Thursday, 8 April 2010

Travel with cats

Musti: I don't like travelling. Why can't we always be on my island?

Musti ei tykkää matkustamisesta eikä varmaan ymmärrä lainkaan, miksi saarelta pitää ylipäänsä koskaan lähteä.

However, travel is necessary for my work.
On the ferry. The personnel (pictured skipper Janne) is friendly. The trip takes up to 2 hours depending on where we embark. During the travel the cats can stay free in the car where they have their litter box. Sometimes the car doesn't fit in and we all need to be in the cabin. Basically then the boys need to stay in their carrier boxes but the personnel doesn't mind wandering cats inside the ferry.

Laivalla ollaan yleensä autossa. Jos ei, niin kissat joutuvat olemaan kopissaan kajuutassa missä muutkin matkustajat. Jos siellä ole ole muuta väkeä, voin pitää niitä vapaana, kunhan ne eivät pääse pujahtamaan kannelle. Kyllä ne kansiinkin ovat tutustuneet satamassa, mutta en uskaltaisi päästää niitä sinne matkan aikana. Kuvassa kippari Janne, jolla on itsellään kaksi kissaa, Svante ja Uffe.

On the island, the cats know their way from the pier to the house so they can be let loose. They're very good to follow!

Saareen päästyä kisut voi päästää heti vapaaksi, siis jos emme aja autolla pihalle saakka. On tosi kätevää, kun painavia kissankoppia ei tarvitse kantaa puolen kilometrin matkaa! Kissani seuraavat ja osaavat reitin vaikka unissaan.

Especially Musti, he makes noises to make sure I know where he is all the time. He doesn't wander off on his own if he realises I'm going the other way.

Musti aloitti mamman kanssa retkeilyn, oikeastaan ensin seuratakseen parasta kaveriaan Vanni-koiraa. Mustin kanssa voikin käydä kävelyllä missä vain, sillä se ei eksy kauas minusta ja tutustuu rauhallisesti ympäristöönsä. Ihan kaupungissa käytän tietysti valjaita, jos on vilkasliikenteisiä teitä lähistöllä. Onneksi Ahvensaaren ainoa tie on kapea ja mutkainen ja erittäin vähäliikenteinen.

11 comments :

 1. Kiitos selvityksestä, mielenkiintoista! Aikamoinen seikkailu kyllä kissoille, hyvä että kestävät noinkin hyvin. Luin myös aiemman kommenttisi, että Mustille tulee pissi housuun, jos ei saa autoilla käsikädessä, aivan liikuttavan kuuloista! :)

  Mahtavia tuollaiset koiramaisesti seuraavat kissat - Mustin nimi on kai enne. Meidän villikkoja ei uskalla päästää vapaaksi. Jos karkaavat, eivät kyllä mene yleensä kovin kauas, mutta eivät toisaalta anna ottaa kiinnikään, vaan vain poukkoilevat härnäävästi ympäriinsä. Joten he valjastelevat kaikkialla, myös saaristomökillä, mutta onneksi on sentään 7 metrin fleksit.

  ReplyDelete
 2. Joo Musti on kyllä hyvin liikuttava mammanpoika! Minä kyllä päästän Ransunkin valjaista vapaaksi sellaisissa paikoissa, joissa ei ole tietä vieressä, kun se tapaa kiivetä puihin – naru menee oksien ympäri ja kissa tulee oksan eri puolelta alas kuin sinne meni, siinä olen monta kertaa irrottanut kissan hihnasta, vienyt sen sylissä kotiin ja tullut jälkeenpäin kiipeämään puuhun hakemaan hihnan...
  Olen huomannut, että ei kissani kauas karkaa ja ne saa kiinni sitten aikanaan rauhassa ollen. Ja jos alkaa itse häipyä pois päin niin niille tulee hätä että nyt se lähtee ja ne alkaa seurata. Mutta ehkä tämä ei koske kaikkia kissoja, Musti vain on opettanut oman laumansa tällaisiksi!

  ReplyDelete
 3. Kuullostaa hauskalta tuo lauttamatkailu kissojen kanssa.

  Miten saatoinkaan unohtaa kommentoida muuria? Se on todella hieno! Näyttää aivan siltä kuin olisi aina ollut siinä. Siinä on ollut varmasti kova työ. Saapa nähdä millainen muuri meille joskus tulee.

  Leppoisia lauttamatkoja!

  ReplyDelete
 4. No voi kiitos Tuire! Ehkä muuri näyttää siksi hyvältä kun siinä on jokunen sammaloitunut muhkare, joka oli paikalla jo valmiiksi. On siinä työtä, mutta kivaahan se on. Joskus sitä vain huomaa että on hiukkasen liian heikko voimiltaan siihen nähden mitä haluaisi saada aikaan!

  ReplyDelete
 5. Voi hitsi, se olit sä Oma Piha -lehden pisteessä etkö ollukki?

  ReplyDelete
 6. No voi ei, olitko tänään Turun messuilla? Olin tietysti Oma Pihan osastolla, kyllä! Harmi ettei tullut moikattua, voihan ei... Enkä kyllä tunnista sinua tuosta pikku kuvasta :-(
  Sinut on tietääkseni kutsuttu valitsemillesi puutarhamessuille, etkö ole saanut sähköpostia Oma Pihalta?

  ReplyDelete
 7. Voi räkä.. Mihinköhän aikaan siinä pyörin, joskus 12 ehkä. Lähdit siitä johonkin silloin. En ole saanut sähköpostia, mun posti ei tunnu oikein pelittävän, pelkkää roskapostia vaan tulee muttei mitään järkevää.

  ReplyDelete
 8. No voi tyhmyys! Mitähän tässä voi tehdä... Odotas, mietin.

  ReplyDelete
 9. Mustin ilme kyllä kertoo, että reissaaminen tympii! Kotisaari kuulostaa kyllä kissojen ja ihmistenkin paratiisilta. Voin vain kuvitella, miten ihanaa sinne on tulla.

  ReplyDelete
 10. Kotisaari onkin ihana paikka, sellaiselle, joka tykkää olla rauhassa omissa oloissaan ja ihmetellä luonnon huminaa ja olla erossa maailman hurlumhulinasta.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!