Monday 13 January 2020

Kuukauden kalenteripantteri

Tänään oli taas kaunis kuura-aamu.

Mutta nyt asiaan.

On aika esitellä 2020-luvun ensimmäinen kalenteripoika. Sieltä hän saapuu.

Myyrä suussaan.

Noh, pantteri, yleisö odottaa!

Siinä hän on koko komeudessaan: samettipantteri Musti.

Kuten kuvasta näkyy, hän ottaa asiat vakavasti.

Etenkin myyräasiat. Saaripalstalla ei paljon eläviä myyriä tapaa, eikä myyrätuhojakaan, paitsi lumitalvina, jolloin ne ketaleet tekevät luolastoja hankeen kissan ulottumattomiin.

Tämä lumeton talvi onkin myyrästäjän unelmatalvi.
Rousk, rousk.

Tässä vaiheessa mamman pihakierrosseuraksi lähti vain Ransu. Musti on tuo musta möntti kaukana taustalla.

Musti tuli pian myyrän rouskuteltuaan.

Seuraava taitaa jo olla kiikarissa. Kaikkia Musti ei jaksa syödäkään.

Mutta kun on vakavasti asioihin suhtautuva pantteri, täytyy niitä kumminkin pyydystää. Koska se on isäntäpantterin tehtävä.

Stalkkeri asemissa.

Ennen pitkää pantteri kumminkin kotiutuu retkeltään. Aurinkokin on lähes sulattanut kuuran.

Sisällä Musti nautiskelee auringosta keittiön pöydällä. Tänään aamupuuron äärellä Musti oli niin rakastavalla päällä, että nuoli naamaani ja tukisti niin ankarasti, että sen hampaat iskivät vasten päänahkaani.
Taitaa pantterillakin olla kevättä rinnassa.

Päiväunilla Musti maastoutuu tummaan lampaantaljaan lähes täydellisesti. Se lienee tarkoituskin, jotta pantteri saa otettua tupsluurinsa rauhassa, muuten on vaarana joutua pusuhyökkäysten kohteeksi. Eipä silti, eivät ne pantteria paljon häiritse. Tuntuu oikeastaan siltä, että ne hänestä kuuluvat asiaan. Jos oikein tulkitsen.

40 comments :

  1. Kauniita kuuramaisemia, myös edellisessä postauksessa! Ja nuo auringonsäteet! Niitä näkyi meilläkin tänään vilaukselta, kun ajelin töihin. Myyrien kauhu on oikein edustavana tänään(kin). Hyvä, että pulleita myyriä riittää pantterin vatsan täytteeksi ilman, että mamman kukkapenkeissä herkuttelisivat. Aurinkoisia myyrästyskelejä sinne Pantteripalstalle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuura oli todella kaunis pari päivää sitten, kun oli pakkasta lähes koko päivän, tänään kuuraa oli vain aamulla. Mutta viimeiset pari päivää täällä on ollut niin mahtavan kaunis aurinkoinen sää, ja lämminkin (eilen yli +7), että tuli todella keväinen olo. Toivottavasti auringonsäteet paistavat pian sinnekin! Eilen suorastaan haahuilin pihalla kuin keväthuumassa. Kovasti saa myös aikaan, kun on valon tuomaa intoa.

      Delete
  2. Musti hoitaa tilukset esimerkillisesti, ei pääse myyrät mussuttamaan mamman puutarhaa. Ja näyttää myyräruokavalio olevan hyväksi myös turkille, niin tuuhea ja kiiltävä se on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti on todella velvollisuudentuntoinen isäntä. Ilmeisesti myyrät ovat terveellistä ravintoa - no onhan se luonnollista!

      Delete
  3. Musti olet kunnon isäntä ja tilusten ylivartija! - Pepsi ja emäntä lääpällään 😻😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä ihmekään, sillä Mustiin on moni muukin lääpällään ja tämä mamma myös!

      Delete
  4. Tuollainen hiirenloukku olisi paljon kivempi...mutta allergisten takia täytyy tyytyä markettiloukkuihin. Kaunista on, varsinkin tuo valo. Eilen näkyi pitkästä aikaa sinistä taivasta. Sai oikein havahtumaan, millaisessa harmaudessa on viime kuukaudet eletty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä hiirenloukku on todella tehokas :-D Voi, täällä oli eilen ja toissapäivänä niin mahtava aurinkoinen sää, että se nosti energiakäyrän ihan keväisiin mittoihin.

      Delete
  5. Musti The Myyrienkauhu. Luomuruokaa.

    ReplyDelete
  6. Niin hauska esittely isäntäpantterista kauniiden kuvien kera! Tuli niin ikävä meidän Milliä, joka oli naaraspuolinen hengenheimolainen Mustille. Milli menehtyi vähän aikaa sitten rajuihin kouristeluihin, pelkään aiheuttajaksi sitä ”uutta” hiirimyrkkyä alfakloraloosia. Meillä ei käytetä myrkkyjä, mutta ehkä jollain naapurilla oli ja Milli söi myrkkyä syöneen hiiren. Edellisenä päivänä Milli vietti pitkät ajat kanssani ja oli aivan elinvoimainen itsensä. Suru on suuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten tavattoman ikävää, otan osaa suruusi ja olen minäkin tavattoman surullinen tapahtuneen vuoksi. Myrkyt ovat vihoviimeisiä, kun aina niistä kärsivät sivullisetkin. Todella surullista, kunpa tällaista ei tapahtuisi.

      Delete
  7. Ensimmäinen kuva on kuin pastellimaalaus, kaunista!
    Mustilla on myyrämetsästäjän toivetalvi. Kyllä uni maistuu vatsa täynnä terveellistä ravintoa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuura tuottaa tosiaan pastellisen maiseman, kun oli vielä tuo ihana pehmentävä usva.
      Musti on niin aktiivinen, mutta kyllä sille unikin maistuu, niin yöllä mamman vieressä kuin pitkät päiväunetkin.

      Delete
  8. Oi, mitä tunnelmia kuvissasi on!
    Yhdyn Betweenin sanoihin, ensimmäinen kuva on kuin pastellimaalaus.
    Kuukauden kalenteripoika on ollut mahtavan ahkerana. Ja on kyllä komeakin!<3

    ReplyDelete
    Replies

    1. Kyllä täällä Suomessakin on joskus talvella kaunista ;-) (ei kahedituta yhtään eiyhtään eiyhtään :-D )

      Delete
  9. Ransu ja puutarha kaikkine kauniine puineen ja muine kasveineen sekä näkymineen ovat hienoja, mutta silti Musti on valkoisine lipereineen ja ylvään uljaine olemuksineen kuitenkin se ylivoimaisesti sykähdyttävin ilmestys. Kuin patsas tuossa istumakuvassaan!

    T: Musti-fani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti on... Mustia ei ihan voi sanoin kuvailla, se on niin täydellinen ja ihana ♥

      Delete
  10. On tuo Musti kaunis, kissanrusetti kaulassaa♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on liperi :-D Kyseessä on pastori Panttersson ;-)

      Delete
  11. Ihanat kuvat ja siellä on aurinkokin paistanut! Mahtavaa, että on tuollainen komea myyränmetsästäjä omasta takaa pitämässä puutarhan myyräkantaa minimissä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on aurinko paistanut aivan ihanan keväisesti pari päivää! Laskenut vain hirmu varhain kevääksi ;-)

      Delete
  12. ❤❤❤samettipantteri ❤❤, on hän niin komea! Näillä keleillä myyrillä ei tosiaan ole mitään mahdollisuuksia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin, ei ole myyräraukoilla mahiksia lainkaan! Taitaa Onnikin olla samettipantteri, en vain ole ollut riittävän onnekas päästäkseni hipaisuetäisyydelle ♥

      Delete
  13. Mustia on niin mukava seurata. Miten topakkana ekassa kuvassa tullaankaan saaliin kanssa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Todellakin topakkana, lisäksi kurnutusta kuuluu, että nyt mamma katsomaan, täällä on nähtävää! Sitten pitää kehua ennen kuin hän ryhtyy syömään.

      Delete
  14. Kauniita kuuraisia kuvia ja ihanat kissat! Ransu on kyllä minun suosikki. Maalla on hyvä olla kissoja töissä. Pysyy hiiret ja myyrät kurissa. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransu on aika monen suosikki, se on niin pörröinen ja hassu! Mutta metsästäjänä se on monin verroin Mustia laiskempi, tulee vain kerjäämään mammalta lisää ruokaa :-D

      Delete
  15. Taitaa olla Mustin talvi! Myyrien mahikset heikot! Kuuraiset päivät ovat niin kuvauksellisia, mutta niin ovat pantteritkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kyllä suorastaan riehaantuu puuterilumesta ja vetää lumihepulit, joten lumikin olisi hänelle tervetullut. Mutta hänen mottonsa lienee "sillä mennään mitä saadaan".

      Delete
  16. Mahtava myyrästäjät tuo kalenteripantteri. Ihanat, komeat pojat! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on todella ahkera! Jopa sateella käy nappaamassa pari. Etteivät ala hyppiä silmille.

      Delete
  17. Musti on mahtava, hillitsee ja hallitsee koko saaren myyräkantaa eikä pelkästään oman tontin. Siis oikein hyvä kissa naapureidenkin kannalta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naapureilta ei tosiaan ole poikkipuolista sanaa kuulunut. Etenkin tuossa heti tien toisella puolella olevan punaisen talon alla ja ympäristössä Musti käy päivittäin.

      Delete
  18. Pantteri on kaunis ja fiksu kun antaa tilaa myös kamulle, vaikka hänen kuukausi. Voi Musti .. ihailuni vuorovesi vyöööörryy ylitsesi, tykkäsit tai et! <3

    ReplyDelete
  19. Pantterivuosi 2020 on alkaa erittäin komeasti! ♥

    Pus pus :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantteri kiittää pusuista! Toisin kuin Sulolla, hänellä ei mene vettä korvaan. Vaikka Sulollahan ei siis mennyt vettä korvaan sun pusuista!

      Delete
  20. Niin mä vaan rakastan näitä kalenteripoikien kuvia. Ne on ammattimalleja, uskomattomia petoja mutta lempeitä ja ihania pehmopoikia tarvitatessa ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kissat on juuri tuota kaikkea - kiehtovia otuksia kerrassaan! Eläessä kissan kanssa saa samalla elää kesyttämättömän luontokappaleen kanssa ♥

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!