete
 45. Uuh, näitä pikkutulppaaneja niin rakastan..ihana nähdä kuvia! Se sadekesä oli paha näille, mutta nyt taas kukoistavat onneksi.

  ReplyDelete
 46. Nämä ovat minustakin kauneimpia tulppaaneja. Odotan sitä vuotta, että T. bakeri 'Lilac Wonder' kukkii, jos on ylipäätään enää hengissä. Tilasin sen sipuleita vuosia sitten ja ne eivät olleet vielä kukintakokoisia, ja sitten joku eläin kaivoi niitä ylös maasta... toivottavasti ne ovat jäljellä. Siitä paikasta kyllä nousee jotain tulppaaninlehden näköistä joka kevät.
  Viime kesä oli varmasti ihanteellinen useimmille sipulikukille.

  ReplyDelete
 47. Lämmin osanotto vielä tätäkin kautta. Niin hassua kuin se onkin, hautajaiset todella auttavat suruun.

  Kylläpä sinulla on taas siellä huikeat tulppaanit. Aah...

  ReplyDelete
 48. Kiitos ♥
  Niin totta, vaikka välillä tuntuu, että hautajaiset musertavat täysin, niin ne kuitenkin auttavat.
  Tähtitulppaani on huikea! Onneksi silläkin on vähän eri aikoihin kukkivia lajikkeita, 'Little Princess' ei ole vielä lähelläkään kukintaa :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!