Thursday, 5 September 2013

Humala joka ei tarvitse salkoa sai sellaisen

Tämän blogin pitkäaikaisemmat lukijat saattavat muistaa, että lokakuussa 2010 lipputankoni katkesi (juttu täällä). Siitä asti se on lojunut siististi kahteen osaan moottorisahalla viimeisteltynä pihatieni sivussa.
Käyttökohde tangon molemmille puolikkaille on ollut mietittynä jo vuosia: pidempi alapää mattojen kuivaustelineeksi (sitäkään ei ole vielä tehty) ja lyhyempi yläpää humalasaloksi.

The flagpole collapsed three years ago. Two years ago I planted a golden hop as I thought to erect the top bit of the pole as a hop pole. Well, now it's done. Not that the hop has been very vigorous. Perhaps it saw there was no support; in that case, it is now welcome to climb!

Istutin jo toissa vuonna ent. lipputangon jalan viereen keltalehtisen humalan. Alussa jopa stressasin siitä, että humala-raasu kasvaa ilman tukea, sittemmin olen huomannut, että se kasvattaa korkeintaan metrin pituiset lonkerot ja tuskin mitään salkoa edes tarvitsee. Tai ehkä se kasvattaa vielä juuria ja valmistautuu huippusuoritukseen jonakin tulevana vuonna.
Nyt se saa puolestani suorittaa, kun sillä on salko! Ja salon päässä on lipputangon nuppi, joka on jeesusteipillä kiinni. Eipä ole sellaista joka humalalla.
Kiitokset naapurin Pekalle, joka tuli auttamaan pystyttämisessä, kun kaksi kättä ei riittänyt nostamaan, tähtäämään ja pistämään pultteja yhtä aikaa. Pekka saikin lisänimen "humalan paras ystävä".

Olipa hienoa, kun voi vetää yhden kohdan yli noin 65 kohdan työlistasta. Tuotteliasta loppuviikkoa kaikille muillekin!

Humala, keltalehtinen – golden hop – Humulus lupulus 'Aureus'

23 comments :

 1. Vaikuttavaa! Varsinkin se jesarilla kiinnitetty nuppi!
  Onnea myös työlistan lyhenemisestä :)

  ReplyDelete
 2. Jesari on oiva apu moneen... kun pari vuotta sitten karautin, tai siis autoni karautti, lyhtypylväääseen, kaarsin ensimmäiseksi huoltoasemalle ostamaan jesaria. Kiitos :-)

  ReplyDelete
 3. Oi humalainen salko, toivottavasti pysyy pystyssä!?

  ReplyDelete
 4. Meillä katkesi lipputanko toissa syksynä. Pihalla oli kolme autoa, yhteenkään ei osunut, vaikka olivat sinänsä tarpeeksi lähellä!

  Humala ois kyllä aika ihana. Mahtaisikohan kasvaa meillä main.....

  ReplyDelete
 5. Jesari kuuluisi jokatytön käsilaukkuun! Meilläkin on kokemusta lipputangon katkeamisesta. Isoisäni pihalta se kerran katkesi kovassa tuulessa. Ja vieläpä isänpäivänä!

  ReplyDelete
 6. Kivan humalasalon sait! Kokemuksesta voin kertoa, että muutaman vuoden päästä tuon kasvu melkein karkaa käsistä. Itsellä pihalla humala, taitaapi olla neljä-viisi vuotta vanha. Ensin ajatukset olivat samansuuntaiset, ja nyt se muodostaa upean viherkaton pihakeinuun joka kesä.

  ReplyDelete
 7. Hauska salko humalalle, vanha lipputanko pääsi uuteen käyttöön - mukavaa kierrätystä.

  ReplyDelete
 8. Hauska idea. Lähes vielä parempaa on se se että saa jonkin kauan mietinnässä olleen asian tehdyksi! Lopulta tulee keskustelleeksi itsensä kanssa, että miksihän tämä vei näin kauan. Jotkut asiat ottaa aikansa. :)

  ReplyDelete
 9. On kivaa olla kekseliäs! Itse tein mattojentuuletustelineen vanhasta kaivon rautaputkesta. Kun humalasi alkaa intoilla niin voit kehitellä lisää tukipylväitä , yhdistää niitä vaikka köysillä. Saat hienon tilataideteoksen tai vaikkapa humalaportin.Kaik on mahdollista. Eli lisää listaasi uusi tehtävä...

  ReplyDelete
 10. Kyllä humala nyt kiittää! Pakkohan senkin on tuosta pitää :)

  ReplyDelete
 11. Jeesusteippi - joka naisen käsilaukussa!!!
  Ehkä humala onkin odottanut nimenomaan sitä nuppia ja lähtee nyt sitten kasvamaan sitä kohti.
  Minun tuhannen ja sadan tekemättömän työn lista on siitä ihmeellinen, että usein ne vanhimmat ajan kanssa hoituvat itsestään tai katoavat jonnekin, mistä en osaa niitä edes etsiä.

  ReplyDelete
 12. Pike; Toivottavasti. Tuo on ihan terveen oloista puuta, ja lisäksi huomattavasti vanhaa lipputankoa lyhyempi, vain noin neljä metriä. Niin että tuulen ei pitäisi siihen niin kovasti osua. Tungin nyt poraamiini tapinreikiin tervamössöä ja sivelin sillä salon pään myös, toivotaan että kestää.

  Jaana; Onneksi teilläkään ei sattunut haaveria lipputangon kanssa! En ole ihan varma siitä miten pohjoisessa humala menestyy, jostain olen saanut tiedon että VII-vyöhykkeellä se menee.

  Myrsky ja Minna; Kyllä, tai ainakin jonkinlainen käsilaukkuun mahtuva minirulla ;-) Huh mikä isänpäivänpamaus.

  Miss Marple's cardigan; Onpa sinulla hauska nimimerkki :-)
  Toivotaan, että se kasvaa. Erikoisväriset lehdet omaavat kasvit taitavat tosin aina olla kantamuotoa hillitympiä.

  Annekatariina; Kyllä, ei tullut mieleenkään polttopuuksi pätkiä!

  Koivurinteen rouva; Jo vain! Mutta silti se lista vain kasvaa kasvamistaan :-D

  Aila; Jossain vaiheessa suunnittelin yhden pihani osan rajaukseksi riviä humalasalkoja, ehkä sekin vielä tapahtuu jonakin päivänä. Lisätään listaan :-D

  Mamma N ja Irmastiina; Toivotaan!

  Between; Nuppia odottanut humala :-D
  Juu, listalta häviää esimerkiksi "korjaa sauna" siinä vaiheessa kun sauna lahoaa lopullisesti ja kaatuu ;-)

  ReplyDelete
 13. Ooo! Kiva nähdä ensi kesänä kuinka korkeaksi se on jo kasvanut, ehkä nuppiin asti? :)Kuvia sitten odotellen..

  ReplyDelete
 14. Toivottavasti se koputtelee nuppia ensi kesänä! Tosin se on kasvanut tuossa jo pari kasvukautta eikä ole tuon korkeammaksi kavunnut, toisaalta ei ollut mitä pitkin kavutakaan.

  ReplyDelete
 15. Saisi tosiaan olla tuottelias loppuviikko. Hommia olisi, kun vain lapioon tarttuisi. Hyvä humalasalko. Aluksi tosin mielleyhtymä vei ihan toisiin humaliin ja salkoihin.

  ReplyDelete
 16. Itse asiassa taloudessa pitäisi olla humalisto! Siitä on olemassa lakikin! http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000 (Luku 7).


  Huomataan, että kyseessä on _ajantasainen_ lainsäädäntö. Meillä ei kyllä ole humalistoa, mutta ei onneksi ole nimismies tullut talareita perimään.

  ReplyDelete
 17. Olipa hauska sattuma, olin juuri kuorimassa kaatamaani vaahteran runkoa humalasaloksi! Pystytys tapahtunee huomenna tai joskus;D

  ReplyDelete
 18. Vaalean vihreää; Erityisen tuotteliasta loppuviikkoa siis sinulle!

  Henna, Friede ja Figo; Ei kai se laki enää ole voimassa :-D Olisipa hassua jos joku humalantarkastaja kiertelisi pitkin pihoja sakottamassa. Siitä, että EI ole humalaa siis, teiden varsillahan ne sakottaa siitä että on ;-)

  Minna; Sepä sattui! Hoo, huomenna. Ollaanpa teillä huomattavan ripeitä ;-)

  ReplyDelete
 19. Naapuriapu o hienoa, maalla sitä on tarjolla enemmän kuin kaupungissa. Humalakin sai arvoisensa salon, kun "humalan paras ystävä" naapurista tuli auttamaan.

  ReplyDelete
 20. Komea salko! Jesari on joka naisen paras ystävä :D Miten ennen pärjättiin ilman sitä?

  ReplyDelete
 21. Melko komean salon sai humala :)

  ReplyDelete
 22. Paula; Kyllä vain, apu on lähellä, vaikka tällä kertaa sopiva apulaista ei sattunut kävelemään tietä pitkin ohi oikealla hetkellä, yritin katsoa, kun joskus käy niinkin :-)

  Katja; En tosiaan tiedä! Olen korjannut jesarilla jopa talvisaappaan, jonka vetskari meni rikki.

  Katja Lammi; Toivottavasti tykkää siitä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!