Tuesday, 17 January 2012

Kenen housuissa

Eilen äänestysreissun päätteeksi riisuin untuvapöksyt ja viskasin ne keittiön varavuoteelle. Eipä mennyt montakaan sekuntia, kun paikalla oli harmaa salama, joka myös Ransuna tunnetaan.
Toivoin, että kamerassani olisi videotoiminto, niin hauskan näköiset luikertelevat housut olivat. Ransu mönki ensin yhteen lahkeeseen, sitten toiseen.

Ei vain seinillä ole korvat, vaan myös housuilla.

Terveisiä Totolle igluunsa! Osataan me naparetkeillä täälläkin, ja leiriytyä, jos ei eskimotyylisesti, niin ainakin Etelämantereen tutkimusretkikuntatyylisesti.

25 comments :

 1. Joka kissan unelma: untuvapöksynlahjeseikkailurata, jossa voi myös vetäistä makoisat päiväunet.

  ReplyDelete
 2. On tosiaan :-) Agility ja päikkärit samassa paketissa! Harmi vain, että ripustin housut jo eteisen naulakkoon.

  ReplyDelete
 3. Kohta Ransukin voi löytyä eteisen naulakosta, etenkin kun hänet tunnetaan parkourin harrastajana!

  Täällä iglukissa Toto ilmeisesti aikoo myös parkourin taitajaksi, ainakin mikäli yläkerrasta kuuluvasta tassujen töminästä ja kaikenlaisesta ryminästä voi mitään päätellä.

  ReplyDelete
 4. Totolla ja Ransulla tuntuu olevan samanlaisia harrastuksia :-)

  ReplyDelete
 5. Kyllä nyt tarkenee Ransukin:)

  Viimeisessä kuvassa Ransu-herra vaikuttaa oloonsa ja ympäristöönsä varsin tyytyväiseltä. Siinä olisi todellakin ollut hyvä paikka ottaa päikkärit, mutta mitä sinä Saila jo menit tekemään? Veit kissalta housut!

  ReplyDelete
 6. Ransussa on omat untuvahousut vakiovarusteena!

  ReplyDelete
 7. Siis varmasti ihan megalämpimät oltavat - entä miten oli sähköisyyden laita?

  ReplyDelete
 8. Kyllä kissa tietää missä on lämmintä ja suojaisaa!

  ReplyDelete
 9. Ehkä Ransu treenaa kissa-agilitykisoihin? :) Kivannäköinen peitto sängyllä, muuten :)

  ReplyDelete
 10. Mainio näky varmaankin nuo sängyn päällä mönkertävät housut! Kyllä Ruskakin varmaan haluaisi tuollaiset. Vielä hauskempaa olisi ollut, jos Musti olisi osallistunut leikkiin ja mönkinyt toiseen lahkeeseen ja Ransu toiseen.

  ReplyDelete
 11. Noista housuista on kyllä iloa yhdelle jos toisellekin! :)

  Hauska kuva tuo, jossa housuilla on korvat! :D

  ReplyDelete
 12. Ransu on selvästi käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja kokeillut elämää emännän housuissa. Liekö tästä toisen asemaan asettumisesta huolimattakaan valjennut, miksei emäntä tarjoile porsaankyljyksiä joka päivä? :D

  ReplyDelete
 13. Tutkimusmatkailija Ransu! Mikä siinä onkaan kun kissat aina tunkeutuvat kaikkiin ihme paikkoihin. :--)

  ReplyDelete
 14. Viivi; En ole huomannut housuissa mitään sähköisyyttä, vaikka puntit hankaavat toisiinsa kävellessä niin että suih, suih vaan kuuluu. Syntyyköhän sähköä enemmän keinokuitujen kanssa?

  Sesse; Niin tietää!

  Tiina; Talvella on pakko olla kukkakuoseja kun ulkona ei ole mitään. Vaikka pakko myöntää, etten ole kovin hanakka siivoamaan niitä kukkakuoseja pois kesälläkään...

  Paula; Noista housuista saisi varmaan montakin kivaa leikkiä, mutta en uskalla uhrata niitä kissojen leikkeihin.

  Heidi; On paljon iloa! Paitsi vastaantulijoille ja muille äänestäjille. Hitsi kun kenenkään kulmakarvakaan ei värähtänyt! Soittelin siskoni kanssa, hän asuu landella myöskin, ja päätyi vahingossa yhtenä päivänä kauppaan ihan karmea 90-luvun alun räikeä toppahaalari päällä ja kuvitteli, että siellä nauraa tirskuvat. Eikö mitä, ihmiset kohtelivat ihan normaalina täysjärkisenä. Syntyjään helsinkiläisinä me ei siskon kanssa tätä ihan sulateta.

  Ella; Mistä taas tiesit mitä Ransu on viime päivinä ajatellut? Oletko joku kissameedio? Meinaan porsaankylkiviipaleet loppuivat mutama päivä sitten ja keitin itselle tarkoitetut kananfileet Ransulle. No eihän ne kelpaa alkuunkaan. Ransu on mielenosoituksellisesti suostunut syömään vain raksuja ja tänä aamuna kantoi eteisen lattialle talitintin. Kysyin vain, mitä eroa siinä on kananfileisiin?
  No, kävin äsken kaupassa ja kohta on taas porsaankylkeä tarjolla.

  Maija; Kissat tuntuvat viihtyvän parhaiten sellaisissa paikoissa minne juuri ja juuri mahtuvat (tai melkein mahtuvat).

  ReplyDelete
 15. Toi on just hauskaa kissoissa, pitää puskea itsensä joka paikkaan, joskus pelkään että meidän kisu jää johonkin kiinni eikä pääse pois, höh!

  ReplyDelete
 16. Hehe, ihan kun meillä. T menee myös paperipusseihin ja pahvilaatikoihin.

  ReplyDelete
 17. Olisihan se mukava näky kun housut kulkisi pihalle.
  Onko koskaan käynyt niin?

  ReplyDelete
 18. RosaG; No niin on :-)

  Katariina; Niinpä! Siksi en uskalla laittaa kissoilleni kaulapantoja, esim. punkkipantoja, kun ne nuohoavat kaikenmaailman rakennusten kivijaloissa ja mietin juuri sitä kiinni tarttumista.

  Sanni; Kissoilla on universaalisti samat harrastukset!

  Sylvi; Ei ole koskaan käynyt (vielä)!

  ReplyDelete
 19. Hei pitkästä aikaa Saila :)
  Hyvää uuden vuoden alkua.
  Kissat nauttii pehmeistä paikoista, Sailan housut on ihanat Ransunkin mielestä.
  On vähän vaikeuksia kommenttien kanssa, kun ei meinaa lähteä ,jotta käyn nyt vaan moikkaamassa, etten ole unohtanut, ehei, en lainkaan.
  Kivaa keskiviikkoa.

  ReplyDelete
 20. Kiitos Seijastiina ja hyvää vuoden alkua sinullekin! Se on harmi että bloggeri oikkuilee välillä ihan mahdottomasti.

  ReplyDelete
 21. Nuo untuvahousut näyttävät elävän ihan omaa elämääsä niin saaressa kuin virtuaalisestikin:D

  Ransu on housukuvissa niin professionaali ekstremetutkimusmatkailija että - todellinen polar-bound cat! Metsäkissana pärjäisi kolmikerrosturkillaan ja häntäpurjeellaan mennen tullen jäälakeuksillakin (henkilökunta mukana tottakai). Ja pr-kuvat olisivat komeita, joten retkikunnan rahanhankinta olisi helppo rasti.

  Etelänapamantereen retkikunnassa on ollut mukana kissa, Mrs Chippy vuoden 1914-1916 Sir Ernest Shackletonin Transantarktisessa retkikunnassa. Mrs Chippy oli Shackletonin retkikunnan laivan (The Endurance)puusepän McNishin pätevänoloinen ruskeatabby ja puusepän paras kaveri. Mitä retkikunnalle kävi ja mikä oli Mrs Chippyn kohtalo voi lukea esim Caroline Alexanderin kirjasta Endurance - Shackletonin legendaarinen Antarktiksen retki (kirjaa löytyy kirjastoista hyvin myös engl. tai ruotsiversioina). Mahtava kirja, suosittelen vaikkei olisi pätkääkään kiinnostunut tutkimusretkeilystä, sillä kirjassa on kyse itse asiassa paljon muusta. Ja upeat kuvat, mm. Mrs Chippystä!
  Täältä lisää:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mrs._Chippy (wikilinkki ei toimine ke 18.1.)
  ja mrs Chippy ja McNish ovat jälleen yhdessä
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3818613.stm

  ReplyDelete
 22. Juu, harkitsen tosissani oman faniklubin perustamista untuvapöksyille.
  Kiitos linkeistä, pitänee tutkia sitten kun wikipedia avautuu taas. Shackleton on tuttu sillä minua sattumoisin kiehtovat tutkimusmatkat, mutta Chippyä en muistanut.
  Kun ehdotit tuota retkikuntaa Ransun kanssa niin ehdin jo ajatella, ettei Etelämantereelle varmaan kissaa uskaltaisi ottaa pingviinien ja muun lajiston takia, joka ei ole lainkaan tottunut tai varautunut kissapetoihin. Mutta sekin on näköjään jo tehty! Kyllähän kissa oli kultaa kalliimpi noilla laivoilla, kun piti olla muonavarastoa kuukausiksi, mutta hiiret saattoivat olla todellinen vitsaus.

  ReplyDelete
 23. Aah, mahtaa Ransulilla olla lämmintä...lääh puuh!

  ReplyDelete
 24. Ei se kauaa siellä viihtynytkään!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!