Monday, 19 April 2010

Fiilistelyä hellan ääressä

Kotaelämää -blogissa Laura on mielissään siitä, että valoisuuden lisännyttyä voi silti vielä tunnelmoida iltaisin öljylyhdyn valossa.

Onnistuu se tunnelmointi puuseinienkin sisällä, ainakin tällaisen pikku mummelin mökissä, jossa on vanha hella tallella. Loimun ääressä viihtyy.

Rätsräts. Aahhh.

By the kitchen stove.

12 comments :

 1. Näyttää kotoisan lämpimältä. Ihana vanha hella.

  Pitäisikähän hankkia takkatuli DVD? :)

  ReplyDelete
 2. Tuleen tuijottelu on iltojen kohokohta nro 1. Olen huomannut, että silloin pystyy olemaan ajattelematta mitään; on semmoinen zen-fiilis :)

  ReplyDelete
 3. Olen muuten huomannut, Maria, että kissallasi on kanssa silloin zen-fiilis ;-)
  Hahaa Tuire! Joskus pari vuotta sitten luin jostain lehdestä takkatuli-dvd-arvostelun, mutta en kyllä yhtään muista mikä oli paras... ja kaipa ne kehittyy... jos nykyään saisi jo tuoksunkin mukaan samaan pakettiin?

  ReplyDelete
 4. Ihania tunnelmakuvia! Heti tuntee ihollaan tulen lämmön, kuulee rätinän ja haistaa tuoksun. Rentouttavaa ja sympaattista! Hyvin zen. :)

  ReplyDelete
 5. Oih, ihana !!! Olisipa täällä minullakin nyt aito tuli, siis takassa tai uunissa, lämmittäisi niin... Tulin juuri ulkoa ja hitsi että paleltaa vieläkin... Taisi olla vähän liian keväiset vaatteet päällä ; )

  ReplyDelete
 6. Joo, minäkin toivon että olisi aito tuli, kun olen nimittäin kaupungissa!

  ReplyDelete
 7. Jos joskus asun mökissä/omakotitalossa niin haluan ehdottomasti hellan! Sillä lämpiää äkkiä koko tupa eikä sähkökatkotkaan hetkauta, edes aamupuuron aikaan. Ja onhan siinä tunnelmaa :)

  ReplyDelete
 8. Hella on kaikin tavoin mahdottoman hyvä. Ja ihan surettaa miten monesta talosta purettiin uunit pois joskus 70-luvulla. Siinä ei tosiaan sähkökatkos pistä ikkunoita kuuraan, ja saa ruuat tehtyä samalla kuin talo lämpiää. Jotenkin sellainen järkevyys on tavattoman tyydyttävää.

  ReplyDelete
 9. Oikean tulen lämpö on ihanan pehmeää verrattuna sähkölämpöön. Samoin tulen luoma valo on pehmeää johonkin loisteputkeen (tai kirkasvalolamppuun) verrattuna. Onkohan kyse psyykkisestä jutusta, vai onko niiden jotkut fyysiset "energiakentät" ihan oikeasti erilaisia? :) Fysiikka ei ole vahvin alueeni...

  Laura

  ReplyDelete
 10. Tulen luoma valo on tosi keltaista, tiedän sen paljon valokuvausta harrastavana. Tulen valo on lämpimän sävyistä, lämpimämpää kuin auringonvalo. ihmiset näyttää kauniilta ja tällainen mummelikin nuortuu ;-)
  Lisäksi tuli lämmittää, samoin aurinko ja nyt jo vanhanaikaiset hehkulamput, myös valoltaan keltaisia.
  Sitäpaiti, ei tarvitse olla fyysikko tajutakseen nauttia parhaista asioista!
  Kiitti Laura kun kävit kylässä :-)

  ReplyDelete
 11. Hej hej,
  Och tack själv för, det var roligt att träffas för en trevlig pratstund med dig!! Hoppas vi återkommer! Och du kan ju hålla detdär med japanska hörnan i tankarna :D

  Ha det gott!!!
  H. Nina

  ReplyDelete
 12. Joo, jag har redan planerat en west-coast turné för juni ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!