Monday, 2 January 2012

Kylpyhuone muotoutuu ja uusia nukketalokuvia

Toisen kerroksen oikeaan reunaan tulee ompeluhuone/halli, joka esiteltiin tässä blogissa pari päivää sitten. Sen ruudullista lattiaa voi nähdä tässä kuvassa. Ruutulattian reunaan tulee seinä ja kerroksen vasemman puolen valtaa makuuhuone, jonka nurkkaan teen kylpyhuoneen. Tein sinne valeikkunan, josta näkyy huikaiseva vuoristomaisema, vaikka tämä onkin kaupunkitalo, mutta vähät siitä. Kai kylvyssä saa haaveilla! Ikkunasta puuttuvat vielä välipuitteet.
Teen kylpyhuoneeseen vain yhden seinän, sillä etuseinä peittäisi koko huoneen – siihen tulee vain jonkinlainen verho, jonka läpi voi nähdä. Tein tulevan verhon kohdalle matalan kynnyksen minikaakeleista. Kylpyhuoneen oikeanpuoleinen seinä makaa vielä lattialla, sillä laitan ensin makuuhuoneeseen lattia- ja seinämateriaalit ennen kuin kiinnitän väliseinän paikoilleen.
Nyt on taas iskenyt pieni paniikki, joka tuntuu aina iskevän kun nukketalo edistyy: en halua saada tätä valmiiksi! Mitä sitten teen? En leiki nukeilla, eihän minulla edes ole niitä, sillä hauskinta on tämä rakentaminen ja sisustaminen.

Now I've been building a small bathroom for the corner of the first floor bedroom. Help! I don't want to have this house finished too soon, what do I do then!?
Below are some previously unpublished images of the ground floor.

Lopuksi vielä joitakin ennen julkaisemattomia kuvia jo valmistuneesta alakerrasta, mutta onneksi tämäkään kerros ei ole vielä ihan valmis! Aion tehdä ainakin kynnysmaton tähän eteiseen.
Lisäsin eteisen seinälle tuolin yläpuolelle kasvitieteellisen saniaisprintin, jonka sopivan pieni kuva löytyi aikakauslehdestä. Taulun vieressä on nähtävissä soittokellon naru, sillä blogin lukijoiden konsensus oli, että taloon tarvitaan Jeeves ruokkimaan kissoja ja sittemmin myös koiraa ja Totoroa, niin täytyyhän Jeeves voida myös kutsua paikalle. Kissa ylettyy kyllä nykimään narua tuolilta käsin.
Oven nuppi oli muuten oven tavoin valkoinen, kävin ostamassa kullanväristä kynsilakkaa, jolla sen sai metalliseksi. En ole ihan varma haluanko ovien olevan valkoiset, mutta tähän kerrokseen se jäi näin. Seuraavassa kerroksessa aion varmaan maalata oven tai ainakin sen paneelit.

The entrance hall got a botanical fern print and a bell pull in case Jeeves is needed.

Ruokasaliin on ilmestynyt puinen harava, sillä puutarhassa ei ilmeisesti ole erillistä puutarhavajaa tai sitten hajamielinen Jeeves on sorakäytävät siistittyään vahingossa tuonut haravan sisään ja tökännyt sen tinakannuun. Harava on Nalle- ja nukkemyyjäisistä Helsingistä, saman tekijän kuin ylimmän kuvan hieno pesukomuutti (johon lisäsin itse lavuaarin).

Since there are doors to the back garden in the dining room I added a wooden rake that Jeeves has absentmindedly brought in and put in the pewter vase.

Nukketalo on kauneimmillaan ja myös realistisimmillaan, samalla taianomaisimmillaan (huh mitä sanahirviöitä!) omien lamppujensa valossa. Uudenvuoden salaperäisellä vastaanotolla, jolla emme siis tiedä keitä talossa oli tai vieraili, oli tarjolla myös viiniä ja laskiaispullia.

The house is magical in the dark, lit only by its little lamps.

Viinipullo, samoin kuin kannu ja lasit, ovat oikeaa lasia ja pullossa on sisällä oikeaa punaista nestettä ja siinä on pienen pieni vahakorkki. Viinipullon kaula on noin yhden millimetrin paksuinen. Oi ihanuutta! Miten minimaalisista asioista voikin tulla maksimaalisen iloiseksi.

I just love the tiny wine bottle with real red liquid in it and a wax seal.

21 comments :

 1. En voi uskoa, että kuvat ovat nukkekodista eikä jostain oikeasta isosta talosta, esimerkiksi jostain satulinnasta! <3

  ReplyDelete
 2. On ne nukkekodista, vaikka kieltämättä minäkin haluaisin muuttaa tuonne :-) Kai huomasit antamasi naisten juhlakengät ja kenkälusikan! (Juhlalaukku, päivänvarjo ja hanskat on myös eteisessä). Ihana 40-v lahja :-)
  ps. kohta täytän 41 ;-)

  ReplyDelete
 3. Tämä on niin ihana talo! Ja on mukava seurata talon edistymistä.

  Onko vastaavista taloista julkaistu kuvakirjoja ja olisiko jotain hyviä vinkkejä? Muistan lapsena katselleeni jotain upeaa nukkekotikirjaa, mutta mistä ihmeestä löytäisin sen kirjan uudestaan käsiini?!

  ReplyDelete
 4. Kiitos Heidi! Toivoinkin, että myös nämä rakennusvaiheet olisivat kiinnostavia.
  Nukketalokirjoja on, ainakin suomalaisen Eija Sirjosen Hienoimmat nukkekotini.
  Ulkomaisista ostin viime vuonna tajunnan räjäyttävän The Queen's Doll's House, kirjoittaja Lucinda Lambton, kirja kertoo Englannin kuningattarelle 1920-luvulla tehdystä nukketalosta, ehkä maailman hienoimmasta ikinä. Suunnittelija arkkitehti Sir Edwin Lutyens, puutarhan suunnitellut Gertrude Jekyll, talossa toimivat hissit, autotallissa ihan oikeat Rolls Roycen pienoismallit (valmistaja Rolls Royce) jne. Ooh ja aah. Kuvat mestarillisen hyviä. Kirjaa myy ainakin Hobboks Helsingissä.
  Sitten on engantilainen Jean Nisbett, jonka kirja minullakin kai jossakin on, mutta en nyt tiedä missä. Helsingissä paras kirjakauppa nukkekotikirjoille on Hobboks, sieltä saa tilata myös postimyynnillä.

  ReplyDelete
 5. Nää on kyllä niin uskomattomia kuvia että!! Melkein halkean kateudesta :P Oot miettiny jokaista yksityiskohtaa niin tarkoin. Ja sit ku tää on valmis ni voin myydä sulle omani edullisesti, hehheh.

  ReplyDelete
 6. Ihanan tunnelmallista! Kun koti on valmis, niin sinut pitänee tehdä sen ympärille puutarha?

  ReplyDelete
 7. Täälläkin tuli mieleen se puutarha. Ja ehkä sinne vaja missä on lisää asukkaita, vaikkapa munivia kanoja? -Mutta eihän se taida onnistua, ainakaan se kanala, koska tämä on kaupunkitalo.

  ReplyDelete
 8. Kiitos kommenteista, älä nyt Tiina halkea, itse teet varmaan vielä ihanampaa, kunhan vain innostut aloittamaan. Tässä vaan menee aina hetki miettiessä, tai lehtiä tai nettiä selaillessa kun etsin ideoita. Tv-ohjelmistakin löytyy vaikka mitä ideaa, brittisarjoista ja mm. Missä kuljimme kerran -elokuvassakin oli jotakin toteuttamiskelpoista, mutta en nyt muista mitä :-D Pitäsi olla minivihko taskussa mini-ideoita varten!
  Seuraavaa (kääk, siis JOS ikinä hankin toista nukketaloa!) ostaessani mittaan kyllä huonekorkeuden, tässä made in Indonesia -mallissa huonekorkeus on sama kuin 70-luvun kerrostalohuoneistossani, huoneet siis ihan liian matalia tuohon aikakauteen :-( Pöh!

  Puutarhaprojekti on mietintämyssyssä, mutta sitä ei tule tämän talon ympärille - ei mahdu ja tässä ei tosiaan ole kuin tuo pariovista näkyvä takapiha. Haluan tehdä (talvi)puutarhan erikseen lintuhäkkiin, joka minulla on jo.

  Hahaa, ystävälläni on nalletalo ja heillä on minikanala! Tällä hetkellä se on autotallissa, mutta kanat muuttavat kattoterassille sitten kun se valmistuu!

  ReplyDelete
 9. Kyllä noissa yksityiskohdissa riittää katselemista. Minäkin huomasin kahdet kengät eteisen ovenpielessä ja kenkälusikan. Kenkien yläpuoella on hienot mininaulakot, joissa riippuu keppi ja hattu. Ja samassa kuvassa oven takana on pienoinen tuohilaukku. Jos riittää katselemista, kyllä varmaan riittää hiomista ja uudistamista, vaikka nukkekoti jossain vaiheessa tulisi päällisin puolin valmiiksi. Uusia mattoja ja verhoja, uusia astioita ja yhä uusia yksityiskohtia.

  ReplyDelete
 10. Ihan kylpyamme!
  Haluan haluan sellaisen ja minikokoinenkin kelpaa toki :)
  Toki puutarhaan sopisi oikeakin amme omenapuun alle.

  Suloinen nukkkekoti,
  missä muuten talon vahtikoira luuraa...?

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Paula; Paljon huomasitkin! Toivottavasti olet oikeassa siinä, että pieniä muutoksia voi tehdä vielä pitkän aikaa tai ikuisesti, mieluiten!

  Leena ja Pojat; Olisipa aina kesä niin voisikin aina kylpeä omenapuun alla ♥
  Vahtikoira ja useimmat muut asiat ruokasalista on nyt nostettu pois, etteivät ne putoile tai hajoa kun vähän vasaroin tuolla yläkerrassa... Kuvia ottaessani olen myös nostanut osan tavaroista välillä pois, kun muuten tuntuu, ettei huonetta saa näkymään hyvin kuvaan.

  ReplyDelete
 12. Piti tutkia kuvia tarkkaan nenä kiinni näytössä, niin aidolta "oikealta" kodilta ne näyttivät.

  Hillitöntä piperrystä, kadehdin teitä jotka tuollaiseen kykenevät!

  Ei tällä hermorakenteella onnistuisi, mutta ihanaa että jotkut osaavat ja onnistuvat meidän "sinne päin" -ihmisten iloksi.

  ReplyDelete
 13. Voi mahdoton kun olet taitavasti tehnyt ja kuvannut nukkekodin.
  En kyllä minäkään ensin uskonut sitä siksi.
  Asukkaita on siihen saatava,

  Ei muuta kuin hyviä jatkoja !

  ReplyDelete
 14. Ainakin tämä harrastus on hyvä kasvattamaan kärsivällisyyttä :-) Nytkin pitää odottaa, että liima ja kynsilakka kuivuvat (kynsilakka ei kynsissä, vaan minimakuuhuoneen lattiassa).
  Kuviin on vaikea saada tarpeeksi syvyystarkkuutta, valoisuutta ja laajakulmaa. Taloa on melkein ihanin katsoa niin, että laittaa valot päälle mutta katsoo sisään ikkunoiden läpi... se on taikaa!

  ReplyDelete
 15. IHana!! Paljon kaikkea kivaa yksityiskohtaa, mitä katsella. Luovasti rakentelet, ilo seurata. Joskus minäkin aloitan oman projektin. Nyt vaan on alta saatava muutama aloitettu työ pois.Miksi vuorokaudessa on niin vähän tunteja..

  ReplyDelete
 16. Voi miten ihania juttuja taas. Tuo koriste takan reunuksella on aivan super ihana ja tuo kristallikruunu:)

  ReplyDelete
 17. Kiitos Taina ja Tirriliisa! Niin, miksei vuorokaudessa ole enemmän tunteja.
  Muidenkin projekteja on kiva seurata, Tainan ja toistenkin nukketaloja tässä odotellaan...

  ReplyDelete
 18. Sä olet saanut tähän niin monta nasevaa kommenttia, että minun ooh ja aah ovat aivan turhia, mutta kyllä: mitä mainioin tilaisuus on luoda kaupunkitaloon aikanaan kaupunkipuutarha, front garden. Edes se. Iso laatikon kansi (à la "kotilaatikko", jossa on leveyttä ja laveutta ja pienet reunat), talo siihen ja etupihaa pykäämään. Laatikon reunathan voi tuunata matalaksi aidaksi ;-)

  ReplyDelete
 19. Hmm. Tiedäthän, että kaikki mitä ei saa piiloon ovien taa, kuten tuo nukketalo kun sen etuseinä suljetaan, on vaaravyöhykkeellä - vaikka kissani eivät enää mitään riiviöpentuja olekaan. Ne ovat muuten vain riiviöitä.
  Jotenkin näen mielessäni että tämä talo on kadunvarsitalo, jonka edessä on heti jalkakäytävä, mallina taitaa olla yksi tuntemani talo Ranskassa.
  Mutta otetaan harkintaan...

  ReplyDelete
 20. OK, hyvä on! Saat itse päättää, minkälaisen talon ja talonedustan mielikuvittelet :-D

  ReplyDelete
 21. Jee! Olen jo niin iso että saan! :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!