Thursday 20 February 2014

Viiden kysymyksen haaste

Saaripalsta sai haasteen Rynttyliisan kotkotukset -blogista ja Kurpitsalaaksosta. Kiitos Maija ja Elise! Ja Maijan pyytämä tapettikatsaus on edelleen kesken, olen ottanut joitakin kuvia kyllä... hämäläinen mikä hämäläinen...

Haasteeseen kuuluu viisi kysymystä.

1. Lempivärini sisustuksessa
Yllä olevassa kuvassa on olohuoneeni. Vastaan ruskean monet sävyt, punaiset, oranssit, purppura, violetti, keltainen, vihreä, turkoosi, sininen, harmaa, musta, valkoinen, siis ööh... kaikki.
Ransu demonstroi, miten usein tylsänä pidetty harmaa on oikeasti todella kaunis.

2. Designesine tai -huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Tämähän on haastavaa! Kotiini mahtuu hyvin vähän uusia huonekaluja, joten mitään ei ole hankintalistalla. Haavelistalla on kyllä jokunen huonekalu, mutta niillä kalustan vain haavekotiani.
En haluaisi hirveästi keittiövempaimia, koska ne vievät tilaa enkä tee niillä mitään. Joku tehosekoitin olisi älyttömyyden huippu. Kahvinkeitintäkään en missään nimessä haluaisi, koska useimmat niistä tuottavat hirmuisesti jätettä ja erinomaista kahvia tulee ihan mutteripannulla ilman muovikapseleita, huh mitä järjetöntä haaskausta. Olisi aika vaikeaa peittää suuttumusta, jos joku antaisi minulle lahjaksi sellaisen luonnonvaroja järjettömästi tuhlaavan laitteen.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä
Ai hitsi, Rynttyliisan blogissa oletin tämän unelmieni mies -kysymykseksi, hänellä oli niin hyvät vastaukset! Unelmien mies -kysymykseen vastaisin, että aika karvainen ja mielellään sellainen, joka metsästää itse oman ruokansa.
Ai niin, siis tv.
Avaan tv:n aina tosi myöhään, koska olen yökyöpeli. Minusta LA Ink -sarjan Kat Von D on todella cooli mimmi! Ja hän sekä muut tekevät upeita tatuointeja, vauh.
Toivoisin, että puutarhaohjelmia näytettäisiin A) talvella ja B) keskellä yötä. Monty Don on niissä kaikkein ihanin mitä maa päällään kantaa, niin symppis mies!
En tiedä, vastasinko oikein, sillä kumpikin on oikea henkilö, ei hahmo. Hmm. En nyt keksi mitään hahmoa, vaikka hurmaavia niitäkin varmasti on.

4. Suosikkini leivonnassa
Ööh, pikanuudelit!
Leivonnassa käytän lähes aina valmistaikinaa, siis jos teen piirasta. Pidän piiraista, mutta omissa yritelmissäni pohja jää usein raa'aksi.
Olen kyllä onnistunut munaamaan nuudelitkin. Joskus, kun aloin syödä annostani, katsoin, että mitä tuossa kelluu. No, ne maustepussithan siinä.
Tajusikohan Kaj Franck Kiltaa suunnitellessaan, miten täydellinen tuo syvä lautanen tulee olemaan pikanuudeleille puoli vuosisataa myöhemmin?

5. Viisi blogisuosikkia
Puhu mun ruohoille, missä Santralla on aseistariisuvan suorasukainen tyyli ja huumoripitoinen asenne,
Käsintehtyä, missä Päivi kertoo lukuisista inspiroivista käsitöistään lämpimällä asenteella,
K-blogit, valitaan tähän Koko lailla kodikkaasti, kun kyseessä oli tuo sisustuskysymyskin. Jenni kertoo K-blogeissa koratkissoista, kodista ja kirjoista, kaikki niin kiinnostavia aiheita, että voisi yhtä hyvin yhdistää saman katon alle,
Muistikirja, missä Mamma N keskittyy kivoihin hetkiin elämässä,
Talikko ja taikasauva, missä Intopiin sisäinen puutarhaelvis on juuri herännyt horroksesta ja me lukijat olemme siitä niin iloisia!

Lähetän haasteen eteenpäin näihin blogeihin.
Kevätpitoista viikonloppua!

28 comments :

  1. Ihania vastauksia! :D

    Mäkin haastoin sut tähän, mutta ei hätää. Koska keksit ylikivat vastaukset, ja nyt menen nauravana nukkumaan, sun ei tarvitsekaan tehdä tätä samaa toistamiseen!

    ReplyDelete
  2. Hyvää kannattaa odottaa, pääasia on että tapettipostaus on luvassa.
    Hyvät vastaukset! Mää miätein pitkään tehosekotinta, mut uskon että se tulee mulla kovaan käyttöön. Mulla turhake olis varmaan joku salaattikuivuri tai munien keittämisvehje. Tai sit se kapselikahvinkeitin, oon niitä kans ihmetelly.
    Tartteepa perehtyä noihin blogeihin. :-)

    ReplyDelete
  3. Hauskat kysymykset ja vastaukset, Ransunharmaus ihan paras!

    ReplyDelete
  4. Elise, Taidettiin olla samaan aikaan toistemme blogeissa, huomasin, että haastoit minut! Kiitos siitä, ja mukavaa että aiheutin iloista iltaohjelmaa :-)

    Maija; Hitsi, ilmoitin kapselikeittimen vuoden turhakkeeksi, mutta eivät valinneet sitä. Tiedätkö, miten paljon maito maksaa pieniin muovikippoihin sullottuna? KUUSI euroa korkeintaan parin desin määrältä maitoa, ja kyytipoikana siinä on lukemattomia muovikippoja kansineen. Huh huh. Ihan tekisi mieli vetää turpaan sitä, joka on nää keksinyt.

    Pirkko; Ransunharmaa on ehkä maailman kaunein väri, Mustinmustan lisäksi ;-)

    ReplyDelete
  5. Pikanuudelit! :D

    Ihanat pulutyynyt sohvalla. Minä niin tykkään puluista.

    ReplyDelete
  6. Kiitos haasteesta! Täällä vastaillaan kyllä, vaikka hieman yhdestä vastauksestasi hämmentyneenä. TV-hahmoja minulla tulee mieleen useitakin ;)

    ReplyDelete
  7. Harmaa ei ole yhtään tylsä väri! Nih!

    ReplyDelete
  8. Kivat vastaukset. Saivat naurut aikaan.

    ReplyDelete
  9. Mainiot vastaukset, ihanat nuo ransunharmaa ja mustinmusta:))

    ReplyDelete
  10. Kyllä Kaj Frank on varmasti nähnyt unen, että tulevaisuuden ihminen syö matojen näköistä outoa ruokaa Kilta-lautaselta.

    Ransu harmaakarva on kyllä hienosti pulujen rinnalla, sopivat hyvin yhteen. Meidän Sämpylälle sopii vaaleanpunainen ja siniharmaa, harmi vaan, että hän itse ei osaa asettua sen väristen tyynyjen lomaan, vaan pitäytyy punaisissa ja mustissa. Neiti Tsaikovski sentään ymmärtää kuvauksellisuutensa vihreine silmineen vihreällä tuolilla.

    ReplyDelete
  11. Ransunharmaa on maailman kaunein väri! Niin ja se Mustinmusta on kanssa kaunein! Ymmärrän nyt, mikset pidä ruokablogia :)

    ReplyDelete
  12. Minäkin ihastuin heti noihin pulutyynyihin. Mistä olet hankkinut ne?
    Olen samaa mieltä Ransunharmaasta, todella kaunis väri. Vaikka luin lehdestä tällä viikolla, että jonkun sisustussuunnittelijan mielestä harmaa ei ole väri lainkaan eikä sitä pidä käyttää kodeissa. Mutta ei välitetä siitä...

    ReplyDelete
  13. Kiitos taas päivän naurunpyrskähdyksistä: karvainen mies, joka metsästää itse ruokansa, nuudelit maustepusseineen jne. Sinulla on ihana ote elämään ja parasta se, että jaat sen meidän kanssamme.

    ReplyDelete
  14. Susanna; Laitoin nuo tekemiesi ihanien maatuskatyynyjen tilalle, kun niistä toisesta irtosi pitsinauhaa yhdestä kohdasta. Olen todella hidas korjaamaan, ovat olleet korjattavien pinossa ehkä pari vuotta!

    Mamma N; No sen kyllä arvaan ;-D

    Friede; Harmaa on upea ja hienostunut väri!

    Paula; Hyvä juttu!

    Kosotäti; Ne ovat kauniit sävyt.

    Tuikkis; Neiti on oikea Neiti :-D

    Irmastiina; Saa, ja tunnelmia.

    Mama; Ransu on kanssasi samaa mieltä. Tästä osoitteesta ei ehkä kannata ruuanlaittovinkkejä jaella ;-)

    Riina; Myyn noita tyynyjä nettikaupassani Elsan lempituolissa. Ne ovat aika arvokkaat, sillä kangas on superlaadukasta, paksua ja kuosi käsinpainettu. Sisällä on 100 % untuvatyyny, vieläpä.
    Ihmeellinen sisustussuunnittelija, pitäisiköhän hänen hakeutua toiselle alalle? Värisokeana lienee vaikea tehdä sisustuksia ;-)

    Between; Sepä kiva kuulla, että tykkäät! Kiitos.

    ReplyDelete
  15. Myös Ransu näyttää tykkäävän pulutyynyistäsi!

    ReplyDelete
  16. Ransu taitaa tykätä kaikesta, mikä liittyy mammaan ;-)

    ReplyDelete
  17. Älkääs nyt olko lainkaan noin vaatimaton! Muistaakseni tarjoilit meille erinomaisen maistuvaa raparperipiirakkaa ja -mehua sekä nokkoskeittoa, jota syötiin niin, että maha pömpötti ;)

    ReplyDelete
  18. Ai niin, unohtui sanoa. Olen niin totaalisen samaa mieltä tästä puutarhaohjelma-asiasta, tai lähinnä siitä a-kohdasta, koska mulla on vaikeuksia valvoa iltakymmentä pitempään. Voitaiskohan me kerätä addressi asian puolesta...

    ReplyDelete
  19. Ai niin, jopa piirakkakin onnistui! Kävipä tuuri, että tulitte juuri sinä päivänä ;-)
    Joo, tai jos niitä puutarhaohjelmia voitais edes näyttää maaliskuun alusta asti, eikä huhtikuun lopusta, murrr. Kansalaisaloitteen paikka.

    ReplyDelete
  20. Saila, sinä olet ihana! :)

    Tuohan on todellakin täydellinen astia nuudeleille, ei voi muuta sanoa. Ja ihannemies, juuri sellainen kuin pitääkin - mutta pakko on sanoa, että tuo Kat Von D yllätti minut ihan täysin... :D

    ReplyDelete
  21. Heh, kiitos! Siis mullahan on tatuointi, tosin ihan tylsä. Haaveilen sille jatkoa, jotakin kolmiulotteista ja värillistä, ja haaveet saavat tsiljoona siipeä alleen kun näkee, miten hienoja tatuointeja nykyään tehdään!

    ReplyDelete
  22. Mukavia vastauksia :)

    Pikanuudelit! :)<3

    ReplyDelete
  23. Pikanuudelit on klassikkoateria!

    ReplyDelete
  24. Kiitos haasteesta :) Mukava lukea noita sinun vastauksiasi, koetan vastata lähiaikoina, mun blogipäivitysten väli kun tuntuu taas vaan veenyyvääännn :)

    ReplyDelete
  25. Joo, hyvä, ajattelin vähän herätellä ;-)

    ReplyDelete
  26. Hui kauhistus. Täytyy sanoa samoin, kun Sadulle Satupuutarhaan. Multa on menny haaste toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kun siellä ei oo mitään mihin se ois törmänny. Otan itteeni nyt korvasta kiinni ja koitan ryhdistäytyä. ;D

    ReplyDelete
  27. Ei stressiä! Haasteisiin vastaaminen on vapaaehtoista.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!