Thursday, 26 November 2020

Kyläniitty usvassa

 Kun puolenpäivän aikaan pilvirintama väistyi kaakkoon ja aurinko tuli esiin, nostivat auringonsäteet märältä kyläniityltä komean usvan. Valitettavasti olin puhelimessa siinä vaiheessa, kun usva oli oikein korkealla, puiden latvoihin kietoutuneena, mutta sai siitä kauniita kuvia vielä hetkenkin päästä.

Näkymä heti pihaportilta, edessä naapurin omenatarha peura-aitauksen takana.

Kuljin pienen matkan kylätietä, jotta sain kuvan ilman aitauksia ja sähköjohtoja. Tuossa näkyykin vielä se pilvirintama, joka oli väistymässä kaakkoon.

Aika hauska sää, ja erityisen ihanaa se, että aurinko tuli esiin!

Palauduin omalle pihalle. Niityn usva näkyy tuolla takana. Aurinko oikein hivelee sielua ja ytimiä silloin, kun se tähän aikaan vuodesta paistaa.

Yritys ottaa taidekuvaa japaninlehtikuusen läpi ei oikein toiminut, melko risuinen lopputulos...

Tämä lauha sääkin hivelee, viime yö mentiin noin kahdeksassa asteessa. Parhaillaan mittarin lukema laskee, ollaan enää kolmessa lämpöasteessa.
Vettä on tullut niin, että se oikein solisee pihapolun alitse menevästä salaojaputkesta ulos. Tarhajouluruusut kukoistavat, kuten tuossa vasemmalla penkalla, uusi keväällä istutettu vaalea kerrottu Ellen-sarjan tarhajouluruusu.

Näkymä samasta kohdasta hiukkasen enemmän oikealle. Tää valo! Taivaan lahja, kirjaimellisesti!
Palmusaroissa pysyy vihreys vielä hetken ja kun se on tuollainen vaalean-kellanvihreä heinä, on se aika ihanan näköinen matalassa vastavalossa.

Yksi päivän töistä oli vastailmestyneen Pihakalenterin kuvaaminen ja sekin oli niin ihanaa hoitaa auringonkilossa. Se tuo niin paljon toivoa siitä, että kevät lähestyy ja elämä voittaa.
Jos haluat tilata kalenterin (se onkin huippukiva, Pirkko Kahilan superjuttu parhaista perennoista, Linda Peltolan kuukausittaiset vinkit hyötykasvitarhaan ja minulta viikkovinkit, lisäksi uudistimme ja täydensimme kylvö- ja leikkuutaulukoita), voit tehdä tilauksen täällä: KLIK.


Japaninlehtikuusi – Larix kaempferi
Palmusara – Carex muskingumensis
Tarhajouluruusu – Helleborus Orientalis-Ryhmä

21 comments :

 1. Aivan ihanat usvaiset maisemat! Kyllä tämä loppusyksykin voi olla kaunista aikaa. Oikein hyvää alkavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loppusyksy on ihanaa, vaikka tämä talvipäivänseisauksen molemmin puolin oleva pimein kausi on muuten raskasta aikaa. Onneksi on silloin tällöin noita aurinkoisia päiviä!

   Delete
 2. Kauniita usvakuvia. Minusta nyt on huomattavasti enemmän jopa sankkoja sumuja, mistäköhän se vaan johtuu 🤔

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan kosteudesta, ja eikös maan ja ilman välisten lämpötilojen suuri ero aiheuta sumua?

   Delete
 3. Kuvat kuin maagista taikaa♥

  Arvaa vaan, muistinko tarhajouluruusut eli en! Tämä korona vie hermoni, sillä nyt on perhejoulu vaarassa!!!

  Monet luonnossa kauniit puut kuten hemlolkit ja eriliaset lehtikuuset, eivät aina suostu kameralle.

  ♥♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Usva on ihanaa.
   No voi, mutta tarhajouluruusuja löytyy kyllä kaupoista keväälläkin! Ehkä jopa paremmin kuin joulun aikaan.
   Voimia poikkeusjouluun ♥

   Delete
 4. Satumainen usva, jonka katseleminen laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Viime päivinä aurinko on vilahdellut kiitettävästi. Se paistaa päivälläkin tosi matalalta ja laskiessaan kultaa hetkeksi männyn rungot ja maiseman uskomattoman kauniiksi. Harmikseni en saa tunnelmaa tallennettua oikeanlaisena kameralla, mutta onneksi sen voi painaa mieleen.
  Lehtikuuset ovat lehdettömänäkin niin kauniita. Saatan nähdä sinunkin lehtikuusesi kauneuden.
  Huomasin facessa mahdollisuuden tykätä Pihakalenterista. Monet ovat siirtyneet kokonaan kännykkäkalentereihin, eivätkä hanki enää paperisia versioita. Minulle Pihakalenterista on muodostunut se ainoa ja oikea kalenteri, vaikka toki käytän myös kännykän kalenteria.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensimmäinen osa Seitsemän sisarta luettu ja toinen kohta puolessa väliä. Olen lumoutunut. Lämmin kiitos hienosta lukuvinkistä.

   Delete
  2. On ihana tunne, kun aurinko paistaa, kun se niin usein ei paista tähän aikaan vuodesta. Eipä siitä lähes mitenkään saa sellaista kuvaa, joka olisi sen ihanan valon ja värien mukainen.
   Minäkään en käytä mielellään sähköistä kalenteria, sillä haluan kirjoittaa kaikenlaista muistiin. Pihakalenteri on minulla ihan pääasiallisena kalenterina, kulkee jopa laukussa, vaikka vähän painava onkin.
   Oi kun ihana kuulla, että tykkäät sisarsarjasta! Sen parissa saa kulumaan kuukausia, tai riippuu lukutahdistasi :-D

   Delete
 5. Ihanat kuvat! Näyttää ihan keväältä! Meillä on näkynyt harvinaisen vähän sumua koko syksynä. On ilmeisesti ollut aina joko liian lämmintä tai liian kylmää, mutta sellaista sopivaa lämpötilanmuutoskeliä ei ole ollut. Tai no, tänään oli kyllä aika paksulti sumua... auton laseissa sen jälkeen kun kaivoin kaaran lumen alta esiin! Ei ollut asiaa liikenteeseen pitkään aikaan ja tietysti juuri sinä aamuna kun olisi ollut vähän jo kiire. Talven iloja... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollaisena aurinkoisena päivänä tulee ihan toiveikas keväinen fiilis, ja se kosteus vielä lisää sitä. Nyt käytiinkin yöllä pakkasella, eikä nytkään olla paljon nollan yläpuolella, joten ihan erilainen tunnelma tuli, hyytävä talvifiilis. Tulisipa kevät äkkiä!
   Voi ääh, miten huono tuuri auton kanssa, tietysti juuri silloin, kun on hoppu!

   Delete
 6. Ihana valo tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa! Joskus aikaisessa keväässä tai viime talvena on samaa kun aurinko paistaa matalalta (ja jos ei ole lunta). Täällä oli muuten ihan sama usva eilen, ja mäkin yritin ottaa siitä kuvia, mutta maisemat ei täällä ole niin kivoja kuin tuo teidän niitty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana valo tosiaan oli, ja tuo oli puolenpäivän maissa, aurinko niin korkealla kuin se nyt ylipäätään voi tähän aikaan olla.
   Tuota niittyä on kiva tarkkailla, näen sen ikkunoistakin, usein on hienoja sumuja siinä, nyt erityisen sankkana tuota usvaa.

   Delete
 7. Marraskuinen auringonpaiste on aina kuvaamisen arvoinen;)

  ReplyDelete
 8. Usva on niin kuvauksellista ja tähän aikaan vuodesta auringonpaiste ilahduttaa aina <3 Nyt olen muuten tarkistanut omat jouluruusuni: hyvin puskevat nuppuja! Luin vasta äsken edellisen postauksesi, ihania kasveja, ihania kukkia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli todella ihana, kuvauksellinen sää, ja ilman kuviakin tuo mahtava aurinko helli sielua ytimiä myöten.
   Hyvä juttu, että nuppuja löytyy sielläkin! Tässä viileydessä eivät jouluruusunkaan liikkeet ole kovin äkillisiä, joten ei niiden bongaamisessa varmaan mikään hoppu olekaan, nuput nousevat viikkoja ja kukat eivät todellakaan mene ohi muutamassa päivässä. Ellei ne syödä!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!