Tuesday, 6 September 2011

Syyskuun kalenteripoika

Musti aurinkopantteri. Vaikka Mustilla on musta turkki joka kerää lämpösäteitä, ei se koskaan valita hellettä niin kuin Ransu. Kaupungissakin Musti viihtyy lasitetulla parvekkeella aurinkoläikässä pitkäkarvaisen lampaantaljan päällä. Lämpö ei luita riko, tuumaa Musti.
Musti on nyt upeassa rantakunnossa ulkoiltuaan reippaasti koko kesän. Hyvä kun on ehtinyt kotiin välillä syömään ja sitten taas ulos! Solakka uimahousukuntoinen pantteri ❤

September calendar boy is Musti. He enjoys sun and warmth.

Lämpimät kivet ovat hyviä paikkoja. Tässä Musti tarkastaa vastaistutettua ojan piennarta. Siinä on mm. keltakurjenmiekkaa, keltapäivänliljaa ja tarhapäivänliljaa (mm. vanhassa potassa, jonka pohja on ruostunut puhki). Takana on pikku hiljaa valmistuvaa pengerrystä – sen yläpuolella on maantäyttöalueeni eli se paikka, minne voi viedä kaiken tontilta lapioimani maa-aineksen. Näin rinteestä saadaan tasaisempi paikka. Sinne tulee joskus hedelmätarha.

I'm slowly filling damp areas with irises and hemerocallis, and digging up thistles. The excess soil and weeds end up above the retaining wall (in progress, ie. the pile of stones). That will be a slightly levelled area for future orchard.

Kuva toiseen suuntaan samasta kohdasta. Tässä Musti esittelee saunannurkan istutuksia: mm. upeasti edelleen kukkiva rantakukka 'Robert', päivänliljoja, kurjenmiekkoja, isohirvenjuuri, vuorikonnantatar, viiruhelpi, rantapunalatva. Jos saisi tähän vähän kauniimpaa kosteikkoistutusta noiden ohdakkeiden sijaan!

If I'm pleased with something this year it must be a loosestrife 'Robert' planted in June. It is flowering endlessly!

20 comments :

 1. Komea on tämänkin kuukauden kalenteripoika! Sydän täällä väpättää Mustille ♥

  ReplyDelete
 2. Muistin turkkikin näyttää olevan oikein kiiltävässä kunnossa.

  ReplyDelete
 3. Musti on ihana... kiiltäväturkkinen rantapantteri :) <3 Kissa kauneimmillaan on hän :)

  ReplyDelete
 4. :-) Ihana lukea näitä Mustin fanituksia. Menen kohta rapsuttamaan ja kertomaan ne hänelle. Mustin turkki kiiltää aina! Ja kyllä hän saa kuulla olevansa maailman kaunein kissa, joka päivä <3

  ReplyDelete
 5. Nämä kuukauden kalenteripojat on joka kerta niin ihania <3 Koskaan ei tarvitse pettyä! ;)

  ReplyDelete
 6. Kalenteripostaukset on ihan pop!

  Sulla on vielä ihan kohtuudella ohdaketta kun vertaa meidän pellon pientareisiin...

  ReplyDelete
 7. Komee on kalenteripoika. Ja tiukassa kunnossakin. Fitness Expo onkin ensi kuussa. Kuuluneeko Musti Muscle Power vai Fitness Action -osastoon? Veikkaan, että oli laji mikä hyvänsä, niin Musti pääsee palkintosijoille:)

  ReplyDelete
 8. Mä en voi vastustaa mustia kissoja, niissä on sitä jotain <3

  ReplyDelete
 9. Kiva kuulla ettette kyllästy, kas kummaa kun minäkään en kyllästy kalenteripojista kirjoittamaan!
  Musti on varmaan enempi tuota Fitness Action -tyyppiä ;-) Jos siellä olisi Black Fitness Action -sarja!

  Ohdakkeen raivaamisessa on savottaa ehkä vielä noin kymmeneksi vuodeksi...

  ReplyDelete
 10. Oi miten upea säihkyturkki ja timmi varsi Mustilla onkaan! <3

  ReplyDelete
 11. En lakkaa ihailemasta tätä musta kisua! Mietin vain, miten se sopeutuu talvella sisätiloihin, käytätkö valjaissa ulkona? Meillä on ongelmia ollut ja on nytkin, Fiia matkusti Helsingistä tänne maalle, saa olla ulkokissana, koska aloitti tapettien repimisen ja asioimisen sänkyihin...oli pakko! Nyt nauttii elämästään. Kaveri jäi pääkaupunkiin ja on nyt alkanut oirehtimaan samalla tavalla...

  ReplyDelete
 12. Kiitos kehuista!

  Katariina, se on kai hyvin eläinkohtaista. Musti on ihan pienestä asti tottunut olemaan välillä kaupungissa ja välillä paikassa jossa saa olla vapaana. Se on asunut monissa eri osoitteissa vaikka on vasta viisi, mutta kun olen liikkunut saariston ja kaupungin väliä, se on ollut mukana.
  Ja onneksi olemme kaupungissa yleensä vain noin viikon kerrallaan. Musti on erittäin joustava kaveri ja katsoo vain, missä on ruoka ja missä vessa kun menemme uuteen paikkaan. Kyllä se pyytää ulos lempiulkoiluaikaansa eli kun puoliyö lähestyy, mutta kun ei pääse niin ei voi mitään. Konsertti ulko-oven luona loppuu aika pian.
  Vien poikia valjaissa ulos kun ehdin, mutta kaupungissaolo johtuu useimmiten työstäni, silloin en ehdi.
  Ransukin pyytää ulos, mutta se on tyytyväisempi saadessaan vain olla meidän muiden kanssa, se tuntuu olevan sille pääasia.

  ReplyDelete
 13. Tunnen sukulaisuutta Mustin kanssa: aurinkoläikässä lampaantaljalla kellottelu kelpaisi siis minullekin :) Kalenteripoika on kovin viisas ja kaunis.

  ReplyDelete
 14. Mustista on aikuisena tullut sellainen, että se nauttii jos saa päikkäriseuraa lämpimään kylkeen kiinni. Saisit siis kellotella ihan viekussa hiljaisen hurinan säestämänä :-)

  ReplyDelete
 15. Kiva kuulla, että noinkin voi käydä , koska keskimmäiseni on ottamassa kissaa myös sisätiloihin...pelkään, että meillä on täällä pian kolme kissaa! Tämä meidän kuningatar tuskin sietää muita, ison koirankin ajoi kesällä pihasta pois.

  ReplyDelete
 16. Kuningattaret ovat sellaisia :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!