Friday, 7 January 2011

Autojumi

Viljo esittelee uskollista menopeliäni.

Vähään aikaan ei ole tullut uutisia saaresta. Se johtuu siitä, että olemme jumissa kaupungissa auton kanssa. Auton katsastusaika meni umpeen, joten en uskalla ajaa sillä pitkiä matkoja, enkä näin liukkailla keleillä oikeastaan lyhyitäkään. Katsastaa ei voi vielä, sillä ensin se pitää korjata.
Vanha vaiva: viime talvena eräässä risteyksessä yllättäen eteen tupsahtanut lyhtypylväs. Kannattaa olla tarkkana, niitä on liikkeellä. Vein auton nyt vuosihuoltoon ja ajattelin sieltä hurauttaa katsastukseen, mutta se ei käynytkään tuosta vain. Toinen etulyhty on viime talvesta asti ollut kiinni jeesusteipillä ja rautalangalla ja kun pyysin huoltomiestä korjaamaan sen, hän totesi, ettei uusi lamppu mahdu paikalleen, kun konepelti on vääntynyt (vaivaiset 2 cm!) ja sivupelti liikkunut (vaivaiset 2 cm!) ja puskurikin kierossa.

Uskollinen menopeli pihatiellä.

Niinpä osoite onkin korikorjaamo. Onneksi vakuutusyhtiö suostuu korvaamaan, vaikka vuoden hakemusaika meni jo umpeen.
Voi vain kuvitella, kun vakuutustyyppi on lukenut hakemuksen ja huutanut kollegalleen: "Tuus kattoon tätä hakemusta, täällä on joku blondi joka on korjannut autonsa jeesusteipillä ja ajanut sillä vuoden!"

Uskollinen menopeli yhteysaluksella.

Autoni pääsee korjaamoon vasta ensi viikolla ja viipynee siellä koko viikon. Saari saa nyt odottaa.
Ja niin, siitä jeesusteipistä. Kolarini sattui todella huonolla kelillä, jolloin peltiä meni haitariksi enemmänkin. Pysähdyin huoltoasemalle ostaakseni jeesusteippiä, mutta se kohta hyllystä oli ostettu tyhjäksi. Totesin myyjälle, että ovat sitten muutkin päättäneet korjata autonsa jeesusteipillä. Hän ei tajunnut lainkaan. Ihmeellistä.

19 comments :

 1. Meidänkin auto pitää ensin korjata ennen katsastusta maaliskuussa. Vika on sivuikkunassa ohjaajan puolella, jos painaa nappia ikkuna nousee irti kiskoilta , niinkuin tein viime kesänä kun poliisit pysäytti, luulivat että olin juonnut, ikkuna niin kuin jatkoi ylösnousua irti ovesta kokonaan, jäi saranoista vinkumaan, se nousi oven yläpuolelle. Olisitte nähneet poliisien naamat eivät tienneet mistä välistä sitä pilliänsä olisivat työntäneet, no en ollut juonnut, mut sanoivat et tolle ikkunalle pitäis varmaan jotain tehdä. No soitin heti äijälle, se huus, et kai sä sitä ikkunaa aukaissut, mähän oon kieltänyt, sanoin, vastasin mut ku Polisiit käski. Minähän olen lainakuuliainen ainoastaan virkavallalle en omalle miehelleni.

  Tää ikkunan korjaaminen voi olla äijäkullalle aika vaikee juttu, yrittää säästää rahaa, kokeilee ite eka, sitten vain Vehoo, joka ryövää meidät sitten. Auto on vanha kunnon Honda :))

  Tuota Jeesusteippiä pitää ostaa, sitä voi joskus tarvita, kiitos vinkistä. Toivottavasti saat autosi kivuttomasti huollon jälkeen katsastettua :))

  ReplyDelete
 2. Päivän paras!
  * hymy ja sydän *

  ReplyDelete
 3. He he, mä niin näen ton tilanteen kun sun hakemusta on käsitelty vakuutusyhtiössä!

  Jeesusteippi on autossa yhtä olennainen varuste kuin jääskraba!
  Mun mies aina pilkkaa mun autoa romuvarastoksi kun sieltä löytyy TIETENKIN mm. jesari, käynnistyskaapelit, hinausköysi, puukko, lasivasara, bensakanisteri, ensiaputarvikkeet, työhanskat, filtti, vessapaperia, pamppersseja ja kosteuspyyhkeitä.
  Ja kuinka ollakkaan, ainoa joka tähän mennessä on oikeasti jotain näistä tarvinnut on rakas mieheni, joka sanoo, ettei uusissa autoissa tarvitse mitään noista... Kuitenkin useamman kerran on toistettu kysymys: oliko sulla autossa sitä...

  ReplyDelete
 4. Voi miten komea Viljo ja niin ylväänä uskollisen kiesin katolla. Autorempat on tylsiä mutta joskus pakollisia. Mulla tulee melkein myötätuntoikävä saareen sun ja kissojen puolesta. Vaan onhan sitä elämää kaupungissakin ;)
  Itse kävin äsken pikaisesti Vaasan keskustassa, vaan nopeasti hurautin takas Laihialle!

  ReplyDelete
 5. Oi voi, jopas on vaivaista! Onneksi vika on sentään autossa, eikä kissassa tai ihmisessä :)
  Ei ole tainnut olla huoltsikalla radio auki, kun jeesusteippiläppä on mennyt myyjältä ohi :D

  ReplyDelete
 6. Voi ei Maiju, mikä tilanne poliisin edessä :_D ! Oho, nenä meni poskelle kun nauratti niin paljon! En kyllä tajua miten miehesi voi osata korjata sähköikkunan, mutta enpä tajua autoista montaa muutakaan asiaa...

  Joo Taitu, ja mulla on noiden lisäksi taskulamppu, vaikka niin varmaan sullakin, unohdit vaan mainita!

  Onneksi uskollinen kiesi on tähän asti toiminut ilman niin maan minkäänlaista ongelmaa. Ja tässäkin vika siis on lyhtypylväässä.
  Niin kuin Ella sanoo, tässä ei ole mitään vakavaa ja vaiva on korjattavissa, eikä se edes verota lompakkoa ihan hirveästi, jee!

  ReplyDelete
 7. :DDDDDDDDDDDDDDDDD kiitos ja anteeksi. nimimerkillä "mut vedettiin just traktorilla ojasta"

  ReplyDelete
 8. Ai ojatkin hyppii mihin sattuu? Sitä on liikkeellä...

  ReplyDelete
 9. Heh! Kyllä tuolla liikenteessä saa tarkkana olla. Tänään kapealla pihatiellämme alas ajaessani jyrkässä mäessä tuli vastaan linja-auto. No minä peruuttamaan. En ole koskaan niin lujaa peruuttanut, onneksi en mennyt ojaan. Jälkeenpäin olin kyllä aika vihainen: mitä asiaa linja-autolla oli täällä mäellä pienellä pihatiellä ja kuuluiko minun peruuttaa? Olen minäkin samaisella tiellä ylös ajaessani jäänyt jumiin monta kertaa ja joutunut vain palaamaan takaisin alas.
  Vähän tämän jälkeen kolme naperoa leikki keskellä tietä ja vastaan tuleva auto melkein ajoi heidän päälleen. Minä kyllä avasin ikkunan ja vähän valistin naperoita leikkipaikasta.
  Hih, minullakin on kokemusta näistä tupsahteluista...lipputanko vain ykskaks hyppäsi tielle :)

  ReplyDelete
 10. Ai, lipputanko??? :-D No jopas nyt.
  On totta että vaarallisesti leikkivät lapset on ihan kamalia. On niitä neuvovia aikuisia minunkin tielleni sattunut, niin kuin silloin kun huristimme bestikseni kanssa polkupyörillä alamäkeen mutkaista tietä tehden samalla vaakaa jalka tavaratelineellä... kädet oli kumminkin ohjaustangossa! Se autonsa kohdallamme pysäyttänyt oli joku lasten hammaslääkäri.

  ReplyDelete
 11. Eivät ymmärtäneet huoltamolla jeesusteippikommenttiasi ??!! No huh, huh. Käsittämätöntä!

  ReplyDelete
 12. Niin, tasan ei ole menneet huumorintajun ja veitsenterävän älynleikkauksen lahjat!

  ReplyDelete
 13. Ei, mutta sattuuhan niitä ;) Eihän Viljokaan toki sinun autoasi esitelly vaan omaansa :) ?

  ReplyDelete
 14. Joo, siis ihan joo näin. Ehkä eillä oli menkat (muistaakseni se oli kai kundi).
  Viljo ei kyllä juuri autoilusta perustanut, sillä se voi pahoin matkoilla. Mutta auto oli hänen, ilman muuta!

  ReplyDelete
 15. Voi Viljoa! Wilmalla vähän sama vika. Onneksi autoillaan harvoin. Autoilusta on tuo nimi Naukulan kerhokin kyllä saanut alkunsa. Muuten ei juurikaan naukuja kuulu, mutta...

  ReplyDelete
 16. No ehdinpäs tänne vihdoin ja viimein! Minä ajelin tässä taannoin muutaman viikon katsastamattomalla autolla, kukana ei muistanut että se piti katsastaa... ja vähän rempatakin ensin!
  Ihana paikka sinulla tuolla saaristossa! Ja Viljo ja Ransu on suloiset, jos komeista kateista saa nyt näin sanoa!

  ReplyDelete
 17. Jeh, automatkoilla Viljo oli hiljaista poikaa, ja Ransukin on, mutta Musti pitää jatkuvaa konserttoa yhdelle kissankurkulle. Se pysyy rauhallisimpana jos sen kopan ottaa apukuskin istuimelle ja pitää tassusta kiinni (mammanpoika).

  Hei vaan Katja tälläkin foorumilla! Huh, oli varmaan epämukava yllätys kun huomasi katsastamattomuuden. Joskus aika menee ohi ajatustakin nopeammin. Kiitos kehuista, kissapoikani ovatkin ihan valioyksilöitä :-)

  ReplyDelete
 18. Sulle sitä sattuu ja tapahtuu! Pirullisia valopylväitä. Minä se sentään olen katsonut peruutuspeilistä, että kas, siinähän on parkkihallin seinä, ja jatkanut peruuttamista. Vakaa on oltava vahingon aiheuttaja, eikä mikään äkkiväärä pylväs.

  Olet kaupungissa? Tulepa käymään täällä mantereen maalla, jos joudut pitkäänkin olemaan poissa saaresta!

  ReplyDelete
 19. Kiitos kutsusta! Nyt en uskalla liikkua autolla, kun sitä ei ole katsastettu. Jos sinne pääsee jollain muulla konstilla...
  Niin, suora seinä onkin ihan hyvä kolarointikaveri! Minua nauratti, kun vakuutusyhtiön tyyppi kysyi vielä, että mitä lyhtypylväälle tapahtui. Mitäkö - siellä se jököttää, tuliko edes kunnollista naarmua. Sellainen suuren risteyksen jättipylväs. No parempi niin, olisihan se noloa kaataa pylväs minun pikku autolla.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!