Sunday, 16 October 2016

Julkaisukelvotonta tekstiä

Puutarhassani olisi paljon syysastereita kukassa, mutta tässä ovat ainoat kukat – siksi, että ne ovat löytäneet tiensä viereisen koristekirsikan suojahäkin sisään. Kuvan oikealla puolella voi nähdä, miltä kaikki muut asterit pihallani näyttävät.

Prosessoituja asterinkukkia.

†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†@&%*!☠@†✴#$#!†+!@+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@#$%^&*†#$!†@&%*!☠@†✴#$#!†+!@†%^&*†#$!†#$@&%*!☠@†✴#$#!†+!@†

Eipä muuta tällä kertaa.

60 comments :

 1. Anteeksi, Saila, mutta tuo toka kuva rupesi kyllä naurattamaan.. Ihan selvä vaihtokauppa! Kukka hälle, kakka siulle.. Joo, hyvä tässä on virnuilla, kun olen yhden peuran nähnyt elämäni aikana. Senkin Tuusulassa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi että, olispa peurat täältäkin satojen kilometrien päässä.

   Delete
 2. Alla blommor i land och pytsar är borta också här :( ibland vet man inte om man skall skratta eller gråta. Att dom ätit begoniorna och höstplanteringarna pärtar, litet skadeglad är jag för att jag hann bärga morötterna i år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa-a. Jag kan inte skratta mera, det blir bara sämre hela tiden. Nu hade vallmona blivit ätna också, aldrig förut! Och jag behövde bilder on hörtblommor för min bok. #%†#€!

   Delete
 3. Voihan hitto! Ja kehtaavat vielä jättää jätöksensäkin murrr. Lämpöinen lohdutushali Saila sinne.

  ReplyDelete
 4. Kyllä siinä jo melkein itku pääsisi kun tullaista tuhoa tekisivät. Harmitti aikoinaan kun jouduin kasvimaalta lopettamaan kaikki sellaiset kaalit ja muut joita pupujussit rakasti. Mutta että aina ne on sinun kukkiesi kimpussa, on se kurjaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itkua, raivoa ja turhautumista tämä todella aiheuttaa. Pupujussitkin ovat oikeita tuholaisia! Kukkien ja kukkanuppujen syöminen tuntuu silkalta kiusanteolta.

   Delete
 5. Tuo on kyllä jo törkeää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Unikot oli myös nyt syöty, aiemmin niihin ei ole koskettu. Muutama vuosi sitten sanoin, etteivät ne astereita syö, mutta nykyään syövät. Tää pahenee vain koko ajan. Painajainen.

   Delete
 6. merde, merde -

  hannah

  ReplyDelete
 7. Eipä tuohon oo mitään lisättävää

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ei. Muutaman rivin kirosanoja olis voinut vielä lisätä.

   Delete
 8. Voi kauhiaa - ja jatkuva vaiva. Oletko jo punninnut koko tontin aitaamisen plussia ja miinuksia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aitaa yritän rakentaa lisää joka vuosi, mutta vielä on pitkiä pätkiä, joista puuttuu. Verkkoaita on tuhottoman kallista joten poissa laskuista. Istuttamani suojapensaat tontin reunoilla kasvavat toivottavasti, vaikka niidenkin latvoja napsitaan siitä huolimatta, että niiden pitäisi olla lajeja, joita nuo paskiaiset ei syö, anteeksi kielenkäyttö.

   Delete
 9. Voihan pxxxa, minkä tekivät! Ihan sananmukaisesti. Myötätuntoni ja tsemppiä, täällä on vain riekkuvia harakoita ja variksia, jotka kaivelevat kaikki alueet, heittelevät mullat ja katteet. Ne eivät kyllä syö mitään, sotkee vain. Ja niihinkin meinaan jo hermostua :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo. Kyllä kaikki omaa rakasta puutarhaa tuhoavat elukat hermostuttaa!

   Delete
 10. Hähhäää, käytiin täällä syömässä sun kukkaset ja jätettiin p......t tilalle. Tuota voisi sanoa jo pottuiluksi. Kuvittelin, etteivät eläimet ole tarkoituksellisesti ilkeitä. Harmillista. Oletko harkinnut metsästyslupaa ja aseen hankkimista? Tai se voisi olla hankala tilanne, sillä kiukuspäissään tulisi ammuskeltua luvattominakin aikoina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peurojen kohdalla tuntuu oudosti siltä kuin ne pottuilisivat tahallaan, kun popsivat vain latvat eli kukkanuput. Täällä on metsästysseura, joka ei ole kovin kiinnostunut ottamaan uusia jäseniä... onneksi he ovat aktiivisia kumminkin, mutta nytkin olivat ampuneet hirven, kun niiden pitäisi ampua vähintään sata peuraa! Itse olisin pyssy kourassa joka ikinen ilta pihallani, kuukauteen katsomatta, prkl.

   Delete
 11. Ärsyttävää tuollainen kukkien syönti ja kakkojen jättö merkiksi! Meillä eivät uskalla tulla ihan pihaan asti, ainakaan vielä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkään ei vielä kymmenen vuotta sitten ollut ollenkaan tällaista, ihmiset pystyivät kasvattamaan perunaa ilman sähköpaimenta ympärillä jne. Nyt ei naapurin 150 cm aitakaan pidä niitä poissa, hyppivät yli ja kömpivät ali. Saattavat olla pihalla ihan keskellä kirkasta päivääkin.

   Delete
 12. Inhottavan röyhkeitä otuksia :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, mikään ei riitä, kaikki syödään. Katselen blogeissa kuvia auringonkukista, kehäkukista, astereista, maksaruohoista, syysleimuista, hohdekukista, mitään niistä ei täällä voi kukassa ihailla.

   Delete
 13. Voi hitto, tiedän tunteen, vaikkei meillä vielä noin totaalista tuhoa olekkaan onneksi ollut. Vaan mitäpä se onkaan sitten kymmenen vuoden päästä, vain aika näyttää, pelkään pahinta :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä sopii tosiaan pelätä, vaikka täytyy toivoa, ettei teille päin kehity ihan näin tiheää peurakantaa kuin täällä, se on ihan mahdoton. Peuroja lienee täällä ainakin 30 per neliökilometri.

   Delete
 14. Miten ne on osannutkin napsia pelkät kukat? Herkulliset mehevät varret ovat jättäneet siihen! Taitavat napsia vaan rusinat pullista. Auttaisko jos tontin laidalle laittais pari myrkkypääkallon kuvaa pelotteeksi sinne peura metsän suuntaan....

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kun asun keskellä kylää, tonttini ei ees rajoitu metsään... elukat tallustelevat pitkin kylätietä, mutta kyllä niitä tulee tontin muiltakin kulmilta. Täytyy tukkia kulmat ja tuo pääkallojuttu on loistoidea :-D

   Delete
 15. Hisiläinen kyll on aikas porukkaa!
  Juuri tänään löysin vastaavan peeläjän kiviaidan takaa..että lähestytään täälläkin uhkaavasti.
  Millai se riistanauha toimisi? Täällä sitä käytetään paljon isojen teiden varsilla kun ei ole aitaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voishan sitä kokeilla. Aika tiuhasti sitä nauhaa pitää kyllä laittaa, peurat ryömivät jopa aidan ali, jos siinä on 30 rakoa. Ja kai ne osaa saman kokoisesta välistäkin tulla, ne on niin veemäisiä.

   Delete
 16. No voi harmi.
  Ei auta muu kuin laittaa korkea verkko niinkuin meidän omenapuun on nyt saanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se on. Ei vain voi joka ikistä asteria, liljaa, jouluruusua, syysleimua sun muuta verkottaa. Harmittaa, kun rikkaruohojen kitkentäkin on niin hankalaa, kun verkkoja on siellä täällä, eikä ne myöskään puutarhaa kaunista.

   Delete
 17. Replies
  1. Tervetuloa tänne pyssyn kanssa!

   Delete
 18. Voi ei! Myötätuntoterveisiä! Mikään prosessoitu tuote ei vedä vertoja alkuperäiselle..... <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, hyvin sanottu! Tuo on niin totta. Paitsi ehkä hyvä mallasviski kumminkin peittoaa ohrantähkän pureskelun :-D

   Delete
 19. Vai että prosessoituja asterinkukkia :-D
  Vakava asia, mutta vähän hihitytti silti.

  Kesätuulian kommenttiin jatkoa sen verran, että jäätelökin on kyllä parempaa kuin maito ;) Mutta noin pääsääntöisesti kyllä prosessoimaton on parempi kuin pitkälle prosessoitu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi on. Tai maito on jees kahvissa, siihen se sopii just eikä melkein. Jäätelö on kylmäääää... muuten hyvää kyllä!

   Delete
 20. ...tässä kohdin tulee mieleen vanha lausahdus.....ottaa ja antaa ....pytyn kantaa! No jospa hirviöt näin yrittivät lepytellä sinua ja jättää lannoitetta...huono yritys varmasti!

  ReplyDelete
 21. Jestas sentään, nehän ovat paljon pahempia kuin myyrät ja jänikset! Ei todellakaan käy kateeksi. Tuossa vaiheessa minäkin harkitsisin jo metsästysluvan hankkimista tai ainakin katkerien vuodatusten tekemistä metsästäjille, jotka vielä ruokkivat peuroja jotta olisi enemmän metsästettävää.

  Ihmettelin ja ihastelin meillä vähentynyttä jänisten määrää - kesällä niitä oli yötä päivää kolme tontilla vaikka koirat olivat pihalla. Pupujen kannan vähenemiseen taisi kuulua (sananmukaisesti) syy yhtenä iltana: kettu tontilla. Jes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peurat ovat vihoviimeisiä, kun tekevät niin totaalista tuhoa. Syyskukista on turha kuvitella nauttivansa, ja kun ne käyvät nykyään pelottomasti keskellä kesäpäivääkin pihassa. Muutamalla haukkauksella on koko kasvin kukat syöty, ja sitten kohti seuraavia.
   Olisipa hienoa, jos joku söisi pihan tuholaiset!

   Delete
 22. Hienosti prosessoitu, kohtahan tulee talvikin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisi noin ajatellakin, jos kukat syötäisiin kukkimisen jälkeen - mutta kun ne syödään nuppuina, huokaus.

   Delete
 23. Himputti! Tämä on niin valitettavan tuttua myös minulle siellä puutarhassa, missä puuhailen: käytännössä kaikki kukkaset menevät peurojen suihin. Keväällä tietenkin sipulikukkien versot, myöhemmin myös muut. Ainoa väri joka ei peuroille kelpaa, on keltainen... Viime kesänä antauduimme: ei enää kukkia pihalle vaan pensaita, pensaita ja pensaita: keltakukkaisia ja havuja...

  Tämän jälkeen peurat tulivat syömään sisääntulon ja ulkokuistien kukat :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, meillä kyllä keltainenkin maistuu: kultapallot, isokaunosilmät, päivänliljat - päivänsilmänkin kukkavarret oli lopulta syöty poikki, ai niin ja maa-artisokka ei ikinä pääse kasvamaan 30 cm:ä korkeammaksi, eikä auringonkukat, eikä kehäkukat...
   Ei naurata yhtään nuo ulkokukat, eikä tää koko homma. Raivostuttavaa, että ihmiset joutuvat rakentamaan puutarhoistaan keskitysleirejä verkkoaidan sisään.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!