Sunday 1 February 2015

Helmikuu alkoi

Helmikuun myötä alkoivat myös keväiset puuhat! Hankin sylin täydeltä esikkoja, jotta pääsin vähän möyhimään multaa.

Ruokapöytä on hieman täynnä, mutta eihän tässä tarvitse enää syödäkään, kun on näin paljon silmänruokaa. Oikealla suojaverkon alla on kylvös (japaninohdake 'Early Pink Beauty' ja mustapäivänhattu 'Green Wizard').

Keskellä pöytää on joulun alla istutettuja hyasintteja, jotka saivat tässä välissä kylmäkäsittelyä sekä parvekkeella että jääkaapissa – säästä riippuen. Niitä ei siis ollut preparoitu kukkimaan jouluksi, vaan olivat tavallisia puutarhaan tarkoitettuja. Niistä pitäisi muistaakseni tulla jotakin aprikoosinsävyistä.

Pöydällä kasvaa myös ruohosipulia ja syksyllä peltirasiaan istutettuja krookuksia, jotka otin vasta nyt parvekkeelta sisään, jospa ne kukkisivat lähiviikkoina.
Taustalla näkyy uusia ihania ruukkuja, joita sain myyntiin Elsan lempituoliin!

Näitä hurmaavia peltiruukkuja löytyy Elsan Väriläiskät -osastolta täältä (klik).

Makuuhuoneessakin on keväistä, kun lakanat vaihtuivat kelta-vihreäsävyisiksi. Kaiken kruunaavat kirkkaankeltainen aluslakana ja Mustin viinirypäleenvihreä sänkykamarikatse.
Iloista ja aurinkoista helmikuun alkua!

The spring is on its way, even if we had blizzards today. The plants have filled the kitchen table and even the bed is covered with botanical subjects.

Esikko – Primula
Hyasintti – Hyacinthus orientalis
Japaninohdake – Cirsium japonicum
Mustapäivänhattu – Rudbeckia occidentalis

68 comments :

  1. Ihanaa helmikuuta! Sänkykamarikatse, hymyä;)

    ReplyDelete
  2. Viinirypäleen vihreä sänkykamarikatse on tenhoava, kuten kaikki muukin keväinen juttusi siellä :)

    ReplyDelete
  3. Ihanan väriset esikot - lupaus keväästä!
    Sinun hyasinttisi kukkivat yleensä keväisin - harvemmin jouluna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta. Joskus kyllä hankin hyasintin jouluna, mutta yleensä ostan ne syksyllä pusseissa ja istutan suoraan kukkapenkkiin.

      Delete
  4. Voi ei kaikkea kaunista! Makeat kasvit olit kylvänyt myös, kurkkasin netistä. Tuolle sänkykamarikatseelle nauroin, eikös kaikki sisustuslehdetkin toitota,että ripaus mustaa on trendikästä, Musti siis :)

    ReplyDelete
  5. IIK , nyt pistit pahan houkutuksen , ihanat ruukut. Kyll kirppari-ihmisen täytyy aina välillä jotain uuttakin saada , eikö vaan.Ps mun kysymysmerkkini ei toimi , haittaa vähän kirjoittamista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, ehdottomasti uuttakin tarvitaan välillä! Kirppareilta on lisäksi vaikea löytää esim. kahta samanlaista.

      Delete
  6. Ihanat noi tokan kuvan verhotkin!

    ReplyDelete
  7. Me ihmetellään miksi se kylvös on suojaverkon alla? Eihän linnut tuonne pääse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta. Se nyt vaan näyttää kivalta. Eihän tuohon pöydälle mahdu edes terroristikissaakaan.

      Delete
  8. Ihanan keväisiä kuvia, esikkoja on nyt kaupat täynnä ja pitäähän niitä kotiinkin ostaa.
    Mustihan on hurmuri.

    ReplyDelete
  9. Ihana tuo kylvöksen verkkosuojus. ;) Tykkäisin niin kovin hyasinteista, mutta saan nuhan niiden hajusta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi harmi! Nyt, kun ensimmäiset nuput pullistuvat, alkaa tuoksukin levitä huoneeseen.

      Delete
  10. sinulla on kevättä rinnassa monin tavoin! tuo kylvösten suojaaminen verkolla onkin oiva konsti estää kisujen tihutyöt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisut vaan eivät tee kovasti tihutöitä, mutta onpahan varauduttu ;-)

      Delete
  11. No onpa sinulla silmänruokaa ja erityisen komea sänkykamaripoika raukeine katseineenkin vielä!
    Tuo suojaverkko on hieno, meilläkin sellainen olisi tarpeellinen, Nipsu välillä haluaa nukkua kasvilampun lämmössä. Mutta kun siellä lampun alla ovat myös minun kylvökseni.....
    Tässä mietiskelin, että jos voitaisiin itse päättää, niin sulla olis siellä sinun saarellasi vaikka Välimeren ilmasto ja meillä olis kaikki perinteiset suomalaiset vuodenajat. Vaan eipä taideta saada itse tästäkään asiasta päättää........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, jos voisin, kiinnittäisin saaren kupeeseen jonkun moottorin, jonka avulla pääsisi siirtymään vähän etelämmäs silloin tällöin ;-)

      Delete
  12. Eiköhän sitä nälkä unohdu, kun katselee noita ihanuuksia. Paras on kuitenkin se upea musta sänkykamarikatseinen hurmuri keväänsävyisillä lakanoilla.
    Ja miten ihania ruukkuja. Sorrunkohan kiusaukseen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihme kyllä, nälkä tuli kaikista noista kukista huolimatta ;-)

      Delete
  13. Ihanan lohdullisia kuvia, kyllä se kevät sieltä...

    ReplyDelete
  14. Meilläpä se vaan sataa lunta ihan sojona...

    ReplyDelete
  15. Väriterapiaa, multaterapiaa, ihania kukkia ja komea tulikatseinen sänkykaveri! Lunta näkyy kuitenkin Teillä olevan melkoisesti...tai ainakin vähän. Esikot ovat niin kauniita ja piristäviä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kukat ovat kyllä tärkeitä, ja on kiva ajatella, että kohta nämä voi jo istuttaa puutarhaan.

      Delete
  16. Det är märkligt vad februari gör med oss människor :) Jag tänkte genast att jag borde ta fram pelargonerna från källaren och se om de har liv ännu. Det blev ändå till en annan dag, ännu är det så mörkt att de kan få vila litet till.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det gör kanske ingen harm att vila litet längre.

      Delete
  17. Ihanan keväinen asetelma! Nuo ruukut saavat minussa aikaan kiihkeitä sydämen tykytyksiä... mielettömän kauniita!

    ReplyDelete
  18. Esikot on saapuneet, huomasin. Vielä en uskaltanut ostaa etten tapa ennen maahan laittamista. Jouluruusu on melkein tapettu, vähän harmittaa mutta minkäs teet. Sisäkukat ei ole mun juttu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi hitsi! Sisäkukkien kanssa on omat haasteensa. Etenkin, jos kukat ovat tällaisia noin viidessä asteessa viihtyviä! Milläs järjestät sellaiset olot. Plusasteisina päivinä vien parvekkeelle.

      Delete
  19. Ihanat kevättunnelmat sinulla siellä. Pitääkin hankkia muutama esikko ja niiden myötä kevätiloa kotiin. Katja mainitsi jouluruusut... minulle kävi köpelösti. Ostin pari ihan sitä varten, että saan istutettua ne keväällä pihalle. No, olin muutaman päivän poissa kotoa ja muutenkin vähän unohdin koko kasvit. Siitä eivät oikein tykänneet, nämä kaunottaret! Saapa nähdä, miten esikoiden kanssa käy. t Pia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi harmitus jouluruusujasi! Ne vaativat aika paljon vettä huoneenlämmössä. Esikot myös. Toivottavasti kaikki selviävät kevääseen kumminkin.

      Delete
  20. Vihdoinkin ollaan helmikuussa, se lupailee jo valoa ja linninlaulua, toivotaan vain ettei kovia pakkasia enää. Suloisia nuo uutuus-ruukut ja upea tuo suojaverkko. Ja Musti boy, miten tenhoava katse, todellakin!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muutama pakkaspäivä on ilmestynyt säätiedotukseen, mutta ensi viiikolla pitäisi olla aurinkoisia päiviä ja pari plusastetta. Silloin olisi todella keväistä jo :-)

      Delete
  21. Ihanat esikot ja todella kauniit ruukut!

    ReplyDelete
  22. Kauniita esikoita. Aiheen vierestä kysymys.. Kumpaa kotia pidät enemmän kotina: saarta vai kaupunkia? Jotenkin olen aina vain ajatellut, että saari on sinulle se "oikea" kotia ja kaupunki asunto. Mutta se taitaa olla vain minun mielessäni syntynyt ajatus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tjaa. Kyllähän molempi paikka koti on, mutta koti-käsitteeseen vaikuttaa monta asiaa, esim. oma synnyinpaikka, vanhimpien ystävien sijaintipaikka, läheisten sukulaisten läheisyys, oma puutarha jne. Kaupunkikoti on kyllä minulle se piste, jonne menen töiden takia silloin kun tarvitaan ja muulloin olen saarikodissa, joten lähinnä ajattelen kaupunkikotia työhuoneena, missä voi kuitenkin myös asua varsin viihtyisästi.

      Delete
  23. Kauppalistan ensimmäiselle riville: esikoita ja kevät. Tosin toiseksi mainittua ei valitettavasti saa ostettua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saa tavallaan, jos ostaa niitä esikoita ;-)

      Delete
  24. Ihania ruukkuja ja värejä! Koiralenkillä just tänään oli ihan keväinen tuntu, vaikka täällä (Hesassa) on vielä lunta maassa. Koivut näyttivät jo hyvin keväisiltä johtuen valosta, jota on nyt enemmän ja se valo on sitä kevään 'sävyistä' jo. Ihania kasvikuvia ym. olen taas blogissasi ihastellut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika paljon on lunta etelässä tullut, en tiedä, miten asia on muualla Suomessa. Mutta äkkiä se sulaakin, valoa on enemmän ja aurinko korkeammalla!

      Delete
  25. Musti on paras ♡
    Onkos jollain pian merkkipäivä? :)
    Onnitteluni!

    ReplyDelete
  26. Onpas tosi kauniit ruukut ! Ja ihania nuo esikot. Minulla on kotona niin lämmintä, että esikot eivät viihdy... joten odottelen vähän vielä ilmojen lämpiämistä, niin voin laittaa niitä parvekkeelle. Osa niistä muuten tuoksuu hyvälle : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin tuoksuu! Tällä hetkellä myös hyasintit tuoksuvat :-) Ihanan keväinen olo tulee niistä.

      Delete
  27. Muistelin, että 8.2.se on!
    Onko pojat muistaneet mammaa jotenkin erityisesti ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä muisti!
      Ransu oli söpösti ikkunalla passissa odottamassa mammaa iltariennoista. Se nousi oikein takajaloilleen, kun näki minut :-) Musti on puskenut ja pussaillut minua tänään erityisen paljon ;-)

      Delete
  28. Olet varman ylen innostunut vastailemaan viiteen puutarhaiseen kysymykseen. Se on siis haaste ja haastoin sinut :) Ihania esikoita, viitsisiköhän taas yrittää, jos saisi ne säilymään. Mulla ovat kylmässä ollessaankin homehtuneet :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai homehtuneet, toivottavasti saan nämä nyt pärjäämään maahanpääsyyn asti. Siitä eteenpäin luontoäiti kyllä hoitaa. Tosin yksi viime keväänä ihan reippaana istutettu esikko koki ihmekuoleman saman tien, kun pääsi kukkapenkin multiin :-D

      Delete
  29. Esikot tuo kevään...ainakin sisälle tuvan lämpöön ja omaan pieneen mieleen pyörimään ;-)
    Ja mitä ihania ruukkuja sinä siellä esittelet, just kävin postista edellisen tilauksen paketin :)))
    Ajattelin postata ostokset jossain vaiheessa ja linkitän sitten myös kauppaan, on varmaan ihan ok? :-D Ihania juttuja oli paketti pullollaan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että, sitten meni vähän ristiin nämä uudet ruukut ja sinun tilauksesi :-( Ruukkuja kyllä riittää, sain niitä vielä lisääkin. Ja uutta tavaraa on muutenkin tulossa vielä, joten kannattaa käydä sitten vähän myöhemmin uudestaan katsomassa!
      Tietysti saat mainita kauppani ja linkittää, sehän on todella ystävällistä jos niin teet!

      Delete
  30. Heippa. Blogissani on sinulle puutarha-aiheinen haaste. t Anneli

    ReplyDelete
  31. Kaunis tuo Elsan lempituolin peltiruukku. Olen käynyt katselemassa sitä ennenkin. Elsan lempituolissa on myös hauska lehmäkannu. Niitä olen aikaisemmin nähnyt englantilaisilla astiasivuilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, sitä lehmäkannua olen nähnyt myös jonkun englantilaisen ystäväni luona! Oikea klassikko, ja aika hauskakin.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!