Tuesday, 24 January 2012

Haaste: Jos minä saisin valita

Sylvi Elämää luonnossa -blogista lähetti minulle haasteen! Aiheena on: jos minä saisin valita. Vastauksia ei ole määrätty, niitä voi ilmeisesti olla yksi tai useampia.
Niinpä vastaan parilla asialla.
Jos minä saisin valita, kaikki hyväksyisivät kanssaihmisensä ja lopettaisivat taistelun. Niin käännytystaistelun, jossa toisista yritetään tehdä sellaisia kuin itse haluaa, kuin fyysisenkin taistelun. Pienenä sivulauseena toivoisin myös, että kaikki ottaisivat muut huomioon: sekä pienet että suuret, ihmiset että eläimet. Silloin kanssaihmisten hyväksyminen olisi sitä paitsi kaikille helpompaa.

Toinen toiveeni on tyystin erilainen: toivoisin, että vuodessa olisi kahdeksan kuukautta kestävä kesä, kuukauden syksy, kahden viikon talvi ja kaksi ja puoli kuukautta kestävä kevät ihanine pienine urheine kukkineen.

Kesäisiä kuvia kohta pitämääni luentoa varten eilen selaillessani tuumin, että voisin tehdä diaesityksen punaisen kukkapenkkini kesästä, huhtikuusta lokakuulle. Se on ensimmäinen tänne perustamani kukkapenkki ja lähti alkuun, kun huussin komposti kaivettiin maahan. Kukkapenkki on hyvin lämpimällä paikalla etelärinteessä tuulensuojassa talon ja huussin välissä ja sen taustana kasvaa kirsikkapuu. Kukkapenkistä on tullut varsinainen punainen ilotulitus. Penkissä kasvaa myös luonnonkukkia, sillä eivät he ole vähempiarvoisia kuin kaupasta ostetut.

Saat diaesityksen uudestaan alkuun klikkaamalla alarivissä ensimmäistä kuvaa (alarivi tulee näkyviin kun viet hiiren sen päälle), sitten viemällä hiiren kuvaruudun yläreunaan ja klikkaamalla play.
Värikästä päivänjatkoa!
Created with flickr slideshow.

Lähetän haasteen eteenpäin Leealle Hopeinen gepardi -blogiin!

31 comments :

 1. Kesä! Ihana punainen kukkapenkki. Mikä pioni tuo mahtaa olla?

  ReplyDelete
 2. Heippodei! Siinä kukkii kolme pionia, ensin tillipioni, sitten pinkki juhannuspioni (jota sinullakin nyt on!) ja sitten tuo mistä on eniten kuvia on 'Nippon Beauty'. Se onkin varsin ihana!

  ReplyDelete
 3. Eikun neljä! Kirsikkapuun alla on valkoinen 'Duchesse de Nemours'.

  ReplyDelete
 4. Ihanan rehevä, vähän villin näköinen kukkapenkki. Minun silmiini erottuvat siitä eirtyisesti tumman leiskuvanpunaiset pionit ja nuokkuvat liljat.

  ReplyDelete
 5. Saila ja Sailan paratiisisaari punaisine kukkineen! Ja ne punaiset rakennukset.

  Oletko varmaan jossain jutussasi kertonutkin, (mutta kerro vielä minullekin) että keitätkö punamullan itse vai onko se kaupan maalia?

  ReplyDelete
 6. Paula; On se, jotenkin maalle sopiva puolivilli, vaikka on siinä hommaakin kun heiniä ja kioranputkia pitää vähän kurittaa. No, ei sitä tarvitse tehdä kuin ehkä kolme kertaa kesässä.

  Myrsky; En ole keittänyt itse. Kysyin restaurointiin erikoistuneilta pojilta, jotka kengittivät taloni, ja he antoivat ehkä omassa diplomaattisuudessaan toiveeni mukaisen vastauksen: itse keitetty ei ole sen laadukkaampaa kuin kaupasta ostettu (huom. OIKEA keittomaali eikä mitään epämääräinen "punamaali"). Joten en lähtenyt hifistelemään, en ole niin perinneintoilija kumminkaan. Haluan, että joskus tulee valmistakin ja epäilen, olisiko itse tekemästäni maalista ikinä tullut kelvollista (tai ehtisinkö oikeasti ikinä edes ryhtyä siihen puuhaan).

  ReplyDelete
 7. Niin, tarkennus vielä: Tässä hirsitalossani maali on Uulan punamultamaali, sävy faluninpunainen, aiemmin esitellyssä venevajassa sävy on perinteisempi italianpunainen. Kun tähän taloon tulee alkuperäisen värityksen mukaan sininen yläosa, niin mietin, että oranssimpi italianpunainen yhdessä sen kanssa olisi liiankin villi, faluninpunainen on tummempi ja viininpunaisempi.

  ReplyDelete
 8. Näitä kuvia katsellessa tulee täällä alati kasvavien lumihankien keskellä kova ikävä kesää... Ja todentotta vuodenajat saisivat olla niin päin, että kesä olisi pidempi. Tosin kaksi viikkoinen talvi olisi aivan liian lyhyt. Eihän siinä ehtisi tarpeeksi pilkkiä eikä hiihtää! ;)

  ReplyDelete
 9. Talviurheilulajeja harrastaville talvi saisi sitten olla pidempi mutta minä en harrasta minkäänlaista talvilajeja, en ole ikinä harrastanut, joten tällä tontilla se kaksi viikkoa riittäisi tuhoamaan tuholaiset ja viemään matot lumipesuun ym!

  ReplyDelete
 10. Kiitos kiitos kiitos.
  Ihan voi kuulla lintujen sirkutuksen!

  Edessähän tuo hetki on...ihan kohta !
  Ja lunta ei tarvita enempää, meillä täällä Nakkilassa sitä on n.20-30cm, siis ihan riittävästi.

  Pojille halit !

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Ole hyvä vain :-) Näistä kesäkuvien katselusta on itsellekin niin paljon iloa. Ja kun puutarha on vielä aika tuore, ensimmäiset kukkapenkit tehty vasta reilut viisi vuotta sitten, niin nyt vasta alkavat kasvit kukoistaa ja kukkia runsaammin, vuosi vuodelta yhä rehevämmin. Se on niin ihanaa! Ja sitä voisi katsoa paljon pidempäänkin kuin sen pari kuukautta.

  ReplyDelete
 12. Vitsi miten ihania kuvia! Kissasi varmaan rakastavat sinun puutarhaa. Voin kuvitella pienen mustan pantterin saalistamassa sinun kukkien ja pensaiden seassa.
  Taalla sataa vetta ja on +7C tanaan. Onneksi lunta ei ole kuin siella taalla. Kissani (Mineau, Cinnamon, Nutmeg ja Eva) ovat tykkanneet tasta talvesta.

  ReplyDelete
 13. Sun valitsemiis toiveisiin ois helppo yhtyä! Varsinkin tuon talven pituuden osalta...tai ehkä se vois olla kuukauden mittanen että ehtis vähä hiihdellä ;)

  ReplyDelete
 14. Voisin kopsata 2 ensimmäistä kappaletta itselleni niin samanlaisia ovat ajatuksesi minun kanssa...Mutta tuo kukkaloisto erottaa meidät täysin eri ihmisiksi siten ,että sinä saat luoduksi sen ja minä en. Minä ihailen kateellisena aikaansaamaasi kauniitten kuvien kautta:)

  ReplyDelete
 15. Hyvät valinnat!
  Sen verran lumouduin nyt tästä kaikesta, että valitsisin tuon punaisimman ja yksinäisimmän pionin seinää vasten, vaikkei minulla kyllä tillipioniakaan ole, vaikka sellaisen pienen siementaimen joskus ostin, ehkä se vielä jonain päivänä yllättää, ja saan senkin ikäänkuin kaupanpäällisiksi(ahne?). Ihanan suloiset kuvat!

  ReplyDelete
 16. Hyvät valinnat, voisin valita samoin! Tuossa kukkapenkissä on hieno puolivilli tunnelma ja kirsikkapuu tuo pisteen ihanuudelle. Kaunista on, keväästä syksyyn! Voi kun minä saisin jotain aikaiseksi, voisin vaikka perehtyä diashown luomisen saloihin ;)

  ReplyDelete
 17. Toivotaan yhdessä, että saisimme viettää kesää yli puolet vuodessa rauhallisessa rinnakkainelossa omina itsenämme rakkaiden (eläin- ja kasvi)-ystäviemme keskellä!

  Hurmaava diaesitys! Haluan kanssa oppia tuon diasysteemin, että minäkin päääsen fiilistelemään noilla räiskyvillä kesäkuvilla.

  ReplyDelete
 18. Kiitos kommenteista!
  Täällä puutarhassa viihtyvät ihmiset ja kissat :-) ja linnut myös, kun biotooppi on sopivasti metsän lähellä ja niittyaukean laidalla.

  Rouva Kameleontti; Ehkä se tillipioni sieltä... pionit ovat joskus todella hitaita asettumaan. Minä hankin tuo yksilön vanhempieni pihalle missä se ei viihtynyt, mutta sinnitteli hengissä muutaman vuoden. Mutat kun siirsin sen tänne alkoi se kasvaa ja kukkiakin. Ei aina voi tietää sitäkään, missä ne viihtyvät parhaiten.

  Maria; Eihän sillä diashowlla ole kiirettä, siellä se on ja pysyy kunnes saat inspiksen ja aikaa. Tosiaan tuo kirsikkapuu tuo paikkaan juuri sen "je ne sais quoi" (mitä lieneekään suomeksi - en tiedä mitä, kirjaimellisesti siis!) ;-)

  Toivotaan rauhaa ja kesää kaikille, ja talvea sitä haluaville!

  ReplyDelete
 19. Elän (ahneessa) toivossa tillipioni suhteen, johan valitsin sen punaisimman pionin.
  Tuo puolivilli kukkapenkki ja rauhallinen diashow tosiaan toivat hyvää mieltä..., toiveikkaan rauhallista. Elävämmät, soljuvammat kuvat kuin nämä ihan pelkät yksittäiset still kuvat. Vähän kuin olisi käyskennellyt tuolla.

  ReplyDelete
 20. Voi kiitos!

  Ihana kesä. Kuvat veivät mukanaan toiseen maailmaan. Ihana, ihana kesä.

  Hanna

  ReplyDelete
 21. Hyvät valinnat! Punainen on kyllä niin kaunis väri, tai no kukissa kyllä kaikki värit ovat mielestäni kauniita.

  ReplyDelete
 22. Ai kun sydän nyrjähti - taas - tuon Nippon Beautyn kanssa. Että voi olla jumalaisen kaunis pioni!

  Viime kesäinen "jugendkuusenjalka" eli jotakin, joka olisi pitänyt ostaa, mutta jonka jätin lyhytnäköisesti ostamatta, oli huikean vaaleanvihreäksi mainostettu pionilajike 'Green Halo' Särkän perennataimistolla. Kurkkaapa kuvaa joko Särkän tai Pionien kodin sivuilla...

  Pionit hiipivät pikkuhiljaa minuun. Paitsi tuo NB, joka jysähti kerralla kuin tuhat volttia.

  ReplyDelete
 23. Rouva Kameleontti; Toivotaan parasta pionisi suhteen!

  Hannajaleijona; Kesä on ♥

  Naukulan Mamma; Punainen on ihana, olen erityisen mieltynyt punaisiin kukkiin näköjään, kun niitä aina hankin!

  Intopii; Jospa omista Nipponeistani jompikumpi alkaisi olla jo sen kokoinen että raaksisi jakaa... pionit kun kehittyvät niin hitaasti ja vasta viime kesänä alkoivat näyttää edes joltakin.
  Green Halo on uskomattoman näköinen! Pionit ovat kivoja, mutta niiden kanssa tarvitaan sekä niitä ennen että jälkeen kukkivia, muuten menee äkkiä autioksi. Toisaalta kun tuo tillipioni aloittaa jo toukokuun puolella, niin se varhentaa kukkimisaikaa kivasti, mutta silti. Ja niiden isot kukatkin jo kaipaavat jotakin pienempää, kevyempää ja eri mallista kaveriksi.

  ReplyDelete
 24. Luonnonkukat eivät todellakaan ole yhtään vähempiarvoisia kuin jalostetummat sisarensa! Monet ovat herkkyydessään ja yksinkertaisuudessaan lumoavan kauniita, kuten koivujen juurella kukkivat kielot tai keväiset vuokot.

  ReplyDelete
 25. Mä valitsisin ihan samat jutut ja jotain lisää vielä! Ja sit kesä vois olla sellanen max 24-asteinen ja talven kaks viikkoo max -8 asteisia! JEE! Miksei me saada valita?!

  ReplyDelete
 26. Susannna; Luonnossa on joskus niin kauniita paikkoja ja kohtia, ettei sellaista osaisi kukaan rakentaa.

  Sulo; Hyvät valinnat, samaa kysyn minäkin, miksei peket ja muut saa valita?!

  ReplyDelete
 27. Kiva kun vastasit haasteeseni.
  Hyviä asioita valitsit.
  Ihana keä dia.
  Mukavaa keskiviikko-iltaa sinulle!

  ReplyDelete
 28. Kiitos itsellesi mukavan haasteen lähettämisestä!

  ReplyDelete
 29. Hienot toiveet!

  Upea diasarja pyöri sai pyöriä ruudulla pari kolme kertaa.. Kaunista ! :)

  ReplyDelete
 30. Kiitos Kati!
  Kesäkuvia on niin ihana katsella nyt talvella :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!