Wednesday, 1 September 2010

Elämää villipetojen kanssa

Pikaisen kaupunkireissun jälkeen minua odotti täällä syksyisen kypsä ja kaunis piha.

Jättilaukka 'Purple Sensationista' on jo varissut siemeniä rapuille. Keräsin ne talteen pussiin. Tälle kasville on käyttöä uudessa muotopuutarhassanikin.

Olin ajatellut, että talveksi uuden muotopuutarhani ympärille on laitettava suojaksi peura-aita. Maanantaiaamuna minua odotti yllätys. Kauris oli käynyt napsaisemassa auringonkukkani poikki. Sen haukkausjäljet ovat kukassa tallella. Aita olisi laitettava heti ja pidettävä sitä kesät talvet. Jokin minussa hangoittelee vastaan. Se olisi todella tylsän näköinen.
Tänään huomasin, että lupiini (punakukkainen) on syöty. Ja syreenit leikattu ihan pensasmaisiksi. Niistä olin kylläkin ajatellut runkomallisia...

Tämä kuva auringonkukan tuhoista on otettu eilen. Viime yönä joku kävi syömässä kaikki lehdet. Kasvi on aika hassun näköinen, pelkkä luuranko.

Olemme silti kaikki tyytyväisiä päästessämme takaisin kotiin. Ehkä eniten kuitenkin Musti, isäntäpantteri.

Lopeta se räpsiminen ja tuu rapsuttaan mun masuu!

5 comments :

 1. Lie kauriit ajatelleet avuksi olla?
  Mustille: raps, raps, raps...

  ReplyDelete
 2. Meillä seilaa 4-6 keskikokoista jänöjussia ees taas tietä pitkin...vähän niitä huolestuneena vilkuilen..ei tartteis sit talvella muistaa tätä paikkaa, noiden jänöjussien....;=) mut muistavat kuitenkin...sellaisia herkkuja mulla täällä on..
  Kisuli osaa ottaa rennosti, nukkuu samalla lailla kuin Väinö...jalat ihan harallaan ja ihan rentona..suloisia nämä meidän eläimet.
  Mukavaa viikonloppua sinulle, itse yritän parannella flunssaani, jotta pääsisin pihatöihin.

  ReplyDelete
 3. Vai avuksi! :-D No ne ovat kyllä tehneet sellaisia hommia mitä ei olisi tarvinnut. Olen hieman hämmästynyt niiden ahkerasta vierailusta tässä keskellä kylää, vaikka ei iso kylä olekaan. Ihan kotirappujen juuressa oleva daalia on myös syöty. Kas kun eivät kohta tule koputtamaan ovelle ja pyydä päästä jääkaapille.
  Jaa nukkuu Väinösi kanssa tuolleen! On kiva kun eläin on luottavainen ja turvassa kotonaan. Kun Mustilla on noita valkoisia karvoja takajalkojen välissä (pöksyt, niin kuin häveliäälle pastorille sopii), sanon, että se tuulettaa kalsareita.
  Pikaista paranemista!

  ReplyDelete
 4. Isäntäpantteri ei näytä kovin villipetomaiselta tuossa kölliessään! :) Mutta toi kuva, jossa hän tarkastaa tiluksiaan, on aivan ihana. Raps, raps, pääsisipä rapsuttamaan tuota niskaa.

  Pian sillä voi olla peurojakin sushijonossa ruokapöydällä, varo vaan! Sushia ei ole muuten vaikea tehdä itse - paitsi kaunista sushia. Olen kokeillut ja rullista tulee hyviä mutta muotopuolia.

  ReplyDelete
 5. Se olikin pikkasen kompaotsikko! Musti on ehkä maailman kiltein ja leppoisin kaveri. Ja kyllä, niskaa on ihana rapsuttaa ja nuuhkia, onneksi Musti suhtautuu tyynesti sylkkyyn ottamiseen kesken tiluksien tarkastelun, se puskee ja kehrää hiljaa rahisten. Ja minä nuuhkin lämmintä silkkiniskaa.
  Mustilla on sitäpaitsi todella silkkinen karva, mutta se onkin rodultaan Kuusaan silkkiäispanttereita.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!