Wednesday, 9 July 2014

Pienikokoista remonttia

Nukketalon remontti on edennyt hieman. Toisen kerroksen sähkötyöt ovat kesken ja esimerkiksi makuualkovista puuttuvat edelleen valaisimet eikä halli/ompeluhuoneen kattolamppuakaan ole vielä kytketty.
Sain silti korjattua sängyn oikean pituiseksi patjalle ja kiinnitettyä pyyhetelineen kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen seinältä pudonnut taulukin pääsi takaisin paikoilleen. Kalustaminen saa odottaa sähköjohtojen ja kattolistojen kiinnittämistä.

My dolls' house first floor is still awaiting wiring and decoration such as cornices. However, I tidied it a little bit and finally got around to removing Christmas decorations – for the first time in maybe two years (or more).

Alakerta on jo valmis, mutta keittön seinältä oli myös pudonnut valaisin. Sekin on nyt kiinnitetty, samalla tein pieniä muutoksia sekaiseksi menneeseen sisustukseen.

Musta Hercule-kissa sai viimein kunnollisia raksuja (=kahvinporoja) makkaranviipaleiden sijaan.

Tango-koira siirtyi vahtimaan eteistä.

Ruokailuhuoneesta korjattiin pois joulukuusi ja takanreunukselta muut joulukoristeet. Miss Marple -kissa nauttii takkatulen loimusta teen, donitsien ja punaviinin kanssa. Myös vihreät kuulat ja runebergintortut ovat siirtyneet odottamaan sopivampaa vuodenaikaa.

Ruokasaliin on ilmestynyt pari laatikkoa, olisikohan jotakin muuttohommia? Toisaalta, remontin keskellä laatikoita on aina.

Toisesta kerroksesta ovat puuttuneet myös verhot. Makuuhuoneen toisen ikkunan verhot syntyivät ystävän antamista pitsitilkuista.

Ulko-ovestakin otettiin pois joulukranssi – johan se on ollut siinä useamman vuoden. Talon kulmalle on ilmestynyt postilaatikko. Tässä valtakunnassa vanhan ajan kirjepostit ovat arvossaan.

27 comments :

 1. Voisko noista joulukoristeista sanoa, että ei yhtää liian aikaisin :D Täytyykin käydä tarkistamassa onko Villa Nabucossa joulu ;)

  ReplyDelete
 2. IIIIIH! Ja pitsitilkut :-))

  ReplyDelete
 3. Ohhoh - ompas komean näköinen rakennus kaikkine pikku huoneineen - vautsi. taitaa olla juurikin sopivan kokoisia remonttihommia näin ensimmäisillä helteillä =)

  ReplyDelete
 4. Vautsi, ihania juttuja :)

  ReplyDelete
 5. On siinä remonttia, kun tehdään sekä isoa remonttia omalla tontilla, että pikkuremonttia nukketalossa!

  Mutta jokseenkin hassulta kuulosti, että sänky muutettiin patjan mittaiseksi. Yleensä toisinpäin ;-D

  ReplyDelete
 6. Emäntä: Ihana! Onko sinulla monta kerrosta talossa? Onko koko talosta ehkä kuvaa jossain sinun blogissa?

  ReplyDelete
 7. Donitseja kera punaviinin, aika vinkeä yhdistelmä!

  ReplyDelete
 8. Oi että on upea nukkekoti.

  ReplyDelete
 9. Amalia; Noo eiiii, varsinkin kun koko viime vuoden ne olivat paikoillaan. Kurkkaapa Nabuccoon, jos siellä vaikka piileskelisi vielä joku joulukoriste ;-)

  Zepa; Kiva, tunnistit ne :-) Sitä toivoinkin.

  Zelda; Kiitos :-)

  satunNainen Paula; Kiitos!

  Jori; No juu, ei tule hiki noissa hommissa ;-)

  Elise; Kiitos :-)

  Henna, Friede ja Figo; Joo, tosiaan :-D Tässä tapauksessa oli helpompaa sahata sänkyä (rautasahalla) kuin ommella upean yksityiskohtaisesti tehtyyn vanhaan joustinpatjaan lisäpala. Tilasin sängyn Ameriikasta, ja siinä taisi tulla jokin moka tuuma-sentti -muunnoissa.
  Pääasia, että elämässä on remonttia ;-)

  Pepsi + Max; Kerroksia on kolme, mutta ylimmässä kerroksessa ei ole vielä mitään, ei edes väliseiniä. Kun klikkaat jutun lopussa olevaa nukkekoti-tunnistesanaa, saat esiin muutkin nukketalopostaukset.

  Myrsky ja Minna; Kaikkea kannattaa kokeilla ;-)

  Kosotäti; Kiitos!

  ReplyDelete
 10. On sitte pikkasen hiano nukkekoti! Ja ihan parhaat nimet kissoilla.

  ReplyDelete
 11. Niin ihana minivaltakunta ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia!

  ReplyDelete
 12. Maija; Kissoilla pitää tietenkin olla parhaita nimiä :-)

  Anna S; On se tosi kiva harrastus, suosittelen!

  ReplyDelete
 13. Kivaa ja kaunista remonttia oletkin tehnyt! Kuinka nuo sesongit niin nopsaan vaihtuvatkin jottei koristeineen perässä pysy.
  Aiemmassa postauksessasi on kuva, missä kärpäset asustaa. Se on niin 200%:n täydellinen tunnelmaltaan, sitä tuijottaisin vaikka kuinka kauan, ihana!

  ReplyDelete
 14. Kylläpä Sinulla taitoa ja virtaa riittää! Ihana talo, niin ihana!! Mistä talosi runko on kotoisin, vai oletko senkin itse rakentanut? Mitähän nukketalossasi tapahtuu illalla kun valot sammuvat, kuinka joulusatu jatkuu...

  terveisin

  Kivipellon Saila

  ReplyDelete
 15. Pike; Älä muuta sano, joulu muuttuu juhannukseksi hujauksessa ja sitten taas toisinpäin. Kesätunnelmat ovat mukavia :-)

  Kivipellon Saila; Kiitos! Nukkekoti on mukava harrastus, ja siinä saa ajan kulumaan todella nopsaan!
  Talo on ostettu Nalle- ja nukkemarkkinoilta Helsingistä muutama vuosi sitten. Mutta se on indonesialainen halpavalmiste ja huonekorkeus ei ollenkaan vastaa tuon ajan huoneita, jonka tyylinen talo on, vaan lähinnä 70-lukua :-( En tajunnut tätä asiaa silloin kun sen ostin. Jos ostan uuden nukketalon joskus, pidän tarkoin huolta, että huonekorkeus on oikea. Nukketalojen yleisin mittakaavahan on 1:12.
  Minähän en tiedä, mitä talossa yöllä tapahtuu, mutta joku on joskus viskellyt siellä vihreitä kuulia ympäri ruokasalia, ja taluja ja valaisimia on pudonnut seiniltä ;-D

  ReplyDelete
 16. Niin viihtyisää, että voisin muuttaa asumaan tuonne. Keittiökin on hirveän kodikas.

  ReplyDelete
 17. En tajunutkaan, että nukkekotisi on näin upea, aivan huikea!

  tv. Leena

  ReplyDelete
 18. Ihanan eläväinen nukketalo <3 Näistä kuvista saisi oman kirjansa!

  ReplyDelete
 19. Minitalo on todella hieno! Niin paljon yksityiskohtia!

  ReplyDelete
 20. Paula; Talosta on tosiaan tullut viihtyisä. Sinne olisi kiva mennä esimerkiksi lomalle, jos mahtuisi.

  Leena; Kiitos!

  Satu; Kiitos!

  Kaisa Reetta; Sinne on vielä aika paljon kalusteita ja rekvisiittaa, mutta koska niitä pitää aina nostaa pois, kun tekee isompaa remonttia (talo heiluu), niin ehkä sitten vasta lopuksi.

  Sulo; Niin, siellä on koirakin! Vaikka ei olekaan peke.

  ReplyDelete
 21. Pitkästä aikaa Herculen ja Neiti Marplen kuulumisia! Kiva, että niille kuuluu hyvää. Kummitteleeko talossa, vai Tangoko siellä pudottelee tavaroita?

  ReplyDelete
 22. Voi olla, että riehuja on myös Jeevesin haamu. Olen ajatellut hankkia hänet talooni, mutta hän ei ole vielä inkarnoitunut. Hän on kenties turhautunut.

  ReplyDelete
 23. No höh, Jeeves tietenkin! Järjestää sotkuja, jotta ymmärtäisit, että häntä tarvitaan pikaisesti.

  ReplyDelete
 24. :-D Täytynee korjata asia mitä pikimmin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!