Friday 27 November 2015

Joulumarkkinoille

Huomenna ja sunnuntaina pidetään taas perinteiset Hvitträskin joulumarkkinat, joihin osallistun nettikauppani Elsan lempituolin kanssa. Tämä kuva on viimevuotisilta markkinoilta. Tunnelma Gesellius-Lindgren-Saarisen entisessä arkkitehtitoimiston ateljeessa on ainutlaatuinen.

♕ Markkinat pidetään 28.–29.11.2015 klo 11–17. Sisäänpääsy on ilmainen. Tervetuloa! ♕

This weekend the traditional Christmas fair will be held again at Hvitträsk arts & crafts home and architecture studio in Kirkkonummi. I'm participating with my web shop.


Pyydettiin lisää käsitöiden esittelyjä. Läheskään kaikkea en muista kuvata. Talvikaudella teen aina jonkin verran näitä neuletakkeja tilauksesta, näitä tilataan nettikaupastani. Langat ovat ystävien lampaista ja kehruutan ne itse. Malli on omasta päästä, kun vuosia sitten näin tuon kivan ruutukuvion jossakin lehden kuvassa. Tämä takki on myyty, markkinoille minulla on valmiina vain joitakin lasten kokoja.

Sen verran kuin olen ehtinyt, olen neulonut kalastajanhanskoja ja lapasia sun muita pieniä neulomuksia. Lisäksi myynnissä on villalankaa sekä lampaan väreissä että kasvivärjättynä, kuvassa taustalla on punapuulla saatua ruskeaa.


Kotona kukkii ihana keväänvihreä 'Evergreen' -ritarinkukka, ystävän istuttama ja antama. Kevätihmisen paras joulukukka muistuttaa keväästä, minkä lahjan antaja osasikin arvata.
Iloista kevään odotusta kaikille muillekin!

Ritarinkukka – Hippeastrum

32 comments :

  1. Voi miten ihana Evergreen, ensimmäinen kevätkukka :)
    Upeita käsitöitä, luonnollinen lampaanvilla on tavattoman kaunista. Huomenna olemme menossa toiseen suuntaan markkinoille, jaksaisikohan vielä sunnuntaina lähteä Hvitträskin tunnelmiin. Onnea markkinoille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee, joulukukka onkin ensimmäinen kevätkukka!
      Ei kai sitä koko viikonloppua jaksa liesussa olla ;-)

      Delete
  2. Pääseekö siellä läppäämään tassua Villahousupoikien kanssa? Jos kyllä, sit tulen :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omaa villahousupoikaa en todellakaan ota markkinasählinkiin, mutta en mene takuuseen siitä, etteikö siellä saattaisi pyöriä joku toinen villahousuihin pukeutunut sälli :-D

      Delete
  3. Oijjoi, mikä villatakki!!!!!!! <3 Ja, kyllä koko markkinatouhu kuulostaa ihanalta. Mä ajattelin ensi kertaa kävästä huomenna Toivolan vanhalla pihalla Jyväskylässä. Onpahan siis säästetty edes jokunen vanha talo tässäkin kaupungissa. Nyyh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos!
      Joulumarkkinat vanhassa miljöössä ovat parhaita. Ja usein myös riittävän rauhallisia ;-)

      Delete
  4. Ihana, erikoinen ritarinkukka! Tykkään. Kaunis villatakki myös.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tykkään itsekin näistä, joissa on kapeat sirot terälehdet. Tulee mieleen joku eksoottinen orkidea, tuo vihreä väri vielä lisää tenhoa.

      Delete
  5. Nytkö ne myyjäiset on! Kylläpä aika kiitää. Ransun villastakin vois kehrätä lankaa ja kutia nukkekotiin jonkun peiton tai kizulle nukkuma-alustan.
    Miten suloinen kukka! Ajatukset siintää keväseen.
    Kassakoneen kilinää viikonloppuusi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika menee onneksi nopeasti, kohta on kevät :-)
      Hih, Ransun masu-untuvista saisi super-deluxe-lankaa esimerkiksi maailman pehmoisimpia unisukkia varten.
      Kiitos!

      Delete
  6. Minun tieni suuntaa huomenna kohti Porvoota! Täytyy käydä lasten kanssa moikkaamassa äitiäni ja siskoani, kun tulevat Keski-suomesta asti sinne päiväretkelle. Tuonne Hvitträskiin haluaisin päästä joku kerta myös kesä aikaan. Hyviä markkinoita sinulle!

    ReplyDelete
  7. Hauska ritarinkukka. Mukavia myyjäisiä ja paljon asiakkaita. Minä en taaskaan pääse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Matka on vähän pitkä sieltä teiltä päin. Eipä silti, Hvitträsk on pitkänkin taipaleen väärti.

      Delete
  8. Menestystä myyjäisiin! Kaunis letti kynsikkäissä.

    ReplyDelete
  9. Iloista kevään odotusta sinullekin:D

    ReplyDelete
  10. Uuh tuo vihreä amaryllis, tahtoisin tuollaisen! Facessakin melkein sydän pysähtyi kun näin sen. Talven hienoin kukka! Tämä Hvitträsk-markkinamainos saa aina minut sen sijaan raivojen valtaan kun en ikinä muka ehdi sinne ja aina tekisi mieli. Onnea markkinoille, toivottavasti kauppa käy suvereenisti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En yhtään tiedä, mistä amaryllis on hankittu, kun sen lahjaksi sain.
      Toivottavasti jonakin vuonna ehdit Hvitträskiin!

      Delete
  11. Toivotaan että kauppa käy.
    Ihana villatakki ja tuo ritarinkukka on jotain ihan tajuttoman kaunista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Vihreä ritarinkukka on erikoinen ja ihana.

      Delete
  12. Varmasti ihanat joulumarkkinat. Todella kaunis villatakki. Hyvää ensimmäistä adventtia.

    ReplyDelete
  13. Aivan ihana amaryllis!
    Mulla joulunodotus on jotenkin vaiheessa, jospa tänään saatais tapetti seinään ja listat paikoilleen, niin vois alkaa virittään jouluvaloja;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuossa vaiheessa ei varmaan hirveästi intoile joulukoristelusta, kun on remppatohinassa. Mutta tulee se joulu ilmankin koristelua ;-)

      Delete
  14. Söötti "vohvelikuvio" malli. TämäKIN olisi farkkujen partnerina kiva, teeppari vain alle. Jos tulisi edes hiukan lunta ja postikorttimaisema, olisi joulumarkkinafiilis vähän eri kuin vesisateessa, mutta kivat joka tapauksessa.

    Lunta viime viikolla tulikin ja oli kaunista kun puut notkuivat valkoisina, tämä mudankurainen maisema ei nostata joulutunnelmaa kattoon.
    Sirpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, itse olen tyytyväinen, ettei ollut vaaraa juuttua lumihankeen, niinkin minulle yhtenä vuonna kävi Hvitträskistä lähtiessä :-D

      Delete
  15. Hvitträsk onkin tunnelmallinen joulumarkkina paikka! ihania nämä sinun neuleesi, mukavaa kun esittelet välillä niitäkin.
    nyt olikin melkoinen joulumarkkina viikonloppu, täällä päin sit ei ihan joka markkinoille enää väkeä riittänyt, kun liian monta tapahtumaa samalla viikonlopulla. itse olen suosiolla jättänyt markkinat tältä syksyltä väliin ja olen keskittynyt vain tilaustöiden tekemiseen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepä harmillista, että seudun tapahtumat osuivat samalle viikonlopulle!
      Hvitträskissä on kiva rauhallinen tunnelma.

      Delete
  16. Ihanan pehmoiselta ja lämpimältä näyttää tuo tekemäsi villatakki <3 Noilla markkinoilla olisi kiva joskus päästä käymään :) Kivaa joulukuuta sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, samaa sinne, tunnelmallista joulukuuta!

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!