Monday 29 October 2012

Kuusi kuukautta

Tähän on tasan kuusi kuukautta aikaa! Ja tästä eteenpäin odottavan aika vain lyhenee...
Pinkki balkaninvuokko 'Charmer' kukkii vuokko-esikkopuutarhassa.

It is now exactly six months to this...

Pinkit hyasintit ja helmililjat kylpevät muotopuutarhan valossa.

Kaikkien aikojen kaunein tulppaani, tähtitulppaani 'Persian Pearl' avaa kukkansa heti kun auringon säteet osuvat siihen, yöksi kukat menevät suppuun.
Suloista uutta viikkoa!

Balkaninvuokko – Anemone blanda
Helmililja – Muscari
Hyasintti – Hyacinthus orientalis
Tähtitulppaani – Tulipa humilis

32 comments :

  1. Voi mitä ihanuuksia<3 Poden kotona flunssaa ja piristin nuutunutta oloani kattelemalla aamulla touko- ja kesäkuun kuvia.On se niin ihanaa aikaa.Nyt satelee sankasti lunta,kauniilta tämäkin näyttää.Äkkiä sitä tottuu talvimaisemaan.Mukavaa viikkoa:)

    ReplyDelete
  2. Ja huomenna olemme vielä lähempänä! Ihailtava sinun positiivinen asenteesi. Syksy on hienoa aikaa, mutta minäkin alan vähitellen odottelemaan kevättä (ja seuraavaa jahtisyksyä). Oikein suloista viikkoa teillekin:)

    ReplyDelete
  3. Suloista viikkoa teillekin :) Ihanat taas nuo kuvasi, vaikka en vaaleanpunaisen ystävä oikein olekaan on nuo helmililjat syötävän söpöt!

    ReplyDelete
  4. Huoh... <3 Odotan kevättä joka vuosi enemmän ja enemmän. Into kasvaa kasveja istuttaessa ja sipuleita maahan kaivaessa. Joka kevät on enemmän ihailtavaa kuin edellisenä vuonna.

    ReplyDelete
  5. Tiina; Voi ei, pikaista paranemista! Kaikella on puolensa, mutta keväällä on niitä ihania puolia kaikken eniten...

    Myrsky; Heh, no en minä joka päivä kevättä ajattele... tai itse asiassa.. ;-) No, ainakin joka toinen päivä. Hehee, vai alat ajatella ensi syksyn jahteja jo ennen kuin tämä syksy on kunnolla loppunutkaan :-D Sellaista on kun johonkin hurahtaa.

    Pirkko; Niin, itse taas tykkään, jos jossakin on erikoinen väri verrattuna tavanomaiseen lajiin, kuten juuri nuo helmililjat ja balkaninvuokot, jotka ovat yleensä sinisiä. Heti pitää saada kokeilla! Pinksut helmililjat osoittautuivat todellakin syötävän söpöiksi sekä omasta että jonkun muun mielestä, joka tuon kuvan ottamisen jälkeen kävi syömässä kaikki kukat paitsi yhden!

    Santra; Iik, se tulee taas! :-D

    ReplyDelete
  6. Tiina, Se on juuri niin, ne ovat kuin ystäviä, joista joutuu olemaan välillä erossa (liiankin pitkään!)

    ReplyDelete
  7. Ihania kevätkuvia. Talvea näkee riittävästi, kun katsoo ikkunasta ulos.

    Oi kevät, ihana kevät! t. Pia

    ReplyDelete
  8. Heh, eihän 6 iso luku ole, ainakaan koulutodistuksessa...mutta aika positiivista ajattelua kun vielä on pitkä talvi edessä..varustauduin tänä vuonna talveen untuvatakilla ja yritän vaihtaa asennettakin etten koko ajan mieti lämpimiä aurinkoisia kesäpäiviä ja kuule korvissani linnun liverrystä ja kärpästen pörinää...

    ReplyDelete
  9. Siis aivan ihania nuo v.pun. helmililjat<3 Mistä löysit tuollaisia söpöläisiä? T.Minna

    ReplyDelete
  10. Pitikin avata! En jaksa odottaa, etenkään kun vihdoin ja viimein sain maahan niitä pinkkejä sipulikukkia. Vikan kuvan kukissa on jotain niin keväisen herkkää että ihan vihloo.

    ReplyDelete
  11. Pia; Se on ihan niin, en minäkään oikein jaksa talvea sen enempää kuin mitä jo ulkona on, talvikuvia ei enää kaipaa siihen päälle ;-)

    Katariina; Voi niin! Kevään eka vastaan tuleva pörriäinen on juhlan paikka! Se on niin ihana ääni.

    Katja; Sori... en vain voinut itselleni mitään, kun satuin huomaamaan, millaisia kukkasia tasan puolen vuoden takaa (ja kuluttua!) löytyy.

    ReplyDelete
  12. Minna; Kommenttisi oli taas mennyt roskakommentteihin, vaikka pitkän aikaa ne on tulleet hyvin julkaistua. Hm. No jos tämä ei-roskapostia-klikkauskerta taas vaikuttaisi jonkun aikaa eteenpäin...
    Tänä syksynä olen nähnyt noita useammassakin puutarhamyymälässä (paitsi että en nyt muista juuri missä), viime vuonna ostin nuo varmasti joko Taimia-Puutarhanikkareilta Espoosta tai Muhevaiselta.

    ReplyDelete
  13. Positiivista - siis enää kuusi kuukautta!

    Persian helmi on yliveto. Eivätkä vaaleanpunaiset helmililjat ja hyasintit ja balkaninvuokot ole hullumpia.

    ReplyDelete
  14. Minullakin on sitten sama, kuusi kuukautta tasan siihen kun päästään ekaa kertaa mökille...:D voi tätä onnen päivää...mutta on meillä Saila vielä aika monta herätystä ennen tuota,huoh...mutta se jaksetaan vaikka hampaat irvessä.
    Mukavaa marraskuun (yöks...) alkua sulle ja karvakorville.

    ReplyDelete
  15. Meillä oli täällä viikonloppuna Wanilla Rosessa sis.kirppis ja tulipahan tehtyä vähän hankintoja....mökille....:D

    ReplyDelete
  16. Irene; Kaikki kevään kukat ovat ihania, siis ihan kaikki. Mutta Persian helmessä on jotakin... samanaikaisesti kevyttä luonnonkukkamaisuutta ja toisaalta jalokiven yltäkylläistä säihkettä.

    Tuija; Tässähän on sitten hyvin aikaa tehdä suunnitelmia (ja haalia kaikkea kivaa uuteen kesäkotiin)!

    ReplyDelete
  17. Ah ja voih, että iski ikävä! Ihania kuvia...

    ReplyDelete
  18. Minä nautin tässä välissä talvestakin, mutta jo vain on ihanaa odottaa kevättä :)

    ReplyDelete
  19. ensi vuonna aion kyllä tutustua näihin sun suosittelemiin puutarha myymälöihin, eikun navigaattoriin osoite ja menoksi! Tuonne vakka-taimeen vois ehdottaa vaikka hyötyläisten kimppa reissua! Oletko muuten klorofyllissä? Sieltä löytyy älyttömästi kasviasiaa! t.Minna

    ReplyDelete
  20. Kiitos kommenteista!

    Minna; En ole klorofyllissä, yritän seurata monia kivoja blogeja mutta kun töitäkin pitäisi ennättää tehdä... joka paikkaan ei kerkiä. Harmittavan pitkiä taukoja tulee myös lempiblogien seuraamisessa joskus!

    ReplyDelete
  21. Hih työt haittaavat puutarhastelua vaan niinhän se on et ensin työ sitten huvi! Ai niin töistä tulikin mieleen että bongasin sut oma piha lehdestä! Kiitos kivoista jutuista kuvineen, tuo lehti eksyy usein ostoskärryihini:) t. Minna

    ReplyDelete
  22. Kevät ja sipulikasvit ovat aivan hurmaavia. Olen syksyn mittaan istuttanut yhtä sun toista sipulia saaressa. torstaina istutin vielä krookuksia, mutta kun ilta hämärtyi ja oli varsin kylmä ajattelin jatkaa keisarinpikarililjoilla perjantaina. No siitä ei kyllä tullut mitään kun maassa oli 15 cm lunta. onneksi oli talvirenkaat auton alla kun olin lähdössä saaresta perjantaina. Nautin suuresti syksystä ja syysmyrskyistäkin, mutta lumi näin varhain sekoitti kyllä täysin istutussuunnitelmat. Toivottavasti vielä tulee leudompia ilmoja että saan viimeiset kasvit ja sipulit maahan.

    ReplyDelete
  23. Tänään kävin selailemassa puutarhaputiikkien sivuilla siementarjouksia;eli ajatukset ja suunnitemat suunnattu jo vahvasti ensi vuoteen ;)

    ReplyDelete
  24. Ihania kevätkuvia, voi kunpa oltais jo siellä! En millään malta odottaa sitä, että pääsen näkemään syksyn sipuli-istutuksen tuloksen Torpalla :)

    ReplyDelete
  25. Ei siihen ole pitkä aika! Kuusi kuukautta menee yhdessä hujauksessa :)

    ReplyDelete
  26. Minna; Kiva että tykkäät, kiitos!

    Carita; Toivottavasti lauhtuu, ja niin se tekeekin Ilmatieteen laitoksen mukaan. Minullakin on työhomma ennen kuin ehdin istuttelemaan loput, sadevesisaavitkin on vielä pystyssä jne. keskeneräistä. Luotan siihen, että nyt ainakaan viikon sisällä ei tule uudestaan talvea! Niin ehditään molemmat :-)

    Katja Lammi; Ensi kasvukauden suunnittelu on niin kivaa!

    Kaisu; Keväällä on todella kiva katsoa syksyn istutusurakan tuloksia!

    Mamma N; Sillä vauhdilla mitä aika nykyään porhaltaa, tulee kevät varmaan vastaan jo ensi viikolla!

    ReplyDelete
  27. Joka päivä ollaan lähempänä kevättä.
    Nyt kohta saamme ensin nauttia jääkukista.
    Kiva kun meillä on kesästä kuvia niin talvellakin saamme nauttia niitä katsellessa.

    Hyvää tiistaita sinne teille!♥

    ReplyDelete
  28. Kyllä noita kelpaa odottaa. Harmi vain, kun se varsinainen kukinta-aika aina menee niin nopeasti ohi. Ja sitten on taas vuosi odottamista. Onneksi siinä välissä on paljon muutakin odoteltavaa ja ihasteltavaa.

    ReplyDelete
  29. Kevät on niin ihmeellistä aikaa, kun kaikki herää eloon kuolleen talvikauden jälkeen. Ehkä siksi kevätkukat ovat kaikkein erityisimpiä ja minuakin surettaa, kun niiden kukinta loppuu. Vaikka tuleekin kesäkukkia, pitää noita kaikkein suloisimpia taas odottaa lähes vuosi. Onneksi nyt ei ole enää kuin puoli vuotta!

    ReplyDelete
  30. Voi että, nämä kuvat antaa toivoa! :)

    Kävelin juuri kotiin tuolta tuulesta ja (mekein loskasta). Talvi valoa antavine lumineen kävi ja häipyi.. millon saapunee uudelleen.

    Kevättä odotellessa!

    ReplyDelete
  31. Kyllä se kevätkin sieltä tulee... Kun menis ensin talvi pois alta :-D

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!