Thursday 23 March 2017

Vihreissä tunnelmissa


Keittiön pöytä on täynnä taimikasvatuksia. Niiden seuraksi asetin viiriäisenmunia vihreälle lasivadille. Munat tulivat myyntiin nettikauppaani. Pieniä ja somia!

Greenery All Around
... apart from outdoors, where it is still very cold. There are small shoots here and there but not enough to make the environment very green yet. But indoors there is quite a lot of green!

Musti leikkii Green Highlander -perhollaan. Se taitaa olla nykyään lempilelu.


Soppakulhon syyssahramit voi kohta istuttaa puutarhaan, kunhan maa sulaa.


Kukkakaupasta tarttui mukaan ruukullinen ilostuttavan keltaisia narsisseja.


Lajike on kauluskukkainen 'Cassata'. Ihanaa, että erikoisempiakin lajikkeita saa keväällä ruukussa, ja että niissä on lajikenimet taimilapuissa! Kaikkein ihaninta on kuitenkin upottavan raikas sitruunasorbetin värinen kukka. Se kutsui minua seireenin lailla enkä päässyt kukkakaupan ohi.


Värihykerrystä tarjoaa myös nettikauppani uutuusruukku, josta tulee jotenkin jugend mieleen, tai 1800-luku. Eikö ole herkku!

Tämä ei ole ihan vihreää, mutta ehkä vedenvärinen kelpuutetaan vielä mukaan... etenkin vihreällä kuvausalustalla. Neulesuunnittelija Tanya Alpertin huivimalli Clear Water ihastutti heti sekä mallillaan että nimellään. Ajattelin ostaa ohjeen Ravelrystä, mutta kirja, jossa malli on, löytyikin ihan kotikirjastosta. Kirja on Haiku Knits, kirjailija Tanya Alpert. Ravelryssä ohje löytyy täältä: KLIK.

Nettikauppaani Elsan lempituoliin pääsee ruukku- ja viiriäisenmunaostoksille täältä: KLIK.

Sitten vielä sellainenkin vihreä uutinen, että olen kunnallisvaaliehdokkaana Vihreiden listoilla! Kuntani on Parainen, joten harva blogin lukijoista voi minua äänestää, mutta kipin kapin kaikki äänestämään oman kotikunnan parasta ehdokasta!


Narsissi, kauluskukkainen – Narcissus ryhmä 11a, kauluskukkaiset

54 comments :

  1. Oikein sievä narsissi, ei ihme ettet päässyt ohittamaan sitä, mutta ruukkusi on vielä kauniimpi. Ooh!

    ReplyDelete
  2. Niin paljon kaikkea kaunista, että sielu lepäsi kun luin tämän. Ruukku ja viiriäisenmunat ovat upeita! Ihastuttava värisävy myös tuossa "kauluskukkaisessa", heh. Neule on aivan kuin pilveä kutoisi, kaunista höntyvää. Harmillista todella kun ei voida sinua äänestää, muutoin saisit ääneni heti. Juuri kelasin läpi vihreät ehdokkaat ja yritän löytää passelin, puuh. Aika vähän löytyy tietoa heistä loppujen lopuksi. Musti on tosi suloinen. Parvekekisu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti sopiva ehdokas löytyy!
      Mä niin tykkään tuosta neulepinnan japanilaistyyppisestä aaltokuviosta, ihanaa, että löytyi ohje sille. Oon liekeissä, tai pitäisikö sanoa aalloissa.

      Delete
  3. kunnallispolitiikkaan?? toivotan onnea ja menestystä!

    hannah

    ReplyDelete
  4. Niin rauhoittavia ja kevään toivoa herättäviä sävyjä! Vihreä ja sen eri sävyt ovat ihania, koska ne tosiaan ovat samaan aikaan piristäviä, mutta myös rauhallisia.
    Aurinkoista torstaita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreässä on voimaa ja rauhaa samaan aikaan. Kiitos, samaa sinne!

      Delete
  5. Onnea vaaleihin! Täältä Etelä-Savosta heti yksi ääni, vaikka se ehkä ei kelpaakaan.. Ihana narsissi kauniissa ruukussa <3 Jospa tännekin olisi lopultakin edes tetenarsissi rantautunut, nyt tulikin kiire kauppaan!
    Raija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Etelä-Savon äänestä :-D
      Toivottavasti kaupasta löytyy kevät!

      Delete
  6. Onnittelut uudesta kirjasta, pitääpä tutustua. Seireenien kutsua on mahdoton vastustaa näin keväällä :) Nyt on valtava vihreän nälkä, onneksi aurinko sulattaa lunta nopeasti.

    ReplyDelete
  7. Onnea vaalityöhön. Arvostan kovasti kaikkia jotka asettuvat ehdokkaiksi ja haluavat antaa panoksensa kuntansa hyvinvoinnille. Minuakin pyydettiin ehdokkaaksi, mutta en sitten lähtenyt mukaan - ainakaan tällä kertaa. Kauniita kuvia, tuo huivi on niin kaunis.

    ReplyDelete
  8. Ihana isokukkainen narsissi. Täytyy kyllä lähteä ihan tarkoituksella pyörimään kukkakauppojen läheisyyteen;) kiitos tuosta neulevinkistä, pitääkin katsastaa löytyisikö meidänkin kirjstosta. Sain kirjastosta niitä sun kirjoja ja kyllähän se on niin, että kuvat ovat ihania ja inspiroivia ja teksti täyttä asiaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaulus- ja perhoskukkaiset ovat niin ihania, kun tuo torvi on heittäytynyt selälleen.
      Voi kiitos sinulle ♥

      Delete
  9. Siis niin kauniita Narsisseja! Ihanat reunat! Ja todella kauniissa ruukussa <3 Mukavaa viikon loppua! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, samaa sinulle! Eikö ole ihkut narsissit. Keltainen on niin supertoiveikas väri :-)

      Delete
  10. Tosi keväinen postaus - ja kevätpoikakin, hyrrrr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kevätpoika viihtyy parvekkeella, siellä on auringossa lampaantaljalla jo kuulemma kuuma :-)

      Delete
  11. Ihania nuo narsissit ja tuo vihreä suojaruukku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikö ole! Muistan ikuisesti, kun vihreästä ja keltaisesta pitävä ystäväni kertoi, että eräs "muotiguru" oli teilannut tämän väriyhdistelmän. On meinaan niin kaunis, että ei voi kuin ihmetellä moista ammattitaidottomuutta ;-)

      Delete
  12. Ihanan viheriä postaus. Tuali narskujen allaki o viheriä :) Mullon Cassataa penkis. Aika pimiäs paikas ja oliki jo taantumahanpäi, ku talavi sen vei. Ny onki uuret sipulit tulonpäällä. Hiano narsku ja kiva ku o muitaki narskusorttia tarijolla ku tetejä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Älä muuta sano, ihanan viheriää, viheriä on ihanaa. Voi, sulla on tuota kaunotarta. Onneksi minullakin nyt! Toivottavasti niitä nousee runsain mitoin puutarhassasi. Kiva varaslähtö kevääseen nämä ruukkunarsissit.

      Delete
  13. Kaunis mallineule. Lankakin enemmän sinistä, kuin vihreää. Olisiko sitten sitä vedenvihreää.

    Juuri nyt antaisin ääneni ensimmäiselle ehdokkaalle, joka lupaisi takkiaan kääntämättä tarttua vanhusten asioiden hoitoon. Pari päivää on tullut taas tapeltua espoolaisen vanhushoidon kanssa ja niin on koko homma päin p..... (anteeksi, olen tosi kiukkuinen juuri nyt). Yhteisten asioiden hoitaminen ei ole helppoa hommaa. Toivotan sinulle onnea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lanka on ihanan vedenväristä juu, tulee mieleen joku ihana vuono tai vuoripuro.
      Voi että, toivottavasti päiväsi jatkui parempana ja että löydät sopivan ehdokkaan! Raskaita asioita nämä.
      Kiitos!

      Delete
  14. Voi Luoja tuota Cassataa! Meillä menee vielä aikaa ennen kuin pääsen maahan mitään lykkäämään, mutta ostan ennen pääsiäistä tavallista tetenarsissia kai taas laakeisiin ruukkuihin ja koulutan ne nopeasti, että kestävät pääsiäisen ulkona kun olemme itse poissa. Lähdemme katsomaan äidin puutarhaa rannikolle, siellä on jo puutarhatyöt käynnissä, sillä äiti ei malta:)

    OI, vihreiden ehdokkaana Paraisilla. Tyttäreni siellä mökkeilee, mutta ei valitettavasti asu, vihreitä hän sitten Helsingissä suosii. Paraisilla annetaan nyt niitä punkkirokotuksia olen kuullut. Merin koirat niin pieniä, että pelkään niiden puolesta yhtä paljon kuin nuortemme.

    Saila, kenelle neulot/kudot? Itselle vai myyntiin? Jos tulee joskus joku tarve itselle tai lahjaksi, olisi kiva tietää. Olen neulehullu itse, mutta minä vain niitä kaulaliinoja.

    Aloittelen vasta kirjaasi, mutta varmaan ensi viikolla viimeistään. On ollut aika hektistä, vaikka ei pitänyt olla.

    Menestystä vaaleihin<3 Minulla on aina kaksi vaihtoehtoa eli vihreät tai...

    <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Vihreä on aina hyvä vaihtoehto, mutta olen itsekin äänestänyt vaihtelevasti, kun sopiva ehdokas löytyy.
      Tetet ovat helppoja ja kestävät mukavasti pakkasta.
      Kudon yleensä itselle tai lahjaksi. Joskus tulee jotakin myyntiinkin, mutta kun kudon käsin, ei valmista synny kovin nopsaan. Laitan silloin tällöin jotakin myyntiin Etsy-kauppaani (linkki löytyy tuosta blogini sivusta), kun ovat yksittäiskappaleita. Oikeastaan ajattelin kokonaan luopua sarjatuotannosta, mitä omassa nettikaupassani olevat mallit ovat olleet.

      Delete
    2. Saila, vierailen kaupassasi just neuleiden toivossa:) Sielläkin tietty vihreä on hyvä väri, sellainen Keski-Euroopan vihreä, mutta myös sellainen murrettu keltainen kuin nyt oli Betweenillä villasukissa harmaan keralla etc. Villasukat, ponchot, villatakit...

      Upea kirjasi nyt blogissani<3

      (By the way: Kyllä täällä puutarhurit sanovat, että me olemme nelosta Keski-Suomessa, mutta että just meidän saari olisikin III-vyöhykettä kiitos Päijänteen. Sitä parempi jos ollaan II, sillähän tuo Leonard sitten onkin hengissä.)

      <3

      Delete
    3. Siellä ei ole kuin muutama hassu neule, en ole viimeisen vuoden aikana hirveesti ehtinyt. Valitan!
      Suuret vesistöt tosiaan vaikuttavat lämmittävästi :-)

      Delete
  15. Menestystä vaaleihin! Jos äänestää täällä muualla samaa numeroa kuin sulla on, eikös se ääni sitten oikeastaan tulisi sulle? :-D

    Mutta ihania vihreitä. Näitä asioita tarvitaan kyllä. Täällä meillä ei talvi lopu tänä vuonna näköjään ollenkaan. Tänäänkin on satanut lunta. Vaikka paistoi kyllä välillä aurinkokin, mutta erikoisen lämmin ei ollut missään vaiheessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Hihii! Kannattaa ehkä ensin tsekata, onko sillä numerolla joku järkevä ehdokas :-D
      Vihreää tarvitaan, kylläpä kuulostaa pahalta tuo sikäläinen kevään alku. Pikaista lämpöä sinne!

      Delete
    2. Tarkistin täkäläisen ehdokkaan. Emmää kyllä voi sitä äänestää, se on kristillisdemokraatti. Pitää katsoa sopiva järkevä ehdokas fiksummasta puolueesta. Mutta henkisesti ääni sulle. :-D

      Delete
    3. :-D
      Kiitos äänestä, vastaanotettu!

      Delete
  16. Ihanat narskut, vähän erilaiset! Onnea ja menestystä vaaleihin!

    ReplyDelete
  17. Ihania vihreitä! Ja onnea vaaleihin. En ole yllättynyt tästä puoluevalinnasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Lempiväri, juu, ehkä se ei hirveesti yllätä ketään, joka minut vähääkään tuntee ;-)

      Delete
  18. Mitä olisin sulle kommentoinut onkin kaikkien jo edellä sanottu 😀...Ois ollut aika pitkä kommentti!
    Vihreäkeltaista kevään jatkoa ja mulla on tuota samanväristä lankaa. Minusta se on vaaleansinistä.
    Vihreä kukkapurkki on ihana <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreä on voimaväri! Ja silti se ei ole aggressiivinen, vaan rauhoittaa ja tyynnyttää. Onpa muuten aika ihmeellistä!
      heh, kaikki näkee värit niin eri tavoin. Mulle tuo lanka on hailakkaa turkoosia :-D Ihanaa se on! Ja hyvin näkyy kuvio, vaikka on pörröä.

      Delete
  19. Henkinen ääni minultakin, sillä eipä ulotu täältä äänestysalue ihan Paraisille asti. Puoluettahan voin kuitenkin kannattaa täälläkin päin. Onnittelut kirjasta! Jossain vaiheessa tulee varmasti luettua tuorein tuotoksesi. Huiviin tulee jotain samaa tunnelmaa kuin ihanassa ruukussa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos äänestä :-D Ja kirjaonnitteluista! Kirjastoihin sitä on tilattu hyvin :-)

      Delete
  20. Voi että, katsoin äsken Areenasta Strömsöstä poimittua. "Elisabeth westorholmin ihmeellinen miniatyyrimaailma" Ne teki siellä kaakeliuunin.... Tarviskohan Totoro sellaisen... ja voi vitsi pullonkorkkiin tehty omenapiirakka, jossa paprikansiemenet esitti omenalohkoja... Tuli mieleen sinun ihana miniatyyrimaailma. Onko Tottoro jo alkanut heräilemään talviuniltaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minijutut on niin ihania! Ja sitten tulee se krooninen tauti, ettei voi heittää mitään pois (näytyy näköjään alkaa keräillä paprikansiemeniäkin :-D). Minullakin on yksi kruunukorkkiin tehty marjapiiras, ostin sen jostain myyjäisistä. Kiitos kysymästä, Totoro on lukkiutunut talvipuutarhaansa, mutta sillä näyttää olevan silmät auki... ;-)

      Delete
  21. Hienot narsissit! Onnea vaaleihin!

    ReplyDelete
  22. Voi että, kirjasi on ihana, palaan siihen tarkemmin blogissani myöhemmin. Halusin heti ottaa kynän ja alleviivata, niin oli tärkeitä asioita paljon! Olin niin iloinen, kun pojatkin löytyivät kirjan kuvista :D

    Ihania nuo narskut, vaikka ovatkin keltaisia, kevät sekoittaa pään, keltainenkin saa siitä osansa!

    Saisit minulta äänen, jos sen voisin antaa...mutta täältä saakka ei ihan voi! Onnea kuitenkin, uskon että sinulla olisi paljon annettavaa, toivottavasti kotikuntasi äänestäjät sen oivaltavat ajoissa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Saila-kaima, kiitos ♥!
      Sitruunankeltainen on niin raikas, ei sellainen tunkkaisen keltainen. Ihana väri!

      Delete
  23. Korppoosta ropisee yksi ääni laariin ja haamuääniä tulee kolmelta kissalta ja yhdeltä norjalaiselta lunnikoiralta. Vinkkasin Korppoossa asuvalle ystävälleni, että "Saaripalstan Saila" on ehdokkaana Paraisilla ja vastausviestissä hän ilmoitti löytäneensä vihdoin ehdokkaansa... Että näin tulin epähuomiossa tehneeksi vaalityötä väärässä seurakunnassa. Onnea ja menestystä ja odotan tietenkin runsaskätistä palkitsemista sitten kun tulet valituksi ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi sinua, kiitos tuhannesti! Pistän paketillisen lunneja tulemaan sitten ;-D

      Delete
    2. Lunnikoira Snörre saa sitten todennäköisesti elämänsä ensimmäiset lunnit!

      Delete
    3. No sittenhän on korkea aika :-D

      Delete
  24. Saila on ihan vihreä! Meiltä saat monta varjoääntä;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja tuoreen ruohonvihreitä pusuja Myrskylle! Olen muuten metsästystä kannattava vihreä ;-) Eli peurapataa pinaattipedillä, esimerkiksi.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!