Tuesday, 6 November 2012

Kasat siirtyvät

Tänään sain yhden suuren työrupeaman valmiiksi, josta voin toivottavasti pian kirjoittaa enemmän. Tai ei projekti vielä ohi ole, mutta yhden tärkeän etapin verran edennyt ja yksi suuri kasa pois omista käsistäni, ainakin hetkeksi, ennen kuin se palautuu hieman muotoaan muuttaneena...

Onpa ärsyttävän kryptistä! Kuten sanottu, palailen asiaan. Aiheeseen sopii tämä kuvasarja kuukauden takaa, jolloin sain viimein siirrettyä kriittisen osan sitä sepelikasaa, joka oli kriittisesti olohuoneen ikkunan poistamisen tiellä. Ikkunassa oli lasi rikki ja halusin saada sen korjattua ennen talven tuloa. Sitä ei saanut irti sisältä käsin. Nyt ikkunassa on uusi lasi, kittaus on kuivunut parisen viikkoa ja ehdin pian viimein maalata sen, jospa sen saisi todellakin paikoilleen ennen talven tuloa.

Vauhdikasta viikon jatkoa kaikille!

Finally I got a large project moved to the next step today. More of that in near future. Also I got a large pile of gravel moved some weeks ago, permitting me to finally lift a window to repair it. I will get to finish it now, just before the winter comes. So often things happen racing against time, but so it is. So it is perhaps meant to be.

21 comments :

 1. Tuossa hauis kasvaa! Työnjohtajatkin näkyy olleen paikalla :))
  Mä sain vasta eilen siivottua kasvihuoneesta tomaatinraadot pois ja vähän kasvimaatakin. Tänään satoi sitten yli 10cm märkää lunta. Ei mitään asiaa puutarhaan, kaikki on taas yhtä vesilillua. Kyllä inhottaa.

  ReplyDelete
 2. Työnjohto on aina paikalla kun jotain tapahtuu! En kaipaa yhtään pakkasia itse, märkyys ei haittaa yhtään, mutta harmittaa kaikkien muiden puolesta josta odottavat kuivempia kelejä. Ehkä nämä loppusyksyn ajat voisi nimetä lillupäiviksi.

  ReplyDelete
 3. Onpas työnjohtajalla tuima katse.
  Niin hauskoaja sinun kissasi.
  Niitä on ilo katsella.

  Jäänkin odottelemaan mitä olet tehnyt.
  Kaikkea hyvää.

  ReplyDelete
 4. "... jospa ikkunan saisi paikoilleen ennen talven tuloa." Se jotenkin kolahti. Toivottavasti ja varmaan saat. Onhan sinulla niin hyvät työnjohtajat, jotka seuraavat sinua kuin hai laivaa.

  ReplyDelete
 5. Sylvi ja Paula; Kiitos, ei tarvitse yksin puurtaa, aina on seuraa ja tarkkaavaiset silmäparit tutkimassa puuhiani! Kyllä se ikkuna toivottavasti jo tämän viikon aikana menee paikalleen. Onneksi ei ole pakkasia luvassa. Pellavaöljymaali kun kuivuu monta päivää, ikkunasta ei voi ottaa kiinni ennen kuin se on aika kuiva.

  ReplyDelete
 6. Kyllä homma hoituu tuommoisen työnjohdon alla. Pojat pitävät huolen ettei tule lunta tupaan!

  ReplyDelete
 7. Hmm... Nyt on kyllä todella mystistä :D Kertoo mutta ei ei kuitenkaan kerro mitään. Jäämme jännityksellä odottamaan. Mä lähden nyt käymään kuulkaas tuolla meidän vanhassa opinahjossa vähän repimässä haavoja auki eikunsiis...

  ReplyDelete
 8. Hienoa, kamut, kun jaksatte vahtii! Miten ihmiset ylipäätään pärjää ilman tarkkaavaista projektinjohtoa?!

  ReplyDelete
 9. Tuolista päätellen et juurikaan ole tainnut istuskella kesän mittaan :)

  ReplyDelete
 10. Kylläpä heräsi uteliaisuus:) Eikös siitä pellavaöljy maalista sanotakin että kuivuu vasta seuraavana kesänä! Terassia maalattiin sillä tänäkesänä ja eikös vaan tullu heti jälkiä kun muksut törmäili mopoilla aitaan, no olihan tämä kyllä huono kesä ylipäätänsä maalata mitään ulkona! Nyt muuten ainakin täällä ihana auringon paiste, mukavaa loppu viikkoa! T.Minna

  ReplyDelete
 11. Kerroit jossain - täsä blogissa - kirjoittavasi kirjaa. Kuulostaa siltä, ettäkäsikirjoitus on valmistunut ja seuraavaksei saat sitten vedokset (vai kommentoidun käsikirjoituksen?) työstettäväksi. Hienoa! Onnittelut. Ja kiitos ihanasta blogistasi, josta olen oppinut yhtä ja toista. Toki olen myös viihtynyt.

  Airi

  ReplyDelete
 12. Sorry edellisen typot, kirjoitin niin vauhdikkaasti että oikoluku jäi. ;-)

  Airi

  ReplyDelete
 13. Myrsky; Kyllä juu :-)

  Tiina; Joo sori, en ole itsekään ollenkaan rivienvälien ystävä, vaan mieluiten sekä kirjoitan että luen kaiken itse riveillä, niin ei tarvitse kenenkään kalastella sitä itse asiaa sieltä väleistä.

  Musta ja Harmaa; Ei me pärjätäkään, oikein analysoitu!

  Kartanonrouva; Heh, no kun noissa tuoleissa on topatut istuimet niin ei niitä voi jättää sateeseen. Ne pitää sitten ottaa eteisestä mukaan kun tuonne menee istumaan sen kerran tai kaksi kesässä.

  Minna; Riippuen valosta ja lämmöstä pellavaöljymaalilla maalattua tavaraa voi käsitellä noin viiden päivän kuluttua maalaamisesta. Kerroksienhan täytyy olla seitinohuita, muuten ne ei kuivu ikinä. Koska nyt on luvattu kuivia kelejä, teenkin niin, että laitan pokan paikoilleen ja maalaan sen siinä, kun olen reunat jo kerran maalannut. Pellavaöljymaalillahan voi maalata vaikka pakkasessa, jos vain sormet sen sietää.

  Airi; Aivan oikein päätelty, selvä salapoliisi siellä :-D Seuraavaksi tulevat oikolukijan kommentit tarkistukseen. Kiitos!

  ReplyDelete
 14. Ootpas ollut vielä energinen puutarhassakin. Meikäläinen on oikeastaan jo vetäytynyt talvilevolle;)

  ReplyDelete
 15. Pioni; On vähän pakko olla kun niin paljon on vielä tekemättä alkaen siitä, että sadevesisaavit seisovat vielä pystyssä täynnä vettä talon nurkilla! On ollut vähän muuta puuhaa, nyt pihan kimppuun (ja sen ikkunan)!

  Katja; Juu :-)

  ReplyDelete
 16. Huh mä jo säikähdin että ollaan maalattu ihan väärin mut meillä onkin uulan petrooliöljymaali. No molemmat alkavat peellä:D t.Minna

  ReplyDelete
 17. Aika veitikkamaisia nuo karvaiset kaverukset!

  ReplyDelete
 18. Minna; Petrooliöljymaali kuivuu paljon nopeammin (tosin ei se ole yhtä nopea kuin pienet riiviöt ;-)) ja sillä voi maalata paksumman kerroksen. Mutta olisi terassin voinut pellavaöljymaalillakin maalata, se on hyvä kaikkiin ulkokohteisiin.

  Akileija; Ne on kaikessa mukana!

  ReplyDelete
 19. Niitä projekteja sinulla riittää. Kaikki ei aina liene niin mukaviakaan - niinkuin sorakasojen siirtely.
  Mutta, mitä sieltä paljastuu? Jään odottamaan.

  ReplyDelete
 20. Hirmu paljon on sellaista, mitä joutuu tekemään jotta voi sitten päästä käsiksi itse asiaan. Kyllä tämä kärsivällisyyttä kasvattaa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!