Tuesday, 2 October 2012

Linssiluteen juhlaviikko

Tämä viikko on suurta juhlaa. Neljä vuotta sitten Ransu vietti viimeisiä päiviään äitinsä kohdussa siskojen kanssa. Pikkuiset putkahtivat maailmaan 4.10., joka on sattumoisin myös eläinten päivä ja siitä alkaa eläinten viikko.
Kirjoitamme aiheesta vähän ennakkoon, jotta joka huushollissa ehditään varautua eläimellisen juhlaviikon järjestämiseen!

This week there is a major celebration. On 4th October, Ransu is four years old and it is also both mine and Ransu's name day. On top of that, the same day is the World Animal Day. We are so coordinated.

Eikä siinä tietenkään vielä kaikki. Ransu, joka on aina innokkaana auttamassa kuvauksissa (yritin kuvata sipulipusseja), haluaa muistuttaa, että 4.10. on myös Franzin (siis Ransun) ja Sailan nimipäivä eli kyseessä on suurjuhla. Muistakaa kaikki nyt juhlia oikein olan takaa.

Juhliin voi valmistautua vaikka niin, että virittää ja venyttelee rapsutuskäden valmiiksi, sille tulee totisesti käyttöä eläinten päivänä ja -viikkona.
Miksi eläinten päivä ja -viikko on tai alkaa juuri 4. lokakuuta johtuu siitä, että se on eläinten pyhimys Fransiskus Assisilaisen nimipäivä. Silloin juhlivat kaikki Francescot ja Franzit, muun muassa. Ja Suomessa Sailat ja Saijat. Sekä Ransut!


31 comments :

 1. Awww... Ransu♥
  Syntymäpäivä ja nimipäivä samana päivänä, tuplabuukkaus. Jopas jotakin. Ja vielä Sailan nimipäiväkin samaan syssyyn. Pitäisikö sittenkin puhua triplajuhlista? Ai niin. Vielä se eläinten viikkokin. Juhliminen kannattaakin tämän vuoksi aloittaa ajoissa. Lämpimät onnittelut teille molemmille näin etukäteen!

  ReplyDelete
 2. Lemmikit osaavat hauskasti hakea huomiota. Olen useasti kuvannut blogiini kuvia pihalla ja usein niihin tallentuu "ylimääräisiä karvoja". Ja nyt ei puhuta kissoista, vaan 35-kiloisesta saksanpaimenkoirasta. :D

  ReplyDelete
 3. Myrsky; Kyllä, ilmassa on suurjuhlan tuntua :-) Paras alkaa vääntää jotain tonnikalakakkua teilläkin.

  jule100; Ohhoh, 35 kiloisesta karvakasasta niitä karvoja varmaan riittää vähän joka kuvaruutuun :-D

  ReplyDelete
 4. No jopas sattui varsinainen juhlasuma! Täällä henkilökunnan Rapsutuskädet ovat viritettyinä kaiken aikaa, karvaväki on sitä mieltä, että vuoden jokainen päivä on eläintenpäivä. Mikä tietysti pitääkin paikkansa!

  Lisäksi 4.10. on kaiken muun hyvän lisäksi kansallinen korvapuustipäivä!
  Silloin upotan molemmat rapsutuskädet hetkeksi pullataikinaan :) Lähettäisin teillekin muutaman lämpimän korvapuustin juhlan kunniaksi, vaan saattaisivat jäähtyä matkalla!

  Oikein valtaisat onnittelut sinulle nimpparin ja Ransulle tuplajuhlien johdosta ja Musti-pantterille muuten vaan terveisiä!

  ReplyDelete
 5. Kyllä on suuri juhlasuma, huh huh. Kiitos toivotuksista! Minulla on tietenkin juhlaa joka päivä, kun on noin tehokas ja aina auttamaan innokas apuri, oikea jokapaikanhöylä.
  Vai korvapuustipäivä, no kyllä lämpimät puustit hyvin kelpaisi, ei sellaiset läimäytykset kuitenkaan. Kissat saattavat kyllä antaa napakoita korvapuusteja myyrille ;-) Kuulostaa siltä, että teillä saattaa tulla vähän karvaisia korvapuusteja ;-D

  ReplyDelete
 6. Oikein juhlien juhla - monen kehräyksen ja naukaisun verran onnea ihan jokaiselle sankarille!

  ReplyDelete
 7. Onnea teidän juhlahulinoihin! Voin kuvitella, että kuvaaminen on välillä siellä haasteellista. Jäi vaivaamaan, että mitä sipuleita yritit kuvata.

  ReplyDelete
 8. Mahtavaa, suurjuhlapäivä! Juhlitaanko teillä silloin possun ja kakun merkeissä? :)

  ReplyDelete
 9. Zelda; Kiitos ja samoin teille, kaikille karvakorville!

  Vaalean vihreää; Kuvat ovat viime keväältä, pusseissa on tuoksumiekkaliljaa ja tarhaidänunikkoa.

  Elina; Varmaan, ja muutaman hyvän ystävän :-)

  ReplyDelete
 10. Oooh, superisti teille onnea! Arvaatte varmaan, kuka mahtaa komeilla meikäläisen kukkasipulikuvissa....

  ReplyDelete
 11. Tjaa, nytpä heitit visaisen, kun olen siinä uskossa, että teillä on kolme linssiludetta! (Aviomiestä ei kai lasketa sellaiseksi?) Sellaisia keimailukuvia olen nähnyt :-) Mutta olisikohan Gebsu, jos näillä pitkäkarvoilla on enemmän sellaista taipumusta?

  ReplyDelete
 12. Melkein tarvis skumppapullo hakea! Paljon Onnea jo näin etukäteen! *alkaa venytellä*

  ReplyDelete
 13. No nythän on sitten juhlaa kerrakseen. Mahtaakohan mennä montakin päivää kekkereistä toipuessa ;)

  ReplyDelete
 14. Tiina; Hyvä että venyttelet, ettei tule sitten mitään tuppitulehduksia tai muita rasitusvammoja, sulla kun on muutama rapsuteltava ;-)

  Katja; Katsotaan... ensinnäkin, juhlinta kestää monta päivää, katsotaan sitten koska toipumisen voi aloittaa!

  ReplyDelete
 15. Aivan ihana tuo keskimmäinen kuva. :D Vähän sellainen "Ettäs tiedätte!"

  Hurjasti juhlittavaa teillä. Etukäteisonnittelut päivänsankareille!

  ReplyDelete
 16. Juhlittavaa teillä riittää!

  Onnea Ransulle, Fransille, Sailalle, eläimille ja korvapuustille! :D

  ReplyDelete
 17. Ui, paljon onnea kaikille osallisille!

  ReplyDelete
 18. Paljon onnea molemmille! Meillä vietetään eläinten viikkoa (kuukautta, vuotta) kaiken aikaa. Ehkä nyt kuitenkin jokin erikoisherrkku varsinaisella viikolla kun kerran mainitsit.

  ReplyDelete
 19. Todella runsaat onnittelut !!

  ReplyDelete
 20. Kiitos kaikille onnitteluista ja onnea kaikille eläimille sekä niiden onnellisille omistajille! Pientä ekstraviristystä on aina joskus hyvä harrastaa, vaikka olisikin eläinten viikko joka viikko :-)

  ReplyDelete
 21. Eilen katselinkin kalenterista, että nehän on megabileet jo aivan ovella! Onnea jo etukäteen niin Ransulle kuin Sailallekin :)

  ReplyDelete
 22. Ai kun hienoa, kalenteritoimisto on alkanut vihdoin lisätä Ransun syntymäpäivätkin sinne! Hieno juttu :-)

  ReplyDelete
 23. Onnittelut sinne juhlasesongin keskelle molemmille!

  ReplyDelete
 24. Kiitos, ja teille myös Liemelle ja hänen henkilökunnalleen!

  ReplyDelete
 25. Sen verran innostuin tuosta linssilude nimityksestä, että keräsin muutaman kuvan koneelta ja tein niistä pienen blogipäivityksen. :D
  http://chilitunari.blogspot.fi/2012/10/linssiluteita.html

  ReplyDelete
 26. No onpa teillä juhlimiseen aihettakin! Paljon onnea niin Ransulle kuin sinullekin! Tuossa linssiluteen kuvaamisessa on se hyvä puoli, ettei tarvitse vaihtaa makroa (kuten viherluteen kuvaamiseen).

  ReplyDelete
 27. jule100; Jee, mahtavaa, eläköön myös linssiluteet näin eläinten päivän kunniaksi!

  Eero; No ei tarvitse, jos sattuu olemaan makro, näkyy linssiluteesta kuvassa vain liukuvaa epämääräistä harmaata mössöä :-D

  ReplyDelete
 28. Iloa ja onnea teille koko poppoolle huomiseen juhlahumuun!

  ReplyDelete
 29. Kiitos, samoin teille eläinten päivänä!

  ReplyDelete
 30. Tänään! Teil on tosi paljon juhlimista! Mun kissat viettää eläintenpäivää toistaiseksi sähkömiehen kans. Palaan kotiin vesikatkon loputtua... Sit voisikin vähän rapsutella.

  Onnittelut ja rapsut teillekin kaikille!

  ReplyDelete
 31. Tiellä tosiaan rapsutuksia kaivataankin! Kiitos kiitos, teen tässä Ransun synttäripostausta, joten sellainenkin on tuloillaan...

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!