Wednesday, 20 January 2016

Kierrätyshyllyt


Sain syksyllä ystäviltä metallisia kaapin ovia ja muita osia, joista mietin rakentavani hyllyjä. Vintillä on jatkuvasti säilytystilan puutetta. Siellä on vaikka ja mitä roinaa, ja suurin osa lattioilla niin, ettei lattiaa edes näy. Osa lattiasta on vielä laudoittamattakin, jostakin syystä se on aikanaan jäänyt kesken. Olen sitä sitten pikku hiljaa laittanut, mutta tavaraa pitää saada pois lattialta, jotta sitä voi rakentaa!

Recycled shelves
Friends gave me some locker doors that had a previous life in a hospital. They made perfect shelves for the attic!

Nämä ovat TYKSin henkilökunnan vanhoja pukukaappeja kuulemma. Mainiota hyllymateriaalia!

Kaappien alaosasta tuli lokerikko pientavaralle, sekin saattaa joskus muuttaa jalkojen päälle, mutta tämäkin ratkaisu auttaa hajanaisten röykkiöiden kesyttämisessä.
Eristykseen olen käyttänyt selluvillaa sekä seiniin (purueristys oli painunut vuosikymmenien saatossa) että välipohjaan. Jospa se auttaisi edes vähän, jokainen saavutettu lämpöasteen kymmenesosa on kotiinpäin!

Suurkiitos ystävät näistä mainioista materiaaleista, jos luette tätä!

28 comments :

 1. Mahtavaa kierrätystä siellä! Tavarat järjestyksessä, elämä on tuplasti helpompaa<3 Pitäisi itsekin ryhdistäytyä ainakin vaatehuoneen suhteen;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Öööööh... sanotaan nyt niin, että osa tavaroista on järjestyksessä :-D Pitäisi vielä sortteerata, kun tuntuu, että joka laarissa on nauloja, saranoita ja vaikka mitä sälää. Puhumattakaan kaikista historiallisista aarteista kuten kangaspuun osat, posliiniset sokeripalat, transistoriradiot...

   Delete
 2. Kiitos tunnelmamatkasta sinne kauas, kauas täältä sisämaasta katsottuna. Ihana hetki oli eläytyä hetkeksi elämään siellä. Kiitos elämyksestä! Olisin voinut lukea elämästä siellä sivutolkulla.
  Ihanaa keväänodotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti kivasta kommentistasi ja mukavaa keväänodotusta sinullekin!

   Delete
 3. Eikös ole uskomatonta, kuinka paljon ihmislapsi tavaraa tarvii ja hankalaa kun yrittää kaiken pitää järjestyksessä ja joku käy niitä sekoittelemassa koko ajan! Hyviä hyllyja ja kaappeja sinulla, täällä kevätsiivo ja kierrätys jo huutelee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tavaran määrä on kauheaa, etenkin kun en pysty heittämään mitään pois missä on ajan patinaa :-D

   Delete
 4. Kyllä meilläkin vintissä olisi tuollaisille hyllyille käyttöä. Ihanaa kun keksit noille oville noin verrattoman hyvän käytön.

  ReplyDelete
 5. Erinomaista kierrätystä. Monelle tavaralle (oikeasti aarteelle) löytyy aivan toinen käyttötarkoitus, kun on hoksaava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta. Noissa ovissa on niin hyvä tukeva rakenne, eivät taivu ja ovat tasakokoisia, säästyin monen hyllylevyn sahaamiselta!

   Delete
 6. Kummasti sitä tavaraa vaa kerääntyy. Mutta eihän sitä koskaan tiärä, mitä sitä tarttoo. On kiva ku on "jemma", mistä ottaa. Hyllyratkaasu on hyätykäyttyä parhaimmillaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just näin, kaikkea voi tarvita ja jemma täytyy olla. Tällä saarella kun ei ole edes kauppaa, niin kaikki nippelit ja nappelit täytyy säästää, kun niistä voi joutua keksimään jotain aitoon Ihmemies-tyyliin :-D

   Delete
 7. Kierrättäminen ja luovat ratkaisut ovat niin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noista olisi tullut varmasti myös joku rouheanmakea sisustusratkaisu, mutta mulla oli varastohyllyille huutava tarve.

   Delete
 8. Kätevää kierrätystä! Taidan tästä lähteä porukoille, äiti sanoi että Maalla- lehdessä oli eräs Myrskyluodon Saila ;)

  ReplyDelete
 9. Sinäkin olet kierrättäjä. Minustakin on järkevää katsella omia tavaroitaan sillä silmällä, että saisiko niistä jotain. Onneksi sisustusmuotikin nykyään kannustaa olemaan luova ratkaisujen suhteen ja käyttämään kaunista vanhaa materiaalia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, lehdet ja blogit pursuavat kivoja ideoita.

   Delete
 10. ja toimii oikein hienosti :)

  ReplyDelete
 11. Pientalossa on paljon sellaista tavaraa, jolle täytyy löytyä säilytyspaikka siten, ettei se kuitenkaan ole alituiseen jaloissa. Talveksi on laitettava kaikki puutarhatarvikkeet johonkin ja vastaavasti taas kesällä lumilapiot, autoharjat ja ties mitä. Siksi kaikenlaiset vempaimet, joilla säilytystä voi helpottaa ovat tarpeen. Aina parempi, jos jokin vanha esine löytää uuden merkityksensä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, kerrostalossa pääsee niimpal vähemmällä!

   Delete
 12. Hyllytilaa ei ole koskaan liikaa!
  Kätevästi keksitty. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, ei ole. Ihanaa, että sain nää ovet!

   Delete
 13. On kyllä hyvä idea. Miten sitä tavaraa onkin niin paljon. Kuka sitä ostaa ja kantaa meille.. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin. Tavaraa on täysin eri mittakaavassa kuin esimerkiksi sata vuotta sitten, jolloin sitä ei ollut, ainoastaan käyttöesineitä ja -vaatteita.

   Delete
 14. Kiva idea. Tosin kokonaiset pukukaapitkin olisivat voineet olla aika makeat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin olisi, mutta kun niitä ei ollut. Oli vain ovia ja poikki sahattu kaapiston alaosa.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!