Thursday, 20 January 2011

Yksityiskohtia minikoossa

Nukketalon eteisen lattiaa lähemmin. Tummat kohdat laatoissa ovat kynsilakalla lakattuja. Yritin lakata mahdollisimman huonosti, niin laatat näyttäisivät kuluneilta. Laatoitus on siis vain netistä tulostettua paperia.
Lattialla on keittiön pyyhe, minikirjontatyö ihan tavalliselle ohuelle pellavakankaalle. Ajattelin yrittää tehdä kaikki kodintekstiilit itse, hidastahan se on, mutta niin kai on tarkoituskin.

Keittiön ikkunan edessä kasvaa nyt tomaatti. Sanan-mukaisesti mini-tomaatti! Tämä on Dolls House Emporiumin valikoimista.

Maailman pienin taulunaula. Tämä seinä on itse pahvista tekemäni, ovi (keittiöön) avautuu, mutta siinä ei ole saranoita, se on vain yhdeltä sivulta jätetty leikkaamatta irti seinäpahvista. Leikkasin oveen neliruutuisen ikkunan ja päällystin oven reunat ohuesta balsalevystä leikkaamillani listoilla.

Viimeisin hankintani, kun kävin Hobby Pointissa hakemassa lisää sähkötarvikkeita. Todella realistisen näköinen polkuompelukone.
Kun kotona avasin rasian ja aloin tutkia konetta, meinasin pökertyä. Käsipyörää pyörittämällä neula liikkuu ylös alas ja poljin keikkuu! Neulan saa nostettua ylös sen takana olevalla tapilla, ihan kuin oikeissakin koneissa. Koneessa oli tyhjä puola, joten laitoin siihen vähän lankaa. Neulassa ei sentään ole silmää, mutta langanohjaimet löytyvät kyllä koneen otsasta!

The dolls' house has received some small but important details. One of the most fascinating is this miniature sewing machine that "works" when you turn the wheel!

16 comments :

 1. Enpä osaa muuta sanoa kuin ooooooooh!!!!

  ReplyDelete
 2. Joo... en minäkään. Voi mahoton, mitä kaikkea sitä tehdäänkään aikuisten miniharrastukseen (mutta kyllä tuo kone maksoikin 60 euroa!!!).

  ReplyDelete
 3. Oijoi ja voivoi kun ehtisi itsekin roudata nukkekotiprojektinsa kellarista työstön alle. Sormet syyhyäisi väkerryksen pariin, mutta kun aikaa ei ole ennen kesälomaa. Miksi palkkatöiden pitää haitata ihmisparan harrastuksia, miksi?

  ReplyDelete
 4. Todella loistava ja ytimekäs kysymys, joka pitäisi osoittaa tasavallan presidentille. Niin. Miksi? On se niin väärin.
  Minä sentään etenen, vaikka hyvin hitaasti se tapahtuu, ja aina se on pois jostakin muusta, kuten kirjanpidon hoitamisesta tms. Jossakin vaiheessa aina tulee vastaan se, että työt kaatuvat niskaan, kun olen viettänyt aikani lakkailemalla lattiakaakeleita.

  ReplyDelete
 5. Ai miten ihania pikku tavaroita ja kaikkea, ihana harrastus ja tuo ompelukone ,voi että ♥

  ReplyDelete
 6. Minilattia on aivan upea! Hyvä idea se kynsilakka.
  Puutarhasi vanhat koristeet ovat niin kauniita myös!

  ReplyDelete
 7. Lattian laatoitus näytää kyllä ihan aidolta. Hyvin keksitty!

  ReplyDelete
 8. Aloitin ihastelemaan miten mahtava lattia ja silti pääsi vielä lopussa yllättämään tuo ompelukonekin ihanuudella. Ja että vielä neulakin liikkui...Tuli mieleen kun joskus kirjoitit ettei saa odottaa liikoja. Mä ainakin yllätyn positiiviseen suuntaan joka kerta sen verran, että vielä putoan tuolita;)

  ReplyDelete
 9. OOOH!! Ei oo mitään lisättävää, mitä muut on jo sanoneet. Tuntuu ihan verenkierrossa kui nää on niin ihania! <3 :-))))

  ReplyDelete
 10. Wow... Mutta tosiaan, jos olet pulittanut tuosta 60 euroa niin kyllä siitä sietää löytyä ohjain jos toinenkin, sanon ma.

  ReplyDelete
 11. Sulla on hyvän väristä kynsilakkaa... :-D

  Aivan huikean hienoja yksityiskohtia, täytyy sanoa.

  Huuto.netissä (en mainosta, vaan totean) tulee myös aina vastaan huonekalulistauksissa milloin minkäkinnäköistä nukkekodin kalustetta. Hienoja nekin.

  On tämä minimaailma aivan ihmeellinen ihasteltava!

  ReplyDelete
 12. Kiitos kaikille kommenteista! Unohdin sanoa, että kynsilakka oli siis ihan tavallista väritöntä, niin se vain tummensi ja toi (toivottavasti) hitusen kolmiulotteisuutta.
  On se ihmeellistä miten joku niin pieni voikin olla niin ihanaa! Tai juuri siksi, kun se on niin pientä. Se on kiehtovaa. Miten ne onkin osanneet ja viitsineet tehdä ompelukoneen, jossa on liikkuvia osia...?
  Totta, Tiina, kallishan tuo oli, mutta niin aidon ja hyvän näköinen, tarkkaa työtä kaikki nuo "valurauta"osat. Siksi raaskin, muutaman viikon mietinnän jälkeen, ostaa sen. Kun ajattelin, etten nyt enää voi tyytyä kömpelömpään ratkaisuun... Näin sitä snobiutuu...

  ReplyDelete
 13. Ai kuinka ihania juttuja ja tuo ompelukone on ihan täydellinen!

  ReplyDelete
 14. Eikös olekin? Ihan ihmeellistä, miten ihania juttuja sitä löytyykin. Kaikkea ei voi saada, mutta tän ompelukoneen kohdalla kyllä sulin vahaksi...

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!