Sunday, 1 April 2012

Vieraileva tähti

Saarella liikuskelee eräs kolli, jota joskus ohimennen sivutaan tässä blogissa. On aika taas esitellä Vippe, edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Vippe Vierailija tulee silloin tällöin meidänkin pihalle uhoamaan, vaikka asuu muutaman kilometrin päässä. Se on leikkaamaton kolli, siksi.
Vipen nähdessään Ransu juoksee häntä suorana sisään turvaan, mutta Musti murisee ja yrittää ajaa Vipen pois. Olen joskus aika huolissani, ettei vain satu mitään. Sekä Musti että Ransu on leikattu, joten niiden käytöksen ei pitäisi olla kovin aggressiivista, mutta Mustilla on selvästi voimakas tarve puolustaa reviiriään. Kerran Musti ja Vippe ottivat yhteen ruusupuskassa ja Ransukin oli siinä, Ransu puolusti veljeään jopa siinä määrin, että lähti Vipen perään! Silloin olin todella huolissani. Mutta Vippe juoksi äkkiä pois, kuten aina minut nähdessään. Minunkin tehtäväni on puolustaa tonttia tunkeilijoilta.

Mustista näkee ja kuulee heti, koska Vippe ilmestyy näköpiiriin. Onneksi Musti ei sentään halua rynnätä ulos kohtaamaan Vippeä, vaan pysyy mielummin sisällä linnakkeen suojissa ja ampuu murhaavia katseita ikkunoista käsin.

Siellähän Vippe tälläkin kertaa oli, naapuritalon nurkalla (nämä kuvat on otettu maaliskuun alussa).


Zoomaus ikkunan läpi otetusta kuvasta. En voi ottaa Vipestä kuvaa ulkona, kun se ymmärrettävästi juoksee karkuun minut nähdessäni. Komea poika!


Lopuksi vielä tämänpäiväinen vierailija kyläniityllä. Aurinkoista palmusunnuntaita!

31 comments :

 1. Meilläkin Rosvo tänään kiersi ikkunalta toiselle katsomassa naapurin kissaa, joka ulkoili pihassamme. Piti ihme natinaa ja kurnutusta kissan nähdessään.

  ReplyDelete
 2. Meillä vierailee kahdesti viikossa naapurin Viivi, pitkäkarvainen leikattu kisutyttö! Lisse inhoaa Viiviä ja Venni pelkää! Viivi on kerran marssinut sisään ihan kun kotiinsa ja suoraan meidän kisujen ruokakipolle kun siis kotiinsa.

  Kissat ja niiden reviirit! :)

  ReplyDelete
 3. Oooo, kurki!

  He ovat minusta hurjan hurjan upeita. Onpa sinulla ollut onnea, kun olet saanut seurata noin läheltä. Kiitos kuvasta!

  Täälläkin alkaa vihdoin näkyä kevään merkkejä, leskenlehtiä ja sinivuokkoja... ihanaa.

  t. Hanna

  ReplyDelete
 4. Kevään merkkejä nuo reviirijututkin. Meillä on riesana villiintyneiden kissojen kanta. Ne eivät vieraile vaan jäävät pihapiiriin. Monta lääkärireissua on tullut kun puremat ovat tulehtuneet. Surullisimmat tapaukset ovat keväällä ilmestyvät edellisen vuoden hylätyt kesäkissat. Ne ovat kai sinnitelleet talven jossakin tallien kupeessa, ihmisiin tottuneena ne tulevat sisälle avoimista ovista ja käyvät ruokakupilla. Surkeimmat olen vienyt eläinlääkäriin ensiapua saamaan ja aika monta eläinsuojelukeskukseen, sieltä ne löytävät uuteen kotiin.

  ReplyDelete
 5. Ei surkeus sentään. Sijaiskodissakin tiedetään nuo väkisin pihalle tunkevat kollit! Niitä ei Myrskyn reviirillä kaivata. Toivottavasti sinä Saila olisit riittävä pelote Vipelle. Toivotaan että se pysyisi poissa teidän paratiisista.
  (Sitä laittaa ihmettelemään mikseivät ihmiset leikkaa kissojaan? Luulisi että leikkaamaton uroskissa on melkoisen hankala pitää.)
  Kurki sen sijaan on komea vieras. Tai onhan se Vippekin komea, mutta ei-toivottu vieras...

  ReplyDelete
 6. Moi! Kirjoitat että leikatut kissat eivät ole niin aggressiivisia, hmm, täällä kaksi leikattua narttua yrittää totutella toisiinsa, aika aggressiivisen näköistä on, sihinä kuuluu, tassut huitoo, pienempi tullut yläkerran portaat kolisten alas jo moneen kertaan, tavara lentään, rikkikin mennyt..huh, huh.Tänään laitin pois pöydiltä ja hyllyiltä tavaraa jonka arvelen rikkoutuvan ja itseä harmittaa. Saas nähdä miten käy, alkaako yhteiselo olla hamonisempaa vai onko etsittävä pienelle uusi koti. Vanhempi, Fiia antaa pihalla muitten kissojen kulkea, istuu sovussa vierekkäin ja ihan kuin tekis suunnitelmaa yhdessä mihin mentäis, kun sitten lähtevät yhdessä kiertelemään.

  ReplyDelete
 7. Meillä kierteli pihapiirissä syksyllä jokin kylän kissoista, talvella ei ole näkynyt. Saas nähdä houkutteleeko Iines sitä pihaan nyt kun Iineskin uskaltaa jo vähän ulkoilla.
  Mutta komea on Vippe, syytä puolustaakin reviiriä.

  ReplyDelete
 8. Voihan Vippe! Toivottavasti Vippe suuntaisi kulkunsa muualle kuin Saaripalstalle. Upea kurki!

  ReplyDelete
 9. Myrskylle: Meidän Verneri on leikkaamaton (toistaiseksi, kesällä lähtee pallit veks) hmm... kolmevuotias (?) eikä se ole kyllä kovinkaan hankala. Itse asiassa hämmästyttää, ettei se koskaan lähde mihinkään reissuile ja tulee joka päivä kotiin jne vaikka nyt on tämä keväthuumakin päällänsä. Joskus on kyllä vähän raapaleita nenässä muttei mitään suurempaa.

  ReplyDelete
 10. Musti kiittää sympatioista!

  Auli; Kissojen äänet ovat joskus niin kummallisia ettei niitä tahdo eläimen ääniksi mieltääkään. Musti murisee matalasti kuin koira, kun näkee Vipen tai jonkun muun tunkeilijan.

  Tillariina; Aika rohkea on Viivi! :-D

  Hanna; Kurjen ovat komeita ja niiden mekkala aikamoista. Kuulin tuon kailotuksen sisälle vaikka olin tirisevän pekonipannun ääressä (englantilainen aamiainen sunnuntain kunniaksi!). Kevään merkit, kuten kurjet ja kukat ovat hienoja, vaikka nyt sataakin lunta!

  Cheri; Kesäkissat ja muut hylätyt ovat surkea juttu. En ole vielä täällä sellaisiin törmännyt ja Vipelläkin on oma koti. Olen kyllä joskus miettinyt, että jos saarelle tulisi yksi leikkaamaton tyttökissa niin sitten niitä pentuja tulisi ja tulisi... :-( Siinä on juuri eläimen omistajan vastuu, ettei tule ei-toivottuja pentuja maailmaan jotka sitten tapetaan tai eivät muuten selviydy ja menehtyvät nälkään tai pakkaseen.

  Myrsky; Niin, tässäkin tapauksessa, kuten varmaan usein on, on syynä saamattomuus. Kyllä omistaja periaatteessa haluaisi sen leikata, mutta ei vain saa sitä aikaiseksi. Ja sitten harmitteleekun kissaa ei näy kotona kuin joskus kääntymässä :-/
  Ei Vippe minua arastele muuta kuin silloin kun näkee minut. Jos olen sisällä, se tepastelee keskellä pihaani.

  Katariina; Leikatut tyttö ovat hyvin erilaisia kuin leikatut pojat. Yleensä lauman pomo on kuulemma vanhin (kastraatti)naaras, usean naaraan kanssa saattaa olla ikuista kahinaa tai sitten eletään sietämällä toista, mutta harvoin niistä sydänystäviä tulee.
  Toivotaan pikaista tottumista teille!

  Katja; Ai niin, Iines kaipailee vielä sulhoa! Toivottavasti sellainen löytyy mutta kuitenkin niin, että Iines pysyy turvallisesti kotona.

  ReplyDelete
 11. Naukulan Mamma; Voihan Vippe, todellakin :-D

  Tiina; Niin, useimmitenhan ne juoksentelevat poissa kotoa ja sitten tuloksena on noita ei-toivottuja pentuja mistä ylempänä kommentoin, se on surullista ja niin turhaa. Ja leikattuina ne eivät yleensä myöskään joudu niin verisiin kahakoihinkaan. Verneri on selvästi kyllä leppoisa tapaus!

  ReplyDelete
 12. Hei
  meillä 3 leikattua sisäpoitsua istuu lasitetullaterassilla ja kiroaa naapurin leikattua Väiskiä jolla on ulkoiluoikeus....
  Itse en oikein ole innostunut Väiskin vierailuista koska yleensä grillikatokseen on jätetty haiseva läjä pojille uhoksi ;)
  Kiitos muuten kauniista ja mielenkiintoisesta blogistasi olen seurannut teitä hiljaa noin vuoden kasvavaan rotukissakuumeeseeni..;)
  Lisäksi puutarhurina joka on vaihtanut ammatin ihmisten hoivaamiseen ;) ihailen kauniita kasvikuviasi.Ja haaveilen päivittäväni perheen matka blogimme
  koti ja kisut aiheeseen...joskus...
  Kevätterveisin Kuminauhaa blogspot.com Susa

  ReplyDelete
 13. Meillä käy vierailulla Lulu, kissaneiti. Lulu oli oikeastaan pallopääkissamme Reetun ystävä, he jaksoivat tuijotella toisiaan tuntikausia häkin eri puolilla. Nykyään Lulu käy harvemmin ja usein siitä seuraa meillä kollimaista laulua... melkoisen kovaa sellaista...

  ReplyDelete
 14. Kiitos Susa kivasta kommentistasi!
  Eihän sitä aina niin tarvitse kiirehtiä näiden blogien kanssa - hyvää kannattaa odottaa ;-)
  Voin kuvitella millainen kiroilu teidän pojilla on siellä terassilla :-D Läjät eivät ole yhtään kivoja. Meillä naapurin muuten ystävällinen ja kiltti koira harrastaa pienimuotoista mielenosoitusta kakkaamalla pihatieni keskelle juuri siinä missä minun tonttini alkaa ja heidän loppuu :-D Pitää mainita, että Ransu aina sähisee tälle koiralle ja käy jopa vähän kimppuun jos tulevat meille kylään. Niin että kyllä ne mielenilmaukset periaatteessa ymmärtääkin!
  Rotukissatkin ovat ihania, kuten kaikki kissat. Minulla Ransu on ensimmäinen rotutapaus. Kun olen heikkona noihin pitkäkarvaisiin... mutta maatiaispitkäkarvoja on myös, kuten entinen Viljoni. Siitä se pitkäkarvarakkaus alkoikin. Jotenkin silti maatiaiset ovat minusta kaikkein parhaita, tai.. en minä tiedä! Kissat on kaikkein parhaita :-D

  ReplyDelete
 15. Elämäni matkat; Ai teillä vedetään oikein serenadit Lululle! :-DDD

  ReplyDelete
 16. Vipestä viis, kunhan ei härnää poikia, mutta tuo KURKI!! Se se on mahtava lintu. Ihanaa, että niitäkin on jo liikkeellä.

  ReplyDelete
 17. Luulisi tuonkin kurjen pian löytävän puolison, sen verran äänekäs kaveri oli!

  ReplyDelete
 18. Meilläkin on vieraileva tähti aiheuttanut tiukkaa ikkunasta tuijottelua! Oikein näkee, kuinka kattien tekisi mieli mennä häätämään tunkeilija pois.

  ReplyDelete
 19. Hehee, kattien tiukkoja ilmeitä on hassu seurailla, vaikka eihän niille TIETENKÄÄN saa nauraa.

  ReplyDelete
 20. Taas niin ihania kuvia kissasta.
  Siellähän on kurkikin.
  Kyllä se kevät on teillekon tullut.

  hyvää alkavaa Hiljaista viikkoa!

  ReplyDelete
 21. Jos kurjelta kysytään, ei viikko kai tule olemaan mitenkään hiljainen :-D Sen verran meteliä piti ja pitää vähän väliä!
  Mutta metelöivistä linnuista huolimatta rauhaisaa Hiljaista viikkoa teillekin!

  ReplyDelete
 22. Teillä on todella vilkasta, vieraita kaksin kappalein. Ymmärrän Mustia, yllätysvieraat eivät aina ole mukavia, varsinkaan jos ei ole varautunut :)
  Saunomisen fiilis on ihan eri luokkaa mitä vanhempi ja nostalginen sauna on. Itse saunoin viime kesänä 1800-luvulla rakennetussa savusaunassa, vanha torpparin perheen kylpemispaikka Tuusniemessä, josta puuttui ulkokatto, sisäkatto oli vielä. Oli kattoremontti meneillään, mutta ei estänyt saunomista. Sinulla sauna on vain hiukan kalleellaan, ei se saunomista haittaa;)
  Espooseen satoi viime yönä lunta, nyyh :(
  Kurkivieraanne on komea yksilö:)

  ReplyDelete
 23. Hei Maiju!
  Täälläkin on maa valkoisena, mutta nyt kun aurinko paistaa, se tippuu vetenä räystäiltä ja oksilta. Kummasti aivan paljas maa menikin ihan valkoiseksi!
  Minun saunani ei ole ollenkaan noin vanha, olisikohan joskus 40-50 -luvuilla rakennettu. Se on vain ohut, lautarakenteinen ja tontin märimmällä paikalla... toivon, että se pysyy pystyssä siihen asti kun saan uuden kuistin ja kylpyhuoneen, sitten voikin alkaa rakentaa uutta saunaa. Tuo vanha savusauna oli varmaan hieno!

  ReplyDelete
 24. Savusauna kokemus oli hieno. Nöyränä mentiin matalasta ovesta hyvin mustaan saunaan. Maapohja oli vielä hyvässä kunnossa, kattoa vain uusivat. Ei sinne mahtunut kuin kaksi saunojaa kerralla. Silloin ennen ihmiset olivat pienempiä. Minun ukkoni on yli 190 cm pitkä ja painoa on 100 kg, niin hänellä oli aika ryömiminen saunaan. Mutta löylyt oli mahtavat.

  ReplyDelete
 25. Hauska kuvaus tuo miehesi saunaan änkeytyminen :-D Vaan taisi kannattaa pieni hankaluus, olen kuullut, mutta en ikinä kokeillut, että savusaunassa on ihanat löylyt. En ole kylläkään kova saunoja, siellä istun vain pikku hetken ja sitten jo pitää päästä peseytymään ja virkistäytymään.

  ReplyDelete
 26. Ihailin noita tapetteja ja verhoa ekassa kuvassa. Tapetti näyttäisi olevan jollain lailla suikaloidusti seinään vedetty.. tosi kaunis ja onnistunut idea!

  ReplyDelete
 27. Kiitos Kati! Tapetissa on tuollainen raidallis-kukallinen retrokuosi itsessään eli tavallisia vuotia vain liisteröidään seinään ja tuollaista pintaa tulee :-) Se on kiva, tapetoin tuon yhden seinän tammikuussa ja rullia riittää vielä toisellekin seinälle. Itse asiassa juuri eilen sain laitettua viimein ikkunalistat tapetoidun seinän ikkunan ympärille ja verhotangon paikoilleen!

  ReplyDelete
 28. Musti, oot niin sankari! <3

  ReplyDelete
 29. Kur! Joo, niin olen... kröhöm, hienoa että huomasit <3
  MUSTI

  ReplyDelete
 30. Kiitos kte! Eikös olekin. Tuo ruskea-valkokukallinen on isäni jäämistöjä, ja sitä riittää vielä toisellekin seinälle, mutta se odottaa Suurta Inspiraatiota... voi mennä ens talveen nyt kun puutarhakausi on avattu ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!