Saturday, 6 October 2012

Siemeniä

Sen verran moni kyseli siemeniä sormustinkukasta ja unikosta, että laitoin oikein kalenteriin ylös sekä siemeniä jo haluavien bloginimiä että muistutuksen itselle siementen keruusta. Tässä kuitenkin vielä oma juttunsa näistä kasveista, jos joku vielä haluaa tarttua tarjoukseen. Sekä sormustinkukan että unikon siemenet ovat häviävän pieniä, joten niitä tulee vain pieni pussi per talous, mutta siinäkin on jo kymmeniä siemeniä.


Ensimmäinen kasvi on sormustinkukka 'Apricot Beauty', tilasin tämän siemenet Chiltern Seedsiltä Englannista. Tämän siemenestä tulee näköjään puhdas lajike. Joskushan kasvit pyrkivät taantumaan lähemmäs luonnonkantaa.
Sormustinkukka on kaksivuotinen eli ensimmäisenä vuotena se kasvattaa lehtiruusukkeen, joskus hyvin lannoitettuna saattaa jo kukkiakin, mutta yleensä kukkii vasta seuraavana vuonna ja tuottaa miljoona siementä, joista jälkikasvu on taattu.

Toinen kasvi, jonka siemeniä on tarjolla, on tämä kerrannaiskukkainen vaaleanpunainen unikko. Tämän siemenet lähetti puutarhaystäväni Laihialta, hän oli saanut siemeniä sikäläiseltä vanhalta rouvalta. Tämä on yksivuotinen.

Kolmantena on tämä tarhaidänunikko 'Cedar Hill', sillä yksi lukija pyysi tämänkin siemeniä. Suoraan sanottuna en tiedä, onnistuinko saamaan mitään siementä, sillä tällä ei ole lainkaan sellaisia rahisevia siemeniä siemenkodassa kuin unikoilla tavallisesti. Voi olla, että jalostettuna lajikkeena tämä ei tuota siementä lainkaan. Joten voin kyllä lähettää sitä "roskaista pölyä", mitä tämän siemenkodasta onnistuin saamaan, mutta en tiedä, ovatko ne siemeniä. Idänunikko on monivuotinen.

Ransu lähettää osallistumisohjeet:
Lähetä sähköpostia mammalle osoitteeseen saila (at) elsanlempituoli.fi. Joidenkin blogikavereiden osoite tai sähköpostiosoite mammalla jo onkin, silloin riittää pelkkä kommentointi tähän juttuun niin mamma tietää laittaa siemeniä tulemaan.
Mukavaa ja myyräisää viikonloppua!

Rohtosormustinkukka – Digitalis purpurea
Tarhaidänunikko – Papaver Orientale-Ryhmä

21 comments :

 1. Oi kiitos, haluasin sormustinkukan "Apricot Beauty" siemeniä sekä Vaaleanpunainsen kerrannaiskukkan unikon siemeniä.
  kauniita ovat.

  ReplyDelete
 2. Täällä haluttaisiiin vain lähettää pusuja ja rapsutuksia Ransulle! :)

  ReplyDelete
 3. Sylvi; En löytänyt sähköpostiosoitettasi blogistasi, joten lähetätkö osoitteesi minulle sähköpostiin saila (at) elsanlempituoli.fi niin saan siemenet lähetettyä.

  Mamma N; Kuules, kohta pääset toteuttamaan terveisesi ihan livenä!

  ReplyDelete
 4. Ei herranjestas miten ihania ihania nuo vaaleanpunaiset sormustinkukat!!! Aivan hurmaavia! Minulla on sormustinkukkia kyllä, mutta sitä kirkkaampaa voimakasta vaaleanpunaista, ja tänä kesänä kummasti putkahteli paljon valkoisia! Mutta siis ihanko oikeasti sinulta saisi tuon kaunottaren siemeniä? Namnam! Ja voisin minä hiukan tuon kerrannaisen unikonkin siemeniä ottaa. Sähköposti pitäisi löytyä profiilistani.

  ReplyDelete
 5. Oijoi, ku on kauniita! Voisinkohan minäkin saada?

  ReplyDelete
 6. Voi miten ihana tarjous, olet kyllä ♥

  ReplyDelete
 7. Niistä sormustinkukista täällä haaveilen :)

  ReplyDelete
 8. Ai niin, olin niin Apricot Beautyn lumoissa, että unohdin: kesällä lupasin vaihtariksi, olikos se sitä keltaista kuunliljaa... saat kyllä jos vielä haluat. Olisko parempi jakaa kuunlilja kuitenkin keväällä. Vai miten se nyt menikään?

  ReplyDelete
 9. Jos siemeniä on vielä niin kiitos minulle kahta ekaa lajia. Ja tietysti maksan niistä!
  t. Katja Päivänpesästä

  ReplyDelete
 10. Minen oo siemenien tarpeessa ollenkaan, mutta ihastelen niiden lopputuloksia. Ooh! Jopa tuo sormustinkukka on kiva, vaikka en niistä yleensä pidäkään.

  ReplyDelete
 11. Taidan tilata vasta vuoden päästä tarhaidänunikko 'Cedar Hill' ei vielä. Jos sinulta löytyy silloin :)

  ReplyDelete
 12. Hänellä oli tuo sormustinkukka tilauksessa. S-postiosoite sulta taitaakin löytyä.

  ReplyDelete
 13. Sähköpostia lähetetty:)

  ReplyDelete
 14. Anna-Mari; Niin, siis laitoin oman sähköpostiosoitteeni tuohon, mutta yritän etsiä sinun osoitteesi.

  Puutarhuri; Juu, vastasin jo sähköpostiisi :-)

  Cheri; Ilo on puolellani!

  Suvikummun Marja; Minulla ei olekaan sinun osoitetta! Mutta yritän löytää sähköpostiosoitteesi blogistasi. Luulen, että näin sitä kuunliljaa jossain taimikaupassa mutta en toistaiseksi hankkinut. Itse asiassa ne on peurojen herkkuruokaa joten ei kovin järkevä hankinta pihalleni. Katsotaan sitten joku vuosi, riittääkö omasta kasvistasi muka jaettavaksi?

  Katja; Selvä, laitoin sulle sähköpostia!

  Intopii; Siis mitä, ai et tarvitse tällaisten ihanuuksien siemeniä siis? No joha o.

  Maiju; Selvä, pitää ottaa ensi vuonna taas siemeniä jos onnistun.

  Tiina; Yes, olit jo listalla ja osoite löytyy. Tai laitan sähköpostia ensin ja tarkistan, että tietoni osoitteestasi on ajan tasalla! Olis hirrrveetä jos siemenet päätyisi vääriin käsiin :-D

  Elina; Kuules, kun tuo Seakin on pyytänyt siemeniä hänen äitinsä puutarhaa varten.. ehkä sinäkin...?

  ReplyDelete
 15. Heippa. Sormustinkukka kiinnostaisi. Voisin vastaavasti lähettää Sinulle syyshohdekukan siemeniä jos haluat :)
  Sähköpostiosoitteeni löytyy blogistani.

  ReplyDelete
 16. Hip hei, pistän sinulle viestiä....

  ReplyDelete
 17. OTTaiSin tuon harMAan siemeniä, että saan oMan! Ei tarvii olla noin villi, pitää raKstaa pekeä!

  ReplyDelete
 18. Erjuska; Niin, siis olisi yksikertaisempaa jos olisit laittanut minulle sähköpostilla postiosoitteesi.. no käyn kaivamassa...

  R&T; Juu, laitoin jo vastauksen!

  Kalle; Hahaa, Ransun siemeniä! En tiedä, rakastaako Ransu pekejä, yleensä koirien kanssa on vähän hankalaa. Musti olisi ehkä parempi vaihtoehto, se on sellainen leppoisa pantteri?

  ReplyDelete
 19. Myyräisä viikonloppu voiskin olla ihan uusi kokemus... Pusuja pojille!

  ReplyDelete
 20. Ehkä me voitais joku kerta tuoda teille myyrä, ihan lemmikiksi...?

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!