Monday, 10 January 2011

Ilmeitä

Moods - bored.

Ransu, joka tunnetaan myös nimellä Franz Sanchez, on ilmeikäs kaveri. Joskus niitä ilmeitä on vaikea saada kuvattua. Helpoin kohde on silloin kun se on hetken paikallaan. Niin kuin tänään: Tylsistynyt. Edes porsaankyljyksiä ei tipu.

Enquiring.

Kysyvä. Franz Sanchez tässä hei. Niin että mitenkäs oli niiden porsaankyljysten laita? Vai lähdenkö nakkikioskille?

Sleepy.

Päikkärit kesken. Tai voin mä herätä jos on ruoka-aika.

Hiding.

Yksisilmäinen. Tämä on empatiakuva Kallelle, silmäpotilaalle. 
ps. Eetu tarttis hyvän rauhallisen kodin!

Pleased with himself.

Tämä ilme on vaikein kuvata: muikeus, kun saa rapsutuksia kesken mamman työ-päivän. (Huom! harvinainen tilanne tämä ei silti ole, vaan toistuu noin 10 kertaa päivässä.) 
Kuvaaja rapsuttaa tässä yhdellä ja kuvaa toisella kädellä ikuistaakseen hetken. Tämä on Ransulle ERITTÄIN tyypillinen ilme ja tilanne. MINÄ tässä hei. Franz Sanchez. Et VOI olla kiinnostunut muusta kuin musta! Et vaan voi. Et pysty.
(Huomaa tassu koneen päällä.)

17 comments :

 1. Ransuhan on erittäin ilmeikäs ja fiksu kissa :)
  Niin ihana tuo viimeinen muikean tyytyväinen ilme ♥
  Meillä taitaa tyypillisin ilme olla se silmät viattomasti pyöreinä: mitään en oo tehnyt... se oli joku toinen... noista neljästä!

  ReplyDelete
 2. On tuo joo, aikamoinen hassutassu :-)
  Niin, se pyöreäsilmäinen viaton kissa -ilme on aika ihana! Vähän pentumainen.

  ReplyDelete
 3. Ransulta näyttää onnistuvan noi ilmeiden teot,mestaris siihen hommaan,mukavia kuvia ilmeistä♥..

  ReplyDelete
 4. KiiTTI empatiakuvasta! Meen lääkäriin taaS perjantaina, vähän jänskättää. Silmä on kiPee, mutta mutsi on koTOna eli oon onnellinen. Nimittäin Eetun alkoi hyökkäilemään mun kimppuun äsken, mutta mutsipa ei oLLutkaan töissä vaan pelasti mut!!!! Eetun leikit on aika rajuja...se on kova jätkä ja niin noPEE! Nomoikka!
  PS. jos mun näkö säilyy, mutsi lupAs järjestää meille koirakekkeriT!

  ReplyDelete
 5. Oiii, Franz Sanchez, nakkikioskille lähtisin kanssasi oitis paikalla! Tai muikkukojulle.

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 6. Kissat osaa kyllä ilmeillä :)

  ReplyDelete
 7. Hei Kalle ja muut KOIRAT! Varokaa salamatassuja! MNä kohotan tassua koiran nähdessäni, ja se ei oo mikään MOI, vaan VAROITUS - ei lähemmäs tai kuuluu mäts. En oo kyllä koskaan huitassut niin että olis osunu pahasti. Ei Eetukaan tarkottanut niin.
  Hei UNNA-NEITO! Treffit nakkikiskalla! Mä en oo varma tykkäänkö muikuista enää (mut muiskuista tykkään!), silakoita en syö. Mamma paistoi niitä, kun raakaan en koske, eikä mulle maistunut. Mä pidän sen varpaillaan. Sit se tarjos keitettyä porsaankyljystä, NAM!!! Syön niitä siihen asti kunnes se kuvittelee mun tykäävän niistä aina, ja sit lopetan.
  Niin että mennään sellaiselle kiskalle joska saa porsaankyljys-purilaisia.
  ♥♥♥
  RANSU

  ReplyDelete
 8. Kiva kuvasarja. Hei vaan Franz Sachez, oot kyllä kaiken huomion arvoinen kissa!

  ReplyDelete
 9. Ihanat kissat, hauskat tekstit ♥
  Kävin Eetua ihastelemassa tuossa juuri ,vei sydämeni ♥♥

  ReplyDelete
 10. Saila, voikohan niitä kuvia pienentää jälkikäteen? Tyhmä kysymys, mutta kun en pelkää edes niitä esittää....;=)
  ***************
  Missäs Mustin ilmeet oli? Hänellä ne vasta ovatkin veikeät..oikea Hani....♥♥ velholainen...

  Onko Eetu hoidokkina sinulla väliaikaisesti...?

  Muuten taidan päätyä siihen lisätilan ostamiseen ja pienennän niitä kuvia, itsekkin katselin, kuvien ominaisuuksista, että osa on aika kookkaita. Toisaalta olisi kiva tehdä vähän toisenlainen (ulkoasultaan) blogi..jahah, nyt meni vaikeeksi, ja sitten kun jahkailujen jälkeen päätän, niin mieheni R sanoo, no niin, osasinpas päättää..heh, kun se niin vaikeeta.

  ReplyDelete
 11. Tuo alin kuva saa housunpuntit tutisemaan; mikä katse, mikä miehekkyys, mikä komeus ja salaperäisyys... Franz Sanchez, nimikin on niin komea...

  ReplyDelete
 12. Annilla on usein tuo eka ilme. Miten oletkin osanut juuri noin annimaisen kuvan ottamaankin. :D

  ReplyDelete
 13. Miau! Oon naistenhurmaaja! Ehkä pian saan oman mutsin minusta huolehtimaan. Musti ja Ransu, annatteko tekin kerman kuivahtaa ennen sen lautaselta nuolemista? Musta se on ihan parasta sellaisena, että jää kunnolla kielenjäljet näkyviin....ai, asiaan?! Siis oon sijaiskodissa ja tänne olisin jäänytkin, jos olisin tullut toimeen Sulon ja Kallen kanssa. Virallisesti olen Pelastetaan kissat ry:n omistuksessa ja siellä sivuilla löytyy mun tiedot myös sekä adoptiolomake. Mutsillekin voi meilata tietojaan blogin yhteydenottokaavakkeen kautta, niin voi kertoa eteenpäin yhdistyksen Dianalle, joka on tosi kiireinen.

  ReplyDelete
 14. Hyvä Eetu kun kerroit itse. Eli Eetu on väliaikaisessa kodissa mutta etsii vakituista omaa kotia ilman kissa- tai koiraseuraa. Yritän vain auttaa blogiystävää, tai siis -ystäviä, Sulo ja Kalle mukaanlaskettuina!
  En tiedä, Tuija, voiko kuvia pienentää jälkikäteen... En usko, sillä missä niihin pääsisi käsiksi? En ole huomannut että missään. Kun ovat kerran sinne palvelimelle menneet niin siellä ovat, pitäisi olla ns. ftp-osoite, mihin pääsisi, mutta sellaista Blogger ei tarjoa, varmaan ihan sen takia, että blogin käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa meille tavallisille kansalaisille. Ftp-ohjelmissa on omat niksinsä ja niitä käyttävät mm. nettisivujen ylläpitäjät.
  Kiitos Musti-terveisistä... hänen ilmeensä tulevat sitten jonakin toisena kertana. Vaikea kuvattava, kun useimmissa kuvissa ei näy kuin epämääräistä mustaa ja pari vihreää enemmän tai vähemmän pyöreää silmää, siinä se "ilme".

  Ransu jatkaa:
  Moro kamut! Kiitti kehuista, kröhöm. Mikään superlatiivi ei ole mulle liikaa. Ja siedän tosimiehenä senkin, että sanotaan tyttöilmeiseksi.
  Meillä Musti on kermahirmu eikä todellakaan anna sen kuivahtaa silloin harvoin kun sitä tarjoillaan. Siitä puheen ollen, meillä on tosi huono ruokapalvelu. Harvoin saadaan sitä mitä tilataan. Valitus keittiöön!
  Mä en yleensä välitä kermasta, maidosta enkä jugurtista niin kuin toi isoveli. Nimensä mukaisesti se syö mieluiten mustikkajugurttia, haha! Mä oon raavas lihansyöjä, en mikään maidonlatkija.
  RANSU

  ReplyDelete
 15. Kylläpä jokaisen Ransun katseen pohjalla tuikkii kuitenkin myös rakkaus omaa Mammaansa kohtaan, ja vaaleanpunaiset sydämet senkun leijuvat <3

  ReplyDelete
 16. Ai, no ehkä se ei ollutkaan niin raavas mies :-D On nää molemmat aikamoisia mammanpoikia, siis aika ihania.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!