Monday, 14 January 2013

Elämää ja entistä elämää pihalla

Onneksi näin keskitalvella ei sentään ihan kaikki ole kuollutta. Tai eiväthän kaikki kasvit kuolleita ole, siltä ne vain näyttävät.
Pikkulinnut, tai ne sinnittelijät jotka ovat jääneet talveksi, pyörähtävät pihalla päivittäin.

In the winter, when there is very little life in the garden, birds become important. They bring some joy into seemingly dead landscape.

Tammikuun alkupäivinä, kun lumet olivat sulaneet, löysi Ransu pihalta mielenkiintoisia jätöksiä. Kuka on kakannut pihalleni?

Sitten Ransu seurasi minua talon toiselle puolelle, pitäytyen paljaalla nurmikolla aina kun sellaista löytyi.

Sulaneen kinoksen alta paljastui myyrien käytävä!

Käytävässä oli myös aukko, josta se jatkui tunnelina maan alla.
Onneksi meiltä löytyy myyräekspertti.

Jätin Ransun jatkamaan hommia eikä kulunut kymmentäkään minuuttia, kun se jo toi ensimmäisen saaliin eteiseen.
Antoisaa illanjatkoa!

35 comments :

 1. Oho, onpa teillä sulanut lumi pois! Täällä sitä vielä riittää, vaikkei uutta ole tullutkaan. Jännän näköistä, ehkä teidän saari on kuitenkin niin merellä, että ilmasto on erilainen kuin meidän saarella!

  Linnuista sen verran, että kun käydään viemässä linturuokintapaikkaan murkinaa tipuille illalla, niin siinä puussa NUKKUU yksi mustarastas! Siis joka ilta! Ekana iltana mutsi osoitteli sitä taskulampulla, luuli että se on kuollut...hehehe...lintu oli paikallaan ja mulkoili vihaisena häirikkömutsia. Nykyään saa koisata rauhassa siinä yläoksalla, eikä välitä meistä ollenkaan.

  Mukavaa viikon aloitusta sinne jätkille!

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Joo, kyllä sitä lunta tuli taas uudestaan, tää oli välitilanne. Täällä oli joulun jälkeen yli viikko plussalla, pk-seudulla taisi olla kumminkin välillä vähän pakkastakin, silloin ei lumet oikein sula.
  Meitä naurattaa teidän häirikkömutsi :-D Ja vihainen rastas. Onneksi se saa nykyään nukkua rauhassa, tai niin rauhassa kuin nyt kaupungin valoissa ylipäätään voi!

  ReplyDelete
 3. Vautsi mikä seikkailua. Ransu on kyllä onnekas kun saa tutkia tuollaisia juttuja, meidän tytsyt vaan tsiikaa lintuja ikkunan läpi!

  ReplyDelete
 4. Salamannopea karvatassu! Pusi, pusi.

  ReplyDelete
 5. Joo, luulen, että kissa on varsin tyytyväinen saadessaan päästä oikeaan myyräjahtiin, ainakin siltä se vaikuttaa. Ja tyytyväisyys saaliin nappaamisesta näkyy ja kuuluu, Ransu taitaa tuoda jokaisen saaliin maukuen eteiseen näytille. Musti sentään syö asiallisemmin useimmat jossain ulkona.
  Ransun salaisuus on varmaan sen pehmoinen ja pyöreä ulkomuoto - myyrät eivät osaa aavistaa vaaraa...

  ReplyDelete
 6. Hyvä Ransu! Myyrille kyytiä!

  ReplyDelete
 7. Onneksi siellä on ahkerat myyränpyytäjät! :)

  ReplyDelete
 8. Myyrät on kyllä semmoisia mönkijöitä,että...
  Onneksi meilläkin Hiltunen on hyvin verottanut kantaa pienemmäksi :)

  ReplyDelete
 9. Siis kuka on myyräexpertti? Ransu. Ihan mieletöntä. Olet Saila varmasti ylpeä mamma:)

  ReplyDelete
 10. Kiitos kommenteista! Kyllä täällä saa aika rauhallisin mielin elellä tietäen, että myyrillä ja hiirillä on mahdollisimman tukalat oltavat. Mutta paksun hangen alle ei kissakaan pääse niihin oikein käsiksi. Onneksi nyt taas pääsee!

  ReplyDelete
 11. Hyvä kun talossa on kunnon metsästäjä. Ei ois kyllä kivaa, jos ei ois lunta.

  ReplyDelete
 12. Mahtava myyrien verkostokäytävä, en mä ole koskaan tuommosta nähnyt! Mahtoi siinä Ransu olla innoissaan ;)

  ReplyDelete
 13. Amalia; Hmm, minusta on kivempaa jos ei ole lunta. Kaikkein kivointa olisi, jos ei olisi talveakaan :-D

  Pirkko; Molemat pojat nuuhkivat tarkasti tuossa ja luulen, että Mustikin verotti myyräkantaa, mutta sen ei tarvitse tuoda kaikkia saaliita näytille yhtä lapsellisesti kuin Ransu.

  ReplyDelete
 14. Täällä kisukuume nousee kun katselee näitä sun kuvia:D t.Minna

  ReplyDelete
 15. Kissakuumeeseen on yksi oikein hyvin tepsivä lääke ;-) Tai suosittelen ottamaan saman tien kaksi!

  ReplyDelete
 16. Ransu on melkoinen saalistaja! Eikä taida pihapiirin ihmistäkään haitata myyrä"kato".

  ReplyDelete
 17. Viime keväänä kun mellä suli lumet, niin meidän pihan oli täynnä myyrien tunneleita :) Saas nähä miltä piha näyttää tänä keväänä ja paljon kukkasipuleita on mennyt parempiin suihin ;)

  ReplyDelete
 18. Itsekin seuraan lintuja mielelläni sekä kesällä että talvella. Hyvä, että Ransukin on löytänyt mielenkiintoista pihalta (muutakin kuin lintuja).

  ReplyDelete
 19. On se hyvä, että sinulla on oma myyräekspertti ! Ja vielä noin ahkera ; )

  ReplyDelete
 20. Oho, onpas ollu lumeton hetki, voe kun näkis taas mustaa maata!
  -Helena ja Blackie-

  ReplyDelete
 21. Kaisa; Sehän se aina huolettaakin, että jos myyrät tekevät tuhoja. Sen näkee sitten keväällä ja kesällä. Mutta oman myyräntuhoojan hankkiminen kyllä kannattaa ;-)

  Vilma; Kissoilla on tosiaan kiinnostavaa, kun lumi suli ja paljasti myyrät!

  Sariw; Kyllä vain :-)

  Helena ja Blackie; No joo, se peittyi kyllä jo, mutta onneksi ei niin paksulti kuin joulukuussa! Esimerkiksi myyrät löytyy edelleen hyvin.

  ReplyDelete
 22. Onpas siinä mainio metsästäjä! Meidän kissaherra saa saaliikseen yleensä jotain pikkuhiirulaisia, mutta kerran on tuonut mulle lahjaksi myös myyrän :)

  ReplyDelete
 23. No huiks! Nyt on meijän Nappi kateellinen Ransulle. Nappi ei ole paljon tainnut myyriä nähdä, mutta se menee uskollisesti päivystämään lintulaudan alle saadakseen saalista. Ei se raukka tajua, ettei yksikään tintti tule laudalle, kun se napottaa siinä alla!

  ReplyDelete
 24. Kyllä sekin on hienoa, että kissa verottaa hiirikantaa! Mielummin se kuin että ne rapistelisivat kaapissa ja kuskaisivat eristeitä omiin jemmoihinsa.
  Mutta se on eri mukavaa, että pihallakin remuavat myyrät metsästetään näin luomukeinoin. Voi edes jokunen sipulikukka ja hedelmäpuu säästyä.

  ReplyDelete
 25. Jaana; Voi Nappia :-D Mutta ehkä pointti ei olekaan saaliin saaminen, vaan metsästyksen jännitys? Samalla tavalla minäkin ihmettelen tyyppejä, jotka jaksavat istua tuntikausia veneessä ongenvapaa pidellen - ja sanovat, että on se ja sama, tuleeko kalaa vai ei! Englannissa harrastuskalastajat laittavat vieläpä ne kalat takaisin veteen. Onko hullumpaa harrastusta? Jos Napilta kysytään, niin ehkä siinä ei ole mitään hullua.

  ReplyDelete
 26. Hyvä Ransu, pitää myyrät pois mamman puutarhasta.

  ReplyDelete
 27. Noin sitä pitää. Myyrät eivät kauan juhli Saaripalstalla. Kun se vielä hätyyttelisi ne peuratkin.

  ReplyDelete
 28. Ransu kiittää kehuista! Myyriä tehokkaasti pyytävät kissat ovat todellakin puutarhurin paras ystävä. Kun vielä päästäisivät tosiaan ne peuratkin päiviltä!

  ReplyDelete
 29. Ransu on ihana myyräpoliisi. :--D

  ReplyDelete
 30. Myyräpolliisi :-D No juu, sitä se todellakin on.

  ReplyDelete
 31. Lovely photos, I have bird feeders in my small back garden but somehow I never manage to take photos of the birds when they're feeding.

  ReplyDelete
 32. Never mind the photos, but live birds are lovely to watch! Like you, we too have the Garden Birdwatch event now in January.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!