Sunday, 10 June 2012

Parvekesisustamista

Kaupungissa ollessani innostuin siivoamaan ja sisustamaan parveketta. Asunto oli hyrskyn myrskyn Billnäsin Puutarha -tapahtuman jälkeen, on se edelleenkin, sillä eteisremontti on kesken... ja kun olin tuonut saaresta myyntikalusteita, jotka on toisaalta ehkä järkevämpää jättää kaupunkiin, laitoin peltisen taittopöydän parvekkeen toiselle sivulle.
Tuo näyttää vähän myyntipöydältä, sillä laitoin siihen myös joitakin Elsan lempituolin tuotteita esiin, kaikki eivät mahdu enää eteisen kaappiin (siihen ainoaan, jota en purkanut).
Aloin talvella miettiä, että parvekkeen päätyseinä tarvitsisi peilin joka näyttäisi ikkunalta ja – tadaa! – sellainen löytyi keväällä kun tilasin uusia tuotteita nettikauppaan. Tuollaisia ikkunan mallisia peilejä tuli siis myyntiin Elsan lempituoliin! Se on aivan ihana, kuin oikea patinoitunut vanha ikkuna suoraan Nizzasta. En ole vielä ehtinyt laittaa sitä nettikaupan hyllylle, mutta yritän lähipäivinä.

Jatkoin vielä sisustamista kuvien ottamisen jälkeen ja laitoin valosarjan seinällä olevaan koriin enkä tietenkään muistanut ottaa enää uusia kuvia...
Suuressa ruukussa kasvavat Tukholman puutarhamessuilta saadut pienet yrttien pistokkaat. Luulin punaruotista viinisuolaheinäksi, mutta siitä kuoriutuikin lehtevä mangoldi! Se, oregano, ruohosipuli ja basilika ovat viihtyneet ilman kastelua yllättävän hyvin näköjään kuukaudenkin. Yksi syy on varmaan se, että ruukku on niin suuri, että sen multa ei kuivu kovin nopeasti.
Niin, ja parvekkeen toinen pääty on vielä vähän täynnä tavaraa, siksi siitä ei ole kuvia...
Mukavaa alkavaa viikkoa!

I redecorated my city balcony since I found just the perfect mirror for it.

24 comments :

 1. Kivoja tavaroita mutta tuo peili-ikkuna on kyllä erityisen hieno. Yhdet tuttavani ovat laittaneet peilin pieniruutuiseen ikkunanpokaan ja pitävät sitä parvekkeella. Sama idea. Ikkunat ovat erityylisiä, niistä tulee eri tunnelma, tämä sinun ikkunasi on eksoottisempi versio.

  ReplyDelete
 2. Sesse; Eikös ole, ja se on oikeasti vielä kivempi kuin siinä pienessä kuvassa, mistä sitä tihrustin kun sen tilasin! Tavaroiden tilaaminen tukuista on joskus arpapeliä, mutta on ihanaa kun ne paljastuvat paremman näköisiksi oikeasti.

  Paula; Ystävän kanssa oli juuri eilen puhetta tuosta ja hänellä onkin sellainen vanhasta ikkunanpokasta tehty ikkuna kuin kuvailet. Pienkikin peili avartaa parveketta kummasti, kun muuten siinä on vain yksi ikkunaseinä ja kolme umpinaista seinää, ja tuo se valoakin.

  ReplyDelete
 3. Pirkko; Kiitos! Kääk, mun täytyy alkaa äkkiä koodaamaan sitä nettiin kun tulee näin paljon ihastuneita kommentteja :-D

  ReplyDelete
 4. Kivasti olet parvekkeelle tavaroita laittanut,
  Todella ihana peili,
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 5. itämaista tunnelmaa, niin peili kuin vangitut yrtit...

  ReplyDelete
 6. Sylvi; Kiitos ja samoin!

  Aikatherine; Niin, on varmaan sitäkin, en ollut ajatellutkaan!

  ReplyDelete
 7. Aijai, nämä partsijutut inspiroivat mua aina, todella ihanannäköinen parveke sinulla! Sinkkipöydän vuoksi tipahti kuolapisara näppäimistölle :) peili on myös kaunis.

  ReplyDelete
 8. Peili on hieno! Siinä on todellakin jotain Nizzasta. Värimaailma lähes Kreikasta. Taittopöytä kiinnitti huomioni erityisesti. Sellainen voisi olla kätevä kasvihuoneessa.

  ReplyDelete
 9. Wautsi mikä peili! Aivan ihana, kuten tuo asetelmakin tuossa pöydällä. Ostin tuollaisen peilin toissa syksynä, kun oli poistomyynti ja maalasin sen valkoiseksi, mutta seinään en ole sitä vieläkään saanut. Uups. Pitäiskin katto saisko sen tuonne terassille.

  ReplyDelete
 10. Siis aivan mielettömän ihana peili. Ja nyt näkyy siellä nettikaupassakin. Mihin voisin semmoisen laittaa? (Oi voi...)

  Aurinkoista maanantaita sinulle!

  ReplyDelete
 11. Hihii, kiitos kommenteista! Ja tiedoksi: menin tosiaan "yövuoroon" ja laitoin sen vielä tuonne nettikauppaan, sieltä sellaisen nyt voi klikata itselleen.
  Peltipöytäkin on myynnissä, tuosta kappaleesta saa alennusta, kun se on ollut jo myyntipöytänä ja nyt partsilla esillä, eli se on "käytetty"!

  Hortensia; Kiva kuulla että partsijututkin on tarpeen! Ihan tavallinen pienehkö (4,5 m²) lasitettu parveke tuo on, betoniseinät molemmin puolin.

  Désirée; Niin minullekin tuli Nizza mieleen, toisaalta juuri Kreikan (saarten?) turkoosi värimaailma on ihana.

  Santra; Nyt mallailemaan sitä terassille... on kiva tuoda vähän avaruutta ja valoa sinnekin.

  Myrsky; Kiitos samoin! Ehkä peilille löytyisi paikka jostakin... vaikka saunalta?

  ReplyDelete
 12. Ihana ikkunapeli! Mekin piipahdettiin kaupunkikodissa, siivotaan ja parvekkelta kaikki siitepölyt pesin pois:)

  ReplyDelete
 13. Hitsin ovelaa markkinointia! Nyt mua jo himottaa tuo peili. Hintakaan ei hirvitä. Pitää tarkistaa kotona yhet mitat, ja sulle kysymys: millainen kiinnitys sieltä takaa löytyy? ja paljonko tuo tulee ulos seinästä? Metallia on?

  Tällä kerta tosissaan jos mitat jne. passaa. Pieni koti tarvii aina peilejä ettei asuta ihan taskussa.

  ReplyDelete
 14. Oi, kivannäköistä! :) Ja ihana tuo peili. Pitääkin käydä nettikaupassa kurkkimassa.

  ReplyDelete
 15. Maiju; Pikainen siivous ja pyykinpesu ja heti takaisin maalle, kuulostaa tutulta :-)

  Zepa; Peili tulee 5 cm ulos seinästä, se on aika paksu. Raamit ja luukut on puuta. Takana on tukeva metallinen kiinnityskohta, jonka saa koukkuun tai naulaan. Siis sellainen ripustusulokehärpäke, hitsi mikä sen nimi nyt on, mitä tauluissakin on, mut tosi tukeva!
  Ps. perustin tämän blogin aikoinaan markkinoidakseni nettikauppaa ja kertoakseni kuka sitä pitää, eli kaikki kissajutut sun muut on vain bonusta ;-)

  Tiina; Kiitos!

  ReplyDelete
 16. Kiva parveke :)
  Ja edellisen postauksen syreenit!!!!! Oi, rakastan syreenejä! Ajattelin kokeilla meillekin sellaista, vaikka en tiedä menestyykö ne VI-vyöhykkeellä!

  ReplyDelete
 17. Arvaa, kävin tilaamassa tuon peilin, on niin kaunis. Meille se passaa värinsä puolesta eteiseen, mutta saattaa olla että sille löytyy toinen paikka:)

  ReplyDelete
 18. Jaana; Kaikkea kannattaa kokeilla! Minulla ei ole tietoa menestyykö syreenit siellä, näkyykö niitä missään lähiseudun pihoilla? Voihan niitä aina suojata pakkaspeitteillä talveksi.

  Katariina; Ai se olit sinä! Lähetin juuri tilausvahvistuksen. Koska olet blogituttu, laitan sen heti postiin kun olet lähettänyt osoitteen vastaukseksi, ja laitan laskun samaan pakettiin! Kyllä sille varmasti paikka löytyy :-)

  ReplyDelete
 19. Tykkään. Tuollaselle köynnöskehikolle olis varmasti käyttöä...

  ReplyDelete
 20. Ihana parveke! Kyllä kelpaisi meillekin... Nuo kaikki ihanat tavarat tiputeltaviksi :D

  ReplyDelete
 21. Hahaa, klonks klonks kolin kolin :-D Meidän pojat ei onneksi ole yrittäneet tuolle peltipöydälle, ehkä siksi, että heillä on oma puupöytä ihan kaiteen edessä, mistä voi tiirailla pihalle, tuosta kun ei näe niin hyvin.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!