Sunday 16 March 2014

Koruväkerryksiä

Askartelu on mukavaa, sammalkeinujen kasaamisen ja kivien pyörityksen lomassa. Olen viime aikoina väkertänyt pari korua, kun materiaaleja sai huikeilla alennuksilla Tiimarin loppuunmyynnistä. Tässä rannekorussa on Tiimarin helmiä, hajonneiden korujen osia ja vanhempia helmiä, joita on saatu ja ostettu.

Vähän hillitympi kaulakoru syntyi lasihelmistä. Muuten hyvä, mutta tähän tulee lisää helminauhoja, en osaa käyttää näin hentoa korua. Tällä hetkellä siinä onkin jo toinen nauha samoista kivistä, mutta se ei vielä riitä. Toisaalta on hauskaa, että sitä voi jo käyttää ja lisäillä helminauhoja tarpeen mukaan.

Tässä on muutama koruprojekti, jotka kuvasin jo pari vuotta sitten. On tavallaan harmittavaa, miten paljon on aiheita blogikirjoituksiin, mutta niistä kaikista ei ennätä millään tehdä juttuja yhdessä elämässä.
Tarkoituksenani oli kirjoittaa muistaakseni siitä, että yritin siivota – ja sen tuloksena korjasin rannekellon, jossa oli helyistä tehty ranneke joka hajosi (tilalle tuli mm. simpukoita), tein helmipampulakorvikset ja vielä kaulakorunkin.

Kaulakorussa on ystävän aarrekätköistä saatuja turkooseja kiviä ja helmiä, ihan lempivärisiä!

Siivouspäiviä voisikin pitää vähän useammin, jos silloin syntyy näin paljon tulosta.

Valitettavasti minulla on tänään taas sellainen päivä, että täytyy istua koneella näpyttelemässä tekstiä. Onneksi sekin puuha on mukavaa ja minulla on mitä parhainta seuraa.

Leppoisaa sunnuntaita! Muistakaa venytellä, muistuttaa Musti.

28 comments :

  1. Kivat korut olet tehnyt, todellakin kannattava tuo siivouspäiväsi! Olet kyllä todellinen monitaituri.
    Leppoisaa näpyttelyä sulle ja kiitos Mustille muistutuksesta joka tuli tarpeeseen, pus-pus.

    ReplyDelete
  2. Eikö se Musti häiritse sinua, kun teet töitä? Ei tunge käpäliään näppikselle tai asetu siihen makaamaan? :D

    ReplyDelete
  3. Pirkko; Kiitos! Pusut välitetty.

    Susanna; Ihme kyllä kumpikin kissa on sisäistänyt sen, että näppikselle ei saa mennä, mikä on varmaan aikamoinen suoritus kissalta. Mutta näppiksen eteen kyllä asetutaan usein seisomaan, niin että en näe ruutua. Varmuuden vuoksi vielä tungetaan naamaa päin minun naamaani. Eihän siinä auta muu kuin pitää luova tauko. Tuossa koneen vieressä saa kyllä olla, ehkä se on terveellistä hiirikädelle rapsutella välillä kissaa.

    ReplyDelete
  4. Nättejä koruja. Minä ostin yhdeltä taitajalta korviksia ja ne on kivoja, varsinkin yhdet joissa on keramiikkahelmet. Onneksi ne on pienet, muuten korvalehdet venyisi enisestään:)

    ReplyDelete
  5. Ompa kauniita koruja, tuo turkoosi/sininen on oikea namu.
    Ollappa tollanen ranka kuin Mustilla:)

    ReplyDelete
  6. Musti njuter av solvärmen, djur kan nog njuta mer än vi människor, de tar vara på varje minut. Vår lilla gäst har också passat på att sitta i solen idag, det blev kallt ute men hon tog genast plats i solen då det fanns möjlighet. Skön söndag till er alla.

    ReplyDelete
  7. Tosi hienoja koruja...tuo eka rannekorukin on ihana!!

    ReplyDelete
  8. Kädehdin kyllä tosi paljon käden taitoja ja silmää toteuttaa juttuja ! Käsikoruun ihastuin minäkin, se on tosi kiva!

    Mustipa sitten onkin tosi komea ja naputtelisin konetta minäkin tossa seurassa paljon mielummin ;)

    ReplyDelete
  9. Sä oot kyllä oikea monitaitonainen! Rapsutuksia pojille, ja Mustille pusu vatsaan.

    ReplyDelete
  10. Nättejä koruja. Hyvää sunnuntaita! :-)

    ReplyDelete
  11. Korut ovat kauniita. Jos niitä ei oikein tule itse käytettyä voi niitä aina kietoa kransseihin ja kimppuihin ja muihin kukkakoristeisiin.

    ReplyDelete
  12. Hyvin siivottu, oikein kivat lopputulokset! Herra Musti muistuttaa venyttelystä... oon ollut NIIIIN laiska, mutat ehkä nyt pitää. Musti nauttii auringosta - massurapsut täältä etänä!

    ReplyDelete
  13. Voi hitsi kun muistaisikin tuon venyttelyn ainakin koneella istumisen lomassa:)

    ReplyDelete
  14. Ihastuttavia koruja olet ehtinyt tekemään! Tapasin elämäni varrella erään 90-vuotiaan herrasmiehen ja hän liputti venyttelyn puolesta. Hän kuulemma venytteli 15-20 min joka aamu ja pysyy mieli ja nivelet virkeänä.

    ReplyDelete
  15. Voisitko ystävällisesti joskus tehdä sellaisen postauksen, jossa kerrot siitä, mitä ET OSAA tehdä. Kauniita ja persoonallisia koruja. Mikäs on naputellessa tietokoneen ääressä, kun on noin mukavaa seuraa. Kissat osaavat venyttelyn taidon.

    ReplyDelete
  16. Sinulla on elähdyttävää kissa- ja kukkaseuraa. Siinä seurassa on kiva siivoilla, askarrella ja työskennellä.

    ReplyDelete
  17. Elina; Heh, voisihan sitä venyttää niitä tahallaankin niin kuin jotkut alkuperäiskansat ;-)

    Kosotäti; Kissasta pitäisi ottaa mallia joka päivä, ehkä tulisi noin notkeaksi.

    Carita; Tack, solen sken för en liten minut här också!

    Irmastiina Ruusukummusta; Kiitos!

    Taru; Erinomaista seuraa, on.

    Mamma N; Menen heti antamaan!

    Maija; Kiitos, samaa sinne!

    Irene; Juu, jos tekisi kransseja ja kimmpuja... niiden teosta en tiedä mitään!

    Zepa; Musti asettuu siihen missä aurinko paistaa. Rapsut välitetty!

    Pioni; Se olisi varmasti terveellistä!

    Maarit; Herrasmiehen neuvoista pitäisi varmaan ottaa onkeensa, iän puolesta on hyvät suositukset ;-)

    Between; Voi, en osaa niin montaa asiaa.. rivien välistä voi esim. lukea, että en osaa siivota! Tai tehdä kransseja ja kimppuja, kuten yllä neuvottiin.

    Paula; No niin onkin, kaikki on mukavampaa. Imurointi vain on ikävää ;-)

    ReplyDelete
  18. Miten ihania! Mä voisin heti ottaa tuon rannekorun käteeni! En oo varmaan kahteen kolmeen vuoteen koskenut helmiin. Laatikko tursuaa niitä. Se vaatii vaan sen inspiraation ja yhtäkkiä sitä huomaa väkertävänsä korua korun perään :)

    ReplyDelete
  19. Kauniita koruja! Joko niitä saa pian Elsan lempituolista? :)

    ReplyDelete
  20. Kauniita koruja olet väkertänyt!

    Ihana loikoilija Musti taitaa odotella sinulta vähän rapsutuksia välillä! :)

    ReplyDelete
  21. Kivoja koruja! Mukavaa ajanvietettä ja näkee kätösensä jäljen. Mullakin inspis iski taannoin ja tilasin Villihelmestä matskua, helmet osoittautuivat niin pieniksi että tarvii suurennuslasin, että niistä jotain saisin ajoiksi. No jonkun väkersin vaivalla ja tuskalla:)

    ReplyDelete
  22. Tiina; Muistan kun joskus postasit ihanista koruista joita olet tehnyt. Tää on juuri tuollainen puuha, joka koukuttaa pidemmäksi aikaa. Onneksi tarvikkeet eivät happane säilytyslaatikossa!

    Sirpa ja Kollo; Kiitos!

    Elina; Hui! Nämä on sellaisia itse tehtyä väkerryksiä, ei mitään oikeita koruja joita kehtaisi myydä :-D

    Mama; Musti taitaa vähän kaivata huomiota!

    Anski; Kiitos! Juuri se on kivaa, sommittelu ja jäljen näkeminen pian. Hitsi, tilaaminen on hankalaa kun ei välttämättä tulekaan ihan sellaista tavaraa kuin oli kuvitellut.

    ReplyDelete
  23. Kauniita koruja olet väkertänyt.
    Mukavia päiviä sinne saaripalstalle jatkossakin.

    ReplyDelete
  24. Kiitos kivasta blogistasi. Täytyy tunnustaa, että luen sitä paljolti kissojen takia. Itselläni kun sattuu myös olemaan kaksi kollipoikaa, joista toinen (Sakamoto) on Mustin ilmetty kaksoisveli. Juuri samanlaiset valkoiset merkit kuin Mustilla ja nuo pienet torahampaat aina näkyvissä, kun kellii selällään - juuri niin kuin Mustilla tuossa kuvassa.
    Hyvää kevään jatkoa sinulle ja kisuleille. Me odotamme täällä kerrostaloasunnossa pääsyä KESÄmökille - siellä kun ei voi asustella kuin kesällä, lumen ja jään häivyttyä. Kissojen Paratiisi ja minunkin.

    ReplyDelete
  25. Anonyymi; Kiitos kommetistasi! Kiva kuulla Sakamotosta, tuo väritys on selvästi klassikkoainesta! Se on selvää, että kesämökki on paratiisi kaikille. Nyt kun taas lämpenee, niin toivottavasti pääsette aloittamaan kesäkauden pian.

    Kaisa Reetta; Kiitos! Näistä ei voi puhua samana päivänä kuin sinun upeista koruistasi, kun nämä ovat tällaisia helyjä. Mutta askartelu on silti kivaa!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!