Thursday, 21 November 2019

Varpaiden pusuttelua ja muuta mukavaa

Ransu on saanut tavanomaista enemmän lepertelyä osakseen. Ensin vietettiin hänen syntymäpäivänsä viime kuussa, ja tässä kuussa käytiin eläinlääkärillä seniorikokeessa. Vuoden takaisen kokeen hieman alhainen verihiutalearvo jäi mietityttämään.

Ransu lähettää terveiset mamman vaatekaapin uumenista alusvaatehyllyltä ja kertoo, ettei ole syytä huoleen. Verihiutaleilla on taipumusta klimppiytyä ja joskus yhteen verinäytteeseen osuu klimppi, joskus taas liian vähän. Kaikki muutkin veriarvot ovat kunnossa ja paino hieman noussut vuoden takaisesta, mikä oli toiveissakin. Olin huolissani, kun vuosi sitten se oli laskenut, mutta se johtui vain mamman tiukasta dieettipolitiikasta.

Ransu vietiin takahuoneeseen verinäytteiden ottoa varten, sillä klinikalla oli ruuhkaa. Se tuotiin takaisin odotushuoneeseen sanoin: "tässä tämä lempipotilaani saapuu". Sille leperreltiin ja se oli saanut leluhiiren ja herkkutikun. Oikein näen sieluni silmin, kuinka Ransu oli köllötellyt hoitopöydällä nauttien täysillä kahden lääkäri/hoitajatädin jakamattomasta huomiosta. Molemmista etutassuista otettiin verta, mitä Ransu ei välttämättä edes huomannut.

Musti lähettää terveisiä, että koska hän on ollut terve kuin pukki, ei häntä tällä kertaa viety testeihin, mutta ensi kerralla on Mustin vuoro. Mustin tärkein terveydenhoitotoimenpide on säännöllinen madotus, sillä se on erittäin aktiivinen metsästäjä.

Ainoa valitettava asia onkin päivän lyhyys. On vaikea ottaa pojista tarkkoja kuvia!

Olemme olleet SoVetin tyytyväisiä asiakkaita jo yli kymmenen vuotta. Viime vuonna Ransu pääsi hammasmannekiiniksi, kun klinikalla oli kameramies uusia nettisivuja varten juuri sinä päivänä, kun menimme hammaskiven poistoon. Vasta tulleessa uutiskirjeessä onkin kuva Ransusta hammastarkastuksessa, tässä linkki, toivottavasti uutiskirje näkyy (ja kuva on pieni). Silloinkin, kun menin Ransua hakemaan, lirkutteli hoitajaneitokainen Ransulle kuin satakieli!

Palatakseni ensimmäisen kuvan tassutunnelmiin, Ransun tassuja tulee pusuteltua joka päivä. Varpaat ovat silkinpehmoiset.
Meidän ihmistenkin täytyy hoitaa tassujamme, etenkin, jos harrastamme puutarhanhoitoa. Tilasin Elsan lempituolin joulumyyntiin kolmen käsivoiteen lahjapakkauksia Royal Horticultural Societyn ihania voiteita, joissa on mm. karitevoita. Ne löytyvät täältä Elsan lempituolista.
Täytyy toivoa, että posti alkaa pian kulkea.

Mamman tassut ovat olleet kovilla keramiikan parissa. Samalla kaupunkireissulla tulee käytyä keramiikkapajalla ja hain myös valukeramiikkakurssilla tekemäni työt kotiin. Muutama kippo ja pari korkeaa mukia, kaikkiin kaiversin jotakin tai painoin tammenlehtiä, jotta eivät näyttäisi niin teollisilta. Tammenlehtikohtaan yritin saada enemmän lasitetta, mikä onnistuikin yli odotusten: siihen tuli ihastuttavia ruskeita pilkkuja.

Viikon päästä osallistun perinteisille Hvitträskin joulumarkkinoille; lämpimästi tervetuloa! Otan sinne myyntiin villalankaa ja vähän neulomuksia, keraamisia joulukoristeita ja jotain pientä Elsan lempituolin valikoimista. Voin myös ottaa mukaan tuotteita, joita toivot.
Myyjäiset pidetään Hvitträskissä Kirkkonummella 30.11.–1.12. klo 11–17.

PS. Kommenteissa tuli puhetta Ransun urasta julkisuudessa. Yksi tärkeimmistä asioista on poseeraaminen SEY:n kodittomien eläinten sijaiskotitoiminnan puolesta. Linkki kuvaan ja sivulle löytyy täältä, laitan sen myös blogini sivupalkkiin, miksen ollut tätä aiemmin tajunnut!

29 comments :

 1. Hyvä, että Ransu o kunnos! Ohan Ransus selevää mannekiiniainesta :) Hianot kupit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on niin rentona, että sitä kehutaan aina. Ei Mustikaan mikään häirikkö ole, helppoja tapauksia molemmat, onneksi. Mutta jostain syystä tuohon Ransuun nyt ovat niin ihastuneet, kun se on tuollainen röllykkä :-D

   Delete
 2. Tuollaiset silkkitassut kera söpöjen polkuanturoiden saavat varmasti pusuttelua osakseen. Voin uskoa, että Ransu sai lepertelyä ja ihailua osakseen lääkärissä käydessään - ja onneksi kaikki oli hyvin! Oletpa sinä taitava, kun voit itse valmistaa astiasikin. Hauskat nuo pilkut tammenlehdissä, pikantti lisä! Olisikin hauska tulla myyjäisostoksille sinun kojuusi, välimatka on vaan turhan pitkä, kun ei nyt ole etelään muuta asiaa :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tassuja on pakko nuuhkia ja pusutella ainakin silloin, kun ovat puhtaat ;-)
   Kaikenlaisia kippoja ja kuppeja alkaa kertyä hyllyille! Täytyy osata heittää pois ne, jotka eivät ole niin onnistuneet.
   Ymmärrän, ei sitä monen sadan kilometrin reissuun turhan päin huvita lähteä, en minäkään lähtisi. Nautitaan nyt vaan kotinurkilla pysymisestä.

   Delete
 3. Olet Ransu taas kuuluisampi ja saanut lisää ihailijoita! Sen kyllä ansaitsetkin! Toivottavasti Musti ei ole mustis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti ei ole niin julkisuuden perään, hänen elämänsä pääkohdat painottuvat muualle ;-)

   Delete
 4. Kiva kuulla, että Ransulla on kaikki hyvin. En yhtään ihmettele, että tuollainen hurmuri valloittaa myös lääkärisedät ja -tädit hoitajista puhumattakaan. Nyt Ransu on avannut mediatähden urankin, hienoa!
  Pilkullisuus tekee astioista elävämmän näköisiä. Ovat oikein onnistuneita. Sinusta on hyvää vauhtia tulossa Pentikin haastaja.
  Postin lakko aiheuttaa varmasti paljon haittaa pienille verkkokaupoille. Isoilla on enemmän mahdollisuuksia valita toimitustapojaan. Toivottavasti saavat pian järkevän neuvottelutuloksen aikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on niin rennosti ja poseeraa sekä flirttailee mielellään klinikan näteille tytöille, ettei ihmekään, jos he lirkuttelevat. Ransu on aiemmin jo poseerannut Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kampanjassa sekä lukuisissa Elsan lempituolin tuotekuvissa, Oma piha -lehden artikkeleissa ja joissakin brittiläisen Burgon & Ball -puutarhatyökaluvalmistajan twitterviesteissä, eli hänellä on jo jonkin verran kansainvälistä uraa. Ehkä siksi hän suhtautuu julkisuuteen tällaisella rentoudella.
   Hih, Pentikin haastajaksi on vielä hieman matkaa :-D
   Postilaiset lakkoilevat hyvästä syystä, kaikki tsemppaus heille!

   Delete
  2. Ransun poseeraus SEY:n sijaiskotitoimintaa varten löytyy yhä, se on täällä! Laitankin linkin myös blogijuttuun.
   https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/691-sey-kodittomille-elaimille-tarvitaan-kipeasti-sijaiskoteja

   Delete
  3. Aivan ihana kuva Ransusta SEY:n jutussa. OmaPiha-lehden ja kalenterin jutuista Ransun olen bongannut ja ylpeänä näyttänyt kuvia muillekin. Eilen kuuntelin radiosta juttua Hesyn uusista tiloista Pitäjänmäessä. Siellä on 200 kissalle paikat. Ajattelin keväämmällä viedä sinne meille tarpeettomia pyyhkeitä, sillä toiminta kaipaa monenlaista tukea.
   Lähipiirissäni on kaksi entistä postilaista. Postilaiset ansaitsevat kaiken tuen ja tsempit!

   Delete
  4. Hienoa, että kissat ovat saaneet suuremmat tilat, mutta olisipa niin, ettei kodittomia eläimiä olisi ollenkaan. Puolustuskyvyttömien kaltoinkohtelu ja hylkääminen särkevät sydämen.

   Delete
 5. Hyvä kun Ransulla on asiat ok! Ihania valukeramiikkaastioita, tuo kiinnostaa minnuukin. Ei vuan taija tiälläpäin olla noita kursseja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisikohan niitä joskus järjestää. Siihen tarvitaan vain valusavea, joka tulee ämpäreissä, ja joitakin kipsimuotteja, joihin sitä kaadetaan.

   Delete
 6. Ihana, että Ransulla ja Mustillakin on kaikki ok.
  Nyt on tosiaan haasteellinen aika kuvata yhtään mitään. Mutta mustaa kissaa on varmasti vaikein saada kunnolla näkyviin tässä harmaudessa.
  Ihania käsirasvoja sulla on myynnissä. Toivottavasti postilakossa päästään pian sopuun, sillä se vaikuttaa niin monen elinkeinoon.
  Hyviä myyntejä markkinoille ja kivaa tulevaa viikonloppua! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta kissa on todellinen haaste. Siitä tulee sellainen epämääräinen "musta aukko" :-D
   Kiitos, mukavaa viikonloppua Vaahteramäellekin!

   Delete
 7. Hyvä että eläinystävät on kunnossa. Hienoja keramiikkatöitä olet tehnyt. Puhuit että myyjäiset on Kirkkonummella. Asutko jossain lähellä. Minä asun Lohjalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lemmikkien hyvinvointi on tärkeyslistalla kärkipäässä.
   Asun Turun saaristossa, mutta muiden yhteyksien kautta Hvitträskissä on helppo käydä, ja se on niin ainutlaatuinen paikka tunnelmaltaankin.

   Delete
 8. Hienoa Ransu, että pääsit oikein mannekiiniksi♥ Ja Mustikin on niin suloinen♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransua tuntuvat kovin monet ihailevan, eikä tuo ole ihmekään. Monen mielestä se on uljas, vaan eläinhoitajatäti taisi oivaltaa, että pohjimmiltaan se on ihan hassu poikanen :-)

   Delete
 9. Ransu on kyl antanut kasvonsa hyvän asian puolesta, siis kahdenkin. Eläinyhdistykset tekevät arvokasta työtä. miniälläkin ollut useampia kissoja hoidossa yhdistyksen kautta. onneksi ne kaikki ovat löytäneet hyvän kodin. kesällä mekin kyselimme kissaa yhdistyksen kautta, mut meille ei annettu, koska kissamme saavat liikkua myös ulkona vapaana.
  olet kyl luova ja monipuolinen kädentaidoiltasi Saila, hyvää myyjäisviikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvähän se on, että ei anneta eläimiä koteihin, joissa niistä ei pidetä hyvää huolta, mutta täällä on sama juttu, että ne pystyvät kuitenkin ulkoilemaan niin turvallisesti kuin yleensä on mahdollista ilman tarhaa, niinpä minäkään en saa kissaa eläinsuojeluyhdistysten kautta.
   Kiitos! Toivotaan menestyksekkäitä markkinoita kaikille myyjille.

   Delete
 10. Kissojen tassut ovatkin niin pusuteltavat, tosin huomasin aamulla, että mun sängyyn oli kulkeutunut hiekkaa niiden mukana! Mrr...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, sitä kissanhiekkaa kyllä löytyy joka paikasta! Tuolta alusvaatehyllystäkin siis :-D

   Delete
 11. Ransu on niin hur-rur, rento itsevarmuus vie jalat alta (Unna makaa just tuolla eteisessä selällään) <3 Rapsutuksia niin Ransulle kuin Mustillekin <3

  Vappu piipahti juuri senioritarkastuksessa ja laittoi maailman vähiten hoitomyönteisenä eläimenä kehräysmoottorin päälle itseään rauhoittaakseen. Sydänäänistä kiinnostunut tohtori sai kokeilla kaikki temput, mutta kehräyksestä ei tullut loppua. Vappu pitää sydämenasiat toistaikseksi omana tietonaan. Ehkä seuraavalla kerralla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa kuulla Unnan kuulumisia, selällään eteisessä kuulostaa ihan siltä, että asiat on parhain päin.
   Vapun sydänasiat ♥ Toivottavasti nekin ovat kohdillaan.
   Ransu lähettää paljon sydämellisiä terveisiä Unna-neidolle!
   Molemmat pojat kiittävät myös rapsutuksista!

   Delete
 12. Ihanaa, että Ransulla on kaikki hyvin! Hänessä kyllä on malliainesta. Rapsutuksia sekä Ransulle että Mustille! Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samoin!
   Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä asioita.

   Delete
 13. Pusuja Ransulle ja Ransun tassuille! Ja Mustille myös.

  Ei ihme, että Ransulle lirkutellaan, onhan se aivan mestarihurmuri! Hur hur ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pojat kiittävät! Painivat parhaillaan sängyssä, mutta menen keskeyttämään ja välitän terveiset. Voi olla, että saan tassusta naamaani, mutta se kai oli tarkoituksesikin ;-)
   Ilmeisesti Ransu tosiaan on mestarihurmuri.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!