Sunday, 29 January 2012

Tervetuloa seuraamaan luentoa

Lunta on tupruttanut monena päivänä, mutta puutarhaihmisten mielet ovat jo tulevassa kasvukaudessa. Niin minunkin. Se, että kirjoitan puutarha-aiheisia artikkeleita ja etsin kuvia arkistoistani jatkuvasti, saa puutarha-asiat pysymään mielessä muutenkin, mutta viime viikkoina olen lisäksi valmistellut luentoa kuvaesityksineen.

Luento pidetään Imatralla Etelä-Karjalan kesäyliopistossa 9. helmikuuta klo 17.30–19.30.
Aiheena on vanhan ja uuden puutarhan suunnittelu, eli yritän puhua mahdollisimman monipuolisesti asioista, joiden avulla oman pihan suunnittelussa pääsee alkuun tai eteenpäin ja joita täytyy pohtia, jotta puutarhasta tulee onnistunut sekä kasvien kukoistuksen että oman viihtymisen kannalta.
Yleisöluennon toisena järjestäjänä kesäyliopiston lisäksi on Imatran Puutarhan Ystävät ry ja luento on maksuton.
Lämpimästi tervetuloa!

Nämä kuvat ovat keittiön pöydän äärestä, joka toimii myös työpöytänä. Tässä eräänä päivänä lunta tuli todella sakeasti ja lamppu napsahti pois päältä, samoin jääkaappi ja kaikki muukin. Ajattelin, että on tullut sähkökatkos ja tunnelmaan tyytyväisenä sytytin kynttilät – jostain syystä olen aina kokenut sähkökatkoksen jännittävänä, samoin kuin ukkosenkin, vaikka olisikin ehkä enemmän syytä olla huolissaan.
Jossakin vaiheessa olohuoneessa käydessäni huomasin, että siellä patterissa on virtavalo, samoin makuuhuoneessa. No höh, kyseessä olikin sulake! Se palaa joskus, jos keittiössä on sekä lämmitin että sähköuuni päällä. Tunnelmallinen iltapäivä päättyi sulakkeen vaihtamiseen, mutta jätin silti kynttilät palamaan tietokoneen viereen, niin kivoja ne olivat.

Tuleva kasvukausi mielessä laitan tähän pari kuvaa samasta näkymästä keväällä ja kesällä: tässä toukokuu. Ikkunan edustalla on muotopuutarha.

This is the view from the kitchen table, where I also work at the computer. Top images are from this January, this is last May.

Kesäkuun vehreyttä alhaalla muotopuutarhassa.

June.

Ja heinäkuu.

July.

16 comments :

 1. Kaunis on muotopuutarhasi kukkaset. Aika hauska tuo sulake juttu ;).

  Sinun pihallasi varmaan näkyy enemmän lintuja kuin Espoon kerrostalon pihalla. Harmittaa kun ei ole parempaa objektiivia kameraan. Täytyy ruveta säästämään euroja siihen.

  Mukavaa pihabongaamsita!

  ReplyDelete
 2. Lintuja on tosiaan aika monenlaisia kun tuossa on sekä metsä että niitty vieressä. Viime viikkoina olen ihastellut tali-, sini- ja kuusitiaisten lisäksi mm. monenlaisia peippoja, keltasirkkuja, käpytikkoja, rastaita ja närhiä.

  ReplyDelete
 3. Voi, eipä taida olla mahdollisuuksia tulla kuuntelemaan luentoasi, vaikka se mielenkiintoinen olisikin!

  Minä olen pitkälti talvi-ihmisiä, mutta viime aikoina on kyllä minullekin käynyt niin, että ajatukset ovat jo liitäneet kevääseen ja kesään. Sääli, ettei ole enää mahdollisuutta puutarhan pitoon ensi kesänä.. Suren sitä jo valmiiksi! :-(

  ReplyDelete
 4. Tuo luentosi olisi tosi tarpeellinen meikäläiselle, jos ja kun meinaan taas ensi kesänä mennä hääräämään Koskelle mieheni kotitalon pihaan ja puutarhaan. Mutta Imatra on ihan liian kaukana.
  Ovatko nuo toiseksi alimman kuvan violetit kukat jalopähkämöitä? Näyttävät ihanilta. Kaunis ikkunanäkymä maalaismaisemaan, olipa vuodenaika mikä tahansa. Naapurin punainen talo on kaunis ja kotoisa.

  ReplyDelete
 5. Niin kauniit maisemat ikkunastasi, oli sitten kesä tai talvi!

  ReplyDelete
 6. Elina; Voi harmi ettei ole omaa pihaa, se on niin kiva. Sitten joskus varmaan taas myöhemmässä vaiheessa.
  Kesässä on ne omat ihanat juttunsa, niin kuin pörriäisten pörinä ja perhoset, niitä kaikkia kaipaa näin talvella!

  Paula; Niin olisi varmaan hyväksi, mutta Imatra on tosiaan aika pitkän matkan päässä Espoosta! Kukat on tosiaankin jalopähkämöitä. Ne saa kukkimaan uudestaan vielä loppukesällä leikkaamalla kukkineet varret poikki.
  Tuo talo/kylänäkymä on niin upea. Harvoin tulee sellainen olo kun katsoo ikkunasta ulos, että voi harmi mikä sää tms. kun näkymä on aina kaunis!

  Naukulan Mamma; Niin on :-)

  ReplyDelete
 7. Miten talvi näyttää niin viehkolta kuvissa, mutta oikeasti vaatii välillä todella pinnistelyä, että siitä tykkäisi. Tuo näkymä keittiöstäsi on kyllä niin hieno, ettei oikein hienompaan voisi ollakaan. Nukkapähkämö on kaunis. Itselläni se kasvoi liian kuivassa ja auringossa ja siirsinkin koko kasvuston metsäpuutarhan kupeeseen. Toivottavasti paikka on nyt parempi.

  Kyllä olisi kiva päästä kuuntelemaan luentoasi, toivottavasti kaikki vähänkään Imatran suunnalla asuvat puutarhabloggaajat ovat nyt kuulolla.

  ReplyDelete
 8. Kamalaa kärvistelyä katsoa kesäkuvia! Olisi niiin ihanaa saada työntää sormensa multaan ja istutella. Kitkemistäkin on jo ikävä!

  ReplyDelete
 9. Saiskoos luentoa talletettua ja tänne blogistaniaan jakoon?

  ReplyDelete
 10. Vau, tulen varmasti paikalle! Paitsi että joudun ryntäämään altaasta ennätysvauhdilla vaatteisiini - on nimittäin vesijumppa just siinä 16.30 -17.00!

  ReplyDelete
 11. Maria; Ihan just niin - ikkunan läpi talvi voi olla tosi kiva (paitsi silloin kun sattuu seisomaan vetoisessa kohdassa lattiaa), mutta kun menee ulos, niin saisi todellakin olla kevät!
  Juuri noin sanoin vierailevalle ystävälleni (ja totesin, että olenpa omakehu ;-)): tuo näkymä ikkunasta on niin ihana, etten tiedä mikä voisi olla ihanampi. Ehkä kimmeltävä meri jossain taustalla, kesällä - mutta kun se toisi kylmän viiman talvella, ja estäisi ilman lämpiämistä keväällä tässä kylärinteessä, niin todellakin vain kesällä. Toisaalta se tieto riittää, että meri on vain muutaman sadan metrin päässä, ei sen tarvitse koko ajan näkyä.

  Katja; Niin, ja kun se tuleva kesä tuntuu peittyvän yhä syvemmälle lumen alle - grrr...

  Elämäni matkat; En tiedä, itse en ole kirjoittamassa sitä mitenkään puhtaaksi. Power point -esityksessä on tuskin sanan sanaa. You tubessa taitaa olla noin kymmenen minuutin aikaraja, sillä pari vuotta sitten kun minua haastateltiin Turkku-teeveessä kirjani ilmestymisen takia, oli 15 minuutin pituinen haastattelu tarkoitus laittaa Oma piha -lehden nettisivuille, mutta se olikin liian pitkä. Kahden tunnin luento on varmaan vielä haastavampi :-D Mietin asiaa.

  Susanna; Kiva! Mulle tulikin vielä infoa, että heti alussa on kahvi klo 17.30, joten siinä luulisi menevän vartin verran ennen kuin luento alkaa.

  ReplyDelete
 12. Voi :(. Kaikki kiva on aina niin kaukana. sniif. Tulisin kuuntelee suunnitteluvinkkejäsi.
  Tuo kirjasi on erinomainen, mutta olisi kiva kuulla ja nähdä kuviasi :).
  Ei muutaku tänne pohjoseen kans tulet pitämään luentoja!

  ReplyDelete
 13. Ei muuta kuin tilaamaan luentoani muuallekin ;-) En suoraan sanottuna tiedä, mistä Imatran Puutarhan Ystävät keksivät pyytää juuri minua luennoimaan, mutta ihan hyvin muutkin puutarhaseurat voivat niin tehdä. Kiva kuulla että kirjastani on iloa, kiitos!

  ReplyDelete
 14. Kaunis näkymä ikkunastasi.
  Onne luenoille!
  Olisipa ollut hauska tulla kuuntelemaa.

  ReplyDelete
 15. Voi kunpa luentosi olisi lähempänä, tulisin mielelläni kuuntelemaan.

  ReplyDelete
 16. Kiitos toivotuksista, olisi kiva nähdä blogin kautta tuttuja puutarhaihmisiä, mutta toivottavasti joku toinen kerta sitten!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!