Thursday, 8 November 2012

Terveisiä Lapista

Kameran akku on latauksessa, joten en pääse kuvaamaan suloisia vielä kukkivia murattisyklaameja ja syysmyrkkyliljoja. Laitanpa sen sijaan mukavia kaupunkikuvia parin päivän takaa! Parvekkeen edustan pihlajaan tulvahti parvi erikoisen näköisiä lintuja.

Greetings from Lapland – the Pine Grosbeak usually don't come this far south, they live in undisturbed areas in the taiga. But if they hear there are good rowanberries they may even come to city centres in the south, as here, photographed from my city balcony.

Suut täynnä pihlajanmarjoja, kyllä kannatti tulla etelään!

Taviokuurnat asuvat Lapissa, mutta saattavat tulla etelään pihlajanmarjojen houkuttamina – ehkä heidän paikallislehdessään oli matkailumainos?

Pieni etelänloma kannatti, täällähän marjoja on pilvin pimein. Paikallisoppaana toimi räkättirastas.

Musti vietti kanssani parvekkeella pitkät tovit lintuja bongaillen.

Ransu: Niin, mitä me täällä sisällä tehdään kun paistit on ulkona??! Anna mamma porsaankylkeä lohdutukseksi.

PS. Kiitos J puhelintunnistuksesta!

30 comments :

 1. Meillä oli ennen kissoja, jotka eivät mökkikesän jälkeen sopeutuneet kaupunkiasumiseen. Ransu ja Musti ilmeisesti jotenkuten. Varsinkin jos saa kaupunkilaisherkkuja. Se ehkä vähän motivoi.

  ReplyDelete
 2. Enpä olisi osannut noita Lapista matkanneita edes tunnistaa, olisin katsonut vain että kauniita lintuja. Meillä päin on myös Ruskalla ollut paljon bongattavaa - olohuoneen ikkunan takana on pihlaja eli pihlajanmarjoja. Ainakin rastaita on ollut paljon, kukaties noita taviokuurniakin räkättioppaat ovat meille päin opastaneet, vaikken minä ole mitään huomannut.

  ReplyDelete
 3. Ransu taitaa olla oikeassa, possunkylkä vaan lautaselle!

  ReplyDelete
 4. Saattaa hyvinkin olla, että Kuurna-Sanomissa oli iso mainos etelän pihlajanmarja-apajista... Onko niillä vähän tollanen hassu nokka, yläpuoli pitempi ja käyrä?

  ReplyDelete
 5. Kauniita lintuja! Tekisikin mieli laittaa oikein kunnon lintulauta kunhan kelit vielä kylmenee ja luonnon antimet ovat vähissä. Pelkään vaan hiirien lisääntyvän, söivät meiltä jo molemmista autoista pissapojan letkut reijille:( No ehkä ne sitten söisivät kumin sijaan niitä jyviä:) Kaunis tuo matka-arkkusi! T.Minna

  ReplyDelete
 6. Kiitos kommenteista kaikille!

  Ilona H; Yllättävän hyvin nuo tottuvat reissaamiseen edestakaisin ja siihen, että kaupungissa ei pääse ulos aina kun haluaisi. Vien niitä välillä valjaissa ja kyllä ne osaavat sitä vaatia.

  Paula; Kysy Ruskalta, se tietää varmasti! En minäkään olisi tunnistanut, muuta kuin että huomasin siinä olevan lintuja joita en tunnista. Tuli käpylintu mieleen. Ystäväni osaa tunnistaa lintuja jopa pelkästä puhelimessa kuvailusta, häneltä tuli tunnistus.

  Maiju; Juu, kyllä se sitä sai :-)

  Tiina; Kuurna-Sanomat :-D Juu, on juuri sellainen nokka! Luulin ensin käpylinnuksi ja soitin ystävälle. Ehkä tuollainen paksu käyrä nokka ja pitempi ylähuuli on hyvä juuri marjojen syömiseen.

  Minna; Minullakin on vielä lintujen ruokintasysteemit laittamatta, tänään sain viimein olohuoneeseen ulkoikkunat... on vähän myöhässä nämä syyspuuhat! Tosin olen kyllä ruokkinut niitä tämänvuotisella ikkunakitilla taas runsaasti, murr... Niin, se kissa poistaisi hiiriongelman tai ainakin vähentäisi merkittävästi. Hitsi, kun syövät letkutkin!
  Matka-arkku on jonkun esi-isäni, taitaa olla isoisän suvusta, hän ja moni veljistään matkusti Saksaan opiskelemaan 1900-luvun taitteen tienoilla. Silloin varmaan matkalaukut olivat vielä tuollaisia.

  ReplyDelete
 7. Anna vaan Manulille possunkyljys;ei noin koreita lintuja voi kissan paistiksi laittaa. En ole tuollaisiin lintuihin koskaan törmännytkään.

  ReplyDelete
 8. Kyllä Ransu olisi ehkä maistanut jos olisin kuurnapataa tarjonnut ;-) Pari rastasta ne ovat onnistuneet metsästämään, en kyllä tiedä miten. Naapuri sanoi, että kissani voisivat alkaa metsästää rastaita, kun hän hermostui siihen, että ne syövät sadon. Pojat ovat tehneet työtä käskettyä.

  ReplyDelete
 9. En ole koskaan nähnyt taviokuurnaa luonnossa, enkä kyllä tunnistaisi, olen tosi huono tunnistamaan lintuja. Laudalla eilen vierailleen närhen sentään tunnistin.
  Iines sai yksi päivä ekan talitiaispaistin lintulaudalta, reppana (siis Iines) ei oikein tiennyt mitä olisi linnulle tehnyt. Kulki tinttiparka suussaan pitkin pihaa ja naukui.
  Vaikka mun puolesta saisi mieluummin syödä possunkylkeä kuin lintupaistia.

  ReplyDelete
 10. Minä ensin luulin että olet lähtenyt Lappiin... Jostain syystä tulin hirvittävän iloiseksi tästä postauksesta. Levitit hyvää mieltä ympärillesi:)

  Ps. Toivottavasti Ransu sai sitä lohturuokaa!

  ReplyDelete
 11. Nythän nappasi, heti toinen postaus taviokuurnista peräkkäin! Vielä ukko ja akka samassa kuvassa! Mahtavaa!!

  ReplyDelete
 12. Myrsky; Sepä kiva :-) Ransu sai lohturuokaa, krhm, se saa aika usein ruokaa kun se on kova sitä myös kerjäämään. Nyt kun sitä ei enää tarvitse lihottaa, pitää pitää huolta, ettei se ala läskistyä liikaa.

  Tillariina; Niitä on varmaan paljon liikkeellä etelässä tänä syksynä.

  ReplyDelete
 13. Katjalle vastaaminen jäi välistä! Kyllähän minunkin kissat joskus saavat tintinkin, sille ei oikein mitään voi, paitsi tietenkin laittaa lintulaudat niin että kissa ei niihin pääse. Toisaalta ajattelen niinkin, että huonokuntoisen linnun saa, jos ei kissa, niin sitten joku muu petoeläin. Mutta kun linnunpoikaset lähtevät pihapiirissä pesäpöntöistään, joutuvat kissat olemaan kotiarestissa. Toivon, että ne eivät verota nuoria lintuja.

  ReplyDelete
 14. Kaunnin värisiä lintuja, en olisi tunnistanut. Tänä syksynä on paikoitellen paljon pihlajia, joten ruokaa riittää.

  ReplyDelete
 15. Teilläpä on paljon pihlajanmarjoja.
  Täällä ei niitä ole ollenkaan tänävuonna. Ihanat uvat linnuista.
  Vai porsaankyljystä hih. Aikamoinen herkuttelija Ramsu.

  ReplyDelete
 16. Olikos autosi jossain lähistöllä? ;)

  ReplyDelete
 17. Päivi; En minäkään tunnistanut, kilautin kaverille!

  Sylvi; Täällä on todella paljon pihlajanmarjoja tänä vuonna! Puut oikein notkuvat. Tilhet ovat kyllä syöneet niistä jo paljon. Ransu on herkuttelija, aivan oikein :-)

  Mamma N; Siitä ei tullut Jari Taviokuurnaa :-D Parkkipaikka on talon toisella puolella.

  ReplyDelete
 18. Mä en mitään linnuista ymmärrä, luulin eka noita kuukkeeleiksi. Mutta kauniita on, tosi hienoja:)

  ReplyDelete
 19. Hienot kuvat! En ole ennen nähnytkään taviokuurnaa. Kiva juttu, että oli kamera valmiina.

  ReplyDelete
 20. Kun minulla olis yks palkinto tuolla blogissani...pitäisi vielä eteenpäinkin lähetellä viidelle bloggaajalle..Oliskohan mahdollista, että viitsisit käydä katsomassa Mossepojan blogia???

  ReplyDelete
 21. Pirkko; Kauniita on, koiras on tuollainen upea ruusunpunainen! Ruosteenväriset ovat naaraita tai nuoria koiraita, en erota kumpia, tai ehkä niitä on tuossa molempia.

  Paksu Leidi; Juu, ne olivat siinä niin pitkään että ehdin puhua puhelimessa, vaihtaa zoomiputken kameraan ja mennä ottamaan kuvia.

  Mosse; Käyn katsomassa, kiitos!

  ReplyDelete
 22. Ou Sorry... Kun kirjottelin sitä viimeistä kommenttiani, niin ei tälle sivulle tullut ollenkaan lukijoita esille.. Ja tiedätkö mitä? Se palkinto olikin tarkoitettu sellaisille, joilla on alle 200 lukijaa.!!! Ja nythän mä näen, että sinulla on yli 200 lukijaa.. Mamma mia!! Niin paljon.. Mutta saathan toki sen palkinnon, ei siinä mitään.. Tämä on niin rakastettavan ihana blogi!

  ReplyDelete
 23. Hmm, nyt oli kyllä kommentoitava! :) Asun Lapissa, en ole koskaan nähnyt taviokuurnia täällä.. Taustalla olen vähän seuraillut blogiasi. Muuta en nyt tähän keksi, mutta varmaan sitäkin kautta tänne eksyin, kun entinen pihaneuvoja kun olen.. :)

  ReplyDelete
 24. En ole vielä koskaan onnitunut tapaamaan taviokuurnaa. Mutta ehkäpä vielä jokin kaunis päivä :)

  ReplyDelete
 25. Minulla tuli käytännön syistä muutaman päivän nettitauko, siksi kommentoin tässä aikaisempaa postaustasi parin päivän takaa. Eli se missä kerroit sisävessan tulosta kellarin portaiden paikalle. Tuota tuota... meillä on jotain saman suuntaista suunnitteilla, siis ei kellarin portaiden paikalle vaan sen sijaan kuistille. Millaiset ovat sinun kokemuksesi olleet, onko kuivakäymälästä aiheutunut hajuhaittoja? Entä virtsan keruu? Itse olen suunnitellut isohkoa tankkia kuistin lattian alle, josta se on sitten helppo tyhjentää ja käyttää puutarhassa lannoitteena. Kuullostaako tämä sinun kokemuksien pohjalta toimivalta ratkaisulta?

  tv Leena

  ReplyDelete
 26. Kiitos Lapin terveisista! Täyden kympin arvoiset kuvat oletkin napannut! Minä kun näin pari päivää sitten taviokuurnan puolukoita syömässä, en edes tunnistanut koko lintua, vaan arvelin sitä iso- tai pikkukäpylinnuksi, kun laitoin blogiini. Onneksi Heikki korjasi, etteihän se ole lainkaan käpylintu. Niin - puolukoita ne täällä Hankoniemellä joutuisivat syömään, koska tilhet ovat ahmineet jo kaikki pihlajanmarjat.
  Aurinkoista päivää!

  ReplyDelete
 27. Mosse; Juu, niin siinä taisi lukeakin, mutta mulla on vain vähän yli 200. Tää blogi on ollut niin pitkään.

  Pelaguu; Kiva kun kommentoit! Ehkä taviokuurnat pysyttelevät metsien suojissa muulloin kuin näiden vaellusretkien aikaan.

  Matonkude; Ehkä joskus!

  Leena; Kyllä se varmaan toimii. Virtsa menee minulla putkea pitkin erilliseen haiduttamo-laatikkoon, jossa on turvetta.

  Eero; Kiitos vain! No niin minäkin luulin, satuin olemaan puhelimessa linnut tuntevan ystäväni kanssa kun sanoin, että joitain käpylinnun näköisiä tuli nyt pihlajaan. Hän arvasi heti, että ne ovat taviokuurnia.

  Santra; Niin on, varsinkin ruusunpunainen koiras on korea.

  ReplyDelete
 28. Hauskan näköisiä nuo taviokuurnat pihlajissa.
  Kannattaa tosiaan matkustaan etelään ruokalomalle.
  Mihinkä päin se Ransu meinaa matkustaa? Kapsäkit on jo pakattuna.

  ReplyDelete
 29. Heh heh! Ransu ei ehkä mene etelään, sen helle-kipuraja kulkee 20 asteessa. Norjalaisena se ehkä haikailee jonnekin vuonon rannalle.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!