Wednesday, 22 February 2017

Dagen efter

Jos eilen valitin säästä, on tänään kansalaisaloitteen paikka. Suomesta on tulossa Siperia, tämä on estettävä! Joku laki tällaista vastaan olisi oltava. Nostin tuolin pystyyn pariin kertaan, ihan turhaan, sillä se oli viiden minuutin päästä taas kumossa.

From Bad to Worse
Yesterday there was only snow, today there is also Siberia.


Lunta ei ole hirmu paljon, mutta tuuli kinostaa sitä dyyneiksi. Paikoin on lähes polvenkorkuisia kinoksia. Ja miten tämä köynnösporttikin on mennyt näin vinoon?

Oi ja voi. Äkkiä sisään.


Pojat eivät ole käyneet ulkona kuin pikavessalla (sisähiekkavadilla ei raavas mies voi kerta kaikkiaan käydä). Säätä voidaan sen sijaan tarkkailla ikkunastakin.

Poikien menovinkki: Menkää sänkyyn.

50 comments :

 1. Huh huh, myräkkää siellä myräkkää täällä. Kun joulu ja uusi vuosi on ohi, voisi kevät jo tulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, soitin äidille Helsinkiin ja siellä sama sää.. Joulusta ja uudestavuodesta on jo hemmetin pitkä aika, niin että!

   Delete
 2. Men nog är det ganska mysigt också när det stormar, man blir påmind om hur liten människan är :) Inne kan man ju tända en brasa och mysa med en kopp kaffe!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm... nååå... jag skulle ju hellre jobba redan i trädgården.. man kan mysa på julen, som Mamma N sade ovan..

   Delete
 3. Meillä myös sama sää. Tuuli on kylmä ja puuskissa tuntuu. Onneksi tämän ei pitäisi jatkua kauan.
  Kissaherroille kovasti toipumisia näistä sääjärkytyksistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hurrrjan karmea keli, mutta nyt on jo noussut mittari plussalle! Kyllä se tästä...

   Delete
 4. Johan on keli. Täälläkin tuuli humisee nurkissa ja tuntuu että talo jäähtyy nopeammin kuin ehtii lämmittää.
  Pojilla on asenne säähän kohdallaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talon lämpimänä pitäminen vaatii tosiaan jatkuvaa panostusta, onneksi tuuli on ilmeisesti jo rauhoittunut, toivottavasti pian sielläkin.
   Kissoista on hyvä ottaa oppia aika monessa asiassa :-D

   Delete
 5. Miehet on siinä viisaat päät yhteenlyötyinä.
  Kyl vaa kelejä pitelee juu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, triplat. Tuliko viesti selväksi ?
   Pojat ❤❤

   Delete
  2. Joo asia tuli perille :-D Päät yhdessä pysyy ehkä aivot lämpiminä.

   Delete
 6. Siperialta tuntuu, sillä tuuli vinkuu nurkissa ja lunta tulee vaakatasossa. Viime yönä pakkasta oli -11 astetta. Muutan kellariin, siellä ei ole ikkunoita, ja vaivun talviuneen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yh-hyh. Tänne ennustettiin vain miinus kuutta, mutta miinus kymmenen oli. Ajatuksesi talviunesta on erinomainen! Joku lämmin täkkipesä johonkin sopivaan lämpimään nurkkaan.

   Delete
 7. Voi kammo! Allekirjoitan tuon lakialoitteen oitis!

  ReplyDelete
 8. No elähän nyt, minä kyllä nautin tällaisesta ilmasta, vihdoinkin täällä suomen turussa on vähän enempi lunta, niin puhtaan valkoista, ja niin raikas tuuli, aamulla sit rämmin duuniin lumihangessa.Haluatko keksiä vauvanukelle nimen, katso blogiani.?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, täytyy käydä katsomassa!
   Uusi lumi on tosiaan valkoista, mutta kun sitä tuli jo marraskuun 1. päivä niin ei nyt enää tarttis, on sitä jo tässä katseltu...

   Delete
 9. Kuvat ovat aivan kuin Siperiasta. Samanlaiset tunnelmat alkoivat täällä illalla. Sisävessaa ei raavas kissa meilläkään käytä kuin äärihädässä, kissanluukku kolahti juuri kaksi kertaa kun pikaisesti piti käydä tarpeilla. Ehkä tämä on talven viimeisiä yrityksiä näyttää mahtiaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pikku Nero on urhea ritari uhmaamassa Siperiaa aivan yksin ♥ Asenteesi on ihanan optimistinen: tämän täytyy tosiaan olla viimeinen epätoivoinen kouristus.

   Delete
 10. Täällä mantereen puolella sitä luntakin on ihan riittävästi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hitsi, nyt sitä tupruttaa täälläkin ihan sakeana. Ääh.

   Delete
 11. Ei niin paljoa harmita maata sängyssä flunssan kanssa, kun katselee lumen pyöritystä räystäillä. Joo, tärkeetä on. Toivottavasti Matti tuo huomenna ihan oikeen kevään 🙄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pöh mitään tärkeetä kun TÖRKEETÄ!

   Delete
  2. Matti? Matti Huutonen? Ai Matilla onkin huomenna nimpparit! Toivottavasti hän seisoo aurinkoisten sääkarttojen edessä, joissa lukee lounaistuuli 3 m/s ja lämpö +6 astetta.
   Pikaista paranemista, nyt ei parane mennä ulos terveenäkään.

   Delete
 12. Toissa-aamuna oli -20 C, eilen pätki sähköt ja tie oli kadonnut pelloilta puhaltaviin lumikinoksiin kun ajoin kotiin. Lievästi sanoen kismitti muistutus vielä talvesta, olen niin valmis kevääseen! Mutta hei: ensi viikolla on jo maaliskuu! tarttuuko muuten tuo lumi poikien karvoihin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua mitä lukemia ja voin kuvitella ne kinokset siellä aakeiden peltojen keskellä, hyvä että et juuttunut tai päätynyt ojaan.
   Lumi tarttuu, mutta kissoilla on pakottava tarve putsata sitä pois, vaikka kesken ulkoilun. Niinpä en sitä hirveästi näe, kun se on nuoltu salamana pois. Äsken Ransu juuttui tien varteen aurattuun lumikasaan hetkeksi ja voi sitä pesun määrää. Hännänpääkin siinä likaantui.

   Delete
 13. Sohva ajaa saman asia, kun vetää kunnon viltin päälle. Mielellään vielä kuppi kuumaa juomaa ja puutarhalehti niin lähelle kasvoja, ettei muuta nää;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäisikö vielä vetää verhot kiinni :-D

   Delete
 14. Meilläkin kun oikein pyrytti eilen, Rasmus meinasi mennä ulos vaan ovella tuuli pölläytti lunta sen naamalle, niin äkkikäänös sisään... Meillä kyllä kissat käy hiekkavadeillakin, joita on yksi joka kerroksessa ja palvelija saa käydä aina putsaamassa niitä... Rasmus kyllä tekee ulos talvellakin, mutta Hipsu vain lumettomana aikana. Ja ps. Rasmuksen haava on jo parantunut :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Rasmusta :-D Juu, jotkut kissat eivät tykkää ollenkaan käydä lumessa vessassa, mutta mun pojat käy kyllä. Täytyyhän sitä palveluskunnan siivota... Ihanaa, että Rasmus on parantunut!

   Delete
 15. Pakkasi väkisin hymy hyytymään, pois Siperia meistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Järkyttävää tää on, ihan järkyttävää.

   Delete
 16. Ihan kamala keli oli meilläkin eilen ja tänään melkein samanlaista. Nipsu menee vuorotellen kummastakin ovesta ulos ja tulee heti takaisin ja on kamalan närkästynyt minulle kun ulkona on lunta ja kylmää!
  Huomenna on Matin päivä, vanhan uskomuksen mukaan ensimmäinen kevätpäivä. Paitsi jos Matin päivänä sataa lunta, keväällä sataa vielä niin paljon lunta, että istuva koira peittyy lumen alle! Toivottavasti huomenna ei sada ja onneksi meillä ei ole koiraa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syystäkin närkästyy, etkö muka pysty loihtimaan kevättä ulos, kun kerran osaat loihtia kaikkia herkkuja jääkaapistakin (miettii Nipsu varmaan).
   Ransu mielestä kaikki koirat saisivatkin hautautua lumeen.

   Delete
 17. Minun täytyy käydä näköjään päivittäin lukemassa näitä sinun kommenttivastauksiasi. Täällä saa nauraa ja tämä on parempaa viihdettä, kuin netti-Iltiksen artikkeleiden hörhökommentit. Selkä vasten ikkunasta näkyvää valkoista massaa ja katse suunnattuna tietsikan ruudulla kulkeviin kommentteihin auttaa edes hitusen kevätikävään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sepä hyvä, että jotain iloa tähän sääjärkytykseen löytyy...

   Delete
 18. Siperia on! Poikien vinkki onkin ainoa varteenotettava menomesta, jos ei olisi pakko toimia toisin... Ei juurikaan paranna keliolosuhteita tuo lumi jään päällä.

  Periaatteessa mulla ei ole mitään talvea vastaan, mutta nyt saisi tätä trykiä kyllä riittää jo. Ja tämän jälkeen pitäisi taas pakastaa -15 asteeseen tai jotakin sellaista. Huonot kortit, haluan paremmat. Miksei aina voisi olla sellaista kuin huhti-toukokuussa ja syyskuussa? Sopiva lämpötila, valoisaa ja värikästä. Eikä olisi liukasta eikä hangessa tarpomista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy sanoa, että olen onnekas, kun mun ei ollut välttämätöntä käydä lähes missään. Keli ei todellakaan houkutellut tänäänkään. Ja nyt tulee tosiaan pakkasta taas, täytynee linnoittautua vaan sisään ja vetää verhot kiinni. Telkusta voisi tulla joitain Karibian-leffoja.
   Olemme Ransun kanssa täysin samaa mieltä kanssasi noista kuukausista!

   Delete
 19. Helmikuussa vielä sallittakoon nämä lumentulot, vaikka ei ollut yhtään mukavaa tuo vaakatason tuisku. Meidän kissat ovat myös sitä mieltä, että lunta saisi tulla niin paljon, että koirat hukkuvat. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se, mikä mua niin kyrsii, on, että talvi saa kyllä tulla marraskuussa, mutta kevät ei sitten saakaan tulla kaksi kuukautta etuajassa, ei sitten millään, se vain ei ole mahdollista. Tää on niin epäreilua! Nytkin lunta tulee niin, että jos tuossa pihalla olisi koira, se jäisi epäilemättä nietoksen alle vartissa.

   Delete
 20. Juu, hyvä jos olet saanut pidettyä ovet kiinni ja poppoosi lämpimänä! Täällä naapurisaarella on pidetty myös taukoa ulkohommissa:) mutta sähköt ei ole vielä menneet kertaakaan, kop,kop!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeps, ovi säppiin, ettei tuuli paisko sitä auki, menisi varmaan karmitkin sijoiltaan :-D
   Tässä on kerran jos toisenkin tullut haaveiltua omasta tuulivoimalasta...

   Delete
 21. Järkyttävät ilmat. Mutta eikö se aina taitu parempaan tällaisen jälkeen? Kesä♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy toivoa, että juuri näin käy!

   Delete
 22. Mulla on mennyt totaalisesti hermot tän lumen kanssa!!

  ReplyDelete
 23. Tänne on tullut menneen viikon aikana parinkymmenen sentin hanki. Kauniit on lumiset maisemat, jotenkin vain tuntuu hieman tunnelmaa latistavalta, kun maaliskuu on jo vaihtumassa ja niin kovasti jo kevättä odotan. No, äkkiähän nuo lumet sulaa, kun vähän plusasteita tulee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juupa, tässä vaiheessa olisi kivaa, että kevät jo tulisi, alkaa tuntua, että asumme jossain ikiroudan maassa.

   Delete
 24. Karsea keli! Onneksi huomenna on jo maaliskuu joten eikös se ole sitten jo virallisesti kevät?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt sataa lupaavasti vettä, lumet sulaa, jeeeeeeee!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!