Friday, 30 April 2010

Pionit nousussa

Pienten ongelmien jälkeen pääsin nettiin. Ongelma a) Unohdin ottaa (uudemman) kannettavan tietokoneen virtapiuhan mukaan, sillä viimeksi vein sen mukanani pois enkä tätä enää muistanut. Ongelma b) Koska en tohdi käyttää kaikkea työkoneen virtaa loppuun, yritän selviytyä vanhalla siihen saakka kun uusi piuha saapuu postissa. Siispä vanhaan koneeseen piti asentaa uudemman koneen nettimokkula, mutta ilman (netistä saatavia) ohjeita piti odottaa kunnes asiakaspalvelu aukesi. Ongelma c) Vesipumppu on rikki, se vain surraa eikä lopeta kun on saanut paineen aikaiseksi. Kauan odotettua juoksevaa vettä saa vielä odottaa, toistaiseksi kannan kaivosta kuten talvellakin.

Silti, onpa ihanaa. Venevaja on saanut uuden ehdan seinälaudoituksen ja sen seinustan verkkovaja hienoakin hienomman lattian. Pihalla on kaikkea pientä ja innostavaa.

Pioni 'Duchesse de Nemours' nousee jo laajana kasvustona, istutettu kolme vuotta sitten.

Tillipioni, jonka olin ostanut vanhempieni pihalle ja siirsin sittemmin sieltä. Sen mukana tuli ekstrayllätyksenä lapsuudenkotini idänsinililjoja, jotka siellä kukkivat suurena sinisenä mattona omenapuiden alla ja kukkapenkeissä.

Tämä on pionipenkki. Se syntyi, kun viereisen huussin jätökset haudattiin maahan ja totesin tämän hyväksi kohdaksi puolivillille kukkapenkille. Se on lämpimässä etelärinteessä tuulensuojassa huussin ja vanhan talon välissä. Muoto on pitkula soikio ja alue päättyy kirsikkapuuhun, johon kiipeää alppikärhö (istutettu kattotiilen taakse). Nyt pionit ovat vielä pieniä, mutta keisarinpikarililjat nousevat maasta jo vankkoina soihtuina, samoin mustasipulit kattotiilen edessä. Tässä penkissä saavat lisäksi kasvaa kaikki kauniit luonnonkasvit, jotka eivät ole muiden tiellä: mäkikuisma, mesiangervo, koiranputki ja puna-ailakki.

Hei ja hauskaa Wappua! Tää on työn juhlaa, mä ainakin myyrästän taukoamatta... Hei, minkä kuvan sä musta laitoit???! En mä enää näin pieni oo!! Tää kuva on viime vapulta..hei..!!!

6 comments :

 1. Hei hei
  hauskaa vappua sulle! Pistin kuvan susta mun blogissa. sen jonka otin messuilla oli niin suttuinen, niin "lainasin" toisen jonka löysin netistä...eihän se haitta, eihän???

  ReplyDelete
 2. Hei,ja hauskaa vappua! Hienoa, kun aloitit kevätkuvatykityksen! Kyllä se kevät onkin jo selvästi pidemmällä siellä lounaassa. Nyt on satanut vettä oikein kunnolla, joten odottelen, mitä se saa aikaan näillä leveyksillä.

  Uljaan kuuloinen pioni sinulla muuten! Mutta mikä on mustasipuli, kerro tietämättömälle!

  ReplyDelete
 3. Puutarhavaput! Me taidamme pistää valkosipulit maahan. Jäivät istuttamatta syksyllä, kun talvi yllätti.
  Nuo salamatkustajat ovat mukavia. Meidän pihalla ovat Utön ainoat metsäkurjenpolvet. Tulivat jonkun vuokkosiirron mukana.
  Valitsivat seikkalun leviämiskeinoksi:)

  ReplyDelete
 4. Hei Eden-täti ;-) Ei haittaa jos löysit kuvan muualta.
  Maria, voi että, en kyllä luulisi täällä saaressa kevään olevan kovin paljoa edellä, kun meri toisaalta kylmentää joka puolelta. Lämpimintä nyt on varmaan Varsinais-Suomen sisämaassa, jossain tuulettomalla paikalla...Aah... Mustasipuli on valkokukkainen laukka, Allium nigrum. Koristekasvi siis, sellainen pallero kuin muutkin laukat, kasvaa noin 80 cm korkeaksi.
  Ja mukavaa valpuria myös Utöseen!

  ReplyDelete
 5. Nämä kevätkuvat ovat vaan aina niin hurmaavia. Kesällä kun katsoo niitä, ei enää ymmärrä, mitä viehttävää siinä vihreydessän nyt oli ; )
  Meillä pionin alut ovat paljon pienempiä, tosin ne on siirretty syksyllä...
  Ihanaa vapunpäivää !

  ReplyDelete
 6. No juuri noin, Sari! Kevään pienet kukat ja silmut ovat oikeita ihmeitä.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!