Saturday, 8 December 2018

Joulukuun kalenteripoika

Musti ilmestyy paikalle lähes aina, kun kahvipannu alkaa korista kahvin valmistuessa. Se on Mustille merkki siitä, että maitotölkki otetaan jääkaapista ja Musti saa siitä tilkan.
Jos mamma on ostanut kermaa jotakin ruokaa varten, saa Musti sitä.

December Calendar Panther
Musti the Panther loves cream, milk, creamy (and smelly!) cheeses and fresh liver. I had not bought that for him for a while, but yesterday I did and he's so pleased. He's a very gentle and kind cat despite his wild panther looks.

Useammin tätä laatua, kiitos.

Eilen ostin Mustille maksaa pitkästä aikaa. Se on sen herkkua.

Ostin ja keitin samalla Ransulle possun kylkiviipaleita, jotta se saa rasvaa. Tätä herkkuaan se ei ole saanut pitkään aikaan. Pentuna Ransu oli tavattoman laiha sairauden takia, mutta sitten sillä olikin taipumusta pyöristymiseen. Kävimme viime viikolla Ransun ensimmäisessä senioritestissä ja siltä otettiin verenpaine, verinäytteet ja punnitus. Samalla selvisi, että Ransu on laihtunut 8 kuukaudessa 450 grammaa, mikä on aika paljon.
Munuais- ja kilpirauhasarvot ovat kuitenkin normaalit, joten syytä laihtumiselle ei löytynyt niistä. Ransu pääsee nyt pitkästä aikaa kaloripitoisemmalle ravinnolle, mikä tuottanee suurta tyydytystä hänelle.

Kotipantteri osaa tekeytyä kahdeksanjalkaiseksi ja kaksihäntäiseksi jättipantteriksi tarvittaessa.

Pantteri toivottaa tervettä ja sopivan kaloripitoista joulukuuta kaikille!

32 comments :

 1. Musti, oi Musti <3 . Tsemppiä massakaudelle, onneksi verikokeista ei löynyt mitään huolestuttavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ei, mutta kaikki ei taida verikokeessa näkyäkään. Tulehduksesta ei ollut verikokeissa merkkejä ja kaikki peruselinarvot ja elektrolyytit ok, mitä lie tarkoittavatkin :-D Ransullahan on välillä masu sekaisin lapsuuden sairaudesta ehkä johtuen, joten voi olla, että laihtuminen on luonnollistakin, tosin vähän mietityttää, miksi juuri nyt - se on ollut dieetillä vuosikaudet ;-) Mutta toivotaan parasta ja yritän antaa sille maistuvampaa ruokaa!

   Delete
  2. Elektrolyytit on veren suola-arvoja, kuten natrium, kalium jne.

   Delete
  3. Kiitos tiedosta! Ei kyllä edelleenkään mitään hajua ko. aineiden funktiosta, mutta pääasia, että ovat normaalit :-D

   Delete
  4. Elektrolyyttejä tarvitaan siihen, että hermosto toimii oikein. Kaikki hermostolliset signaalit perustuu sähkövarauksiin ja niiden eroihin hermosolun sisä- ja ulkopuolella. Natrium ja kalium on ne tyypit, joiden ansiosta varauseroja muodostuu ja hermoviestit kulkee. Ne voi mennä sekaisin esim. siitä, jos on vatsatautihommia, hikoaa kovasti (no kissat ei), pissihommissa on jotakin häikkää tai muuten menettää nestettä kovasti, eikä saa korvaavia suoloja ravinnostansa. Noin niin kuin hyvin lyhyesti ;)

   Asiaan sitten! ♥ & Musti hearts; *pusu pusu pusu* ja ♥ Ransu ♥ *pusu pusu pusu* Toivottavasti Ransu saa linjansa kuntoon ja on muutenkin terve ja iloinen! Samoin kuin Musti tietysti!

   Delete
  5. Ahaa! Kiitos selvityksestä. Sittenhän ekeltrolyyttiasiastakin selviää monta tärkeää juttua. Onneksi Ransun arvoissa kaikki on kunnossa, paitsi verihiutaleita vähänlaisesti, mutta se voi olla vääristynyt tulos, ja joka tapauksessa Ransu tutkitaan uudestaan muutaman kuukauden päästä. Pääasia on, että Ransu tuntuu voivan vallan mainiosti. Tänäänkin on kerjännyt possua, herättänyt mua puremalla nenään, kerjännyt possua, hepuloinut, leikkinyt, kerjänyt possua, levännyt ja vaatinut (sekä päässyt) ulos ja kerjännyt possua. Ostin pojille catoils-öljyä, jota ovat myös saaneet, vaikka eivät niin kovasti halunneetkaan ;-) Ja sitten Ransu saa vielä iltapossua.

   Delete
  6. Ransun päivä kuulostaa juuri sellaiselta, kuin terveen ja iloisen kissan päivän kuuluukin kuulostaa :D

   Delete
  7. Listasta unohtui pyykkitelineen alla vaaniminen, kun mamma ripusti pyykkiä. Sekin on Ransun lempipuuhaa. Tänään ostin exigent-raksuja, jotka olivat Ransun herkkua silloin, kun se oli pieni. Sekoitin nyt niitä urinary-raksujen sekaan, jos ruoka alkaisi maistua. Ransua on ehkä alkanut tympiä vuodesta toiseen samojen vähäkaloristen urinaryjen syöminen.

   Delete
 2. Ransulle pitää antaa runsaasti kinkkua joulunaikaan. Jättipantteri näyttää hurjalle vartijalle! - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on täysin samaa mieltä - ja nimenomaan kinkkua, jossa on paksu kerros silavaa. Joku äitini vanha sukulainen kutsui sitä punsaksi ja sitä piti olla joulukinkussa paljon, varmaan puolet. Ransu on samoilla linjoilla :-D

   Delete
 3. Mukavia joulunalus päiviä mussukoille <3 Ja emännälle kans :)

  ReplyDelete
 4. Jokaisella on herkkunsa! Kissoillakin!! Kotipantterille terveiset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, ja ihan eri herkut onkin :-D Ransu ei koske raakaan maksaan pitkällä tikullakaan, eikä Musti syö keitettyä sikaa kuin sitten, jos ei ole muuta syötävää.
   Musti kiittää ja lähetämme terveiset sinne paikallisille panttereille!

   Delete
 5. Olipa kiva että nuo arvot oli kunnossa, jospa Ransu on vaan kesällä liikkunut enemmän kun oli niin kauniit kelitkin pitkään syksyyn:) Itsekkin huomasi että tuli koko kesä kyllä liikuttua enemmän kuin aikoihin kun ei tarvinnut sadepäiviä pakoilla:) On kyllä komia pantteri:) Mukavaa viikonloppua ja leppoisia joulunalus tunnelmia♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinne! Täytyy toivoa, ettei suuntaus Ransun painossa jatku.

   Delete
 6. Hyvä, että Ransun arvot olivat kunnossa. Toivottavasti painonlasku on vain tilapäistä. Ehkä Ransu on laihduttanut jaksaakseen syödä jouluherkkuja. Toivotaan niin.
  Mahtava 8-jalkainen Musti-pantteri! Tuollaista ei ihan joka pihassa nähdäkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, tiedä noista Ransun aatoksista. Kinkun ystävä se tosiaan on ;-) Sille on kyllä maistuneet urinary-nappulat viime aikoina tavallista huonommin, vaikka hyvä ruoka kyllä maistuu. Täytyy siis tarjota parempaa laatua.

   Delete
 7. Aika paljon on laihtunut, mutta kuuma kesä on varmaan tehnyt myös tehtävänsä, ei ruoka niin maistu. Tuhtia ruokaa nyt Ransulle vaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, täytyy vaihtaa urinary-nappulat moderate calorie -versiosta tavallisiin, ja tarjota muuta hyvää seassa.

   Delete
 8. Musti ja Mustin herkkuhetki! <3 Oma Muruseni on joka aamuvalmiina odottamassa kinkkua leivänpäältä. Yleensä muutama pieni pala riittää, mutta ne pitää henkilökunnan tarjoilla kuningattarelle. :) Toivottavasti Ransua ei vaivaa mikään vakavampi ja paino ei ainakaan lisää putoaisi. Hyvä syy saada syödä herkkuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muruselle tietysti pöytiintarjoilu ♥
   Nyt ei Ransua tarvitse pitää dieetillä, olen monta vuotta vahtinut sen painoa nousemasta. Se onkin saanut parin viikon sisään useaan otteeseen keitettyä silavasiivua :-)

   Delete
 9. Toivottavasti Ransulla ei ole mitään vakavampaa, herra on juuri parhaassa iässä. Eikö ole hauska akun eläimet oppivat tietämään tiettyjen ruokatavaroiden ja jääkaapin oven avaamisen äänet. Tulevat salamana paikalle herkkujen toivossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti juoksee paikalle silloinkin, kun leikkaan sipulia, siinä toivossa varmaan, että se olisi maksaa tai peuraa. Pettymys on yleensä melkoinen, mutta silti se jaksaa tulla yhä uudestaan.
   Kun Ransu oli pieni, olin todella huolissani sen langanlaihuudesta. Sitten olin huolissani, että se lihoo ja nyt taas, kun se on laihtunut. Huoh. Huolen määrä on vakio!

   Delete
 10. Ihana kalenteripoika.
  Iloista joulukuuta myös sinne .

  ReplyDelete
 11. Voi, tuo musta poika vie sydämen (ei keitettynä) kerta toisensa jälkeen! Ransulle myös toivotaan kaikkea parasta ja varsinkin namiruokia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei keitettynä ;-D Musti tykääkin raa'asta!
   Kiitos! Nyt Ransu voi taas hyvin, on pysynyt ruoka sisällä muutaman päivän oikein hyvin. Sillä kun menee masu ylösalaisin säännöllisesti, on aina mennyt. Toivottavasti nyt olisi rauhallinen masu pitkään, kun pitäisi saada grammoja - tai ainakaan ei pitäisi päästä laihtumaan enää. Muuten se on kyllä ihan normaali samanlainen kuin aina, kaikin puolin.

   Delete
 12. Hmmm, kaloreita varmasti riittää joulukuussa;)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!