Monday, 23 January 2012

Lumitilanne ja puutarha tammikuussa

Ystäväni, joka tulee tänne huomenna Espoosta, sanoi että siellä on järkyttävät hanget: lähes viimevuotisen korkuiset. Miten ne näin nopeasti ovatkin kasvaneet. Täälläkin tulee lunta tälläkin hetkellä, mutta aivan hiljakseen vain. Lunta on nyt nilkkoihin asti.

We have only a little snow here compared to the metropolitan region, where there are vast amounts, like last year.

Timjamin satoa pystyy vielä korjaamaan ruuanlaittoon, samoin salvian.

Kylä on lumisenakin kaunis.

Helminukkajäkkärä on kiva talvikasvi.

Alppipiikkiputkestakin pidän valtavasti.

Sara 'Frosted Curls' – no, todellakin!

Väripilkkukin puutarhasta löytyy! Nyt menen takaisin remonttihommiin, innostuin vuoraamaan yhtä olohuoneen seinää huokolevyillä ja nyt se on paperoitu, tapetit enää odottavat leikkaamista ja liisteröimistä.
Tämä on tyypillinen itsekseen syntynyt remontin tarve, se alkoi kun irrotin ikkunan karmilistat kun kunnostin karmin viime elokuussa. Sitten mietin, että nyt kun nämä listat on pois niin siitä on enää pieni matka jalka- ja kattolistojen irrotukseen ja niin edelleen... tässä sitä ollaan. Vaali-iltakin kului keskelle huonetta sijoitetulla sohvalla, saha ja vasara jaloissa ja puolet seinästä levytettynä.
Mukavaa maanantai-iltaa!

Alppipiikkiputki – Eryngium alpinum
Helminukkajäkkärä – Anaphalis margaritacea
Sara – Carex

24 comments :

 1. Projekteilla on tosiaan tapana vähän levitä! Meilläkin on sellaista liikenteessä, varmaan blogiinkin asti:) Tosi kaunis piha ja kylämaisema lumipeitteellä verhottuna:)

  ReplyDelete
 2. Meillä on aikalailla samanverran lunta kuin siellä, voi olla himpun verran enemmän. Yli nilkan mutta alle polven, siinä jossain välimaastossa. Jaahas, kiva nähdä sitten minkälaista tapettia olet seiniin läiskinyt! Illanjatkoja!

  ReplyDelete
 3. Ihania kasveja talvisessa asussa! Tykkään paljaista puista syksyllä ja kevällä ja heinistä, pensaista ja puista lumen keskellä. Karumpaa kuin kesän loistokkaat kukat, mutta jotenkin omanlaista. Lapsuuden kesät vietin aina Kainuun korvessa, ehkä sekin vaikuttaa mieltymyksiini. Pakko oli kommentoida kuvia ja onhan siellä mun kaimanikin, saraheinien mukaan olen saanut nimeni :)

  ReplyDelete
 4. ihania talvikuvia<3 Minäkin nautin näistä talvisista karuista näkymistä,pehmeistä valkoisen,harmaan,ruskean sävyistä.Niissä saa ikäänkuin lepuuttaa silmiä ja sielua ennen kesää ja värien ilotulitusta.Tsemppiä vain remonttiin!

  ReplyDelete
 5. Kylläpäs teillä siellä etelässä on vähälumista! Täällä pohjoisessa on kunnon hanget ja nietokset ja lisää tulee.

  ReplyDelete
 6. Kiitos toivotuksista! Tapetti meni seinään, kyseessä on siis yhden pienen huoneen yksi seinä joten ei siinä montaa tuntia nokka tuhissut. Nyt jännään suoristuuko pahvi ja tapetti, ja jos niin miten :-D
  Tapetti on varsinaista mummomallia, näytän sitten huomenna tai joku muu päivä, voi olla että odotan siihen saakka kunnes listat on paikoillaan, tai voi olla että siihen kuluukin sitten taas kuukausia...

  Talvikin on kaunista aikaa, ja nyt kun päiväkin pitenee koko ajan niin ei ole valittamista.
  Paitsi että sitä lunta ei nyt ihan ylen määrin tosiaankaan tarvita!

  Sara, onpa hienoa että sinut on nimetty kauniin kasvin mukaan!

  ReplyDelete
 7. Tulin vastavierailulle, kiitos kivoista kommenteista (olen todella huono vastaamaan kommentteihin). Ihana blogi sinulla, ja niin tunnelmallisia puutarhakuvia. Mustin pihatouhuja katselin myös mielelläni.

  ReplyDelete
 8. Kiitos kommentista Mirka! Viimeisimmät nukketalon postaukset taitaa olla tammikuun alkupuolelta.

  ReplyDelete
 9. Kylläpä olette vähäisellä lumimäärällä selvinneet, saat olla kissapoikien kanssa siitä iloinen!

  ReplyDelete
 10. Pikkurempat leviää aina suuriksi :D Minulla on kyllä muutenkin kova remontin hinku taas kun mennään kevättä kohden. Harmi kun miehellä ei ole samaa hinkua.

  Meillä ei ole lunta ihan viime talven veroisesti, mutta paljon sitä on siihen nähden, että kaikki on tullut tammikuussa.

  ReplyDelete
 11. Seuraava etappi rempassa onkin miettiä, josko haluan tapetoida muitakin seiniä... rullia kun jäi vielä jopa yksi kokonainenkin. En ollut kylläkään sellaista ajatellut enkä varsinkaan tänä talvena!
  (Paitsi että koskaan ei pitäisi mennä mitään vannomaan!)
  Katja, onpa harmi että mies ei ole remppahinkuinen :-D

  Olemme todellakin tyytyväisiä lumen vähyyteen. Talvi on, mutta ei ylenpalttisen hankala talvi.

  ReplyDelete
 12. Voooi, sinä jo tapetoit! Minä täällä vasta mietiskelen, että pitäisikö, ja voisiko, ja mitenkähän sen, ja milloinkahan olisi hyvä ja mihin sen Eka Vekaran siksi aikaa... (ja kaikki sen lelut!)

  Sinut pitäisi näköjään saada tapetointiguruksikin tänne (omenapuugurun hommien ohella).

  Terkkuja Touhulaan!

  ReplyDelete
 13. By the way: jos näet Omenaminttua, tai kuulet hänestä, kerro, että hänen blogiaan ei voi lukea (ainakaan minä en pääse linkin avautumisen jälkeen scrollaamaan edes ruutua alaspäin). Että pitäisiköhän hänen(kin) tehdä pientä säätöä blogiasetuksissa?

  ReplyDelete
 14. Ihania kuvia kasveista mumenseassa.

  Sinulle on jotain blogissani!

  Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 15. Intopii; No voihan hönö, minä kävin katsomassa Omenaminttua ja blogi toimi ihan normisti. Hmm.
  Niin, tuota... tätä ohjetta ei ehkä kannata noudattaa mutta en minä sen kummemmin mieti. Ryhdyn vain tekemään. Tai mietin sen verran, että on ylimääräisiä levyjä ja on jämätapettia = 1+1, you know.
  Jos noi tapetit aluspahveineen tuosta suoristuvat joku päivä niin otan guru-nimityksiä sitten vasta vastaan.

  Sylvi; Voi kiitos, käynpä kurkistamassa!

  ReplyDelete
 16. Siellä ollaan ihan eri leveysasteilla, kuin täällä pohjoisemmassa. Ei meillä timjamia ole näkynyt enää aikoihin, ja vielä vihreänä.. uskomatonta, ollaan sentään tammikuussa ja sinäkin..olet suomessa:D

  ReplyDelete
 17. Kyllä lunta meille on aivan liikaa. Ihana tuo Timjami, siitä vaan salaatiin päälle tai ruokaan mukaan muhimaan. Sinulla ei aika käy pitkäksi. Mukavaa remontointia!

  ReplyDelete
 18. Heippa! Kyllä talvellakin on kaunista! Kiitos näistä kuvista! Hyviä remontteja!!

  ReplyDelete
 19. Nukkäjäkkärä on mainio nimi. Kun inventoin lapsosen pieniä ja miljoonasti lumessa uitettuja lapasia, totesin niiden muuttuneen juurikin 'nukkajäkkäröiksi'.

  Täällä itäisillä mailla lunta ON. Ja se tuli näihin kinosmittoihin parissa kolmessa päivässä. Ja lisää tipahtelee. Kyllä tällä jo pärjäisi!

  ReplyDelete
 20. Kiitos kommenteista!
  Sitä lumen määrän siunailua olen kuullut moneltakin suunnalta! Toivotaan että se loppuisi ja sulaisi, vaikkapa loppuviikosta tulevan (ehkä) lauhtumisen myötä.

  Olen siinä luulossa, että timjami on talvivihanta kasvi, mutta en tiedä miten vihreä se on ollut edellisvuosien hankien alla... Salviastakin suurin osa on vihreänä, se on yllätys.

  Caro; Lapsen paakuiksi huopaantuneet lapaset, todellakin nukkajäkkärät :-D

  ReplyDelete
 21. Tänne Espooseen on tosiaan vähän kuin huomaamatta päässyt satamaan aika paljon lunta, näyttää enemmältä kuin teillä. Minusta ei olisi kyllä yksin tapetoimaan, mutta tapetointiapulaisena menettelen.

  ReplyDelete
 22. En ole koskaan tapetoinut jonkun kanssa yhdessä vaan aina yksin, niin en edes tiedä miten se sujuisi seurassa. Ihan hyvin se sujuu yksinkin, pitää ottaa rauhallisesti ja olla reuhtomatta ja hermostumatta (sama pätee oikeastaan aika moneenkin asiaan).

  ReplyDelete
 23. Hei, blogissani on sinulle tunnustus: http://nuppulinna.blogspot.com/

  Aurinkoa kevääseen
  Suvi

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!