Friday, 15 November 2019

Kuusi kuvaa kesästä

Saaripalstalle tuli haaste Rikkaruohoelämää -blogista. Suurkiitos! Kesän kuvia tuli katsottua, ihanaa.
Haasteen teemana on paras. Tässä oma otantani.
Kesän paras hajuhernekombo oli ystävältä saatu Chiltern Seedsin Mulberry Mix -väriseos. Aivat ihanat sävyt yhdessä.

Kesän paras valo... ihaninta on kesäkuussa, kun on valoisaa lähes ympäri vuorokauden. Harvoin olen aamutuimaan hereillä, mutta nyt olin ja ikuistin Rohanin aamuauringossa. Voi sisso, sano. Voiko tuollaista ollakaan, ihmettelee marraskuussa tarpoja. (Vaikka tänään paistaakin).

Paras bloggaajahetki oli Suvikummun Marjan järjestämä tapaaminen Vakka-Taimeen. Tässä ihailemme kanadanliljoja.

Paras puutarhakaveri oli tietysti Saaripalstan oma puutarhapantteri Musti.

Paras ruusu... nyt menee vaikeaksi ja varaan oikeuden muutoksiin. Keväällä hankittu, kertaalleen kuolleen tilalle löytynyt David Austinin ruusu William Morris taitaa viedä voiton. Hempeä, täydellinen lämpimään taittava pinkki, tuo Austineille tyypillinen kerrannaisuus, ja vielä yhteensopivuus viereisen 'Rozanne' -kurjenpolven kanssa ja sävyyn sointuva kivimuurin roosa kivi taustalla. Odotan tältä kiipeämistä viereisen pihaportin tolppaan.
Lähes unohdin mainita, että William Morrisin suunnittelemat kuosit kuuluvat ehdottomiin lemppareihini, joten lajikenimi tuo lisäpisteitä.

Paras kukkayhdistelmä on ehkä tämä: loppukesällä kukkaan tullut kerrottu jaloängelmä 'Hewitt's Double' ja rikkaporkkana. Täydelliset!

Jaahas, kuusi tuli täyteen eli lisäajalla mennään.
Kesän parhaat hetket taitavat olla niitä, kun olen saanut jotakin tehtyä ja suoristaudun riippumattoon. Ransu tai Musti hyppää yleensä päälleni ja siinä kellotellaan muutama minuutti. Muotopuutarha on aivan vieressä, joten riippumatosta käsin voi tarkastella kasvikomboja ja miettiä kehitystä.

Loppuun paras muikistelija: Ransu. Lisänä se toinen kesän paras kuvausvalo eli iltavalo.

Lähetän haasteen eteenpäin Navettapiian puuhamaalle.
Huomaan, että en lukenut ohjetta huolella ja valitsin kuusi parasta, kun olisi pitänyt valita vain kuusi kuvaa kesästä, joista yksi on paras muisto. Sitä parasta muistoa en nyt ollenkaan osaa nimetä, ja koska en yleensäkään noudata ohjeita, niin menköön tällä omalla tyylillä jälleen kerran.
Tässä kuitenkin ne viralliset ohjeet.

Kuusi kuvaa kesästä- haaste:


Tämän vuoden teema on paras.
Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. 

Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva yms.
Mikä vain sinusta on se paras muisto.

Haasta yksi tai useampi blogi
Ilmoita Tuplasti terapiaa-blogiin osallistumisesi
ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koonti-postauksessa.
Kerätään parhaat muistot yhteen postaukseen.


Hajuherne eli tuoksuherne – Lathyrus odoratus
Jaloängelmä – Thalictrum delavayi
Rikkaporkkana – Daucus carota

28 comments :

 1. Hienoja otoksia, en ihmettele, että nämä valitsit. William Morris on todella hempeä Rozannen parina ja vielä oikeanvärinen kivi taustalla! Kerrottua jaloängelmä on ihan uusi tuttavuus minulle - kaunis kaverinsa rikkaporkkanan kanssa yhteen kietoutuneena. Onkohan isosudenporkkana tai koristeporkkana Dara samannäköisiä tuon rikkaporkkanan kanssa. Minä unohdin esikasvattaa edellä mainitut siemenet, en sitten suorakylvänyt, sillä pelkäsin etteivät ehdi kukkia. Ensi keväänä yritän, jos vielä olisi itävyyttä jäljellä. Riippumatto -kuvan tunnelma on hieno varsinkin selostuksen kanssa. Ransu on jälleen niin majasteetillinen olemukseltaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. William Morris on hurmuri. Kukka on vasta auettuaan tuollainen hempeän vaaleanpunainen ja kukinnon vanhetessa se värittyy persikan suuntaan.
   Dara onkin sama kuin rikkaporkkana, se vain on tummanpunainen lajike (tai ilmeisesti kai hieman vaihteleva, joskus olen lukenut, että siinä voi olla myös valkoisia kukintoja). Rikkaporkkanat ovat kaksivuotisia ja suosittelisin kylvämään heti, jos vielä vain voit. Sudenporkkana on puolestaan yksivuotinen ja se voi olla paras esikasvattaa, jotta ehtii tulla kukkaan. Kokeilin sitä kerran, mutta taimet näivettyivät, kun oli taas kerran kuiva kesä. Rikkaporkkanat kylväytyvät itse todella hyvin seuraaviksi vuosiksi. On ei-toivotut sitten helppo kitkeäkin.
   Ransu on aika näyttävä ilmestys, kun se on tuollainen kookas ;-)

   Delete
 2. Niin kauniit ja tunnelmalliset kesämuistot!
  Tätä haastetta on ollut niin ihana seurata täällä blogeissa. Itsekin nappasin haasteen matkaani, vaikkei kukaan haastanutkaan. Oli niin ihana, kun sai syyn selailla kesän kuvia.
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta, juuri tähän aikaan täytyy keksiä syitä plärätä kesäkuvia :-)
   Kiitos, samaa sinne! ♥

   Delete
 3. Aah, miten ihanin tunnelmakuvin toteutit haasteen. Marraskuussa tuntuu melkeinpä epätodelliselta, että jotain noin kaunista ja rehevää on edes ollut. Täytyy määrätä itselle ja miksei kaikille muillekin päivittäinen kesäkuva-annos lääkkeeksi pimeyden poistamiseen.
  Tuo William Morris on niiiiin ihana. Eikä vähiten siksi, että ostin sen loppukesästä itsellenikin. Odotan ja toivon näkeväni ensi kesänä myös kukkia.
  Hewitt's Double ja rikkaporakkanat ovat täydellinen yhdistelmä. Kyselin Hewitt's Doublea Muhevaiselta, mutta heillä ei kesällä sitä ollut.
  Vaikka-Taimen kuvassa on jännä kuvakulma. Piti katsoa kuvaa useamman kerran, sillä näytti kuin liljojen takana olisi jonkinlaisia satuhahmoja.
  On se kesä vaan ihanaa aikaa. Ja kissat ihan täydellisiä ihmisen kavereita.
  Leppoisaa viikonloppua Saaripalstan porukalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Epätodelliselta tuntuu, että joskus voi olla lauhaa, valoisaa ja kaikki kasvussa, ja uusia kukkia avautumassa joka hetki.
   Onneksi nämä Austinit ovat hyviä kukkimaan pian. Kun omani laittoi kaksi kukkaa jo istutusvuonna, eiköhän sinullekin kukkia ilmesty. Ainoastaan Crown Princess Margareta oli vaisumpi tänä vuonna jostakin syystä. Vain pari kukkaa tuli. Morrisin sävy on niin hieno, kun se vaihtuu tuosta pinkistä kohti persikkaa kukan vanhetessa.
   Toivottavasti löydät Hewitt's Doublen jostakin! Nyt en muista, mistä olen sitä viimeksi löytänyt, vuosien myötä olen kolmesti hankkinut sen, kun kaksi on menehtynyt. Muhis on hyvä ehdokas.
   Kamerassani taisi olla hieman laajakulmaa antava linssi. Muistaakseni seisoin tuossa ihan suorassa, liljat ovat niin korkeita, liljaviidakko! Onhan tuolla vähän satuhahmomaisia tyyppejä, mm. Cheri ;-)
   Kiitos, mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 4. Upeat parhaudet💚 Ei voi kyllä uskoa oikein todeksi tuota valoa, niin ihmeellisen kaunista. Vaikka kaunista oli tänäänkin, valo vain tuli vähän matalammassa kulmassa ja oli jo pilkko pimeää kun pääsin töistä. Onneksi ehdin aamulla hetken nauttia valosta ja syyskrookuksista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alkukesän valoisuus on aivan ihmeellistä ja kyllä siitä silloin nauttiikin! Hyvä, kun raaskin vetää verhot makuuhuoneen ikkunan eteen yöksi. Enkä aina raaskikaan.
   Syyssahramisi ovat niin ihania! Ihana postauksesi niistä ♥

   Delete
 5. Ihana kesätuulahdus synkkyyteen, kun seuraa parhaita kesämuistoja! Riippumatossa vietetyt hetket ovat kesän parhautta, sen uskon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riippumatto on ihanalla paikalla, kun siitä voi ihastella kukkapenkkejä :-)

   Delete
 6. Kuvia katsellessani, minä syksyn ihminen aloin kaivata kesää...ja lämpöä ja valoa..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Johan olisitkin merkillinen ihminen, jos et lämpöä ja valoa kaipaisi :-D

   Delete
 7. Tuo hempeistä hempein ruusu ja kurjenpolvi ovat todella kauniit yhdessä! Ihanasti viimeisessä kuvassa tuntuu kesäillan lämpö. Tämä haaste odottaa minulla vielä luonnoksissa. Sain vasta tehtyä edellisen haasteen, johon haastoin myös sinut mukaan. Pääset tutkimaan lisää kesän (ja miksei talvenkin) kuva-arkistoja :) Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon haasteesta!
   Kesäinen lämpö on tosiaan ihanaa ja näin talvikaudella ajatellen ihmeellistä. Miten voi mennä sisältä ulos laittamatta päällysvaatteita. Pyjamassa voi kahvikupin kanssa mennä kiertämään puutarhaa (jos kehtaa). Sukkia ei tarvita, piposta ja kaulaliinasta puhumattakaan. Miten se on mahdollista!

   Delete
 8. Aivan ihania kesän parahia hetkiä. Onko se nii nuukaa, jos sitä vähä säveltää sääntöjä.......tuskin :) Kiitos haasteesta! Vilikuulin erellistä haastetta kasates jo kuvia varuuksi tälläki silimällä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta loistavaa, että osasit jo varautua! Varautunut kaikkeen :-D Tai aina valmiina, kuten partiolainen. Ihanaa näitä kesäkuvia on joutua käymään läpi.

   Delete
 9. Ihania! Vastaus omalla tyylillä on ihan paras :D Säännöt joo, mutta kaipa sitä jonkinlainen raami niihinkin kasata :D
  Saanhan kopioda yhden kuva tulevaan koontipostaukseen? Tuo paras yhdistelmä kyllä himottaisi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anteeksi vain, kun luin ohjeet niin huolimattomasti. Kiva, kun kelpuutat minut kuvalla silti mukaan postaukseesi! Paras yhdistelmä onkin ihanan kesäinen, vaikka kumpikin kasvi on koristekasvina istutettu, niissä on luonnonkukkaniityn tenhoa. Toki sinullakin on oikeus mielesi muuttamiseen kuvan suhteen, voit napata minkä tahansa :-D

   Delete
 10. Aamu Rohanissa on huikean kaunis. Ja tykkään kovasti rikkaporkkanan vielä supussa olevista kukista. Avonaiset on myös hienoja ja sopivat todella monen kasvin kanssa. Minulla on vieläkin Austinit hankkimatta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rikkaporkkanan kukinto on nätti monissa eri vaiheissaan. Lisäksi niiden kukinta-aika on melko pitkä, kun haaroittuvat ja tekevät yhä uusia ja uusia kukkia.
   Kesäaamut, voi onnea. Lintujen laulu ja viileä kaste.

   Delete
 11. Upeita parhaita kesähetkiä!
  Paras kukkakombo on kyllä ihana, rikkaporkkanaa mulla ei ole (vielä) koskaan ollutkaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rikkaporkkanassa on varmaan ihan samanlainen kukinto kuin ruokaporkkanassakin, se on sen villi kantamuoto. Jos jättäisi porkkanan tai pari nostamatta, niin seuraavana vuonna tulisi kai tuollaisia! En tiedä sitten, kylväytyisikö ruokaporkkana yhtä hyvin tuleviksi vuosiksi.

   Delete
 12. ihanat parhaudet! riippumatto on kyl just paras paikka ihastella aikaansaannoksiaan ja suunnitella tulevia...ennen silmien painumista kiinni;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi Ransun nenännakertaja pitää aika hyvin huolen siitä, että en pääse nukahtamaan :-D

   Delete
 13. Hyviä muistoja jotenkin riipaisevaa kun vertaa kesäkuun valoa marraskuun valottomuuteen. Tänäänkin tuntui ettei päivä tule ollenkaan, oli taas vain harmaata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli todella pimeää. Eikä yhtään lohduta se, että jengi väittää, että kuukauden päästä helpottaa! Kun tässä vielä pahenee tilanne kuukauden ajan, tähän samaan toivottomaan pimeyteen kuin nyt ollaan vasta päästy takaisin kahden kuukauden päästä, prkl. Ja silloin on varmaan lunta ja pakkastakin. Lisää kirosanoja.

   Delete
 14. Ei ole ollenkaan epäselvää, että parhaista parhaimmat ovat tietenkin Musti ja Ransu. Ihania kukkayhdistelmiä, kesäinen valo on niin kaunis, mutta pojat! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onhan ne! ♥ Vähän sama juttu kyllä sun blogissa, hassua ;-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!