Saturday 5 December 2015

Sade piiskaa

Vietän pitkästä aikaa päiviä kotona saaressa, mutta ulkohommiin ei valitettavasti nyt pääse. Täytyy olla sisällä. Päiväkin on niin mahdottoman lyhyt. Olen ainakin saanut tehtyä saippuaa ja tilauskäsitöitä sekä luettua.

Forced indoors
The weather has been and still is awful. There has been storm wind and rain, and will be for the next couple of days. There is not much else to do than read, knit and make soap. 
The day is also so very short at this time of year – only some six hours of daylight and still getting shorter. I seriously doubt the sanity of my ancestors who decided to populate this hostile land.


Onneksi ilonamme ovat pelargonit. Vasemmalla 'Raspberry Ripple' ja oikealla 'Prins Nikolai'. Sen vieressä näkyy muutama 'Brightstonen' nuppu.

'Raspberry Ripple'


'Catalina'

Eilen nostin puutarhakalusteet pystyyn, tänä aamuna ne olivat taas kumossa. Köynnöskaaret on onneksi tukevasti pystytetty, muuten ne olisivat jo lentäneet Turkuun.


Puutarhassa ilahduttavat syyssahramit, ja jokunen avautuva valkokukkainen syysmyrkkyliljakin pilkistää vielä sormustinkukan vihreiden lehtien seasta. Ihanaa!


Mieltä lämmittää myös ystävä, jonka lähettämä kortti toivottaa Hyvää joulua kevättä! Kortti on itse tehty ja sitä koristavat laulavat kissat, jouluruusut ja vanamot. Tiedän jo nyt, että tämä on tämän vuoden ihanin joulukortti! Kortin mukana tuli pussillinen tummanpunakukkaisen harjaneilikan siemeniä. Onnea ovat puutarhamieliset ystävät.
Iloista kevään ja valoistuvien päivien odottelua siis kaikille muillekin!

Syysmyrkkylilja – Colchicum autumnale
Syyssahrami – Crocus speciosus

44 comments :

  1. Täällä tuli koko yön vettä vaakatasossa. Mahtaa talon seinät olla märät. Kaunis on kortti, kissamainen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaikki on märkää :-D Onneksi sain tänään peitettyä yhden vanhemman taloni ikkunattoman ikkuna-aukon, sitä suojaava peite oli mennyt riekaleiksi. Se ei onneksi ollut ihan tuulen puolella tosin, muuten olisi koko tupa varmaan märkä.

      Delete
  2. Replies
    1. Onneksi on sisäkasvit, muuten olisi liian ankeaa. Vaikka ulkona on kyllä vielä kivan vihreää, siellä ei vain pysty nyt olemaan!

      Delete
  3. Varsin viihtyisä nurkkaus sinulla. Oikein kotoisaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, kuvassa on lähes koko olohuone, se on niin pieni :-D Yhtä nurkkausta siis koko huone! Kotoisaa on, kissatkin viihtyvät ja se on tärkeää ♥

      Delete
  4. Ooh siellä on aivan kesäistä vielä, kiva kun pääsit saareen. Minulta lensi nupit kummastakin samanlaisesta kaaresta, etsin niitä nyt kissojen ja koirien kanssa...pelargonit ovat niin söpöjä vieläkin, pärjäävätkö siis ihan viikkoja ilman kasteluja vai viritteletkö kastelusysteemejä? Vai että sellainen kevätjoulukortti tuli sinulle, katteja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katteja ja siemeniä :-)
      Voi hitsi, toivottavasti nupit löytyy!
      Pelargonit kestää kuukaudenkin kastelemattomuuden, kun sisälämpötila on mulla vain noin viidessä asteessa, kun olen poissa. Mitä viileämpää, sitä vähemmän vettä ne kaipaa. Ja ne näyttävät oikein tykkäävän kuivista kausista, ovat siis juuri passeleita huonekasveja minulle! Verenpisana, riippaorvokki ja huone-esikko ovat sitten vaikeampia, niille täytyy kaataa isot aluslautaset täyteen vettä, ja tuo pasuuna - se pudottaa lehtiään aina kun on päässyt kuivumaan. Mutta ei sekään siihen kuole, rumenee vain :-D

      Delete
  5. mikäpä sen mukavampaa kuin kääriytyä huopaan sohvan nurkkaan hyvän kirjan tai kutimen kera;)
    täälkin sataa parhaillaan, sateen ropina vaan tuntuu niin hyvältä, minua se rauhoittaa kummasti

    ReplyDelete
    Replies
    1. No joo, tavallaan. Tänä vuodenaikana vaan tuntuu siltä, että sitä käpertymisaikaa on 20 tuntia vuorokaudessa ja valoisaa aivan liian vähän... ja kun haluaisin oikeasti ulkohommiin pitkästä aikaa! Ärh.

      Delete
  6. Nyt on aika, kun kaksi pimeetä vastakkain. Ilman valoa ei näe päivälläkäänm mitään tehdä.
    ja sinulla vielä ilona noin paljon kukkia, ihanaa kun saame katsella niitä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinhän se on, lamppuja tarvitaan kovasti. Ja tajusin taas pimeän tullen, että unohdin tänäänkin laittaa ulkovalosarjat paikoilleen. Tuolla myrskytuulessa ei kovin paljon viitsi oleilla silloinkaan, kun on valoisaa.
      Pelargonit ovat ihania, koko ajan on joku kukassa. Kevättalvella vähiten, mutta silloin alkaa olla kevään odotus niin huipussaan, että jaksaa ilmankin.

      Delete
  7. Melkoista myrskyä nämä syksyt nykyisin. Ihanasti vielä pelargoniasi kukkivat ja varsinkin tuo "sadeikkuna" -kuva on hieno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syksy oli marraskuuhun asti ihanan lämmin ja tyyni, oikein ihmeellinen. Kaipa näiden myrskyjenkin on joskus tultava ;-) Muistan lukeneeni, että talvimyrskyt yleistyvät, ja siltä tämä tosiaan vaikuttaa.
      Onneksi on pelargoneja!

      Delete
  8. Replies
    1. Niinpä, kevään toivotus tähän aikaan vuodesta on ihan ylellisyyttä!

      Delete
  9. Replies
    1. No eikö oo, kevätihmiselle paras joulukortti :-D

      Delete
  10. Tuo sun olohuoneesi on kyllä varsinainen namu ja kortti on ihana!

    ReplyDelete
  11. Kevät se koittaa kohta ja päästään pihalle hommiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunpa koittaisikin! Elän taas vakaassa uskossa, että kevät saapuu helmikuussa. Siihen on vain pari kuukautta.

      Delete
  12. Voi miten tunnelmallista ja kaunista!

    ReplyDelete
  13. Ihana hyvänmielen kotoilu ja sisäily postaus,
    niin keväinen :)

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Tuo olohuoneen lämmin punaruskea tunnelma korostuu, kun ulkona riehuu syysmyrsky. Se on mukavaa :-)

      Delete
  15. Sun täytyy laittaa painot housuihin lentoon lähdön estämiseksi.
    On suloinen kortti! Nuo hennot vanamot ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, painot, juu! Enemmän olen huolissani untuvaisen Ransun maassa pysymisestä. Tuuli saa pojat hepuloimaan, pääsevät ainakin purkamaan energiaa kun säntäilevät sinne tänne.
      Vanamot on niin ihanat, näyttää olevan joku leimasin ehkä. Suloinen!

      Delete
  16. Eihän tässä kevään alkuun ole kovinkaan montaa aamua enää...eikös 22.12. ole talvipäivän seisaus ja siitä laskien ..... 16 aamua, siis kohta :D

    Onpa Sinulla tuo ikkunanurkka aika houkutteleva niin kässyhommiin kuin lukemiseenkin! Ulos ei kyllä viitsi nyt mennä, kesällä ehtii hyvin, mutta tuuli on henkäillyt niin kovasti ja varmaan siellä rannassa vielä enemmän, laita kiviä taskuun ettei tuuli vie Sinuakin sinne Turkuun tai vielä kauemmaksi!

    Rapsutukset pojille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että, kevään alku 22.12., mainiota :-)
      Olkkari on kyllä mukava, eikä vähiten pelargonikokoelman ja pasuunapuun ansiosta! Voi ajatella olevansa jossakin puutarhassa. Seinissäkin on kukkia :-)

      Delete
  17. Ihanan kodikasta! Kyllä tuolla kannattaa sisällä ollakin :) Täällä myös tuulee ja sataa jo toista päivää...eläinten kanssa minäkin vain, mies on näytelmäharkoissa, kun häntä pyydettiin sijaisuuteen, mutta illalla mennään yhdessä Itsenäisyys-päivä seuroihin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepä kiva kuulla, rauhallinen päivä ja mukavaa illanviettoa :-)

      Delete
  18. Täälläkin sataa vaakatasossa ja tuulee niin, että sähköt vilkkuvat alituiseen. Ei siis ihme, että teillä puutarhakalusteet uhkaavat lentää Turkuun saakka.
    Ihana kortti. Siinä on ihan kaikki, mikä saa puutarha-kissa -ihmisen onnelliseksi eli kissakuvat ja siemenet kukkasilla koristeltuina.
    Hyvää itsenäisyyspäivää sinne kotoisaan käsityönurkkaukseen - ja kissoille kans!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä puolestaan tänään viimein vilkkuu aurinko! Ainakin välillä. Sade on siis tauonnut. Tuulesta huolimatta keli tuntuu suorastaan hienolta.
      Kortissa on kaikki ihanat asiat tiivistettynä. Nuo vanhajanan kiiltokuvakissat ovat ylisöpöjä.
      Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!

      Delete
  19. Niin kutsuvan kodikas olohuone ♥. Ja aivan huippuhieno kissakortti!

    ReplyDelete
  20. Näillä ilmoilla tuo olohuoneen nurkkaus on kutsuva. Tuohon punaiseen tuoliin voi kääriytyä vaikka kuinka moneksi päiväksi kisujen kanssa. Huoh! Vaikka taitaa sinulla nyt löytyä muita kiireitä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiireet alkavat kohtapuoliin olla onneksi ohi, joulumarkkinoillekaan en enää mene kuin ensi vuonna seuraavan kerran. Pian helpottaa! Kaikenlaista myrskyn jäljiltä korjattavaa on tosin nyt ilmaantunut työlistalle.

      Delete
  21. Replies
    1. Niin on. Siinä on just kaikki parhaat jutut.

      Delete
  22. Tähän aikaan vuodesta ulkona tuntuu, että kaikki täytyisi pultata maahan kiinni. Kaikki, mikä on jäänyt keräämättä talvisäilöön. Jopa puutarhan hengetär <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, puutarhan hengetär on viilettänyt tuulen mukana jonnekin kaukomaille! Ilmankos ulkona onkin vähän ankeaa ;-)

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!