Monday, 6 September 2010

Laitoin verkot

Hähää, menikö kukaan ansaan. En ollut vieläkään ekaa kertaa laskemassa omia verkkoja, vaan päätin asentaa peurasuojaa muotopuutarhalleni ennen kuin sieltä menee jotain arvokasta. Toissa yönä samettihortensian kärkiä oli napsittu, se oli hälyttävää, sillä kasvi on silmäteräni.

I just had to install a deer fence to be able to have some English garden with roses also next year. So far deer have eaten my sunflower and sampled a lupin, hortensias, blackcurrants, roses, lilacs and a lily.

Vanhan Åkerö-omenani lehdet on kaluttu kauriinmentävälle korkeudelle. Nyt sekin pääsi verkon suojaan, ekaa kertaa elämässään ehkä. Hyvin se on silti pärjännyt. Näiden omppujen korjuuaika ei ole vielä.

Min Edenin Ninalta saadut silkkikukat (Clarkia amoena) kukkivat ihanasti. Myös kukkapenkeissä olevat pari vanhaa mustaherukkapuskaa ovat nyt suojassa, niidenkin kärkiä oli jo maisteltu. Vasemmalla on ruusu 'Flammentanz', ja penkkeihin tulee muitakin ruusuja. Toivon, että Ransun ja Mustin myyränmetsästysinto pitää myyräkannan kurissa ja verkkoaita kauriit ja jänikset loitolla. Sitten aletaan jo olla voiton puolella.

Ojassa rämpiessäni (muotopuutarha rajoittuu tien vierustan ojaan) tein tuoksuvan havainnon: siellä kasvaa rantaminttua (Mentha arvensis). Nam! Tästä sain maistuvan drinkin työpäivän päätteeksi.

Mä oon täällä! Ja pidän myyrät kurissa.


6 comments :

 1. No ajattelin kyllä, että olisit kaloja lähtenyt narraamaan... sitä sushia varten, siis ;-)

  Mutta peuraverkotkin ovat ihan varmasti tarpeeseen. Meillä peuroja ei näy - vielä - mutta rusakot käyttivät kyllä ainakin viime talvena kaikkia verkkoja ansiokkaasti pönkkänä kurotellessaan kohti joka ainoaa omenapuuta plantaasilla. =-<

  ReplyDelete
 2. Eihän siitä oikeasti voi olla hirmuvihainen, että elää luonnon ympäröimänä - mutta hyvin hyvin harmittavaa se joskus on!
  Niin, se sushi :-) Joskus olenkin päässyt maistaman jonkun itse kalastamasta siiasta tehtyä sushia, voi mahdoton miten hyvää.

  ReplyDelete
 3. Aikamoisia tuhoja olivatkin jo puutarhassasi tehneet : /
  Noita peuratuhoja ei oikein osaa kuvitellakaan, kun meillä peurat pysyvät metsässä...

  ReplyDelete
 4. Peurat on ihania kun niitä tapaa metsässä, mutta kun niistä on päivittäistä riesaa pihalla niin ei voi olla ajattelematta pyssyjä ja peurapaisteja (keräsin jo katajanmarjojakin sitä varten tässä yksi päivä ;-)
  Toistaiseksi olen huomannut, että niille maistuu erittäin hyvin auringonkukka, syreeni, tulppaani, hortensia, lupiini, kuunlilja, perunan ja tomaatin varret sekä omena-, luumu- ja kirsikkapuut. Lisäksi ne ovat maistelleet neidonhiuspuuta, atsaleoja, daalioita ja kultatesmaa. Tämä lista varoitukseksi muille, että voisi viritellä verkkoja ajoissa.

  ReplyDelete
 5. Sinä Saila tarvitset oman kauriinkarkottimen. Tai toivottavasti ne verkot riittävät vaikka paistia niihin tuskin saa pyydystettyä ;).

  ReplyDelete
 6. Kauriinkarkotin...? Siis tyyppiä Topi & Ryppy? :-)
  Joo!
  Ai niin, tuosta äskeisestä listasta unohtuivat itsestään selvät ruusu ja pihlaja, tai siis kaikki muutkin ruusuheimon kasvit.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!