Monday, 6 March 2017

Aurinkoa ja uutta keramiikkaa

Aikaa on ollut hirmu vähän, vaikka vuorokaudessa on tietääkseni sama määrä tunteja kuin ennenkin, eikä viikostakaan ole kaiketi päiviä karannut. Nämä kuvat ovat yli viikon takaa, jolloin lunta oli paljon.

Puksipuuaidat peittyivät lumeen parissa päivässä.


Keramiikkakurssilla syntyi pieni kirkko ja kirkkotarha säilytysastiaksi sammalelle (tehtävä oli säilytysastia). Sammal vielä puuttuu. Pikkuruinen lammas (Paraisilta, Gullkronan kaupasta) odottelee jo vihreää pupellettavaksi. Kuten me muutkin.

Takana on ovi sakastiin ja pienet raput, sillä kirkon alla on salainen kellari (luita ja aarteita!!). Tämä mustaksi palava savi on mielettömän kaunista sinällään mattapintaisena, oikeastaan lasitusta olisi voinut laittaa vähemmän. Täällä takapuolella lasitusta ei oikeastaan ole ollenkaan.


Musti esittelee (laitoin kippoon vihanneskrassia sammalta odotellessa).

Snow and More Ceramics
That's last weeks in a nutshell.

48 comments :

 1. Hyvä ja kaunis idea tehdä kirkkopuutarha ja kirkko teemainen säilytysastia!!! Mahtava minusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tämä on tehty yhden erittäin viehättävän kirkon mukaan. Mä kun niin tykkään hautuumaista, niin joutuu tekemään vielä erittäin minikokoisia hautakiviä ja ristejä.

   Delete
 2. Musti siinä näyttää upeaa profiiliaan.
  Tuo on ihana taideteos. Nuo portaat...Mikä yksityiskohta. Upeaa...Kellarikin...Vau. Ja kirkkomaalla tulee niitä hautakiviä ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on upein taideteos, oikea minipantteri!
   Kiitos! Kellari on mielikuvituskellari ;-) Täytyy tehdä todella minimaalisia hautakiviä, ne tähän asti tehdyt on lähes kirkon korkuisia.

   Delete
 3. Kaunis! Keramiikkaa on kiva tehdä, mutta yllättävän vaikeaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kivaa! Ja lopulta se ei olekaan enää vaikeaa - on mahtavaa huomata oivaltavansa ja keksivänsä asioita.

   Delete
 4. Replies
  1. Kiitos! Näitä täytyy tehdä lisää monenlaisia...

   Delete
 5. Upea taas, olet mestari :) Hauska idea on säilytysrasia sammalille! Tuli mieleen Outlander taideteoksestasi. Mikäs tuo keltainen kukka on, joka pilkistää linnasta tai sen takaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, se ei ole kukka, vaan yksi keltainen esine, joka sattuu olemaan tuolla hyllyllä partsin seinällä :-D Sattui kuviin niin jännästi, että ihan kuin kasvaisi tuolla vihanneskrassin seassa. Oi, olisipa kukkia. Voi että, Outlander on niin ihana rouheanromanttinen sarja.

   Delete
 6. Wau, sitten vaan sarjatuotanto päälle että me muutkin saadaan noin hienoja esineitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi sun, kiitos kauniista sanoistasi!

   Delete
 7. Upea kirkonmäki tarhoineen. Kaunista savea, vähän Mustiin vivahtavaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustiin vivahtavat Neromaiset jutut ovat kauniita, tyylikkäitä ja käytännöllisiä ;-)

   Delete
 8. Ihana kirkkotarha :) Meillä lumi sulanut vaikka pakkasen puolelle mennään melkein joka päivä ainakin yöllä. Ensi viikoksi luvattiin jo öisinkin plussa-asteita, toivottavasti ennustukset oikeassa ja pääsisi jo multaa kaivelemaan, kissat ja ihmiset ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisipa kivaa! Olen nyt etelärannikolla ja hitsi, täällä pyryttää vaakatasossa. ÄÄÄÄH.

   Delete
 9. sähän olet taitava tarinankertoja - keramiikkakin taipuu melkein runoudeksi - ihana uniikki "pilkkumi" - päkät ja kryptat ja kaikki... olet löytänyt hienon harrastuksen päästä toteuttamaan itseäsi puutarhan ollessa lepotilassa...

  hannah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Keramiikka on vienyt täysin mennessään ja tuntuu, että tauti vain pahenee mitä enemmän tekee. Ideoita on jo ainakin 150 työvuoden ajalle.

   Delete
 10. Kyllä on ihana säilytysastia. Eihän tuollaista luovuutta voi kuin ihailla<3 Minäkin laitoin hätäpäissäni krassia tulemaan, että saa jotain vihreää nopeasti. Tosin sekosin myös pelargonia taimien kanssa totaalisesti:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kati! Sekoaminen lienee sallittua etenkin pelargonien kohdalla :-D Krassi on niin namia ja kivan näköistäkin vielä. Krassille voisikin tehdä ihan oman astian, hmm hmm hmm...

   Delete
 11. Ihana, keväinen auringonpaiste hangella! Kevät on tulossa.
  Joskus tosiaan tuntuu, että vuorokaudessa on vähemmän tunteja. Luulen, että minulle aika alkaa kulkemaan liian nopeasti lähikuukausina. Kevät on aina niin kiireistä aikaa. Olisi kiva, jos tammikuusta saisi muutaman tunnnin napattua kevääseen.
  Oi, sä teet tuollaisia savitöitä. Todella upea kirkko! Ja sillä on loistava käyttötarkoituskin.
  Hitaampia tunteja ja paljon auringonpaistetta tuleviin päiviin! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi tosiaan kiva saada nipistettyä talvesta viikkoja (tai kuukausia) keväälle.
   Kiitos, samaa sinulle!

   Delete
 12. Pastori ja kirkko! :)Olet kyllä taitava myös keramiikan kanssa - mullasta ja puutarhasta puhumattakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyyhän pastori Pantterilla oma kotikirkko olla :-D
   Voi kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Mitä enemmän tekee, sitä enemmän tuntuu, että tässä vasta opetellaan. Se onkin aika mukava olotila, olla opettelija.

   Delete
 13. Oih vielä hienompi näissä kuvissa, kuin facessa! Hienot on muodot ja toi taustakin, tässä Jessen ja Bélan kanssa hihkumme. Mun täytyy kysyä tuota savea mun opelta, mutta luulen ettei sillä ole. Ootko itse hommannut vaiko open kautta? Mä oon tosiaan niitä ruukkuja vaan tehnyt vasta, mutta rouheaa savea on valmiina. Eli kylä on tulossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustaa pintaa, joka on kuitenkin elävä, on aika haastavaa kuvata. Varjossa (sisällä) ei näkynyt oikein mitään ja partsilla auringossa väri haalistui. Tätä oli tosi kiva tehdä! Kaulitsin levyn, josta leikkasin pohjan ja jonkin pituiset sivukappaleet (erilliset eteen ja taakse), niihin sitten pintakuviot ja reunan muodot, sitten alustaan sekä toisiinsa kyljistä kiinni.
   Meidän kurssilla on mieletön valikoima erilaisia savia ja lasitteita! Mutta käyn myös itsenäisesti pajalla, jolloin ostetaan omat savet sun muut, siellä on vielä enemmän valikoimaa, mustiakin savia ties miten monenlaista. Oi tätä vaihtoehtojen määrää!

   Delete
 14. Tämä on kirjaimellisesti laatikon ulkopuolelta ajattelua! Säilytysastiasta useimmille varmasti tulisi mieleen laatikko, rasia tai muu sellainen, eikä ollenkaan sammalen säilytyspaikka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh no joo, kurssin vetäjälläkin oli lennokkaita ideoita, kun aloin puhua kasveista, mm. köynnöksen lonkeroiden säilytystuki seinälle yms :-D

   Delete
 15. Ihana säilytyslaatikko sammalelle!
  Keramiikkakurssi kuulostaa jännälle, olisi varmasti mukava osallistua. Täytyykin muistaa katsoa kurssitarjontaa lähialueilla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sammal on niin ihanaa, että se ansaitsee ilman muuta oman säilytysrasian. Katso ihmeessä, keramiikka on huippuhauskaa.

   Delete
 16. Kaunis astia, ihania yksityiskohtia! Hyvä idea tarttua saveen, kun multaan ei vielä kunnolla pääse käsiksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkin, pääsee muovailemaan, piirtämään kukkasia ja luomaan värikästä (tosin tämä ei ollut sellainen).

   Delete
 17. Hieno idea ja toteutus tuossa keramiikkatyössäsi. Itsekin savitöitä harrastaneena tuo mustasavi on lempparini. Siinä on sopivan rustiikkinen jälki ja upea väri.
  Aurinko on paistanut monena päivänä keväisesti täälläkin, mutta lämpötila saisi jo minun puolestani nousta keväisempiin lukemiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustasavi on tosiaan mielettömän hienoa, mutta se imee lasitteet, tässäkin kokemus olisi llut suureksi avuksi. Tekemällä oppii laittamaan sopivan määrän. Tai olemaan laittamatta.
   Toivottavasti pian lämpenee.

   Delete
 18. Ihanat keramiikkataiteilut! Aivan mahtavat! Ja nuo pihakalusteet, erityisesti sininen pöytä on ihastuttava :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Välimerensininen on jotenkin todella kiva etenkin talvella, kun voi leikkiä olevansa jossain Kreikan auringon alla ;-)

   Delete
 19. Melko omalaatuinen säilytysastia. Ei sitä joka tyttö sammalta säilyttelekään:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitäs sitten, jos ei sammalta...

   Delete
 20. Voi, miten oivallinen sammaleensäilytysrasia!
  Aivan ihastuttava!
  Hurmaavasti Mustin turkki kiiltelee auringossa♥
  Taas ei ole auringosta tietoakaan täällä, viime yönä satoi lunta puoli metriä, tai ainakin 5 cm, mutta sehän on ihan sama! Yhtä katastrofia koko keli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katastrofikeli todella. Ihan järkkyä, nyt kuuluisi olla kevät! Krookukset! Talventähdet! Edes lumikellot, vaikka ne saisivat kukkia jo talvella...

   Delete
 21. Ihana!!!Tahtoo keramiikkakurssille!

  ReplyDelete
 22. Oih, kuinka hieno kirkko ♥

  ReplyDelete
 23. Nyt vasta satuin löytämään tällaisenkin :) Olet aloittanut uuden mukanaan vievän harrastuksen. Kiva säilytysastia ja tosi hyvästä savesta. Tykkään siitä erityisesti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On täysin koukuttava harrastus, sinut se on tainnut viedä mennessään jo nuorena. Mutta tämä on siitä mukavaa, että voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Musta savi on mielettömän esteettistä!

   Delete
  2. "Vanhana" minä aloitin. Nyt on 27 vuotta tehty ja nyt taitaa olla loppu lähellä. Katosn vielä ensi syksyyn, millainen huvitus on sitten. Saisin paljon lisätilaa, jos lopettaisin, se ainakin kiehtoo :D

   Delete
  3. Tuo on niin hassua kuulla, kun itse olen vasta löytänyt tämän kivan harrastuksen. Mutta niinhän se on, että aika aikaa kutakin ja uusi kiehtoo aina seuraavaksi, ja hyvä niin. Lisätila olisi kyllä kiva täyttää jollakin kivalla! Arvaat varmaan, että minä haaveilen lisätilasta savipajalle :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!