Friday 20 January 2012

Aurinkoisen päivän pantteri

Eilispäivä alkoi harmaana ja jonkinlaisessa räntäsateessa. Vähän ennen puoltapäivää taivaan katkaisi pilvirintaman hohtava reuna, jonka jälkeen tuli kaistale sinistä taivasta ennen kuin seuraava, entistä harmaampi rintama lähestyi lännestä.
Säntäsin ulos ja loikin pitkin poikin pihaa innoissani auringosta kuin pieni bambi. Musti liittyi seuraani naapurin vajan alta ja sekin kirmasi riemastuneena puusta toiseen.

Mustin takana pohjoistaivaalla vasta tummanharmaata olikin, mutta se ei satanut täällä vaan ilmeisesti Naantalin tienoilla.

Aurinkopantteri hallitsee käännökset kapeallakin oksalla.

Ei tarvinnut hälyttää palokuntaa.

Puolen tunnin auringonpaisteen jälkeen taivas vetäytyi pilveen ja alkoi tupruttaa lunta. Sitä kesti kymmenen minuuttia, kunnes pilvet repeilivät ja hävisivät päästäen auringon porottamaan koko loppupäivän ajan pilvettömältä taivaalta!
Aurinko sulatti suloisesti huussin ovenhaan päälle kertyneen lumen ja joka puolelta ympäriltä kuului tip, tip. Musiikkia korville!

En malttanut olla lainkaan sisällä, vaan menin pihalle jatkamaan uuden kompostikehikon rakentamista (yksi ikuisuusprojekteistani). Sen lähellä kasvaa syksyllä istuttamani punakukkainen taikapähkinä 'Diane', jonka kukkanuppuja olen jo jonkin aikaa tarkkaillut ... ja toden totta ...

... hitsi, kun auringon kultaiset säteet vetivät kuvassa koko oksan punaiseksi! Pitää ottaa tänään uusia kuvia. Pensaassa on kolme ihan selvästi avautuvaa nuppua, joiden sisältä pilkottaa jotakin kirsikanpunaista!

Me ollaan Mustin kanssa niin iloisia! Vaikka Musti ehkä toisista syistä!
Iloista perjantaita!

Taikapähkinä – Hamamelis

32 comments :

  1. Ihania kuvia, varsinkin tuo huussikuva ja tämä viimeinen. Ooh, lähetä tännekin aurinkoa, pliiis vaikka se 10 min:D

    ReplyDelete
  2. Ottaisin mielelläni meillekin tuollaisen aurinkokylvyn! Kauniita kuvia.

    Tuo sulavan veden ääni on todellakin musiikkia korville...se on sellainen ääni, joka saa energian virtaamaan (ainakin jos aurinko paistaa) ja hyvänolontunteen kasvamaan!

    Keväällä, kun peltikatolta sulaa lumi, niin tekisi itsekin mieli istua rännin alla lapio kädessä niin kuin meidän 2-v. neiti :)

    ReplyDelete
  3. Upeita kuvia! Varsinkin tuo viimeinen. Ja teillä paistaa aurinko! Ja ilmiselvästi aurinko lämmittää jo. Ihanaa. Ei tainnut eilen tarvita salamaa siellä saaristossa. Toista se on täällä kohoavien hankien katveessa ja pimeydessä.
    Nim. Yhtään en ole kateellinen.

    ReplyDelete
  4. Trallallallaaa! Hyvät fiilikset!

    ReplyDelete
  5. Kyllä tuosta nousi sellainen euforia, että oksat pois. Ei ole keväteuforiaa voittanutta! Nyt onkin sitten pilvinen päivä ja yllätys yllätys, lunta sataa hiljalleen.
    Lapio kädessä tippuvan räystään alla istuskelu kuulostaa ihan täydelliseltä touhulta :-D

    ReplyDelete
  6. Kyllä nyt ei ole oikein mitään kuvattavaa, jos nyt ei talvea ja lumikinoksia halua kuvata, siksipä ajattelin muiden matkakertomusten innoittamana tehdä postauksen v.2005 tekemästämme Skotlannin keikasta...siellä oli niiiiiin ihanaa...:)
    Musti katselee hyvin tarkkaavaisena teikäläisen bambinloikkia, ajatteli varmaan, että mamma on seonnut...
    Hyvää viikonloppua.

    ReplyDelete
  7. Niin, kun on lunta ja jos sääkin pysyy samana niin maisema ei talvella oikein muutu. Elämää kaipaa! Siksi nuo kukkanuput ovat niin mieletön näky.
    Skotlanti on ihana paikka! Ai että. Siellä on niin upeat maisemat, ja kruununa vielä mallasviskit kaupan päälle :-)

    ReplyDelete
  8. Aurinko, se outo valoilmiö vois kyllä näyttäytyä vähän useamminkin näin talvisin. Kivoja kuvia.

    ReplyDelete
  9. Taikapähkinä! Kuullostaa ja näyttää mielenkiintoiselta. Täytyy tutustua tarkemmin.
    Sinä se osaat ottaa parhaat hetket päivästä irti - kivaa!
    Hauskan näköistä, kun Mustin silmät pilkistävät raidan oksistosta.

    ReplyDelete
  10. Teillähän siellä aivan jo kevättää;)
    Ihanaa kun palautit kuvillasi ja tekstilläsi mieleeni tippuvat räystäät, kaiken kevään ihanuuden unohtaa tässä kaamoksessa. Musti on aivan ihanuus ilmeineen tuossa viimeisessä kuvassa, pus pus!

    ReplyDelete
  11. Jos eilen olikin täysin keväistä niin tänään onkin sitten ollut talvipäivä! Lunta on tullut oikein kunnolla ja vaikka mittari onkin nollassa, näyttävät taikapähkinän nuput jotenkin jopa vähän sulkeutuneen :-D Uutta valolmiötä odotellessa...
    Eilen oli ihan huimaa havaita valon määrä ja huoneiden lämpötilakin pongahti pari astetta lämpimämmäksi ihan vain auringon ansiosta. On se sellainen valoilmiö ♥

    ReplyDelete
  12. On se juu :-) Täytyy olla, kun harrastuksena on puissa kiipeily.

    ReplyDelete
  13. Hyvää viikonloppua teille iloisille!

    ReplyDelete
  14. Teilläpä on ollut ihana aurinkoinen päivä! Musti puussa on upea!

    ReplyDelete
  15. Ihania ja kauniita kiipeilykuvia Mustista. Jos meidän Ruska osaisi kadehtia, se kysyisi varmaan koko ajan: Miks mä en saa kiipeillä puissa? Miks mä en saa juoksennenna vapaana ulkona? Mutta onneksi kissat eivät kadehdi vaan yleensä elävät tyytyväisinä niissä oloissa, joissa ovat.

    ReplyDelete
  16. oi kun kaunis päivä ja kauniit kuvat.
    Musti on ihan valokuvattava kissa. Osaa niin kauniisti poseerata. Oikein mukavaa viikonloppus sinulle ja kisuillesi.!♥

    ReplyDelete
  17. Kiitos kehuista! Välitän ne Mustille. Hän onkin tämän päivän pysytellyt visusti sisällä ja sängyssä, kun tänään olikin ihan talvipäivä ja luntakin tuli, ja nyt taitaa olla jo pakkastakin.
    Tänään en lähtenyt ollenkaan pihalle heilumaan kameran kanssa vaan otin muutaman kuvan pyrystä ikkunan läpi. Sellaista luontokuvausta!
    Mustista on helpompi saada ulkona kuvia, kun valoa pitää olla tarpeeksi tuolle mustalle hahmolle, josta ei hämärässä erota mitään.

    Paula; Onneksi kissat ovat yleensä tyytyväisiä siihen mitä on, kunhan on rauhaa ja ruokaa. Musti on niin aktiivinen ulkoilija, ettei ihmekään jos hän kerrostalossa välillä tylsistyy, mutta aika urheasti hän sielläkin viihtyy. Ruska on varmaan täysin tyytyväinen elämäänsä teillä.

    ReplyDelete
  18. Musti on niin söpö mustapantteri! :--)

    ReplyDelete
  19. On se, sillä on hurjan söpö naama pyöreine silmineen! Ja lakupalanenä.

    ReplyDelete
  20. Vau. Aurinko, Musti the Pantteri ja Gaselli Saila! Siellä on ollut kevätkarkelot.

    Tämä lumentulo on kyllä jo ihan mahdotonta. Riittäis jo!

    ReplyDelete
  21. Kevätkarkelot oli! Ja meni. Eilen oli sakea lumipyry ja tänään lumista vaikkakin puoliaurinkoista, nytkin aurinko paistaa silmäkulmaan - mikä ihana tunne! Musti on taas ulkona, ollut melkein koko päivän kun eilen se ei halunnut sinne melkein ollenkaan. Kissat tietävt koska on hyvä keli ja koska ei, ne tietävät sen vaikka olisivat sängyn uumenissa silmät kiinni!

    ReplyDelete
  22. Mussutettavan makea (ja voimakas!) lakupalanenu- Musti ♥ Upea valo kuvissa. Oksistossa taiteilu on sitä kissamaisen huoletonta brassailua "tähän ei muut pysty, helppoa kun sen osaa, käännökset liukkaalla puunoksallakin ". Vikassa kuvassa ollaan mustimaisuuden ytimessä. Ihana poika!!

    ReplyDelete
  23. On se semmoinen kullannuppu, oikeastaan. Vaikka onnistuukin näyttämään pelottavalta joidenkin mielestä, mutta se johtuu väristä. Eihän nuo pyöreät silmät voi oikeasti ketään pelottaa!

    ReplyDelete
  24. Voi ihana, miten keväisiä kuvia vaikka ei nyt kevät vielä olekaan. Ei ole meillä aurinkoa näkynyt, ei varmaan parin viikkoon. On niin ikävä! :(

    ReplyDelete
  25. Aurinko on niin tärkeä! Torstaina olo oli ihan epätodellinen siinä valon määrässä, ja miten aurinko lämmittikään! Sittemmin on taas ollut niin talvista että epäilisin nähneeni unta ellei olisi kuvia todisteena :-D

    ReplyDelete
  26. Ihania, suorastaan keväisiä kuvia!
    Täällä on päinvastoin tullut lunta urakalla, kauniita lumisia puita kyllä.

    ReplyDelete
  27. On täälläkin tullut lunta sitten tuon keväisen torstain, mutta kevättä kohti mennään silti koko ajan!

    ReplyDelete
  28. Hurraa, auringolle! Tuplahurraa taikapähkinälle (kyllä minäkin erotan kirsikanpunaisen aivan selvästi tuosta kuvasta)!! Ja triplaihastuksenhuokaus Mustin kuvalle alimmaisena... Se on kyllä yksi hurmuri.

    ReplyDelete
  29. Hurraa, tosin torstain jälkeen sitä ei ole enää näkynytkään paitsi eilen ihan varovasti pilvien välistä pari kertaa.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!