Sunday, 9 September 2012

Syksy ja saappaat

Syksyssä on montakin hyvää puolta, esimerkiksi se, että voi taas istuttaa ja siirtää kasveja. Kuumalla kaudellahan sitä ei kannata tehdä, kun riski kasvien kuivumiseen on liian suuri. Oikeastaan kaiken istuttamisen voisi malttaa tehdä syksyisin ainakin rannikolla, missä on syksy on pitkä ja lauha, sillä keväällä istutetuilla tai siirretyillä kasveilla on huomattava riski kuivua. Ne eivät ole kesään mennessä ehtineet kasvattaa juuriaan yhtään alkuperäistä taimiruukun kokoa syvemmälle.
Mutta asiaan. Syksyyn ja saappaisiin. Pidän saappaista oikein erityisesti ja minulla on niitä liikaakin, ei ehkä moneen kenkäfriikkiin verrattuna, vaan siihen, että vietän ajastani vain häviävän pienen osan asfaltoiduilla kaduilla. Kumisaappaita ei siis lasketa lempijalkineiden joukkoon, vaikka ne verrattomat ovatkin.

Korkosaappaiden lisäksi on matalakantaisia, bootsimallisia ja turkisreunaisia. On mustia, ruskeita, mokkaisia sekä lyhytvartisia saapikkaita. Eihän saappaita voi kesällä käyttää, ellei ole moottoripyöräilijä.

I love boots! Therefore there is something worth waiting for at the end of summer: the return of the boot season.

Pääsinpähän samalla vielä näyttämään ihanaa vastaremontoitua kaupunkieteistäkin. Vasemmalla on sappaiden säilytyssysteemi, muistaakseni vaatehuollostaan tarkan ystävän vinkkaama: saappaat pysyvät parempina, jos ne ripustetaan varrestaan. Näin ne säilyvät suorina. Kauniiden nauhojen ja hyvännäköisten klipsien kanssa niitä ei edes tarvitse piilottaa kaappien uumeniin.
Tämä viimeinen on muuten piilokuva: etsi Ransu!
Mukavia syyspäiviä!

36 comments :

 1. Näkyykö Ransu vasemmalla nurkan takana? Musti kiittää naruvinkistä!

  ReplyDelete
 2. Saapaat taitavat olla joka naisen heikkous. Minäkin joskus silloin kauan sitten norjavartisena käytin paljonkin korkeilla koroilla varustettuja pitkävartisia nahkasaappaita. Jopa olen säilyttänyt yhdet aivan ihanat koko 38 sinimustaharmaat palanahasta valmistetut aidolla nahkapohajalla. Muistan ostaaneni ne jopa Kaisaniemenkadulta erikoisliikkeestä ja maksoi maltaita, otin rahat asuntosäätötililtäni. Käytin niitä paljon ja nyt minun esikoiseni vanhin tytär käyttää aivan samoja saappaita erikoistilaisuuksissa. Ikää niillä n. 30 vuotta.
  No onneksi nykyään osataan valmistaa myös matalilla koroilla, ylöspäin levenenviä, joihin paksut pohkeet mahtuvat, kauniita pitkiä saappaita, joita minulla on yhdet ihanat.
  Kiva kun otit tämän postaukseen nyt vaan saapaat esille ja jalkaan siis aika pian:)

  Ransu on muuten siinä oviaukossa;)

  ReplyDelete
 3. Hyvin bongattu kaikilta :-)

  Sulo; Vai Musti ;-D Ole hyvä vain, Sulon, Kallen ja Eikan mutsi! Vaikka kyllä Mustikin tykkää nauhoista, vieläpä oikein erityisesti.

  Sea; :-) Puuhka on aika näkyvä.

  Maiju; Voi kun ihanaa, että sinulla on vanhat aarteet tallella ja hyvin tehtyinä aitoina nahkasaappaina vielä kunnossa ja käytössä. Minäkään en osta muita kuin nahkaisia, mutta en ole varmaan koskaan ostanut täyshintaisia, kun alesta löytyy usein niin kivoja. Miksi pitäisi käyttää juuri sitä mallia joka on vasta tullut kauppoihin, kun ne kestävät kuitenkin kymmenenkin vuotta - tai kuten todistit, 30 vuotta!
  Onneksi nykyään tajutaan tehdä monenlaista mallia eikä vain sellaisia, joita hoikkasääriset nuoret voivat käyttää.
  Nyt saappaat ja ihanat pehmoiset neuleet sekä värikkäät kaulaliinat esiin :-)

  ReplyDelete
 4. Häntä näkyy!
  Kohta päästään aloittamaan saapaskausi. Sinulla noita näyttää riittävän monenlaisiin keleihin. Suomessa saappaat ovat sitä paitsi hyvin käytännölliset - siis niiden elegantin ulkomuodon lisäksi.

  ReplyDelete
 5. Klipsithän on hyvä idea! Täytyy hankkia mullekin kun saappaita taas löytyy. Toistaiseksi olen säilyttänyt ne niin, että on rullalle kääritty sanomalehti varren tukena.

  ReplyDelete
 6. Häntä bongattu :)

  Minäkin tykkäisin pitää sappaita,mutta tällaisen lyhyen,pullukan persjalkaisen jalassa eivät ihan pääse oikeuksiinsa...

  ReplyDelete
 7. Komea häntä! :)

  Minä ostin toissatalvena korolliset, pitkävartiset talvisaappaat, mutta ne alkoivat hangata kävellessä. :( Viime talvena ostin leveämmät talvisaappaat, jotka olivat/ovat hyvät kävellä.

  ReplyDelete
 8. Irene; Niin on, siis saappaat ovat täydelliset jalkineet. Sopivat housujen ja hameiden kanssa, lämmittävät sääriä, ei tarvitse miettiä sukkien tai sukkahousujen väriä jne.

  Katja (Päivänpesästä); Ja riippuessaan saappaat eivät vie hylly- tai lattiatilaakaan. Klipsejä löytyy ainakin taide- ja konttoritarvikemyymälöistä, esim. kirjakaupoista.
  Ihanaa että kaiken muun hyvän lisäksi löydät nyt enemmän sopivia saappaitakin :-)

  Katja (Viherpiiperrys); Kuule minusta saappaat sopivat kaikille, sitä on turha surra jos ei ole malli, kun ei meistä melkein kukaan muukaan ole ;-D

  ReplyDelete
 9. Sirpa ja Kollo; Siellä Ransu missä minäkin, ja siellä häntä missä Ransukin :-)
  Voi harmi! Sovittaessa ei aina huomaa sitä jos kenkä alkaakin hangata. Minullakin on yhdet saapikkaat, jotka olivat kyllä halvat... mutta niistä toinen hankaa sauman kohdalta. En ole vielä luovuttanut, mutta en tiedä onko toivoa, kun tuskin se sauma siitä muualle liikkuu.

  ReplyDelete
 10. Häntsykkä näkyy vasemmalla, hän ei nyt halunnut näyttää nassuaan kaiken maailman ihmisille :)

  Saappaita voi käyttää AINA !
  Ulkohommissa kyllä mieluiten matalakantaisia.
  Tietysti voit laittaa korkea korkoiset jalkaan, ku tepastelette Ransun kanssa postia hakemaan tietä pitkin:)
  Mä oon todennut Uggi feikit varsin käteviksi. Ja hö, muuton yhteydessä katosi sellaiset vähän kalliimmat pitkävartiset, jotka oli tosi jees. Tosin sateella ovat vähän painavat ;)

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Karvahäntä bongattu!
  Mukavaa sunnuntaita :)

  ReplyDelete
 12. Sepä olisikin näky kun minä tepastelisin korkosaappaissa kylätiellä ja Ransu häntä pystyssä perässä! Toisaalta, ei siinä ole hirveästi eroa nykytilanteeseen muuta kuin ne korot.
  Enpä ole Uggeja edes jalkaan kokeillut, kun minusta ne on niin karmean rumat (anteeksi vain kaikki uggifanit!). Mutta joku sen tapainen voisi olla hyvä saarisaapas. Nyt mulla on saaressa vanhat lähes puhkikuluneet matalat karvatereiset talvisaappaat. Ehkä niiden jälkeen siellä voisikin kuluttaa loppuun jotkut korkosaappaat siis...?

  ReplyDelete
 13. Sesse; Hyvä! Kiitos samoin :-)

  ReplyDelete
 14. Hienot saappaat ja hyvä systeemi! Täytyypä miettiä miten saisi itsellensä viritettyä jonkin hyvän. Nyt taitavat olla saappaat jossain varret rytyssä....

  Ransu bongattu :)

  ReplyDelete
 15. Niin, johonkin oveen voisi esimerkiksi kiinnittää koukun ;-)

  ReplyDelete
 16. Siis saappaat ovat ihan in ja pop ja noi ekan kuvat saappaat - täällä valuu kuola.... aivan ihanat!

  ReplyDelete
 17. Siellä se karvahäntä vilahtaa ovensuussa! Ihania saappaita, minulle vaan menneisyyttä. Nykyään kun en ole enää sorjasäärinen neito, saappaat aiheuttaisivat lähinnä kiristyksen tunteen!

  ReplyDelete
 18. Mitkä saappaat, vautsivau! Ja tuo säilytyssysteemi, miten kätevä :)

  ReplyDelete
 19. Ransu bongattu:)
  Myös Ugg ballerinoja ja Ugg varvastossuja on olemassa. Melkein hävettää tunnustaa että omistan Ugg baltsut. (Käsittämättömän kallis sijoitus.) Saappaisiin sen sijaan kannattaa sijoittaa.

  ReplyDelete
 20. Saila on saapasjalkakissanainen! :) Huomasin Ransun karvapehvan!

  ReplyDelete
 21. Viivi; Siis voi että, minäkin tykkään noista, siis parista joka riippuu seinällä ja ne maksoivat peräti 7,50 puntaa! Tuollainen klassinen malli, olen käyttänyt niitä jo 7 vuotta. Niinkun punta per vuosi. Voi sanoa, että ostos kannatti :-)

  Auli; Onneksi löytyy myös matalakantaisia ja leveämpivartisia malleja.

  Elina; Se on tosi kätevä! Aiemmin olivat vaatekaapissa, nyt kun sitä ei enää ole, piti keksiä muuta ja olen tosi tyytyväinen tuohon, että kengät ovat esillä.

  Myrsky; En osaa kuvitella miltä Ugg-ballerinat näyttävät! Siis häh :-D No joo, mutta nahkakenkiin kannattaa aina sijoittaa, muovikenkiin ei koskaan (paitsi hyviin kumisaappaisiin).

  Linda; No niinpä olenkin :-D Oli muuten kiva juttu susta ja Mimmasta (ja sivujuonteena vähän korteistakin), lisäksi heti sen perässä oli norjalaisia metsäkissoja! Loistava lehti :-)

  ReplyDelete
 22. Nuo ensimmäisessä kuvassa seinällä riippuvat <3 Täälläkin ollaan heikkona saappaisiin. Aina on sovitettava, jos sievän näköinen pari sattuu kohdalle, vaikka joka suuntaan kiverä jalkani onkin toistaiseksi kotiutunut vain yksiin ihanaisiin nirunarusaappaisiin :)

  ReplyDelete
 23. Sinäkin olet saapasjalkakissanainen :-) Sovittaminen on tärkeää, mutta se voi koitua kalliiksi, jos saappaat ovatkin superihanat ja hyvät jalassa!

  ReplyDelete
 24. Pala puuhkaa bongattu :)
  Vai saappaita ja syksyä, mä oloen vasta laittanut sukat jalkaan ekoja kertoja. Hmm, johtuneen siitä että viimeviikot on mennyt pääosin sängynpohjilla, ihan villasukissa vaan ;)

  ReplyDelete
 25. No mutta sehän kuulostaa hyvältä, että sukat on nyt saatu jalkaan, siis muutkin kuin villasukat...
  Mä kun olen sellainen vilujalka, että kuljen koko kesän villasukissa ja lampaanturkistohveleissa, niin kaipaan jo hyvin pian ilmojen viilennyttyä jotain avokenkää lämpimämpää jalkaan. Ei tule mieleenkään liikuskella viileässä kesässämme ilman sukkia, hrrr!

  ReplyDelete
 26. Just eilen yritin netistä etsiä sellasia ruskeita, melkein polveen ulottuvia saappaita, joissa ois matala pohja. Oon huono käyttämään korollisia kenkiä. Ei löytynyt mun silmää miellyttäviä. Hyviä nettikauppavinkkejä?

  ReplyDelete
 27. Täällä myös saapashullu! Minulla on myös kumisaapas-unelmat: ratian suunnittelemat varrettomat, ihkun punaiset!

  ReplyDelete
 28. Ai niin, rakastan myös nilkkureita! Vanhimmat nilkkurini ovat 50-luvulta. Ostin ne kirpputorilta markalla v -79. Ovat joka talvi käytössä, muutaman kerran suutarilla käyneet. Paras lesti ikinä!!!!

  ReplyDelete
 29. Tiina, Hitsi, olen huono vinkkaamaan, kun en ollenkaan käytä nettikenkäkauppoja. En vain uskalla ostaa mitään sovittamatta, vaikka niissä onkin palautusmahdollisuus. Kengässä lestin istuvuus on niin tärkeää. Toivottavasti sopivat löytyy! Ainakin kauppojen hyllyillä näyttäisi olevan kivoja ratsastussaapasmallisia.

  Jaana; Saappaat ja nilkkurit on parhaita :-) Ja joskus vanhat kengät ovat todellakin paremmat kuin pussillinen uusia!

  ReplyDelete
 30. Minäki tulin hankkineeksi ensimmäiset kunnon saappaani pari viikkoa sitten, tosin vielä ne on testaamatta ihan käytännössä. ;) Pitkään oon ihastellu, en vaan ole rohjennut ostaa itselleni. Nyt meinaan olla sen verran itsevarma että uskallan vetää ne jalkaan ja lähteä liikkeelle. Ransuki löyty melkein heti...:)

  ReplyDelete
 31. Rohkeasti vaan! Kiva että hankit saappaat :-) Niillä tulee asusta helpolla jotenkin viimeistellympi, no sama juttu jos pitää mekkoa sen sijaan, että on erillinen ylä- ja alaosa, tuntuu heti tyylikkäämmältä ;-)
  Veikkaan, että kun alat niitä käyttää, jos ne vaan ovat mukavat, niin et enää tule olemaan ilman saappaita.

  ReplyDelete
 32. Mistä olet löytänyt saappaita joissa on tarpeeksi leveä pohjeosa? Harmi-itkua vääntäen olen lähtenyt useammankin kerran kenkäkaupasta tai tavaratalon kenkäosastolta kun ihanat saappaat eivät ole pohkeesta mahtuneet. Ei toivoakaan että vetoketju menisi kiinni! Enkä nyt koe olevani NIIN paksupohkeinen...

  ReplyDelete
 33. Voi hitsi! Olen itsekin huomannut, että pohkeesta ne aina puristavat jos jostakin. Omat vanhatkin saappaat puristavat joskus, jos nestettä on päässyt kertymään. Kaikki saappaani ovat ihan tavallisista kenkäkaupoista tai jopa marketeista. Toivottavasti jotakin löytyy! Joku tässä jo kommentoikin, että onneksi on olemassa vähän leveämpiäkin malleja, en tiedä mistä niitä saa, mutta luulisi, että tavallisetkin kenkäkaupat ottaisivat valikoimiin sellaisia malleja, jotka sopivat ihan tavallisen muotoisille säärille eli suurimmalle osalle kuluttajista!

  ReplyDelete
 34. Haa..siellä häntä pilkottaa :) Kiitos haasteesta...pitänee alkaa virittelemään valokuvausvälinettä :)

  ReplyDelete
 35. Hyvin bongattu :-)
  Kiva! Vastauspakkoa ei tosin ole. Jotkut ovat suhtautuneet niin, että ovat kuvanneet keittiötä laajemmin, itse tein tämän haasteen antaneen Sylvin taaan kuvaamalla yksityiskohtia. Miten vain itse tykkäät.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!